Την υγεία ενηλίκων

Η φροντίδα της υγείας

Όταν σκέφτεστε υγεία των ενηλίκων, μπορείτε να σκεφτείτε για διάφορους τρόπους για να παραμείνουν υγιείς - από το πλύσιμο των χεριών και των εμβολίων για την πρόληψη του καρκίνου. Καλό για εσάς! Οι επιλογές που κάνετε κάθε μέρα για να πάει σε μεγάλο βαθμό προς την προώθηση υγεία των ενηλίκων.

Είναι εξίσου σημαντικό να δοθεί προσοχή στα σημάδια και τα συμπτώματα σας. Να γνωρίζετε ποια προειδοποιητικά σημάδια υγεία των ενηλίκων χρήζουν ιατρικής φροντίδας, από την ανεξήγητη απώλεια βάρους ή αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου με δύσπνοια και ξαφνική πονοκεφάλους.

Και φυσικά, η τακτική σωματική εξετάσεις και ενήλικες δοκιμές διαλογής για την υγεία είναι ένα σημαντικό μέρος της προληπτικής φροντίδας της υγείας των ενηλίκων. Να γνωρίζετε ποια δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου που χρειάζεστε και πόσο συχνά να τα κάνει. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι συχνά το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία.

Βλέπε επίσης

Οδοντιατρική φροντίδα

Η τακτική οδοντιατρική περίθαλψη είναι ένα σημαντικό μέρος της στοματικής υγείας. Έχοντας υγιή δόντια και ούλα δεν είναι δεδομένο, όμως. Αν νομίζετε ότι είστε πολύ κουρασμένοι για να βουρτσίζετε τα δόντια σας ή πάρα πολύ απασχολημένος για να νήμα, να θυμάστε ότι το χαμόγελό σας εξαρτάται από αυτές τις απλές συνήθειες οδοντιατρική φροντίδα. Βουρτσίστε επάνω σε καθημερινή οδοντιατρική περίθαλψη συμβουλές, και να ξέρετε ποια σημάδια και συμπτώματα που αξίζουν την προσοχή ενός οδοντιάτρου.

Επίσης, σκεφτείτε κοινές οδοντιατρικές ερωτήσεις φροντίδα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή ένα κανονικό οδοντόβουρτσα; Μήπως λευκαντική οδοντόκρεμα πραγματικά εργασία; Σε περίπτωση οδοντιατρική φροντίδα σας περιλαμβάνει θεραπείες φθορίου ή οδοντιατρική στεγανωτικά υλικά; Πόσο συχνά πρέπει να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο για την επαγγελματική οδοντιατρική καθαρισμοί; Τι μπορείτε να κάνετε για την κακή αναπνοή;

Οδοντιατρική φροντίδα μετράει. Πάρτε τη δαπάνη της οδοντιατρικής φροντίδας σας σήμερα!

Βλέπε επίσης

Φροντίδα του δέρματος

Προληπτική φροντίδα του δέρματος μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το δέρμα σας νεανικό και υγιές. Ξεκινήστε με τον κανόνα φροντίδα του δέρματος Νο 1 - προστατεύουν τον εαυτό σας από τον ήλιο. Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, να φοράτε προστατευτική ενδυμασία και χρησιμοποιούν σε μεγάλες ποσότητες αντηλιακού. Στη συνέχεια, εξετάζει άλλα βασικά φροντίδας του δέρματος, από την αποφυγή ισχυρά σαπούνια και περιορίζοντας την ώρα του μπάνιου για να τρώει μια υγιεινή διατροφή και διαχείριση του άγχους.

Φυσικά, η φροντίδα του δέρματος πηγαίνει πέρα ​​από τα αντηλιακά και καθημερινό καθαρισμό. Κατανοήστε τους κινδύνους και τα οφέλη των τατουάζ και piercings, όπως τις τελευταίες τεχνικές αφαίρεσης τατουάζ. Γνωρίστε τα ins και outs του ανήλια προϊόντα μαυρίσματος. Μάθετε τους καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία της ακμής. Εξετάστε αν η αποτρίχωση με λέιζερ είναι κατάλληλο για εσάς. Όποια και αν είναι το δέρμα σας ανάγκες φροντίδας, υπολογίζει σε αξιόπιστες πληροφορίες για να βοηθήσει το δέρμα σας να φανεί το καλύτερό της.

Βλέπε επίσης

Νυχιών

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα νύχια σας. Είναι αυτοί ισχυρή και υγιή όψη; Ή βλέπετε κορυφογραμμές, χτυπήματα, ή περιοχές ασυνήθιστο χρώμα ή το σχήμα; Η σωστή φροντίδα των νυχιών είναι σημαντικό, αν τα νύχια σας είναι υγιή ή χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Εξετάστε κορυφαία συμβουλές για την περιποίηση των νυχιών, από κρατώντας τα νύχια σας καθαρά και περιποιημένα από την ενυδάτωση τα νύχια σας συχνά.

Αν βασίζονται σε μανικιούρ για να κρατήσει τα νύχια σας να φανεί καλό, ξέρετε τι να περιμένετε από το τεχνικό φροντίδα των νυχιών σας. Αν έχετε αδύναμα ή εύθραυστα νύχια, να κατανοήσουν το έκαναν και don'ts των διαφόρων προϊόντων περιποίησης νυχιών. Εάν έχετε την τάση να δαγκώνουν τα νύχια σας, σκεφτείτε τι τα καύσιμα η συμπεριφορά.

Θυμηθείτε, βασική φροντίδα των νυχιών μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση κρατώντας τα νύχια σας υγιή.

Βλέπε επίσης

Περιποίηση των ματιών

Μήπως έχετε συμπεριλάβει φροντίδας των ματιών στη γενική φροντίδα της υγείας σας; Εάν βλέπετε καθαρά, είναι εύκολο να παραβλέψουμε ρουτίνα φροντίδας των ματιών - αλλά είναι ακόμα σημαντικό. Τακτικές εξετάσεις μάτι δώσει οφθαλμίατρο σας μία ευκαιρία για να σας βοηθήσει να διορθώσετε ή να προσαρμοστούν στις αλλαγές στην όραση, καθώς και τον εντοπισμό προβλημάτων των ματιών στο αρχικό στάδιο.

Εάν φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής, ίσως να εξετάζει χειρουργική επέμβαση ματιών λέιζερ, ως μέρος της φροντίδας των ματιών σας. Καταλάβουμε ποιος είναι καλός υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση ματιών, καθώς και οι κίνδυνοι και τα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης.

Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτούμε για τα κοινά προβλήματα όρασης όπως την ηλικία σας, από την δυσκολία στην ανάγνωση ενός μικρού εκτύπωσης για καταρράκτη και γλαύκωμα. Γνωρίζοντας τι είναι φυσιολογικό - και τι όχι - μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσει την καλύτερη φροντίδα των ματιών.

Βλέπε επίσης

Ύπνος

Την υγεία των ενηλίκων. Υγιείς σχέσεις.
Την υγεία των ενηλίκων. Υγιείς σχέσεις.

Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρει τον ύπνο μιας καλής νύχτας. Οι εργασίες, οικιακές ευθύνες και οικογενειακών υποχρεώσεων μερικές φορές να έχουν προτεραιότητα έναντι ύπνο. Παράγοντας σε έναν εταίρο το ροχαλητό ή απροσδόκητες προκλήσεις, όπως οικονομικές ανησυχίες ή μια ασθένεια, και την ποιότητα του ύπνου μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Παρόλα αυτά, δεν είστε καταδικασμένοι να πετάξει και να μετατρέψει κάθε νύχτα.

Για να βελτιώσετε τον ύπνο σας, σκεφτείτε απλή self-care συμβουλές - όπως η προσκόλληση σε ένα πρόγραμμα ύπνου και χαλάρωσης πριν τον ύπνο. Αν σκέφτεστε σχετικά με τη χρήση ενίσχυση ύπνου, ξέρετε τι είστε εσείς να εμπλακούμε σε. Over-the-counter βοηθήματα ύπνου μπορεί να είναι αποτελεσματική για μια περιστασιακή άγρυπνες νύχτα, αλλά δεν είναι γραφτό για μακροχρόνια χρήση.

Μην υποθέσετε ότι ένας καλός ύπνος είναι μόνο ένα όνειρο. Εάν ο ύπνος παραμένει άπιαστο, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με άλλες επιλογές θεραπείας.

Βλέπε επίσης

Ψυχική υγεία

Πώς μπορείτε να πείτε εάν ένα θέμα ψυχικής υγείας είναι φυσιολογικό ή όχι; Είναι δύσκολο. Η γραμμή μεταξύ των φυσιολογικών και παθολογικών ψυχικής υγείας είναι συχνά ασαφής. Παρόλα αυτά, είναι χρήσιμο να εξετάσουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σας σε σχέση με τις πολιτισμικές νόρμες και άλλα κριτήρια.

Συχνά, διαχείριση θυμού είναι μια βασική πτυχή της ψυχικής υγείας. Εκφράζεται κατάλληλα, ο θυμός μπορεί να είναι υγιές. Στην πραγματικότητα, ο θυμός από μόνη της δεν είναι το πρόβλημα - είναι το πώς θα το χειριστεί. Σκεφτείτε αν μπορείτε να επωφεληθούν από νέους τρόπους για να διαχειριστείτε τον θυμό.

Ψυχική υγεία περιλαμβάνει επίσης θέματα όπως η αυτοεκτίμηση, τις σχέσεις και την ανθεκτικότητα. Αν είστε αγωνίζονται με τον αυτοσεβασμό, την άρνηση ή άλλα θέματα ψυχικής υγείας, να θυμάστε ότι η βοήθεια είναι διαθέσιμη. Για να βρείτε μια ψυχική φορέα υγείας, ρωτήστε τον οικογενειακό γιατρό σας για μια παραπομπή.

Βλέπε επίσης

Υγιείς σχέσεις

Υγιείς σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους και άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή υποστήριξης, την άνεση και την αγάπη. Ακόμα, υγιείς σχέσεις δεν πρέπει απαραίτητα να γίνονται από μόνα τους. Συχνά, υγιείς σχέσεις απαιτούν συμβιβασμό και τη συγχώρεση. Όταν κάποιος που νοιάζονται για σας πονάει, μπορείτε να κρατήσετε στο θυμό, δυσαρέσκεια και τις σκέψεις της εκδίκησης - ή μπορείτε να αγκαλιάσει τη συγχώρεση και να προχωρήσουμε μπροστά.

Μερικές φορές, ειλικρινής επικοινωνία είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξεπεράσει τις κρίσεις σχέσεις και να διατηρήσουν υγιείς σχέσεις. Σε άλλες περιπτώσεις, οικογενειακή θεραπεία ή άλλες μορφές παροχής συμβουλών μπορεί να είναι χρήσιμη.

Αν μια σχέση γίνεται καταχρηστική, είναι σημαντικό να αναλάβει δράση. Ζητήστε βοήθεια ή συμβουλές, το συντομότερο μπορείτε με ασφάλεια μπορούν - και να προσβλέπουν σε ένα μέλλον με τις υγιείς σχέσεις που σας αξίζει.

Βλέπε επίσης

Υγιεινή στην εργασία

Η φροντίδα της υγείας κατά την εργασία καθιστά ευκολότερο να κάνεις τη δουλειά σου. Για πολλούς ανθρώπους, η διατήρηση της υγείας κατά την εργασία ξεκινά με την κατάλληλη εργονομία χώρων γραφείων - όπως είναι το σωστό ύψος καρέκλα, η σωστή απόσταση μεταξύ εξοπλισμού και την καλή στάση του σώματος.

Για άλλους, να παραμείνουν υγιείς στην εργασία νοείται η παρεμπόδιση της τον πόνο στην πλάτη και τη ζημία. Το καλύτερο στοίχημα; Να ασκείστε τακτικά - ακόμα και αν η εργασία σας κρατά σε κίνηση. Καλύτερα ακόμα, να εξετάσει τρόπους για να συμπεριλάβει τη σωματική δραστηριότητα και ήπιες διατάσεις σε εργάσιμης ημέρας σας. Ισχυρή και ευέλικτη μυών βοηθήσει να κρατήσει την πλάτη σας σε φόρμα.

Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει μετακινήσεις, να παραμείνουν υγιείς στο χώρο εργασίας μπορεί να σημαίνει τοποθέτηση σε μια προπόνηση, ενώ είστε μακριά από το σπίτι.

Η φροντίδα της υγείας κατά την εργασία επεκτείνεται και στην ψυχική σας υγεία και την οικογενειακή ζωή. Εξετάσει στρατηγικές για την ενίσχυση της ικανοποίησης από την εργασία, να βελτιώσει την ισορροπία εργασίας-ζωής και την πρόληψη επαγγελματική εξουθένωση δουλειά.

Βλέπε επίσης