Την υγεία ενηλίκων

Συγχώρεση: να αφήσει να πάει από κακίες και την πικρία

Όταν κάποιος που νοιάζονται για σας πονάει, μπορείτε να κρατήσετε στο θυμό, δυσαρέσκεια και τις σκέψεις της εκδίκησης - ή αγκαλιάζουν συγχώρεση και να προχωρήσουμε μπροστά.

Σχεδόν ο καθένας έχει πληγωθεί από τις πράξεις ή λόγια του άλλου. Ίσως η μητέρα σου επέκρινε τις γονικές δεξιότητες σας, ο συνάδελφός σας σαμποτάρει ένα έργο ή ο σύντροφός σας είχε μια υπόθεση. Αυτές οι πληγές μπορεί να σας αφήσει με διαρκή αισθήματα εκδίκησης θυμό, πικρία ή ακόμα - αλλά αν δεν ασκήσετε συγχώρεση, ίσως να είναι αυτός που πληρώνει πιο ακριβά. Με αγκαλιάζουν συγχώρεση, μπορείτε να αγκαλιάσει επίσης, την ειρήνη, την ελπίδα, την ευγνωμοσύνη και τη χαρά. Σκεφτείτε πώς συγχώρεση μπορεί να σας οδηγήσει στο μονοπάτι της σωματική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία.

Τι είναι η συγχώρεση;

Σε γενικές γραμμές, η συγχώρεση είναι μια απόφαση να αφήσει να πάει από τη δυσαρέσκεια και τις σκέψεις της εκδίκησης. Η πράξη που βλάπτει ή προσβεβλημένος μπορεί να παραμένει πάντα ένα μέρος της ζωής σας, αλλά η συγχώρεση μπορεί να μειώσει τον κλοιό γύρω από εσάς και να σας βοηθήσει να επικεντρωθεί σε άλλα, θετικά μέρη της ζωής σας. Η συγχώρεση μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε αισθήματα κατανόηση, συμπάθεια και συμπόνια για το πρόσωπο που σας βλάψει.

Η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι θα αρνηθεί την ευθύνη του άλλου ατόμου για να σας πληγώνει, και δεν ελαχιστοποιούν ή να δικαιολογήσει το λάθος. Μπορείτε να συγχωρήσει τον άνθρωπο χωρίς δικαιολογία την πράξη. Η συγχώρεση φέρνει ένα είδος ειρήνης που σας βοηθά να συνεχίσω με τη ζωή.

Ποια είναι τα οφέλη του να συγχωρεί κάποιος;

Να αφήσει να πάει από κακίες και πικρία μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη συμπόνια, την ευγένεια και την ειρήνη. Η συγχώρεση μπορεί να οδηγήσει σε:

  • Υγιέστερο σχέσεις
  • Μεγαλύτερη πνευματική και ψυχολογική ευεξία
  • Λιγότερο άγχος, το στρες και εχθρότητα
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Λιγότερα συμπτώματα της κατάθλιψης
  • Μικρότερος κίνδυνος κατάχρησης αλκοόλ και ουσιών

Γιατί είναι τόσο εύκολο να κρατήσει μια μνησικακία;

Όταν είστε κακό από κάποιον που αγαπάτε και εμπιστεύεστε, θα μπορούσε να γίνει θυμωμένος, λυπημένος ή σύγχυση. Αν σταθώ σε επώδυνα γεγονότα ή καταστάσεις, κακίες που γεμίζουν με αγανάκτηση, εκδίκηση και εχθρότητα μπορεί να ριζώσει. Αν επιτρέψετε αρνητικά συναισθήματα να παραγκωνίσει θετικά συναισθήματα, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας κατάπιε πικρίες σας ή την αίσθηση της αδικίας.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της μνησικακία;

Αν είστε αμείλικτος, μπορείτε να πληρώσετε το τίμημα επανειλημμένα φέρνοντας το θυμό και την πικρία σε κάθε σχέση και νέες εμπειρίες. Η ζωή σας θα μπορούσε να γίνει τόσο απορροφημένοι σε λάθος ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το παρόν. Μπορεί να γίνει κατάθλιψη ή άγχος. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η ζωή σας δεν έχει νόημα ή σκοπό, ή ότι είστε σε αντίθεση με πνευματικές πεποιθήσεις σας. Μπορεί να χάσετε πολύτιμο και εμπλουτίζοντας συνεκτικότητα με τους άλλους.

Πώς μπορώ να φτάσουν σε μια κατάσταση της συγχώρεσης;

Η συγχώρεση είναι μια δέσμευση για μια διαδικασία αλλαγής. Για να ξεκινήσετε, ίσως:

  • Σκεφτείτε την αξία της συγχώρεσης και τη σημασία της στη ζωή σας σε μια δεδομένη στιγμή
  • Προβληματιστούν σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά της κατάστασης, πώς έχετε αντιδράσει, και πώς αυτός ο συνδυασμός έχει επηρεάσει τη ζωή σας, την υγεία και την ευεξία
  • Όταν είστε έτοιμοι, ενεργά επιλέγουν να συγχωρήσει το πρόσωπο που είναι σε προσέβαλα
  • Απομακρυνθείτε από το ρόλο σας ως θύμα και να απελευθερώσει τον έλεγχο και την εξουσία του εμπλεκόμενου προσώπου ή κατάστασης είχαν στη ζωή σας

Όπως μπορείτε να αφήσεις κακίες, δεν θα μπορείτε πλέον να καθορίζουν τη ζωή σας με τον τρόπο που έχετε πληγωθεί. Μπορείτε να βρείτε ακόμη και συμπόνια και κατανόηση.

Βλέπε επίσης

Συγχώρεση: να αφήσει να πάει από κακίες και την πικρία

Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιον;

Η συγχώρεση μπορεί να είναι προκλητική, ειδικά εάν το πρόσωπο που είναι να σας βλάψει, δεν παραδέχονται λάθος ή δεν ομιλεί του ή τη θλίψη της. Αν βρείτε τον εαυτό σας κολλήσει, να εξετάσει την κατάσταση από τη σκοπιά του άλλου προσώπου του άποψη. Αναρωτηθείτε γιατί αυτός ή αυτή θα συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Ίσως θα είχατε αντιδράσει ομοίως αν αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Επιπλέον, θα πρέπει να διευρύνετε την άποψή σας του κόσμου. Αναμείνετε περιστασιακές ατέλειες από τους ανθρώπους στη ζωή σας. Μπορεί να θέλετε να προβληματιστούν σχετικά φορές έχετε βλάψει τους άλλους και σε εκείνους που σας έχουν συγχωρεθεί. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να γράψετε σε ένα περιοδικό, προσεύχονται ή να χρησιμοποιήσετε το διαλογισμό - ή να μιλήσετε με ένα πρόσωπο που έχω βρεθεί να είναι σοφός και συμπονετικός, όπως ως πνευματικού ηγέτη, μια ψυχική φορέα για την υγεία, ή ένα αμερόληπτο αγαπημένο πρόσωπο ή φίλο.

Η συγχώρεση της συμφιλίωσης εγγύηση;

Την υγεία των ενηλίκων. Συγχώρεση: να αφήσει να πάει από κακίες και πικρία.
Την υγεία των ενηλίκων. Συγχώρεση: να αφήσει να πάει από κακίες και πικρία.

Εάν η οδυνηρή εκδήλωση συμμετέχουν κάποιον του οποίου η σχέση σας με άλλο τρόπο την αξία, τη συγχώρεση μπορεί να οδηγήσει στη συμφιλίωση. Αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση, όμως. Συμφιλίωση μπορεί να είναι αδύνατη εάν ο δράστης έχει αποβιώσει ή είναι απρόθυμοι να επικοινωνήσει μαζί σας. Σε άλλες περιπτώσεις, η συμφιλίωση μπορεί να μην είναι κατάλληλο. Παρόλα αυτά, η συγχώρεση είναι δυνατόν - ακόμη και αν η συμφιλίωση δεν είναι.

Τι γίνεται αν έχω να αλληλεπιδρούν με το πρόσωπο που μου κάνει κακό, αλλά δεν θέλω να?

Αν δεν έχετε φτάσει σε μια κατάσταση της συγχώρεσης, είναι κοντά στο πρόσωπο που σας βλάψει μπορεί να ένταση και άγχος. Για να χειρίζονται αυτές τις καταστάσεις, να θυμάστε ότι μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσουν ή να αποφύγει συγκεκριμένες λειτουργίες και συγκεντρώσεις. Σεβαστείτε τον εαυτό σας και να κάνουμε ό, τι φαίνεται καλύτερο. Εάν επιλέξουν να παρακολουθήσουν, μην εκπλαγείτε από ένα ορισμένο ποσό της αμηχανίας και ίσως ακόμη πιο έντονα συναισθήματα. Κάνετε το καλύτερό σας για να κρατήσει ανοιχτή καρδιά και το μυαλό. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η εμπειρία σας βοηθά να προχωρήσουμε με τη συγχώρεση.

Τι θα συμβεί αν το άτομο που είμαι επιεικής δεν αλλάζει;

Να πάρει ένα άλλο άτομο να αλλάξει τις πράξεις του, τη συμπεριφορά ή τα λόγια δεν είναι το σημείο της συγχώρεσης. Σκεφτείτε της συγχώρεσης περισσότερα για το πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας - φέρνοντας την ειρήνη, την ευτυχία και τη συναισθηματική και πνευματική θεραπεία. Η συγχώρεση μπορεί να πάρει την εξουσία το άλλο άτομο συνεχίζει να ασκήσει στη ζωή σας.

Τι θα συμβεί αν είμαι αυτός που χρειάζεται συγχώρεση;

Το πρώτο βήμα είναι να αξιολογηθεί με ειλικρίνεια και να αναγνωρίσουμε τα λάθη που έχετε κάνει και πώς αυτές οι αδικίες που έχουν επηρεάσει τους άλλους. Ταυτόχρονα, αποφεύγετε να κρίνετε τον εαυτό σας πάρα πολύ σκληρά. Είσαι ανθρώπου, και θα κάνουν λάθη. Εάν είστε πραγματικά συγγνώμη για κάτι που έχετε πει ή να κάνει, να εξετάσει το ομολογεί με αυτά που έχετε υποστεί ζημία. Μιλήστε ειλικρινή θλίψη ή τη λύπη σας, και συγκεκριμένα να ζητήσει συγχώρεση - χωρίς δικαιολογίες. Να θυμάστε, ωστόσο, δεν μπορείτε να αναγκάσει κάποιον να σας συγχωρήσει. Άλλοι πρέπει να κινηθεί προς συγχώρεση στο δικό τους χρόνο. Όποια και αν είναι το αποτέλεσμα, δεσμεύονται να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με συμπόνια, κατανόηση και σεβασμό.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων