Την υγεία ενηλίκων

Ανήλιο μαύρισμα: Τι πρέπει να ξέρετε

Ανήλιο μαύρισμα είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση για ηλιοθεραπεία. Μάθετε πώς ανήλια προϊόντα μαυρίσματος εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών κινδύνων και πώς να πάρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν θέλουν να εκθέτουν το δέρμα σας σε βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά εξακολουθούν να θέλουν ότι η ηλιοκαμένη λάμψη; Εξετάστε προσπαθεί ανήλια προϊόντα μαυρίσματος. Έναρξη με την κατανόηση πώς λειτουργούν ανήλια προϊόντα μαυρίσματος - και τη σημασία της εφαρμογής τους προσεκτικά και σωστά.

Πώς μαυρίσματος ανήλια προϊόντα εργασίας;

Ανήλια προϊόντα μαυρίσματος, επίσης ονομάζεται αυτο-βυρσοδέψες, μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια μαυρισμένη όψη, χωρίς εκθέτοντάς την επιβλαβή υπεριώδη (UV) ακτινοβολία. Τα ανήλια προϊόντα μαυρίσματος που συνήθως πωλούνται ως λοσιόν και σπρέι που εφαρμόζονται στο δέρμα σας. Επαγγελματική σπρέι για μαύρισμα και είναι διαθέσιμο σε πολλά σαλόνια, ιαματικά λουτρά και μαύρισμα των επιχειρήσεων.

Το δραστικό συστατικό στα περισσότερα ανήλια προϊόντα μαυρίσματος είναι το πρόσθετο χρώμα, διϋδροξυακετόνη. Όταν εφαρμόζεται, διυδροξυακετόνη αντιδρά με τα νεκρά κύτταρα στη επιφάνεια του δέρματος για την προσωρινή σκουρύνει το δέρμα. Ο χρωματισμός φοράει συνήθως μακριά μετά από μερικές ημέρες.

Ανήλια προϊόντα μαυρίσματος μπορεί ή δεν μπορεί να περιέχει αντηλιακό. Εάν ένα προϊόν δεν περιέχει αντηλιακό, θα είναι αποτελεσματική μόνο για μια-δυο ώρες. Το χρώμα που παράγεται από την ανήλια προϊόντα μαυρίσματος δεν θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες. Αν ξοδεύετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, αντηλιακό παραμένει ουσιώδης.

Τι γίνεται με ανήλια χάπια μαυρίσματος;

Την υγεία των ενηλίκων. Ανήλιο μαύρισμα: τι πρέπει να γνωρίζετε.
Την υγεία των ενηλίκων. Ανήλιο μαύρισμα: τι πρέπει να γνωρίζετε.

Ανήλιο χάπια μαυρίσματος, τα οποία συνήθως περιέχουν το χρώμα πρόσθετη ύλη κανθαξανθίνη, είναι ασφαλή. Όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες, κανθαξανθίνη μπορεί να μετατρέψει το δέρμα σας πορτοκαλί ή καφέ και κυψέλες αιτία, ηπατική βλάβη και προβλήματα όρασης.

Βλέπε επίσης

Ανήλιο μαύρισμα: Τι πρέπει να ξέρετε

Είναι ασφαλές μαύρισμα ανήλιο;

Τα Επίκαιρα ανήλια προϊόντα μαυρίσματος θεωρούνται γενικά ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για ηλιοθεραπεία, εφ 'όσον συνηθίσει με τις οδηγίες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει διυδροξυακετόνη για εξωτερική εφαρμογή στο δέρμα. Ωστόσο, η FDA δεν έχει εγκρίνει τη χρήση της διυδροξυακετόνη για εφαρμογή σε περιοχές κοντά στα μάτια, το στόμα ή τη μύτη. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ανήλιο λοσιόν μαυρίσματος, είναι εύκολο να αποφύγετε αυτές τις περιοχές. Με το μαύρισμα ψεκασμού, αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολη - δεδομένου ότι το προϊόν είναι συνήθως εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα για να εξασφαλίσει ακόμη και το χρώμα. Σπρέι μαυρίσματος μπορεί επίσης να σας αναγκάσει να εισπνέετε το προϊόν.

Περαιτέρω έρευνα απαιτείται για να καθορίσει τους κινδύνους - αν υπάρχουν - αυτού του τύπου της έκθεσης. Εν τω μεταξύ, προστατεύουν τα μάτια σας, το στόμα και τη μύτη, όταν μαύρισμα ψεκασμού και αποφύγετε την εισπνοή του προϊόντος. Να είστε βέβαιος να φορέσει γυαλιά και βύσματα μύτη και κρατήστε την αναπνοή σας, ενώ ο ψεκασμός εφαρμόζεται.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσει ένα ανήλιο λοσιόν μαυρίσματος;

Για καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας προσεκτικά. Σε γενικές γραμμές:

  • Απολέπιση πρώτα. Πριν χρησιμοποιήσετε ένα ανήλιο προϊόν μαυρίσματος, πλύνετε το δέρμα σας για να απομακρυνθεί η περίσσεια νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αφιερώστε λίγο επιπλέον χρόνο απολέπισης περιοχές με παχύ δέρμα, όπως τα γόνατα, τους αγκώνες και τους αστραγάλους σας.
  • Εφαρμόστε τη στα σημεία. Τρίψτε το προϊόν στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Εφαρμόστε το βυρσοδέψη στο σώμα σας σε τμήματα, όπως τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό σας. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό μετά από κάθε ενότητα για να αποφευχθεί αποχρωματισμό παλάμες σας. Ελαφριά επεκτείνει το προϊόν από τους αστραγάλους σας στα πόδια σας και από τους καρπούς σας στα χέρια σας.
  • Σκουπίστε κοινές περιοχές. Τα γόνατα, τους αγκώνες και τους αστραγάλους τείνουν να απορροφούν περισσότερο από ανήλια προϊόντα μαυρίσματος. Για την αραίωση το μαύρισμα αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές, τρίψτε τα απαλά με μια υγρή πετσέτα.
  • Πάρτε το χρόνο για να στεγνώσουν. Περιμένετε να ντύσει τουλάχιστον 10 λεπτά. Να φοράτε φαρδιά ρούχα και να αποφευχθεί η εφίδρωση για τρεις ώρες.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων