Την υγεία ενηλίκων

Πόσο ύπνο χρειάζεστε πραγματικά;

Πόσο ύπνο χρειάζεται εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία και η κατάσταση της υγείας. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε για να βρείτε την προσωπική sweet spot σας.

Έχετε ακούσει το πρότυπο συμβουλές: Πάρτε οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε όλους τους τομείς; Η απάντηση φαίνεται να είναι ότι εξαρτάται.

Ηλικία

Όπως θα περίμενε κανείς, τα βρέφη και τα νήπια χρειάζονται περισσότερο ύπνο - εννέα έως 10 ώρες τη νύχτα καθώς και τα NAP κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παιδιά σχολικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, κάνουμε το καλύτερο δυνατό με εννέα έως 11 ώρες κάθε βράδυ. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες χρειάζονται περίπου την ίδια ποσότητα ύπνου ως νεότερους ενήλικες, ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν να κοιμούνται πιο ελαφρά και για μικρότερο χρονικό διάστημα από ό, τι τους νεότερους ενήλικες. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας συχνά να αποζημιώσουν από τις δαπάνες περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι το βράδυ ή κοιμισμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει την ανάγκη για ύπνο. Ωστόσο, τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως ναυτία και έμετος, συχνή ούρηση, πόνος στην πλάτη, κράμπες στα πόδια, και την καούρα, μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθεί.

Τα προβλήματα υγείας και τα φάρμακα

Οι άνθρωποι που έχουν χρόνιο άσθμα ή βρογχίτιδα τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα να κοιμηθούν και να παραμείνει κοιμισμένος από υγιή άτομα, είτε λόγω των δυσκολιών στην αναπνοή τους, ή λόγω των φαρμάκων τους. Άλλες χρόνιες επώδυνες και δυσάρεστες συνθήκες - όπως η αρθρίτιδα, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η δρεπανοκυτταρική αναιμία - και μπορεί να είναι δύσκολο να πάρει αρκετό ύπνο.

Ορισμένα χρησιμοποιούνται συνήθως συνταγή και over-the-counter φάρμακα που περιέχουν συστατικά που μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους. Αυτά τα συστατικά περιλαμβάνουν αποσυμφορητικά και τα στεροειδή. Καρδιά και το αίμα πίεση φάρμακα γνωστά ως βήτα-αναστολείς μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθεί και μπορεί να προκαλέσει περισσότερες αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βλέπε επίσης

Πόσο ύπνο χρειάζεστε πραγματικά;

Η στέρηση ύπνου

Αν είστε στερηθεί τον ύπνο, την ποσότητα του ύπνου που χρειάζεται αυξήσεις. Και αν με συνέπεια αμελώ σχετικά με τον ύπνο, ένα χρέος ύπνου συσσωρεύεται που επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα της ζωής σας.

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τον χαμένο ύπνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τον ύπνο περισσότερο τα Σαββατοκύριακα. Αλλά αν έχετε χάσει πάρα πολύ ύπνο, κοιμάται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να διαγράψει πλήρως το χρέος του ύπνου σας. Επιπλέον, κοιμάται αργότερα τα Σαββατοκύριακα μπορεί να επηρεάσει το βιολογικό σας ρολόι, καθιστώντας πιο δύσκολο να πάει για ύπνο στο σωστό χρόνο την Κυριακή νύχτες και να πάρει στην ώρα το πρωί της Δευτέρας.

Γενετική

Την υγεία των ενηλίκων. Πόσο ύπνο χρειάζεστε πραγματικά;
Την υγεία των ενηλίκων. Πόσο ύπνο χρειάζεστε πραγματικά;

Να μερικοί άνθρωποι απλώς χρειάζονται λιγότερες ώρες ύπνου τη νύχτα; Ναι, υπολογίζεται ότι κάπου μεταξύ 1 και 5 τοις εκατό του πληθυσμού είναι μικρή στρωτήρες - οι άνθρωποι που κοιμούνται έξι ώρες ή λιγότερο μια νύχτα χωρίς αρνητικές συνέπειες. Η ανάγκη για λιγότερο ύπνο τείνει να τρέξει στις οικογένειες, καθώς και η ανάγκη για περισσότερο ύπνο, γεγονός που υποδηλώνει μια γενετική βάση για τη διάρκεια του ύπνου.

Το sweet spot

Μελέτες δείχνουν ότι όλο και λιγότερο από επτά ώρες - ή περισσότερο από εννέα ώρες - ύπνου τη νύχτα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας και ψυχιατρικών διαταραχών, ιδιαίτερα διαταραχές της διάθεσης, και ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.

Πέρα από τους αριθμούς

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό πόσο ύπνο χρειάζεται είναι αν συνήθως αισθάνονται υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχετε την τάση να κοιμούνται σε συνθήκες χαμηλού ερέθισμα, όπως μεγάλες διαδρομές, διαβάζοντας, βλέποντας τηλεόραση, να μιλά στο τηλέφωνο ή την ολοκλήρωση των εργασιών γραφείου; Αν το κάνετε, είστε δεν είναι πιθανό να πάρει αρκετό ύπνο.

Πάρτε μέτρα για να αυξήσει την ποσότητα του ύπνου που παίρνετε. Αν αυτό δεν σας βοηθήσει να αισθάνονται πιο ξεκούραστοι και προειδοποίησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να αναζητήσει πιθανές αιτίες, όπως η άπνοια ύπνου, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί για να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σας και μείωση της ημερήσια υπνηλία.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων