Την υγεία ενηλίκων

Ο πόνος στην πλάτη στην εργασία: πρόληψη του πόνου και της ζημίας

Βαριά ανύψωση, επαναλαμβανόμενες κινήσεις και να κάθεται σε ένα γραφείο όλη την ημέρα μπορεί να πάρει έναν φόρο για την πλάτη σας. Πάρτε τα γεγονότα σχετικά με τον πόνο στην πλάτη κατά την εργασία και πώς να το αποτρέψει.

Είτε αυτό είναι βαρετή και άλγη ή απότομη και μαχαιρώματος, πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθεί στην δουλειά σας. Δυστυχώς, σε πολλές δραστηριότητες - όπως η νοσηλευτική, την κατασκευή και το εργοστάσιο εργασίας - να τοποθετήσετε σημαντικές απαιτήσεις στην πλάτη σας. Ακόμη και συνήθεις εργασίες γραφείου μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη. Κατανόηση του τι προκαλεί τον πόνο στην πλάτη κατά την εργασία και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψει.

Ποιες είναι οι κοινές αιτίες του πόνου στην πλάτη κατά την εργασία;

Μια σειρά από παράγοντες μπορεί να συμβάλει σε πόνο στην πλάτη κατά την εργασία. Για παράδειγμα:

  • Force πολύ δύναμη στην πλάτη σας -. Όπως με την ανύψωση ή μετακίνηση βαρέων αντικειμένων - μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.
  • Επανάληψη. Επανάληψη ορισμένων κινήσεων μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση των μυών ή τραυματισμό.
  • Στάση του σώματος. Καμπουριάζετε υπερβάλλει φυσικές καμπύλες πλάτη σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση των μυών και της ζημίας.

Φυσικά, ορισμένες ιατρικές παθήσεις και παράγοντες του τρόπου ζωής - όπως η παχυσαρκία, θέση ύπνου, η κακή φυσική κατάσταση, το κάπνισμα και το στρες - μπορεί επίσης να συμβάλει σε πόνο στην πλάτη.

Βλέπε επίσης

Ο πόνος στην πλάτη στην εργασία: πρόληψη του πόνου και της ζημίας

Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τον πόνο στην πλάτη κατά την εργασία;

Μπορείτε να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη και των τραυματισμών στο χώρο εργασίας. Για παράδειγμα:

  • Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Διατήρηση ενός υγιούς βάρους ελαχιστοποιεί την πίεση στην πλάτη σας. Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας αερόβιας δραστηριότητας ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας - κατά προτίμηση εξαπλωθεί σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας - και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Συνδυάστε αερόβια άσκηση, όπως το κολύμπι ή το περπάτημα, με ασκήσεις που ενισχύουν και τεντώστε πίσω μυς και την κοιλιά σας.
  • Δώστε προσοχή στην στάση του σώματος. Όταν στέκεται, να διατηρήσετε το βάρος σας ισορροπημένο στα πόδια σας. Μην αδέξιος. Για την προώθηση της καλής στάσης του σώματος όταν κάθεται, να επιλέξετε μια καρέκλα που σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και τα δύο πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα, διατηρώντας τα γόνατά σας επίπεδο με τους γοφούς σας. Εάν είναι απαραίτητο, στηρίξουν τα πόδια σας με ένα υποπόδιο ή άλλη υποστήριξη. Εάν ο πρόεδρος δεν υποστηρίζει καμπύλη κάτω μέρος της πλάτης σας, τοποθετήστε μια τυλιγμένη πετσέτα ή ένα μικρό μαξιλάρι πίσω κάτω μέρος της πλάτης σας. Αφαιρέστε το πορτοφόλι ή το κινητό σας τηλέφωνο από την πίσω τσέπη σας όταν κάθεται, για την πρόληψη ασκώντας επιπλέον πίεση στους γλουτούς σας ή το κάτω μέρος της πλάτης.
  • Σηκώστε σωστά. Κατά την ανύψωση και μεταφέρουν ένα βαρύ αντικείμενο, ανασηκώστε με τα γόνατά σας και σφίξτε τους μύες του κορμού σας. Κρατήστε το αντικείμενο κοντά στο σώμα σας. Διατηρήστε τη φυσική καμπύλη της πλάτης σας. Εάν ένα αντικείμενο είναι πολύ βαρύ για την ασφαλή μετακίνησή του, βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει.
  • Τροποποίηση επαναλαμβανόμενες εργασίες. Χρησιμοποιήστε συσκευές ανύψωσης, όταν είναι διαθέσιμα, για να σας βοηθήσει να ανυψώνουν φορτία. Προσπαθήστε να εναλλάσσονται σωματικά απαιτητικές εργασίες με λιγότερο απαιτητικούς. Εάν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και καρέκλα είναι τοποθετημένα σωστά. Εάν είστε στο τηλέφωνο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, χρησιμοποιήστε ένα ακουστικό. Αποφύγετε την άσκοπη κάμψη, το στρίψιμο και την επίτευξη. Περιορίστε το χρόνο που περνάτε μεταφέρουν βαριά χαρτοφύλακες, πορτοφόλια και τσάντες. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τροχαίο βαλίτσα.
  • Ακούστε το σώμα σας. Εάν πρέπει να καθίσει για μια παρατεταμένη περίοδο, αλλάξτε τη θέση σας κατά καιρούς, να σηκώνεται ή να τεντώσει όποτε αισθάνεστε κουρασμένοι.
Την υγεία των ενηλίκων. Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα.
Την υγεία των ενηλίκων. Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να πλήξουν τις εργάσιμες ημέρες σας και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν είστε κολλημένοι με αυτό, όμως. Πάρτε το χρόνο να εξετάσουν το περιβάλλον εργασίας σας και να αντιμετωπίσει καταστάσεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την πλάτη σας. Ακόμα και απλά βήματα για να διευκολύνει τον πόνο στην πλάτη αποτελούν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων