Τη διαχείριση του άγχους

Ανακούφιση από το στρες: πότε και πώς να πω όχι

Σίγουρα είναι πιο εύκολο να πούμε ναι, αλλά σε ποια τιμή για την ειρήνη του μυαλού σας; είναι εδώ γιατί λέει δεν μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή για την ανακούφιση από το στρες.

Είναι το πιάτο σας είχαν συσσωρευτεί μεγάλη με τις προθεσμίες και τις υποχρεώσεις; Προσπαθείτε να χώνω πάρα πολλές δραστηριότητες σε πολύ λίγο χρόνο; Αν ναι, ανακούφιση από το στρες μπορεί να είναι τόσο απλή, όπως ακριβώς λέει όχι.

Γιατί να πω όχι;

Ο αριθμός των αιτήσεων που αξίζει δεν είναι πιθανό να μειώσει, και δεν μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χρόνο στην ημέρα σας. Είσαι καταδικασμένος να υπερδέσμευση; Η απάντηση είναι όχι, αν είστε πρόθυμοι να πω όχι. Μπορεί να μην είναι ο εύκολος τρόπος, αλλά είναι μια πορεία προς την ανακούφιση από το στρες.

Τη διαχείριση του άγχους. Λέγοντας όχι δεν είναι κατ 'ανάγκην εγωιστικό.
Τη διαχείριση του άγχους. Λέγοντας όχι δεν είναι κατ 'ανάγκην εγωιστικό.

Λάβετε υπόψη ότι είναι υπερφορτωμένο είναι ατομική. Ακριβώς επειδή ο συνάδελφός σας μπορεί να ταχυδακτυλουργία 10 επιτροπές με φαινομενική ευκολία, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να. Μόνο εσείς μπορείτε να ξέρετε τι είναι πάρα πολύ για σας.

Εξετάστε αυτά τα λόγους για τους οποίους λέει όχι:

 • Λέγοντας όχι δεν είναι κατ 'ανάγκην εγωιστικό. Όταν λέτε όχι σε μια νέα δέσμευση, είστε τιμώντας υφιστάμενες υποχρεώσεις σας και την εξασφάλιση ότι θα είστε σε θέση να αφιερώσει υψηλής ποιότητας χρόνο σε αυτά.
 • Λέγοντας δεν μπορεί να σας επιτρέψει να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Ακριβώς επειδή έχετε βοηθήσει πάντα σχέδιο το τουρνουά σόφτμπολ της εταιρείας δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε πάντα. Λέγοντας δεν σας δίνει το χρόνο να ακολουθήσει άλλα ενδιαφέροντα.
 • Πάντα λέμε ναι δεν είναι υγιές. Όταν είστε υπερδέσμευση και κάτω από πάρα πολύ άγχος, είστε πιο πιθανό να αισθάνονται τρέχει προς τα κάτω και, ενδεχομένως, αρρωσταίνουν.
 • Λέγοντας ναι μπορεί να κόψει τους άλλους έξω. Από την άλλη πλευρά, όταν λέτε όχι, θα ανοίξει την πόρτα για τους άλλους να εντείνει. Δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο που θα ήταν, αλλά αυτό είναι εντάξει. Θα βρουν το δικό τους τρόπο.

Βλέπε επίσης

Ανακούφιση από το στρες: πότε και πώς να πω όχι

Πότε πρέπει να πούμε όχι

Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιες δραστηριότητες αξίζουν το χρόνο και την προσοχή σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις στρατηγικές για να εξετάσουν την υποχρέωση - και τις δυνατότητες - που έρχονται στο δρόμο σου.

 • Εστίαση σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Εξετάστε τις υποχρεώσεις και τις προτεραιότητές σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε νέες δεσμεύσεις. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν η νέα δέσμευση είναι σημαντικό για εσάς. Αν είναι κάτι που αισθάνεστε έντονα περίπου, με όλα τα μέσα να το κάνει. Αν όχι, πάρτε ένα πέρασμα.
 • Ζυγίστε το ναι-σε-λόγου stress. Είναι η νέα δραστηριότητα σκέφτεστε να κάνετε μια σύντομη ή μακροπρόθεσμη δέσμευση; Για παράδειγμα, κάνοντας μια παρτίδα των cookies για την πώληση του σχολείου ψήνουμε θα πάρει πολύ λιγότερο χρόνο από ό, τι τίτλο μέχρι την επιτροπή ερανικού σχολείο. Μην πείτε ναι, αν αυτό θα σημαίνει μήνες επιπλέον άγχος. Αντ 'αυτού, να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να ρίξει μέσα
 • Πάρτε την ενοχή έξω από την εξίσωση. Δεν συμφωνώ με το αίτημα που μάλλον θα μειωθεί από την ενοχή ή υποχρέωση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον άγχος και αγανάκτηση.
 • Ύπνος σε αυτό. Είσαι στον πειρασμό από πρόσκληση ενός φίλου να εργαστούν εθελοντικά στο παλιό alma mater σας ή να ενταχθούν σε ένα εβδομαδιαίο πρωτάθλημα γκολφ; Πριν απαντήσετε, να πάρει μια ημέρα για να σκεφτούμε σχετικά με το αίτημα και το πώς ταιριάζει με τις τρέχουσες υποχρεώσεις σας. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σε αυτό, τουλάχιστον πάρτε το χρόνο να σκεφτεί την αίτηση μέσω πριν την απάντηση.

Πώς να πω όχι

Όχι Όχι. Μπα. Δείτε πόσο απλό είναι να πω μια μικρή λέξη, που σας επιτρέπει να πάρετε ένα πέρασμα σε εργασίες που δεν κάνουν την περικοπή; Φυσικά, θα υπάρξουν φορές που δεν είναι ακριβώς αυτό εύκολο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν πρέπει να πούμε όχι:

 • Πείτε όχι. Η λέξη «όχι» έχει τη δύναμη. Μην φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση wimpy φράσεις υποκατάστατο, όπως «δεν είμαι σίγουρος» ή «Δεν νομίζω ότι μπορώ." Αυτά μπορεί να ερμηνευθεί υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να πει ναι αργότερα.
 • Να είναι σύντομες. Να αναφέρετε τους λόγους απόρριψης της αίτησης, αλλά δεν πάω για αυτό. Αποφύγετε περίτεχνα δικαιολογίες ή εξηγήσεις.
 • Να είστε ειλικρινείς. Μην κατασκευάσει λόγοι για να βγούμε από την υποχρέωση. Η αλήθεια είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να χαμηλώσουμε ένα φίλο, μέλος της οικογένειας ή συνάδελφο.
 • Να σέβεστε τους. Πολλές καλές γης προκαλεί στην πόρτα σας, και μπορεί να είναι δύσκολο να τους χαμηλώσουμε. Επαινώντας την προσπάθεια της ομάδας, ενώ λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαπράξει δείχνει ότι σέβεσαι αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε.
 • Να είστε έτοιμοι να επαναλάβουμε. Ίσως χρειαστεί να αρνηθεί ένα αίτημα αρκετές φορές πριν το άλλο πρόσωπο δέχεται την απάντησή σας. Όταν συμβαίνει αυτό, απλά πατήστε το κουμπί επανάληψη. Ήρεμα επαναλάβετε δεν σας, με ή χωρίς αρχικό σκεπτικό σας, όπως απαιτείται.

Λέγοντας όχι δεν θα είναι εύκολο, αν έχετε συνηθίσει να λένε ναι όλη την ώρα. Όμως, μαθαίνοντας να πει όχι είναι ένα σημαντικό μέρος της απλούστευση της ζωής σας και τη διαχείριση του άγχους σας. Και με την πρακτική, μπορείτε να βρείτε λέγοντας ότι δεν γίνεται ευκολότερη.

Βλέπε επίσης