Τη διαχείριση του άγχους

Tai Chi: Ένα ήπιο τρόπο για την καταπολέμηση του στρες

Tai Chi βοηθά στη μείωση του στρες και το άγχος. Και αυτό βοηθά επίσης να αυξήσει την ευελιξία και την ισορροπία.

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο για να μειώσουν το άγχος, να εξετάσει tai chi (ΤΠΑ-CHEE). Αρχικά αναπτύχθηκε για την αυτοάμυνα, tai chi έχει εξελιχθεί σε μια χαριτωμένη μορφή άσκησης που τώρα χρησιμοποιείται για τη μείωση του στρες και μια ποικιλία από άλλες συνθήκες υγιεινής. Συχνά περιγράφεται ως ο διαλογισμός σε κίνηση, tai chi προωθεί την ηρεμία μέσα από ήπια, ρέουσες κινήσεις.

Τι είναι το Tai Chi;

Τάι Τσι είναι μια αρχαία κινεζική παράδοση, η οποία, σήμερα, ασκείται ως μια χαριτωμένη μορφή άσκησης. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται σε μια αργή, εστιασμένη τρόπο και να συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή.

Tai chi, που ονομάζεται επίσης Tai Chi Chuan, είναι ένας μη, μόνος-σύστημα ήπια σωματική άσκηση και το τέντωμα. Κάθε στάση ρέει στην επόμενη χωρίς παύση, διασφαλίζοντας ότι το σώμα σας είναι σε διαρκή κίνηση.

Tai chi έχει πολλά διαφορετικά στυλ. Κάθε στυλ μπορεί να έχει τις δικές της ανεπαίσθητες έμφαση σε διάφορα tai chi αρχές και μεθόδους. Υπάρχουν επίσης διαφορές στο εσωτερικό κάθε στυλ. Κάποιοι μπορεί να επικεντρωθεί στην διατήρηση της υγείας, ενώ άλλοι εστιάζουν στην πολεμική πτυχή τέχνες tai chi.

Ποιοι μπορούν να κάνουν tai chi

Τάι Τσι είναι χαμηλό αντίκτυπο και βάζει ελάχιστη πίεση στους μυς και τις αρθρώσεις, γεγονός που καθιστά γενικά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα, επειδή tai chi είναι χαμηλό αντίκτυπο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατάλληλο εάν είστε ένα παλαιότερο ενήλικας που διαφορετικά δεν μπορεί να ασκήσει.

Τη διαχείριση του άγχους. Tai Chi: Ένα ήπιο τρόπο για την καταπολέμηση του στρες.
Τη διαχείριση του άγχους. Tai Chi: Ένα ήπιο τρόπο για την καταπολέμηση του στρες.

Μπορείτε επίσης να βρείτε tai chi ελκυστική επειδή είναι ανέξοδη, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να γίνει σε εσωτερικούς χώρους ή έξω, είτε μόνη της είτε σε μια ομάδα.

Αν και tai chi είναι γενικά ασφαλής, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις, οσφυαλγία, κατάγματα, σοβαρή οστεοπόρωση ή μια κήλη θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους φροντίδα πριν προσπαθήσετε tai chi. Τροποποίηση ή την αποφυγή ορισμένων στάσεις μπορεί να συστηθεί.

Βλέπε επίσης

Tai Chi: Ένα ήπιο τρόπο για την καταπολέμηση του στρες

Γιατί να προσπαθήσουμε tai chi;

Όταν έμαθε σωστά και εκτελούνται τακτικά, tai chi μπορεί να είναι ένα θετικό μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για τη βελτίωση της υγείας σας. Τα οφέλη του Τάι Τσι περιλαμβάνουν:

 • Αυξήθηκε το στρες και το άγχος
 • Η αυξημένη αερόβια ικανότητα
 • Η αυξημένη ενέργεια και αντοχή
 • Αυξημένη ευελιξία, την ισορροπία και την ευκινησία
 • Η αυξημένη μυϊκή δύναμη και τον ορισμό

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι το Tai Chi μπορεί επίσης να βοηθήσει:

 • Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου
 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης
 • Βελτίωση πόνος στις αρθρώσεις
 • Βελτιώσει τα συμπτώματα της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας
 • Βελτίωση της συνολικής ευημερίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας
 • Μειώστε τον κίνδυνο των πτώσεων σε ηλικιωμένους ενήλικες

Πώς να ξεκινήσετε με το tai chi

Αν και μπορείτε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε βίντεο και βιβλία για το tai chi, θεωρούν αναζητούν καθοδήγηση από έναν έμπειρο εκπαιδευτή tai chi για να αποκτήσουν τα πλήρη οφέλη και να μάθουν τις κατάλληλες τεχνικές.

Μπορείτε να βρείτε τάι τσι σε πολλές κοινότητες σήμερα. Για να βρείτε μια κατηγορία στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό γυμναστήρια, κέντρα υγείας και τα ανώτερα κέντρα. Tai chi εκπαιδευτές δεν πρέπει να έχει άδεια ή να παρακολουθήσουν ένα πρότυπο πρόγραμμα κατάρτισης. Έτσι να είστε βέβαιος να ρωτήσω κάτι σχετικά με την κατάρτιση και την εμπειρία ενός εκπαιδευτή, και να πάρετε συστάσεις, αν είναι δυνατόν.

Μια tai chi εκπαιδευτής μπορεί να σας διδάξει συγκεκριμένες θέσεις και πώς να ρυθμίζουν την αναπνοή σας. Ένας εκπαιδευτής μπορεί να σας διδάξει επίσης πώς να πρακτική tai chi ασφάλεια, ειδικά αν έχετε τραυματισμούς, χρόνιες παθήσεις, ή ισορροπίας ή συντονισμού προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι tai chi είναι αργή και ήπια, με σχεδόν καμία αρνητικές παρενέργειες, είναι δυνατό να τραυματιστεί αν δεν ξέρετε πώς να το κάνουμε tai chi σωστά.

Τελικά μπορείτε να αισθάνονται σίγουροι αρκετά για να κάνουν tai chi για τη δική σας. Αλλά αν σας αρέσει το κοινωνικό στοιχείο, σκεφτείτε να κολλήσει με τάξεις της ομάδας tai chi.

Διατηρώντας τα οφέλη του Τάι Τσι

Ενώ μπορείτε να πάρετε κάποιο όφελος από μια 12-εβδομάδων tai chi κατηγορία, μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερα οφέλη αν συνεχίσετε tai chi για τη μακροπρόθεσμη και να γίνει πιο εξειδικευμένο.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να ασκήσουν tai chi στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα κάθε μέρα για να αναπτύξει μια ρουτίνα. Αλλά αν το πρόγραμμά σας είναι ακανόνιστη, κάνουν tai chi κάθε φορά που έχετε λίγα λεπτά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα και τις καταπραϋντικές νου-σώματος έννοιες του tai chi χωρίς να εκτελέσετε τις πραγματικές κινήσεις όταν είστε σε μια αγχωτική κατάσταση, όπως ένα μποτιλιάρισμα ή σε μια τεταμένη συνάντηση εργασίας, για παράδειγμα.

Βλέπε επίσης