Διατροφή και υγιεινή διατροφή

Βασικά Διατροφή

Αισθάνεστε ότι όπως σας δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις τελευταίες ειδήσεις διατροφή, γιατί είναι πάντα αλλάζουν; Ενώ είναι αλήθεια ότι αυτό που είναι γνωστό για τη διατροφή και τη δίαιτα εξελίσσεται, υπάρχουν μερικά βασικά διατροφή που μπορείτε να έχετε κατά νου. Με τη γνώση αυτών βασικά διατροφή, θα είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ταξινομήσετε μέσω τις τελευταίες έρευνες και συμβουλές.

Mastering τα βασικά της διατροφής έρχεται κάτω στην κατανόηση των ομάδων τροφίμων και την όλο και μεγαλύτερη επίγνωση των θερμίδων και τους ρόλους που συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά παίζουν σε μια υγιεινή διατροφή. Θέλετε να πάτε πέρα ​​από τα βασικά διατροφή; Συζητήστε με το γιατρό σας ή ένα διαιτολόγο για εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές που θα λαμβάνει υπόψη την κατάσταση της υγείας σας, τον τρόπο ζωής, και του αρέσει τροφίμων και αντιπάθειες.

Βλέπε επίσης

Υγιεινή διατροφή

Θέλετε να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, αλλά δεν είναι σίγουρος πού να αρχίσω; Όπως θα εξετάσει την παρέλαση της υγιεινής διατροφής στα περιοδικά και τα βιβλία μαγειρικής, σιγουρευτείτε για να αναζητήσει αυτό που:

  • Περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων από τις μεγάλες ομάδες τροφίμων: φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχο πρωτεΐνες, ξηρούς καρπούς και σπόρους, και υγιεινά λίπη
  • Παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές για πόσα τρόφιμα για να επιλέξουν από κάθε ομάδα
  • Περιλαμβάνει τρόφιμα που μπορείτε να βρείτε στο τοπικό μανάβικο σας
  • Ταιριάζει με τα γούστα σας, τον τρόπο ζωής και τον προϋπολογισμό
Διατροφή και υγιεινή διατροφή. Υγιεινό μενού και στρατηγικές αγορές.
Διατροφή και υγιεινή διατροφή. Υγιεινό μενού και στρατηγικές αγορές.

Επίσης, σκεφτείτε κινδύνους για την υγεία σας. Έχετε υψηλή χοληστερόλη ή υψηλή αρτηριακή πίεση; Αν ναι, φροντίστε να ακολουθήσετε μια δίαιτα που είναι χαμηλή σε κορεσμένα αλάτι, λίπη και χοληστερόλη και υψηλή σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινά λίπη. Για εξατομικευμένες συμβουλές, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν διαιτολόγο.

Βλέπε επίσης

Υγιεινό μαγείρεμα

Καλό φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Και για τους περισσότερους, τα γεύματα είναι στο επίκεντρο της οικογενειακής ζωής και γιορτές. Θα θέλατε να κάνετε ικανοποιητική και υγιή γεύματα που βοηθούν στην προστασία της οικογένειάς σας από τις καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας;

Φυσικά θα κάνατε. Έτσι απομακρυνθούμε από πολλές θερμίδες, λιπαρά και αλμυρά είδη ευκολία. Πειραματιστείτε με γρήγορο και υγιεινό τεχνικές μαγειρικής, όπως το ψήσιμο, το ψήσιμο στη σχάρα και σωταροντας. Μάθετε σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων, makeovers συνταγή και περισσότερο. Και στη συνέχεια να απολαύσετε γνωρίζοντας ότι τα νέα υγιεινό μαγείρεμα τις ικανότητές σας βοηθούν να μειωθεί ο κίνδυνος της οικογένειάς σας από προβλήματα υγείας.

Βλέπε επίσης

Υγιεινό μενού και στρατηγικές αγορές

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι, ψάχνετε τρόπους για να κάνουν τα γεύματα υγιεινά όμως ακόμα δελεαστικό. Πάρτε τους χυμούς σας ρέοντας να σχεδιάσουν υγιεινά μενού με υγιεινές συνταγές περιήγηση στο διαδίκτυο και σε βιβλία μαγειρικής.

Για να προετοιμάσει υγιεινό μενού σας, θα πρέπει να έχετε υγιή συστατικά σε ετοιμότητα. Στρατηγικές αγορών σας θα πρέπει να επικεντρωθεί σε φρέσκα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο τμήμα παραγωγής, όπου μπορείτε να εφοδιάσετε επάνω στα φρούτα και τα λαχανικά. Κρατήστε ένα μάτι έξω πάρα πολύ για τα δημητριακά ολικής αλέσεως και χαμηλή σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Μια άλλη βασική στρατηγική αγορών - δεν παραμένουν στο σνακ και γλυκά στους διαδρόμους. Επίσης, φροντίστε να ενημερωθείτε για την αγορά των γεωργών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου να δούμε τι τοπικά προϊόντα είναι διαθέσιμα.

Βλέπε επίσης

Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής προορίζεται για να συμπληρώσει μια υγιεινή διατροφή, δεν το αντικαταστήσει. Εάν είστε γενικά υγιής και να τρώτε μια ευρεία ποικιλία τροφίμων, τότε μάλλον δεν χρειάζεται συμπληρώματα διατροφής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, τα ενισχυμένα τρόφιμα και διαιτητικά συμπληρώματα μπορούν να είναι χρήσιμα στην παροχή ενός ή περισσοτέρων θρεπτικών ουσιών. Για παράδειγμα, οι ενήλικες ηλικίας 50 ετών και άνω δεν μπορεί να πάρει αρκετή βιταμίνη Β-12 στη διατροφή τους και μπορεί να χρειαστεί εμπλουτισμένα τρόφιμα ή ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσει ένα συμπλήρωμα διατροφής εάν δεν τρώτε αρκετά υγιεινά τρόφιμα ή δεν τρώνε μια υγιεινή ποικιλία τροφών. Συζητήστε με το γιατρό σας ή ένα διαιτολόγο για το αν τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Να είστε βέβαιος να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες των συμπληρωμάτων διατροφής σκέφτεστε - και αν έχουν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα που παίρνετε.

Βλέπε επίσης