Κλείστε το κάπνισμα

Κλείστε το κάπνισμα σε βασικά

Ο καπνός είναι ένας δολοφόνος. Οι καπνιστές και τους άλλους χρήστες προϊόντων καπνού είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν νόσο και πεθαίνουν νωρίτερα από ό, τι οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν τον καπνό. Εάν καπνίζετε, έχετε να ανησυχείτε για το τι κάνει για την υγεία σας. Ίσως να ανησυχείτε πάρα πολύ για το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να σταματήσουν το κάπνισμα. Η νικοτίνη είναι εξαιρετικά εθιστική, και να σταματήσουν το κάπνισμα - ειδικά χωρίς βοήθεια - μπορεί να είναι δύσκολη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πετύχει την πρώτη φορά που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία προσπάθεια, αλλά μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα.

Πάρτε αυτό το πρώτο βήμα: να αποφασίσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Ορίστε μια ημερομηνία διακοπής. Και στη συνέχεια να επωφεληθούν από την πληθώρα των διαθέσιμων πόρων για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα με επιτυχία.

Βλέπε επίσης

Κλείστε το κάπνισμα σχέδιο δράσης

Κλείστε το κάπνισμα. Κλείστε το κάπνισμα σχέδιο δράσης.
Κλείστε το κάπνισμα. Κλείστε το κάπνισμα σχέδιο δράσης.

Τώρα που έχετε αποφασίσει να σταματήσουν το κάπνισμα, ήρθε η ώρα να χαράξουμε σταματήσουν το κάπνισμα σας σχέδιο δράσης. Ένα από τα πρώτα βήματα της κόψει το κάπνισμα το σχέδιο δράσης σας θα πρέπει να "Λήψη υποστήριξης".

Υποστήριξη μπορεί να προέρχονται από την οικογένεια, τους φίλους, το γιατρό σας, ένας σύμβουλος, μια ομάδα υποστήριξης ή Quitline τηλεφώνου. Υποστήριξη μπορεί επίσης να προέλθει από τη χρήση ενός ή περισσότερων από τα φάρμακα που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη διακοπή του καπνίσματος.

Ένα άλλο βασικό βήμα για να σταματήσουν το κάπνισμα το σχέδιο δράσης σας; Σχεδιασμός για τις προκλήσεις. Για παράδειγμα, κάνει μια λίστα υψηλού κινδύνου θέσεις που θα θέλετε να αποφύγετε όταν ξεκινάτε να σταματήσουν το κάπνισμα το σχέδιό σας. Σκεφτείτε άλλα μέρη για να πάει εκεί όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, όπως ένα εμπορικό κέντρο, ένα μουσείο ή κινηματογράφο.

Βλέπε επίσης

Ζώντας χωρίς καπνό

Τι σημαίνει ζουν χωρίς καπνό σημαίνει; Ζώντας χωρίς καπνό είναι η ευκαιρία σας να ζήσουν μια υγιέστερη και ίσως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μέχρι το τέλος του πρώτου έτους σας, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται κατά το ήμισυ. Το αργότερο πέντε χρόνια είναι σχεδόν το ίδιο με κάποιον που δεν είχαν καπνίσει ποτέ. Ζώντας χωρίς καπνό μπορεί επίσης να σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής - με μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη ικανότητα να εκτιμήσουν γεύσεις και μυρωδιές.

Αλλά ζουν χωρίς καπνό δεν σημαίνει ότι ζουν χωρίς άγχος. Στην πραγματικότητα, οι καπνιστές αναφέρουν συχνά το άγχος ως λόγος για την υποτροπή. Αντί για τη χρήση νικοτίνης για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες, θα πρέπει να μάθουν νέους τρόπους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Να είναι ενεργή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την διαχείριση του άγχους ή στη βιβλιοθήκη. Για περισσότερη βοήθεια, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν φορέα παροχής ψυχικής υγείας.

Βλέπε επίσης