Tween και την υγεία των εφήβων

Teen καπνίσματος: πώς να βοηθήσει έφηβος σας να σταματήσουν

Θέλετε να σταματήσει έφηβος το κάπνισμα; ακολουθήσουν αυτό το μη-ανοησίες προσέγγιση, από ένα καλό παράδειγμα για να κάνει ένα σχέδιο και γιορτάζοντας την επιτυχία.

Teen το κάπνισμα είναι μια μεγάλη υπόθεση. Μετά από όλα, οι έφηβοι που καπνίζουν είναι πιθανό να μετατραπεί σε ενήλικες που καπνίζουν.

Αν βρείτε έφηβος το κάπνισμα σας, το πάρετε στα σοβαρά. Διακοπή εφήβων καπνιστών στις διαδρομές του είναι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση μια διάρκεια ζωής της καλής υγείας.

Δώστε το καλό παράδειγμα

Ως γονέας, είστε μια από τις πιο ισχυρές επιρροές στη ζωή του εφήβου σας - και τις ενέργειές σας μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια σας. Εάν καπνίζετε, μην περιμένετε έφηβος σας να σταματήσουν το κάπνισμα. Έφηβος σας ερμηνεύει πιθανό το κάπνισμα σας ως υποστήριξη για τη συμπεριφορά. Αντ 'αυτού, ρωτήστε το γιατρό σας για να σταματήσει το κάπνισμα προϊόντων και άλλους πόρους για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα.

Εν τω μεταξύ, δεν καπνίζει στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στο μπροστινό μέρος του εφήβου σας, και δεν αφήνουν τσιγάρα όταν έφηβος σας μπορεί να τους βρει. Εξηγήστε πώς είστε δυσαρεστημένοι με το κάπνισμα σας, και γιατί είναι τόσο σημαντικό για σας να σταματήσουν το κάπνισμα.

Αρχίστε να μιλάτε

Θα μπορούσατε να πείτε απλά έφηβος σας να σταματήσουν το κάπνισμα. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα. Αλλά εντολές, απειλές και τελεσίγραφα δεν είναι πιθανό να λειτουργήσει. Αντί να πάρει θυμωμένος, είναι περίεργος και υποστηρικτική. Ρωτήστε έφηβος σας τι τον έκανε ή το κάπνισμα ξεκίνημα της. Ίσως έφηβος σας προσπαθεί να χωρέσει μέσα σε σχολείο, ή ίσως έφηβος σας πιστεύει ότι το κάπνισμα θα βοηθήσει να ανακουφίσει το άγχος. Μερικές φορές έφηβος το κάπνισμα είναι μια προσπάθεια να αισθάνονται δροσερό ή πιο ώριμο.

Μόλις μπορείτε να καταλάβετε γιατί έφηβος σας είναι το κάπνισμα, θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει το κάπνισμα ως πιθανό πρόβλημα - καθώς και να βοηθήσει έφηβος σας να σταματήσει τελικά το κάπνισμα.

Βλέπε επίσης

Teen καπνίσματος: πώς να βοηθήσει έφηβος σας να σταματήσουν

Ενθαρρύνετε έφηβος σας να μοιραστείτε του ή της ανησυχίες

Παρά το γεγονός ότι οι συνέπειες του καπνίσματος - όπως ο καρκίνος, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο - είναι πραγματικό, είναι κατά πάσα πιθανότητα πέρα ​​από τη σφαίρα της ανησυχίας του εφήβου σας.

Αντί να διαλέξεις έφηβος σας σχετικά με τις μακροπρόθεσμες κινδύνους του καπνίσματος, ρωτήστε έφηβος σας ό, τι αυτός ή αυτή θεωρεί ότι οι αρνητικές πτυχές του καπνίσματος. Μόλις έφηβος σας έχει του ή της λένε, προσφέρουν τη δική σας λίστα αρνητικά. Σκεφτείτε ελκυστικό για ματαιοδοξία του εφήβου σας:

 • Κάπνισμα σας δίνει την κακή αναπνοή.
 • Το κάπνισμα κάνει τα ρούχα σας και τη μυρωδιά των μαλλιών.
 • Κάπνισμα μετατρέπει τα δόντια και τα νύχια σας κίτρινο.
 • Το κάπνισμα προκαλεί ρυτίδες.
 • Κάπνισμα σας αφήνει με ένα βήχα hacking.
 • Κάπνισμα zaps την ενέργειά σας για τον αθλητισμό και άλλες δραστηριότητες.

Φυσικά, το κάπνισμα είναι επίσης ακριβά. Προτροπή έφηβος σας για να υπολογίσει το εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή ετήσιο κόστος του καπνίσματος. Μπορείτε να συγκρίνετε το κόστος του καπνίσματος με ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα ή άλλα αντικείμενα έφηβος σας θεωρεί σημαντικό.

Βοηθήστε έφηβος σας να κάνει ένα σχέδιο

Tween και την υγεία των εφήβων. Κρεμάστε έξω με τους φίλους που δεν καπνίζουν.
Tween και την υγεία των εφήβων. Κρεμάστε έξω με τους φίλους που δεν καπνίζουν.

Teens μπορεί να εθίζονται στη νικοτίνη εκπληκτικά γρήγορα - μερικές φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες να πειραματίζονται με το κάπνισμα. Ενώ πολλοί έφηβοι που καπνίζουν νομίζουν ότι μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή, η έρευνα δείχνει ότι αυτό συνήθως δεν είναι αλήθεια.

Όταν μιλάτε στο έφηβος σας σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, να ρωτήσω αν κάποια από του ή της φίλοι έχουν προσπαθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Σκεφτείτε γιατί ήταν - ή δεν ήταν - επιτυχής. Στη συνέχεια, ρωτήστε έφηβος σας, η οποία να σταματήσει το κάπνισμα στρατηγικές αυτός ή αυτή σκέφτεται μπορεί να είναι πιο χρήσιμη. Προσφέρετε τις δικές σας εισηγήσεις, καθώς και:

 • Βάλτε το σε χαρτί. Ενθαρρύνετε έφηβος σας να γράψετε γιατί αυτός ή αυτή θέλει να σταματήσει το κάπνισμα. Ο κατάλογος μπορεί να βοηθήσει έφηβος σας μείνετε κίνητρα, όταν ο πειρασμός προκύπτει.
 • Ορίστε μια ημερομηνία διακοπής του καπνίσματος. Βοήθεια έφηβος σας να επιλέξετε μια ημερομηνία για να σταματήσουν το κάπνισμα. Αποφύγετε την τοποθέτηση του stop ημερομηνία κατά ένα αγχωτικό χρονικό διάστημα, όπως τελικές εξετάσεις.
 • Κρεμάστε έξω με τους φίλους που δεν καπνίζουν. Θα τους φίλους του εφήβου σας υποστηρίζουν να σταματήσει το κάπνισμα σχέδιο του εφήβου σας; Θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το κάπνισμα, πάρα πολύ; Αν έφηβος σας αισθάνεται πιέσεις για να καπνίζουν, να τον προτρέψω να εμπλακεί σε νέες δραστηριότητες. Κάνοντας νέους φίλους που δεν καπνίζουν θα μπορούσε να διευκολύνει την αποφυγή τους φίλους που δεν είναι πρόθυμοι να σταματήσουν το κάπνισμα.
 • Πρακτική λένε όχι. Peer πίεση για να καπνίζουν μπορεί να είναι αναπόφευκτη, αλλά έφηβος σας δεν χρειάζεται να ενδώσουν Βοήθεια έφηβος πρακτική σας λέει, "Όχι, ευχαριστώ, δεν καπνίζω».
 • Να είστε προετοιμασμένοι για τους πόθους Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι αν αυτός ή αυτή μπορεί να κρατήσει έξω αρκετό καιρό -. Συνήθως μόνο λίγα λεπτά - η ​​νικοτίνη λαχτάρα θα περάσει. Προτείνετε παίρνοντας μερικές βαθιές ανάσες. Προσφορά τσίχλα χωρίς ζάχαρη, κανέλα, οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια για να βοηθήσει έφηβος σας να κρατήσει το στόμα του απασχολημένο.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να σταματήσει το κάπνισμα προϊόντων Παρά το γεγονός ότι η νικοτίνη προϊόντα αντικατάστασης -. Όπως τσίχλες νικοτίνης, έμπλαστρα, εισπνοής ή ρινικά σπρέι - δεν έχουν σχεδιαστεί για τους εφήβους, μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις. Ρωτήστε το γιατρό σας έφηβος, το οποίο επιλογές μπορεί να είναι καλύτερο για σας έφηβος.
 • Ζητήστε υποστήριξη. Επικοινωνήστε με έναν καπνό διακοπή ειδικός. Ένα καπνού διακοπή ειδικός μπορεί να δώσει έφηβος σας τα εργαλεία και την υποστήριξη που αυτός ή αυτή θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα. Μερικά νοσοκομεία και τις τοπικές οργανώσεις προσφέρουν stop-smoking ομάδες μόνο για τους εφήβους. Μπορείτε να αναζητήσετε ομάδες εφήβων σε απευθείας σύνδεση, πάρα πολύ. Web-based προγράμματα μπορούν επίσης να παρέχουν υποστήριξη για έφηβος σας όταν αυτός ή αυτή χρειάζεται.

Αν έφηβος σας γλιστρά, που εξακολουθούν να υποστηρίζουν. Συγχαρώ έφηβος σας για την πρόοδο που αυτός ή αυτή έχει κάνει μέχρι τώρα, και να ενθαρρύνουν έφηβος σας να μην παραιτηθεί. Βοηθήστε έφηβος σας να προσδιορίσει τι πήγε στραβά και τι να κάνει διαφορετικά την επόμενη φορά.

Πάνω απ 'όλα, θα γιορτάσει την επιτυχία του εφήβου σας. Μπορεί να προσφέρει ένα αγαπημένο γεύμα για μια χωρίς καπνό μέρα, μια νέα shirt για ένα άκαπνο εβδομάδα ή ένα πάρτι με τους φίλους μη καπνιζόντων για μια χωρίς καπνό μήνα. Ανταμοιβές και η θετική ενίσχυση μπορεί να βοηθήσει έφηβος σας να διατηρήσει το κίνητρο για να σταματήσουν το κάπνισμα για το καλό.

Βλέπε επίσης