Σεξουαλική υγεία

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: μιλάμε για έφηβος σας για το σεξ

Η σεξουαλική εκπαίδευση προσφέρεται σε πολλά σχολεία, αλλά δεν μετράνε σε αίθουσες διδασκαλίας και μόνο. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να συμβεί στο σπίτι, πάρα πολύ. Εδώ βοηθούν να μιλάμε για έφηβος σας για το σεξ.

Βασικά σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μπορεί να καλυφθούν στην τάξη για την υγεία, αλλά έφηβος σας μπορεί να μην ακούσουν - ή να καταλάβει - ό, τι αυτός ή αυτή θα πρέπει να ξέρετε για να κάνουν σκληρές επιλογές για το σεξ. Αυτό είναι όπου μπορείτε να έρθει μέσα Awkward όπως μπορεί να είναι, η σεξουαλική εκπαίδευση είναι ευθύνη ενός γονέα. Με την ενίσχυση και τη συμπλήρωση ό, τι ο έφηβος μαθαίνει στο σχολείο, μπορείτε να θέσει το στάδιο για μια ζωή υγιή σεξουαλικότητα.

Σπάζοντας τον πάγο

Το σεξ είναι μια βάση των ειδήσεων, ψυχαγωγίας και της διαφήμισης. Είναι συχνά δύσκολο να αποφευχθεί αυτή η πάντα παρούσα θέμα. Αλλά όταν οι γονείς και οι έφηβοι πρέπει να μιλήσουμε, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Αν περιμένετε την τέλεια στιγμή, μπορεί να χάσετε τις καλύτερες ευκαιρίες. Αντ 'αυτού, σκεφτείτε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως μια συνεχής συνομιλία. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε - και να κρατήσει τη συζήτηση συνεχίζεται.

 • Αδράξτε τη στιγμή. Όταν ένα πρόγραμμα TV ή βίντεο μουσικής θέτει ζητήματα σχετικά με την υπεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, το χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για συζήτηση. Να θυμάστε ότι οι καθημερινές στιγμές - όπως ιππασία στο αυτοκίνητο ή τη θέση μακριά παντοπωλεία - μερικές φορές προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες για να μιλήσει.
 • Να είστε ειλικρινείς Αν είστε άβολα, έτσι λένε -. Αλλά να εξηγήσει ότι είναι σημαντικό να συνεχίσετε να μιλάτε. Αν δεν ξέρετε πώς να απαντήσει στις ερωτήσεις του εφήβου σας, προσφέρουν για να βρείτε τις απαντήσεις ή να αναζητήσετε τους μαζί.
 • Να είναι άμεση. Αναφέρει σαφώς τα συναισθήματά σας για συγκεκριμένα θέματα, όπως το στοματικό σεξ και τη σεξουαλική επαφή. Παρουσιάστε τους κινδύνους αντικειμενικά, συμπεριλαμβανομένων των συναισθηματικό πόνο, σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη. Εξηγήστε ότι το στοματικό σεξ δεν είναι ο κίνδυνος-ελεύθερη εναλλακτική λύση σε συνουσία.
 • Εξετάστε το σημείο του εφήβου σας άποψη. Μην διάλεξη έφηβος σας ή να βασίζονται σε τακτικές εκφοβισμού για να αποθαρρύνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα. Αντ 'αυτού, να ακούσει προσεκτικά. Κατανοήστε πιέσεις, τις προκλήσεις του εφήβου σας και τις ανησυχίες.
 • Μετακίνηση πέρα από τα γεγονότα έφηβος σας χρειάζεται ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το σεξ -. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μιλήσουμε για τη στάση συναισθήματα και τις αξίες. Εξετάστε θέματα ηθικής και ευθύνης, στο πλαίσιο της προσωπικής ή θρησκευτικές πεποιθήσεις σας.
 • Προσκαλέστε περισσότερη συζήτηση. Ας έφηβος σας γνωρίζουμε ότι είναι εντάξει να μιλάμε μαζί σας για το σεξ κάθε φορά που αυτός ή αυτή έχει ερωτήσεις ή ανησυχίες. Επιβραβεύστε ερωτήσεις λέγοντας, "Είμαι ευτυχής που ήρθε σε μένα."

Η αντιμετώπιση σκληρή θέματα

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για εφήβους περιλαμβάνει αποχή, βιασμών, την ομοφυλοφιλία και άλλα σκληρά θέματα. Να είστε προετοιμασμένοι για ερωτήσεις όπως αυτές:

 • Πώς θα ξέρω ότι είμαι έτοιμος για σεξ Διάφοροι παράγοντες - πίεση από ομοτίμους, την περιέργεια και τη μοναξιά, για να αναφέρουμε μερικά - κατευθύνουν Μερικοί έφηβοι σε πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα. Αλλά δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι είναι εντάξει να περιμένουμε. Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ώριμη για άτομα. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να εκφράσουν την αγάπη - σύνεγγυς συνομιλίες, περιπάτους, κρατώντας τα χέρια, να ακούτε μουσική, χορό, φιλιά, αγγίζοντας και αγκαλιάζει.
 • Τι θα συμβεί αν ο φίλος ή η φίλη μου θέλει να κάνει σεξ, αλλά δεν το κάνω; Εξηγήστε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνουν σεξ από μια αίσθηση της υποχρέωσης ή φόβο. Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής σεξ είναι βιασμός, είτε ο δράστης είναι ένας ξένος ή κάποιος έφηβος σας έχει χρονολόγηση. Εντυπωσιάστε με την έφηβος σας που δεν σημαίνει πάντα όχι. Δώστε έμφαση ότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά διαταράσσει την κρίση και να μειώσει τις αναστολές, οδηγώντας σε καταστάσεις όπου ο βιασμός ημερομηνία είναι πιο πιθανό να συμβεί.
 • Τι θα συμβεί αν νομίζω ότι είμαι ομοφυλόφιλος; Πολλοί έφηβοι αναρωτιούνται σε κάποιο σημείο αν είσαι γκέι ή αμφιφυλόφιλοι. Βοηθήστε έφηβος σας να καταλάβει ότι αυτός ή αυτή είναι μόλις αρχίζει να διερευνήσει τη σεξουαλική έλξη. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να αλλάξει όσο περνάει ο καιρός. Πάνω απ 'όλα, όμως, ας έφηβος σας γνωρίζουμε ότι τον αγαπάτε ή της άνευ όρων. Έπαινος έφηβος σας για να μοιράζεστε τα συναισθήματά του.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: μιλάμε για έφηβος σας για το σεξ

Υγιείς εναντίον ανθυγιεινή σχέσεις

Οι έφηβοι και οι ενήλικες είναι συχνά απληροφόρητοι για το πώς τακτική που χρονολογείται βία εμφανίζεται, έτσι είναι σημαντικό να πάρει τα γεγονότα και να τα μοιραστείτε με την εφηβική σας. Οι γονείς, επίσης, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για προειδοποιητικά σημάδια ότι ένας έφηβος μπορεί να είναι ένα θύμα της βίας που χρονολογείται, όπως:

 • Χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών
 • Αποφυγή των φίλων και κοινωνικών εκδηλώσεων
 • Δικαιολογία συμπεριφορά χρονολογείται το σύντροφό τους
 • Φόβος γύρω χρονολογείται το σύντροφό τους
 • Απώλεια ενδιαφέροντος για το σχολείο ή δραστηριότητες που κάποτε ήταν απολαυστική
 • Ύποπτες μελανιές, γρατσουνιές ή άλλα τραύματα

Οι έφηβοι που είναι καταχρηστική προς τους εταίρους τους διατρέχουν τον κίνδυνο νομικών προβλημάτων, καθώς και συναισθηματικές συνέπειες. Αν δεν λάβετε βοήθεια, οι έφηβοι συχνά αναπτύσσουν δια βίου συνήθειες των ανθυγιεινών, δυσαρεστημένος σχέσεις.

Τα μαθήματα έφηβοι μαθαίνουν σήμερα για το σεβασμό, υγιείς σχέσεις, και τι είναι σωστό ή λάθος θα μεταφερθούν σε μελλοντικές σχέσεις τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έφηβος σας για το τι κάνει και δεν αποτελεί μια υγιή σχέση.

Όταν έφηβος σας είναι σεξουαλικά ενεργοί

Αν έφηβος σας γίνεται σεξουαλικά ενεργό - αν νομίζετε ότι αυτός ή αυτή είναι έτοιμος ή όχι - να κρατήσει τη συνομιλία. Δηλώστε τα συναισθήματά σας ανοιχτά και ειλικρινά. Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι αναμένουμε από αυτόν ή αυτήν να λάβει το σεξ και τις σχετικές ευθύνες σοβαρά. Υπογραμμίζουν τη σημασία της ασφαλούς σεξ, και βεβαιωθείτε ότι έφηβος σας καταλαβαίνει πώς να πάρει και τη χρήση αντισύλληψης.

Ο γιατρός έφηβος σας μπορεί να βοηθήσει, επίσης. Ένα τσεκ-απ ρουτίνας μπορεί να δώσει έφηβος σας την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική δραστηριότητα και άλλες συμπεριφορές σε μία υποστηρικτική και εμπιστευτική ατμόσφαιρα - καθώς και να μάθουν για την αντισύλληψη και το ασφαλές σεξ. Ο γιατρός μπορεί επίσης να τονίσει τη σημασία της ρουτίνας εμβολιασμό του ανθρώπου θηλωμάτων να βοηθήσει στην πρόληψη των γεννητικών κονδυλωμάτων και του καρκίνου του τραχήλου.

Κοιτώντας προς το μέλλον

Με την υποστήριξή σας, ο έφηβος μπορεί να προκύψει σε ένα σεξουαλικά υπεύθυνος ενήλικας. Να είστε ειλικρινείς και να μιλήσει από την καρδιά. Μην απογοητεύεστε αν έφηβος σας δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για ό, τι έχετε να πείτε για το σεξ. Πες το κι αλλιώς. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι έφηβοι των οποίων οι γονείς μιλούν ανοιχτά για το σεξ είναι περισσότερο υπεύθυνοι στη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία