Σεξουαλική υγεία

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: μιλάμε για σχολικής ηλικίας το παιδί σας για το σεξ

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν χρειάζεται να είναι ένα ενιαίο πω-όλα συζήτησης. Ακολουθήστε συνθήματα του παιδιού σας σχετικά με το τι αυτός ή αυτή θα πρέπει να γνωρίζουν - και πότε.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά συχνά ως απλά μαθήματα ανατομίας κατά την νηπιακή ηλικία. Όμως, κατά τη διάρκεια της σχολικής ηλικίας ετών, το παιδί σας θα μπορούσε να ξεκινήσει ζητώντας συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το σεξ. Δεν είστε σίγουροι τι να πω; Εξετάστε αυτόν τον οδηγό για να συζητήσει το σεξ με παιδιά σχολικής ηλικίας το παιδί σας.

Αναμείνετε λεπτομερή ερωτήματα

Τα νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας συχνά ικανοποιημένοι με ασαφείς απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το πού έρχονται τα μωρά. Αλλά τα παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν την τάση να ζητούν περισσότερα-συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ σεξουαλικότητας και κάνοντας τα μωρά. Όπως ερωτήσεις του παιδιού σας για το σεξ γίνει πιο περίπλοκη - και ίσως πιο ενοχλητικό - αυτός ή αυτή μπορεί να μετατραπεί σε φίλους ή σε άλλες πηγές πληροφοριών.

Όταν σχολικής ηλικίας το παιδί σας ρωτά για το σεξ, ρωτήστε ό, τι αυτός ή αυτή γνωρίζει ήδη. Διορθώστε τυχόν παρανοήσεις, και στη συνέχεια να προσφέρουν αρκετά στοιχεία για να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα. Μην γελάτε σε ερωτήσεις του παιδιού σας ή να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα για σεξουαλική ανατομία του παιδιού σας, το οποίο μπορεί να στείλει το μήνυμα ότι αυτά τα μέρη του σώματος δεν πρέπει να συζητηθεί.

Εξετάστε αυτά τα παραδείγματα:

  • Τι είναι μια στύση; Θα μπορούσαμε να πούμε, "το πέος ενός αγοριού είναι συνήθως μαλακό. Αλλά μερικές φορές αυτό παίρνει σκληρά και στέκεται μακριά από το σώμα. Αυτό ονομάζεται μια στύση." Περιγράψτε πώς η στύση μπορεί να συμβεί, ενώ ένα αγόρι κοιμάται ή όταν το πέος του αγγίζεται. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι η στιγμή για να περιγράψει ένα υγρό όνειρο.
  • Τι είναι η περίοδος; Θα μπορούσαμε να πούμε, "Μια περίοδος σημαίνει ότι το σώμα ενός κοριτσιού είναι αρκετά ώριμη για να μείνετε έγκυος." Εξηγήστε πώς η έμμηνος ρύση είναι ένα σημαντικό μέρος του αναπαραγωγικού κύκλου. Μπορεί να προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την αιμορραγία και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.
  • Πώς οι άνθρωποι κάνουν σεξ; Εάν το παιδί σας διερωτάται σχετικά με τους μηχανισμούς του σεξ, να είμαι ειλικρινής. Θα μπορούσαμε να πούμε, "Ο άνθρωπος που βάζει το πέος του μέσα στον κόλπο της γυναίκας." Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βιβλίο με εικόνες ή διαγράμματα για να βοηθήσετε το παιδί σας να καταλάβει.
  • Μπορούν δύο κορίτσια κάνουν σεξ; ή δύο αγόρια; Θα μπορούσε να είναι αρκετή για να πει, "Ναι. Υπάρχουν πολλοί τύποι των ερωτικών σχέσεων." Εάν το παιδί σας θέλει να μάθει περισσότερα, μπορείτε να πάρετε την ευκαιρία να μιλήσουμε για σεβασμό προς τους άλλους ή να μοιράζονται προσωπικές σκέψεις σας για την ομοφυλοφιλία.
  • Τι είναι ο αυνανισμός; Θα μπορούσαμε να πούμε, «Ο αυνανισμός είναι όταν ένα αγόρι τρίβει το πέος του ή ένα κορίτσι τρίβει κολπική περιοχή της." Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι ο αυνανισμός είναι ένα φυσιολογικό - αλλά και ιδιωτικές - δραστηριότητα.

Ακόμα και αν είστε ανήσυχοι, προχωρήστε. Θυμηθείτε, είστε θέτοντας τις βάσεις για ανοιχτή, ειλικρινή συζητήσεις στα χρόνια που έρχονται. Σκεφτείτε ποιος είναι καλύτερο να εκπαιδεύσει το παιδί σας - εσείς ή η τηλεόραση, το Διαδίκτυο ή τους φίλους του παιδιού σας;

Angst Preteen

Μεταξύ των ηλικιών 8 και 12, τα παιδιά συχνά ανησυχούν αν είναι "κανονική" - ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το μέγεθος του πέους και το μέγεθος του στήθους. Εξηγήστε τι συμβαίνει κατά την εφηβεία και για τα δύο αγόρια και κορίτσια. Προσφορά διαβεβαίωση ότι τα παιδιά της ίδιας ηλικίας ωριμάζουν με διαφορετικούς ρυθμούς. Εφηβεία μπορεί να ξεκινήσει χρόνια νωρίτερα - ή αργότερα - για ορισμένα παιδιά, αλλά τελικά ο καθένας προφθάνει. Μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες από τη δική σας ανάπτυξη, ιδιαίτερα αν είχατε μια φορά τις ίδιες ανησυχίες ότι το παιδί σας έχει τώρα.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: μιλάμε για σχολικής ηλικίας το παιδί σας για το σεξ

Ευθύνες και συνέπειες

Μιλήστε στο παιδί σας σχετικά με τις συναισθηματικές και σωματικές συνέπειες της γίνονται σεξουαλικά ενεργοί, όπως η εγκυμοσύνη, σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις και μια σειρά από συναισθήματα. Συζητώντας αυτά τα ζητήματα τώρα να βοηθήσετε το παιδί σας να αποφύγει πιέζονται να γίνουν σεξουαλικά ενεργοί πριν αυτός ή αυτή είναι έτοιμη. Ενώ είστε λέει το παιδί σας για τους κινδύνους του σεξ, δεν πρέπει να φοβόμαστε να αναφέρουμε τις χαρές, πάρα πολύ. Αφήστε το παιδί σας γνωρίζει ότι το σεξ μπορεί να είναι όμορφη σε μια αγάπη, δεσμευμένη σχέση.

Καθημερινές στιγμές είναι το κλειδί

Χρησιμοποιήστε τις καθημερινές ευκαιρίες για να συζητήσουν το σεξ. Στιγμές διδασκαλίας είναι παντού. Αν υπάρχει μια εγκυμοσύνη στην οικογένεια, μιλάμε για το πώς ένα μωρό αναπτύσσεται μέσα στο σώμα μιας γυναίκας. Αν δείτε μια διαφήμιση για ένα προϊόν γυναικείας υγιεινής, να το χρησιμοποιήσετε ως εφαλτήριο για να μιλήσουμε για τις περιόδους. Εάν ένα ζευγάρι σε μια τηλεοπτική εκπομπή ξεκινήσει χρονολόγηση, μιλούν για τις σχέσεις και τον έρωτα.

Πάρτε το ρόλο σας στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σοβαρά. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ασχοληθούν με το σώμα του, να αναπτύξει μια υγιή αίσθηση της αυτο-σεβασμό, και να ζητήσει πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Προσεκτική προσέγγισή σας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει μια ζωή υγιή σεξουαλικότητα.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία