Προφυλακτικά

Ορισμός

Ένα αρσενικό προφυλακτικό είναι ένα λεπτό περίβλημα τοποθετείται πάνω από το πέος σε στύση και αφήνονται στη θέση τους κατά τη σεξουαλική επαφή. Προφυλακτικά, που ονομάζεται επίσης ελαστικά, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και το σύντροφό σας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Τα προφυλακτικά είναι απλό στη χρήση, ανέξοδη και ευρέως διαθέσιμα.

Τα προφυλακτικά είναι συνήθως κατασκευασμένα από λατέξ, αλλά μερικά είναι κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη ή δέρμα αρνιού. Latex και προφυλακτικά από πολυουρεθάνη παρέχουν την καλύτερη προστασία από ΣΜΝ (ονομάζεται επίσης σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις). Προφυλακτικά είναι διαθέσιμα με ή χωρίς λιπαντικό και έρχονται σε μια ποικιλία από μήκη, σχήματα, πλάτη, πάχη και χρώματα. Μερικά προφυλακτικά είναι υφή για την αύξηση της αίσθησης.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Εάν τα χρησιμοποιούν σωστά κάθε φορά που κάνεις σεξ, προφυλακτικά πρόληψη της εγκυμοσύνης και την μετάδοση του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), τον ιό που προκαλεί το AIDS. Προφυλακτικά επίσης να μειώσει τον κίνδυνο της μόλυνσης από άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η γονόρροια και χλαμύδια.

Προφυλακτικά δεν έχουν τις παρενέργειες που βρέθηκαν σε μερικές μορφές της γυναικείας αντισύλληψης, όπως είναι τα αντισυλληπτικά χάπια ή πυροβολισμούς, ή πιθανές επιπλοκές μιας ενδομήτρια συσκευή (IUD). Είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή και είναι εύκολο να επιτευχθεί.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Τα προφυλακτικά είναι γενικά ασφαλής και αποτελεσματική. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσει:

 • Προφυλακτικά μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργία λατέξ. Αντιδράσεις στο λάτεξ μπορεί να περιλαμβάνουν εξάνθημα, κνίδωση, καταρροή και σε σοβαρές περιπτώσεις, σφίξιμο των αεραγωγών και την απώλεια της πίεσης του αίματος. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είναι αλλεργικοί στο λατέξ, ένα προφυλακτικό από πολυουρεθάνη ή δέρμα αρνιού μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση.
 • Τα προφυλακτικά δεν είναι αλάνθαστη. Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να πάρει μια STD ή να μείνουν έγκυες κατά τη χρήση προφυλακτικού, ειδικά αν σπάει ή να ξεκολλήσει τη διάρκεια του σεξ.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Προφυλακτικά. Προφυλακτικά μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργία λατέξ.
Προφυλακτικά. Προφυλακτικά μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργία λατέξ.

Τα προφυλακτικά είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή. Είναι πωλούνται σε πολλά καταστήματα και από τις αυτόματες μηχανές πώλησης σε ορισμένες τουαλέτες. Προφυλακτικά μπορεί να είναι λιγότερο ακριβό ή μπορεί να είναι δωρεάν σε κλινικές οικογενειακού προγραμματισμού, όπως η Planned Parenthood. Σχολή νοσηλευτές και πανεπιστημιακά κέντρα υγείας έχουν συχνά προφυλακτικά διατίθενται δωρεάν.

Η εύρεση ενός είδος του προφυλακτικού που λειτουργεί καλά για σας να πάρετε μια μικρή δοκιμή και το λάθος. Fit είναι σημαντική. Αν είναι πολύ σφιχτό, το προφυλακτικό είναι πιο πιθανό να σπάσουν. Αν είναι πολύ χαλαρή, μπορεί να γλιστρήσει μακριά. Κάποιοι άνδρες θεωρούν ότι τα προφυλακτικά μειώνουν αίσθηση ή είναι ενοχλητικές. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ένα ορισμένο είδος του προφυλακτικού είναι πιο άνετο για σας ή να παρέχει μεγαλύτερη αίσθηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μερικά προφυλακτικά λιπαίνονται με nonoxynol-9, ένα σπερματοκτόνο ως στόχο να βοηθήσει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, τα προφυλακτικά χωρίς σπερματοκτόνο φαίνεται να είναι μια καλύτερη επιλογή για διάφορους λόγους:

 • Σπερματοκτόνες προφυλακτικά δεν φαίνεται να είναι περισσότερο αποτελεσματική από άλλες λιπαίνονται προφυλακτικά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης.
 • Nonoxynol-9 μπορεί να ερεθίσουν ή να βλάψουν τα κύτταρα του δέρματος του κόλπου ή του ορθού. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο του να πάρει ένα ΣΜΝ.
 • Σπερματοκτόνο δεν βοηθήσει να προστατευτείτε εσείς ή ο σύντροφός σας κατά του HIV / AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.
 • Σπερματοκτόνες προφυλακτικά κοστίζουν περισσότερο από τους άλλους τύπους των προφυλακτικών και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

Συμβουλές για την ασφάλεια Condom

 • Προφυλακτικά Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος. Έκθεση στον αέρα, τη θερμότητα και το φως αυξάνει την πιθανότητα ότι ένα προφυλακτικό θα σπάσει. Μην κρατάτε προφυλακτικά σε ένα πορτοφόλι, πίσω τσέπη ή το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τριβή, εφίδρωση και τις αλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει προφυλακτικά για να σπάσει και να γίνει λιγότερο αξιόπιστες.
 • Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. Μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό παρέλθει η ημερομηνία λήξης του.
 • Ελέγξτε προφυλακτικά για ζημιές. Ψάξτε για ευθραυστότητα, μικρές ρωγμές ή τρύπες κεφαλή καρφίτσας πριν από τη χρήση ενός.
 • Να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσετε μόνο με βάση το νερό λιπαντικά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν Astroglide και το KY jelly. Εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά από λάτεξ, δεν χρησιμοποιούν το πετρέλαιο με βάση τα λιπαντικά, όπως η βαζελίνη, λάδι μωρό, μαγειρικό λάδι ή λοσιόν. Μπορούν να αποδυναμώσει ένα προφυλακτικό λατέξ και μπορεί να προκαλέσει το να σπάσει.
 • Ποτέ ξανά ένα προφυλακτικό. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο της εγκυμοσύνης και τη μετάθεση για ΣΜΝ.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο ένα προφυλακτικό λατέξ ή πολυουρεθάνη για την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Προφυλακτικά προβιά δεν προστατεύουν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και λάτεξ ή πολυουρεθάνη προφυλακτικά κάνουν. Διαβάστε την ετικέτα στη συσκευασία για να δείτε ποιο είναι το προφυλακτικό είναι κατασκευασμένο από και αν είναι χαρακτηρισμένα για την πρόληψη STD.
 • Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό κατά τη διάρκεια οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα. Αυτό θα σας βοηθήσει στην προστασία σας από ΣΜΝ αν έχετε κολπική, στοματική ή πρωκτική σεξουαλική επαφή.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούν προφυλακτικά προσεκτικά, σωστά και με συνέπεια. Εδώ είναι πώς να χρησιμοποιήσει σωστά ένα προφυλακτικό:

 • Βάλτε σε ένα προφυλακτικό πριν από κάθε σεξουαλική επαφή. Λάβετε υπόψη, ΣΜΝ μπορεί να μεταδοθεί και την εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί πριν από την ανδρική σεξουαλική κορύφωση (εκσπερμάτιση).
 • Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά. Μην χρησιμοποιείτε τα δόντια και τα νύχια σας.
 • Εφαρμόστε λιπαντικό μέσα και έξω από το προφυλακτικό. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητη εάν χρησιμοποιείτε ένα προφυλακτικό που είναι λιπανθεί.
 • Τραβήξτε ακροποσθία σας πίσω. Αυτό είναι απαραίτητο αν δεν είστε περιτομή.
 • Τοποθετήστε το άκρο της έλασης-up προφυλακτικό στο πέος σας. Το πέος πρέπει να είναι όρθιος πριν βάλετε στο προφυλακτικό. Η έλασης χείλος πρέπει να είναι στο εξωτερικό. Αν αρχίσετε να θέσει στο προφυλακτικό και να συνειδητοποιήσουν ότι η έλασης πλευρά είναι στο εσωτερικό, πετάξτε το και χρησιμοποιήστε ένα άλλο προφυλακτικό.
 • Πιέστε απαλά την άκρη του προφυλακτικού για να αφαιρέσετε τον αέρα. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αν το προφυλακτικό έχει μια άκρη δεξαμενή.
 • Roll το προφυλακτικό κάτω. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτει το σύνολο του πέους.
 • Αφαιρέστε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Μια φυσαλίδα αέρα θα μπορούσε να προκαλέσει το προφυλακτικό για να σχίσει ή να βγει.
 • Μετά το σεξ, πρέπει να κρατάτε τη βάση του προφυλακτικού πριν την αφαιρέσετε. Αυτό θα αποτρέψει το προφυλακτικό προέρχονται από εκτός προτού τραβήξει μακριά από το σύντροφό σας.
 • Απορρίψτε το προφυλακτικό στα σκουπίδια. Μην ξεπλένετε τα προφυλακτικά στην τουαλέτα.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Τα προφυλακτικά δεν είναι αλάνθαστη. Φυλάξτε τα προφυλακτικά σε δροσερό, ξηρό μέρος.
Τα προφυλακτικά δεν είναι αλάνθαστη. Φυλάξτε τα προφυλακτικά σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Τα προφυλακτικά είναι μια αποτελεσματική μορφή ελέγχου των γεννήσεων. Ωστόσο, περισσότερα από 1 στα 50 ζευγάρια που χρησιμοποιούν προφυλακτικά σωστά, θα μείνουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο. Οι πιθανότητες της εγκυμοσύνης αυξάνουν αν δεν φοράτε πάντα προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά σωστά.

Τα προφυλακτικά είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της μετάδοσης από τα πιο σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, αν και υπάρχει ακόμα κάποιος κίνδυνος. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το προφυλακτικό δημιουργεί ένα φράγμα που περιορίζει την έκθεσή σας - και την έκθεση του συντρόφου σας - το σπέρμα ή άλλα σωματικά υγρά που μπορούν να μεταφέρουν ΣΜΝ.

Βλέπε επίσης