Σεξουαλική υγεία

Τη σεξουαλική υγεία των γυναικών: μιλάμε για σεξουαλικές ανάγκες σας

Μιλώντας για τις σεξουαλικές ανάγκες σας μπορεί να βοηθήσει να σας φέρει και το σύντροφό σας πιο κοντά και να προωθήσει την σεξουαλική ικανοποίηση. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές για να μιλήσετε με το σύντροφό σας.

Τη σεξουαλική υγεία των γυναικών, όπως και των ανδρών, είναι σημαντική για τη συνολική συναισθηματική και σωματική ευεξία. Και επίτευξη μιας υγιούς και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δεν συμβαίνει με την μαγεία. Παίρνει αυτο-προβληματισμού και ειλικρινή επικοινωνία. Αν μιλάμε για τη σεξουαλικότητα μπορεί να είναι δύσκολη, είναι ένα θέμα που αξίζει αντιμετώπιση. Ακολουθήστε αυτό τον οδηγό για τη συζήτηση των σεξουαλικών ανησυχίες για την υγεία των γυναικών και την προώθηση της σεξουαλικής απόλαυσης.

Ένα κομμάτι για τη σεξουαλική υγεία των γυναικών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ αρχίζει με τη φυσική επιθυμία, η οποία οδηγεί σε διέγερση και τότε ο οργασμός. Αν και αυτό μπορεί να ισχύει για τους άνδρες, η έρευνα δείχνει ότι οι σεξουαλικές αντιδράσεις των γυναικών μπορεί να είναι πιο περίπλοκη. Για πολλές γυναίκες, η φυσική επιθυμία δεν είναι πάντα το σημείο εκκίνησης. Μια γυναίκα μπορεί να είναι κίνητρο για να κάνουν σεξ για να αισθάνονται κοντά στο σύντροφό της ή να δείξει τα συναισθήματά της.

Τι σημαίνει να είναι σεξουαλικά πληρούνται μπορεί να διαφέρει για τους άνδρες και τις γυναίκες, ακόμη και μεταξύ των γυναικών. Για παράδειγμα, μερικές γυναίκες λένε ότι η χαρά της διέγερσης είναι επαρκής, ενώ άλλοι θέλουν να βιώσουν τον οργασμό. Εάν έχετε ανησυχίες για τη σεξουαλική ζωή σας, ή απλά θέλουν να βρουν τρόπους για να την ενισχύσει, ένα καλό πρώτο βήμα είναι να μιλάμε με το σύντροφό σας.

Τη σεξουαλική υγεία των γυναικών: αρχίσουμε μιλώντας για τις ανάγκες σας

Μπορεί να αισθάνονται άβολα μιλώντας για τις σεξουαλικές εμπειρίες και τις επιθυμίες σας? Ωστόσο, η σύντροφός σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας. Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις προσδοκίες σας για τις σεξουαλικές εμπειρίες σας μπορεί να σας φέρει πιο κοντά και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση. Για να ξεκινήσετε:

 • Παραδέξου δυσφορία σας. Εάν αισθάνεστε ανήσυχοι, έτσι λένε. Το άνοιγμα για τις ανησυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη συνομιλία.
 • Αρχίστε να μιλάτε. Μόλις ξεκινήσει η συζήτηση, η εμπιστοσύνη σας και το επίπεδο άνεσης μπορεί να αυξηθεί.
 • Ορίστε ένα χρονικό όριο. Αποφύγετε συντριπτική ο ένας τον άλλο με μια μακρά συζήτηση. Με αφιερώνοντας 15 λεπτά συνομιλίες με το θέμα, μπορείτε να το βρείτε πιο εύκολο να παραμείνει εντός συναισθηματική ζώνες άνεσής σας.
 • Συζήτηση τακτικά. Συνομιλίες σας για τις σεξουαλικές εμπειρίες και τις επιθυμίες θα πάρει ευκολότερη όσο περισσότερο μιλάτε.
 • Χρησιμοποιήστε ένα βιβλίο ή μια ταινία. Προσκαλέστε το σύντροφό σας για να διαβάσετε ένα βιβλίο για τη σεξουαλική υγεία των γυναικών, ή να συστήσει κεφάλαια ή ενότητες που αναδεικνύουν τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης μια σκηνή της ταινίας ως αφετηρία για μια συζήτηση.

Βλέπε επίσης

Τη σεξουαλική υγεία των γυναικών: μιλάμε για σεξουαλικές ανάγκες σας

Θέματα για την αντιμετώπιση με το σύντροφό σας

Όταν μιλάτε με το σύντροφό σας για τις σεξουαλικές ανάγκες σας, προσπαθήστε να είναι συγκεκριμένα. Εξετάστε την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων:

 • Ώρα. Είσαι αναίρεση αρκετό χρόνο για οικειότητα; Εάν όχι, τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξουν τα πράγματα;
 • Romance. Είναι αυτό που λείπει; Πώς μπορείτε να αναθερμάνει; Πώς να ειδύλλιο θέσει το στάδιο για τη σεξουαλική οικειότητα;
 • Pleasure. Τι σας δίνει μεμονωμένες και την αμοιβαία απόλαυση; Είναι ανοικτή σε ακρόαση αιτήματα του συντρόφου σας και τη διαπραγμάτευση των διαφορών, αν κάποιος από εσάς είναι άβολα με το αίτημα του άλλου.
 • Ρουτίνας εναντίον αποτελμάτωση. Έχει γίνει πάρα πολύ σεξ ρουτίνας ή προβλέψιμη; Ποιες αλλαγές θα κάνετε; Για παράδειγμα, να διερευνήσει διαφορετικές χρονικές στιγμές να κάνουν σεξ ή να δοκιμάσετε νέες τεχνικές. Σκεφτείτε περισσότερα χάδια, ένα αισθησιακό μασάζ, αυνανισμός, στοματικό σεξ ή η χρήση ενός δονητή - ανάλογα με το τι σας ενδιαφέρει.
 • Η συναισθηματική οικειότητα. Σεξ είναι κάτι περισσότερο από τη συνουσία. Υπενθυμίστε ο ένας τον άλλον ότι είναι επίσης μια ευκαιρία για συναισθηματική σύνδεση, η οποία βασίζεται εγγύτητα σε μια σχέση.
 • Φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές. Οι φυσικές αλλαγές, όπως μια ασθένεια, απώλεια βάρους, μεταβολές μετά από χειρουργική επέμβαση ή ορμονικές αλλαγές, που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή; Επίσης, την αντιμετώπιση συναισθηματικών παραγόντων που μπορεί να παρεμβαίνει με την ικανότητά σας να απολαύσετε τη σεξουαλική δραστηριότητα, όπως είναι κάτω από την πίεση ή αίσθημα κατάθλιψης.
 • Πεποιθήσεις. Συζητήστε τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες σας σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Εξετάστε αν παρανοήσεις - όπως η ιδέα ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο σεξουαλικά μετά την εμμηνόπαυση - επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή.

Πώς να χειριστείτε διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες

Σεξουαλικές ανάγκες ποικίλλουν. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική όρεξή σας, από το άγχος, ασθένειες και τη γήρανση με την οικογένεια, την καριέρα και κοινωνικές δεσμεύσεις. Όποια και αν είναι η αιτία, οι διαφορές στη σεξουαλική επιθυμία μεταξύ των εταίρων μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε αισθήματα απομόνωσης ή δυσαρέσκεια. Συζητήστε με το σύντροφό σας για:

 • Οικειότητα σας χρειάζεται. Εάν οι συναισθηματικές ανάγκες σας ικανοποιούνται, θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για το σεξ. Σκεφτείτε τι ο συνεργάτης σας θα μπορούσε να κάνει για να ενισχύσει τη συναισθηματική οικειότητα σας - και να μιλήσουμε ανοιχτά και ειλικρινά.
 • Διαφορές σας στη σεξουαλική επιθυμία. Σε κάθε μακροχρόνια σχέση, ηλικίας μπορεί να εμφανίσουν διαφορετικά επίπεδα της σεξουαλικής επιθυμίας. Συζητήστε τις διαφορές σας και να προσπαθήσει να διερευνήσει τις επιλογές που θα ικανοποιήσουν τους δυο σας.

Πότε πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας

Εάν η δυσκολία σας επιμένει, να εξετάσει στροφή σε έναν γιατρό ή θεραπευτή σεξ για βοήθεια. Εάν παίρνετε φάρμακα και ανησυχούν για το επίπεδο της επιθυμίας, να επανεξετάσει τα φάρμακά σας με το γιατρό σας. Αν ένα συγκεκριμένο φάρμακο επηρεάζει την άνεσή σας με το φύλο ή την επιθυμία για σεξ, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει μια εναλλακτική λύση. Ομοίως, εάν μια φυσική σύμπτωμα - όπως η κολπική ξηρότητα - παρεμβαίνει με τη σεξουαλική απόλαυση σας, ρωτήστε για τις επιλογές θεραπείας. Για παράδειγμα, ένα λιπαντικό ή άλλο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει με κολπική ξηρότητα που σχετίζονται με ορμονικές αλλαγές ή άλλους παράγοντες.

Ομοίως, εάν μια φυσική σύμπτωμα - όπως η κολπική ξηρότητα - παρεμβαίνει με τη σεξουαλική απόλαυση σας, ρωτήστε για τις επιλογές θεραπείας. Για παράδειγμα, ένα λιπαντικό ή άλλο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει με κολπική ξηρότητα που σχετίζονται με ορμονικές αλλαγές ή άλλους παράγοντες.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία