Χαμηλή σεξουαλική ορμή στις γυναίκες

Ορισμός

Σεξουαλικές επιθυμίες μιας γυναίκας φυσικά παρουσιάζουν διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια των ετών. Σκαμπανεβάσματα που συνήθως συμπίπτει με την αρχή ή το τέλος μιας σχέσης ή με σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, όπως η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση ή ασθένειας. Ορισμένα αντικαταθλιπτικά και αντι-κατάσχεση φάρμακα μπορούν επίσης να προκαλέσουν χαμηλή σεξουαλική ορμή στις γυναίκες.

Εάν έχετε μια επίμονη ή υποτροπιάζουσα έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ που σας προκαλεί προσωπική αγωνία, μπορεί να έχετε διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας.

Αλλά εσείς δεν χρειάζεται να πληρούν αυτή την ιατρική ορισμού να ζητήσουν βοήθεια. Αν είστε ενοχλούνται από μια χαμηλή σεξουαλική ορμή ή μειωμένη σεξουαλική ορμή, υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις τεχνικές σεξ που μπορεί να σας βάλει στο κλίμα πιο συχνά. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προσφέρει την υπόσχεση, καθώς και.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Αν θέλουν να κάνουν σεξ λιγότερο συχνά από ό, τι ο συνεργάτης σας κάνει, ούτε ένας από εσάς είναι κατ 'ανάγκην από τον κανόνα για τους ανθρώπους στο στάδιο στη ζωή σας - αν και οι διαφορές σας μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Ομοίως, ακόμη και αν η σεξουαλική ορμή σας είναι πιο αδύναμη από ό, τι ήταν κάποτε, η σχέση σας μπορεί να είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η κατώτατη γραμμή: Δεν υπάρχει μαγικό αριθμό για να καθορίσει χαμηλή σεξουαλική ορμή. Αυτό ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν είστε ενοχλούνται από χαμηλή επιθυμία σας για σεξ, μιλήστε με το γιατρό σας. Η λύση θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο αλλάζει το είδος του αντικαταθλιπτικού που παίρνετε.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Την επιθυμία της γυναίκας για σεξ βασίζεται σε μια σύνθετη αλληλεπίδραση πολλών στοιχείων που επηρεάζουν την οικειότητα, συμπεριλαμβανομένων σωματική ευεξία, συναισθηματική ευεξία, την εμπειρία, τις πεποιθήσεις, τον τρόπο ζωής και την τρέχουσα σχέση. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας επιθυμία.

Φυσικές αιτίες
Ένα ευρύ φάσμα των ασθενειών, φυσικές αλλαγές και τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν χαμηλή σεξουαλική ορμή, όπως οι εξής:

 • Σεξουαλικά προβλήματα. Εάν αισθανθείτε πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή ή την αδυναμία οργασμό, μπορεί να παρεμποδίσει την επιθυμία σας για σεξ.
 • Ιατρικές παθήσεις. Πολυάριθμες nonsexual ασθένειες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την επιθυμία για σεξ, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, του καρκίνου, διαβήτη, υψηλή πίεση του αίματος, στεφανιαία νόσο και νευρολογικές ασθένειες.
 • Φάρμακα Πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα -. Συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων αντικαταθλιπτικών και αντιεπιληπτική φαρμακευτική αγωγή - είναι γνωστοί δολοφόνοι λίμπιντο.
 • . Αλκοόλ και τα ναρκωτικά Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ερωτική, αλλά και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να χαλάσει την σεξουαλική ορμή σας? Το ίδιο ισχύει και για τα ναρκωτικά.
 • Χειρουργική. Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που σχετίζονται με το στήθος σας ή στο γεννητικό σύστημα σας μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του σώματος σας, τη σεξουαλική λειτουργία και την επιθυμία για σεξ.
 • Κόπωση. Η εξάντληση της φροντίδας για τους ηλικιωμένους γονείς ή τα μικρά παιδιά μπορούν να συμβάλλουν στη χαμηλή σεξουαλική ορμή.

Ορμονικές αλλαγές
Οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας μπορεί να αλλάξει την επιθυμία σας για σεξ. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια:

 • Εμμηνόπαυση. Τα επίπεδα οιστρογόνου μειώνονται κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μείωση του ενδιαφέροντος για το σεξ και στεγνωτήριο κολπικών ιστών, με αποτέλεσμα την επώδυνη ή δυσάρεστη σεξ. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες μπορούν επίσης να αντιμετωπίσετε μια μείωση της ορμόνης τεστοστερόνης, η οποία ενισχύει την σεξουαλική ορμή σε άνδρες και γυναίκες. Αν και πολλές γυναίκες συνεχίζουν να έχουν ικανοποιητικό σεξ κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά, μερικές γυναίκες βιώνουν μια καθυστέρηση λίμπιντο κατά τη διάρκεια αυτής ορμονικές αλλαγές.
 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός. Ορμόνη αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αμέσως μετά τη γέννηση του βρέφους και κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορεί να βάλει ένα φρένο στην σεξουαλική ορμή. Φυσικά, οι ορμόνες δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την οικειότητα κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Κόπωση, οι αλλαγές στην εικόνα του σώματος και τις πιέσεις από την εκτέλεση - ή για τη φροντίδα - ένα νέο μωρό μπορεί να συμβάλουν στην αλλαγή της σεξουαλικής επιθυμίας σας.

Ψυχολογικές αιτίες
Τα προβλήματά σας δεν χρειάζεται να είναι φυσική ή βιολογική για να είναι αληθινό. Υπάρχουν πολλές ψυχολογικές αιτίες χαμηλή σεξουαλική ορμή, όπως οι εξής:

 • Τα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος ή κατάθλιψη
 • Το άγχος, όπως το οικονομικό στρες ή το άγχος της εργασίας
 • Κακή εικόνα του σώματος
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
 • Ιστορία της σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης

Θέματα σχέσεων
Για πολλές γυναίκες, η συναισθηματική εγγύτητα αποτελεί σημαντικό πρόκριμα για τη σεξουαλική οικειότητα. Έτσι, τα προβλήματα στη σχέση σας μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη χαμηλή σεξουαλική ορμή. Μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ είναι συχνά αποτέλεσμα των εν εξελίξει θέματα, όπως:

 • Η έλλειψη σύνδεσης με το σύντροφό σας
 • Οι ανεπίλυτες συγκρούσεις ή αγώνες
 • Η κακή επικοινωνία των σεξουαλικών αναγκών και προτιμήσεων
 • Η απιστία ή την παραβίαση της εμπιστοσύνης

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας και οι γυναικολόγοι συχνά ρωτούν για το σεξ και την οικειότητα ως μέρος μιας ρουτίνας ιατρική επίσκεψη. Πάρτε αυτή την ευκαιρία να είναι ειλικρινείς για τις σεξουαλικές ανησυχίες σας. Εάν ο γιατρός σας δεν προσεγγίσει το θέμα, να το φέρει επάνω. Μπορεί να αισθάνονται αμηχανία να μιλήσω για το σεξ με το γιατρό σας, αλλά αυτό το θέμα είναι απολύτως κατάλληλο. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική ικανοποίηση σας είναι ένα ζωτικό μέρος της συνολικής υγείας σας και την ευημερία.

Τι μπορείτε να κάνετε
Για να προετοιμαστεί για αυτή τη συζήτηση με το γιατρό σας:

 • Προσέξτε για τυχόν σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, όπως πότε και πόσο συχνά θα αντιμετωπίσετε τους συνήθως.
 • Κάντε μια λίστα με βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των όρων για την οποία είστε σε θεραπεία, καθώς και τα ονόματα όλων των φαρμάκων, βιταμίνες ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Εξετάστε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας και να τα γράψει. Φέρτε μαζί επιστολόχαρτο και ένα στυλό για να σημειώνω τις πληροφορίες, όπως ο γιατρός σας εξετάζει τις ερωτήσεις σας.

Μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι θα μπορούσε να προκαλεί το πρόβλημά μου;
 • Θα μου επίπεδο της επιθυμίας ποτέ να πάρει πίσω σε αυτό που ήταν κάποτε;
 • Ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορώ να κάνω για να βελτιώσει την κατάστασή μου;
 • Θεραπείες Τι είναι διαθέσιμες;
 • Τι βιβλία ή άλλα υλικά ανάγνωσης μπορεί να σας συστήσει;

Οι ερωτήσεις ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει
Ο γιατρός σας θα σας ζητήσει ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε και να αξιολογήσει την ορμονική κατάσταση σας. Οι ερωτήσεις ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει να περιλαμβάνει:

 • Έχετε οποιεσδήποτε σεξουαλικές ανησυχίες;
 • Έχει ενδιαφέρον σας για το σεξ αλλάξει;
 • Έχετε πρόβλημα να γίνει ξύπνησε;
 • Νιώθετε ξηρότητα του κόλπου;
 • Είστε σε θέση να έχει οργασμό;
 • Έχετε κάποιο πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ;
 • Πόση αγωνία νιώθετε για σεξουαλικές ανησυχίες σας;
 • Πόσο καιρό έχετε βιώσει αυτό το πρόβλημα;
 • Είσαι εξακολουθούν να έχουν έμμηνο ρύση;
 • Έχετε ποτέ υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο;
 • Είχατε χειρουργικές επεμβάσεις γυναικολογικές;
 • Ποια φάρμακα ή συμπληρώματα βιταμινών παίρνετε;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Εξ ορισμού, μπορεί να διαγνωστεί με διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, αν δεν έχετε συχνά σεξουαλικές σκέψεις ή την επιθυμία, και η απουσία από αυτά τα συναισθήματα σας προκαλεί προσωπική αγωνία. Είτε θέλετε να ταιριάζει σε αυτή την ιατρική διάγνωση ή όχι, ο γιατρός σας μπορεί να κοιτάξει για λόγους ότι η σεξουαλική ορμή σας δεν είναι τόσο υψηλές όσο θέλετε και να βρει τρόπους να βοηθήσει.

Εκτός από ζητώντας σας ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό σας, ο γιατρός σας μπορεί επίσης:

 • Εκτελέστε μια γυναικολογική εξέταση. Κατά τη διάρκεια μιας γυναικολογικής εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει για τα σημάδια των φυσικών αλλαγών που συμβάλλουν στην χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, όπως η αραίωση των γεννητικών ιστών σας, ξηρότητα του κόλπου ή πόνο-προκαλώντας κηλίδες.
 • Προτείνετε δοκιμές. Οι εξετάσεις αίματος μπορεί να ελέγξει για στοιχεία για τα προβλήματα του θυρεοειδούς, διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη και ηπατικές διαταραχές.
 • Σας παραπέμψει σε έναν ειδικό. Ένα εξειδικευμένο σύμβουλο ή θεραπευτή σεξ μπορεί να είναι σε θέση να αξιολογήσει καλύτερα τη συναισθηματική και τη σχέση τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν χαμηλή σεξουαλική ορμή.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι περισσότερες γυναίκες επωφελούνται από την προσέγγιση της θεραπείας που αφορούν τις πολλές αιτίες πίσω από αυτή την κατάσταση. Οι συστάσεις μπορούν να περιλαμβάνουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την παροχή συμβουλών και μερικές φορές φαρμακευτική αγωγή.

Φάρμακα
Ο γιατρός σας θα θέλει να αξιολογήσει τα φάρμακα που είστε ήδη λαμβάνουν, για να δείτε αν κάποια από αυτά τείνουν να προκαλέσουν σεξουαλικές παρενέργειες. Για παράδειγμα, τα αντικαταθλιπτικά, όπως η παροξετίνη (Paxil, Pexeva) και η φλουοξετίνη (Prozac, Sarafem) συχνά χαμηλότερη κίνηση φύλων. Η στροφή σε βουπροπιόνη (Aplenzin, Wellbutrin) - μια διαφορετική ποικιλία των αντικαταθλιπτικών - συνήθως βελτιώνει σεξουαλική ορμή.

Συμβουλευτική
Μιλώντας με έναν θεράποντα φύλων ή δικηγόρο ειδικευμένο στην αντιμετώπιση σεξουαλικές ανησυχίες μπορεί να βοηθήσει με χαμηλή σεξουαλική ορμή. Η θεραπεία συχνά περιλαμβάνει την εκπαίδευση για τη σεξουαλική ανταπόκριση και τις τεχνικές και τις συστάσεις για την ανάγνωση υλικά ή ασκήσεις ζευγάρια ».

Ορμονική θεραπεία
Τα οιστρογόνα παραδοθεί όλο το σώμα σας - με χάπι, patch ή τζελ - μπορεί να έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου και των παραγόντων της διάθεσης που επηρεάζουν τη σεξουαλική ανταπόκριση. Αλλά αυτή η συστηματική θεραπεία με οιστρογόνα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου του μαστού.

Μικρότερες δόσεις οιστρογόνων - υπό τη μορφή ενός κολπική κρέμα ή βραδείας απελευθέρωσης υπόθετο ή δακτύλιος που τοποθετείτε στο κόλπο σας - μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στον κόλπο και να βοηθήσει στη βελτίωση επιθυμία χωρίς τους κινδύνους που συνδέονται με συστηματική οιστρογόνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα συνδυασμό οιστρογόνων και προγεστερόνης.

Ανδρικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη γυναικεία σεξουαλική λειτουργία, ακόμη και αν η τεστοστερόνη εμφανίζεται σε πολύ μικρότερες ποσότητες σε γυναίκες. Ωστόσο, η αντικατάσταση της τεστοστερόνης στις γυναίκες είναι αμφιλεγόμενο και δεν είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες. Πλέον, μπορούν να προκαλέσουν ακμή, υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα, και τη διάθεση ή την προσωπικότητα αλλαγές.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά στην επιθυμία σας για σεξ:

 • Άσκηση. Τακτική αεροβική και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να αυξήσουν την αντοχή σας, να βελτιώσει την εικόνα του σώματός σας, ανεβάζουν τη διάθεσή σας και την ενίσχυση της λίμπιντο σας.
 • Λιγότερο άγχος. Εύρεση έναν καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουν το άγχος της εργασίας, την οικονομική πίεση και την καθημερινή ενοχλήσεις μπορεί να ενισχύσει σεξουαλική ορμή σας.
 • Επικοινωνούν με το σύντροφό σας. Ζευγάρια που μαθαίνουν να επικοινωνούν σε ένα ανοικτό, ειλικρινή τρόπο συνήθως διατηρούν μια ισχυρότερη συναισθηματική σύνδεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο σεξ. Η επικοινωνία για το σεξ είναι επίσης σημαντική. Μιλώντας για συμπάθειες και αντιπάθειες σας μπορεί να θέσει το στάδιο για μεγαλύτερη σεξουαλική οικειότητα.
 • Θέστε κατά μέρος το χρόνο για την οικειότητα. Σεξ Προγραμματισμός στο ημερολόγιό σας μπορεί να φαίνεται σκηνοθετημένη και βαρετό. Αλλά κάνοντας οικειότητα προτεραιότητα μπορεί να βοηθήσει να βάλει σεξουαλική ορμή σας και πάλι στο προσκήνιο.
 • Προσθέστε λίγο καρύκευμα στη σεξουαλική σας ζωή. Δοκιμάστε μια διαφορετική σεξουαλική θέση, μια διαφορετική ώρα της ημέρας ή μια διαφορετική θέση για το σεξ. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας είναι ανοικτή σε πειραματισμούς, ερωτικά παιχνίδια και φαντασία μπορεί να βοηθήσει να αναζωπυρώσει την σεξουαλική σας τσιτσίρισμα.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για εσάς και το σύντροφό σας. Είναι φυσικό να αισθάνονται απογοήτευση ή λύπη, αν δεν είστε σε θέση να είναι τόσο σέξι και ρομαντικό, όπως θέλετε - ή αν χρησιμοποιείται για να είναι. Την ίδια στιγμή, η χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να κάνει το σύντροφό σας να αισθανθεί απόρριψη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και διαμάχες. Και αυτό το είδος της αναταραχής σχέσης μπορεί να μειώσει περαιτέρω την επιθυμία για σεξ.

Μπορεί να βοηθήσει να θυμάστε ότι οι διακυμάνσεις στη σεξουαλική σας είναι ένα κανονικό μέρος της κάθε σχέσης και κάθε στάδιο της ζωής. Προσπαθήστε να μην εστιάσει όλη την προσοχή σας στο σεξ. Αντ 'αυτού, μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο καλλιεργώντας τον εαυτό σας και τη σχέση σας. Πηγαίνετε για μια μεγάλη βόλτα. Πάρτε μια μικρή επιπλέον ύπνο. Φιλί αντίο σύντροφό σας πριν βγείτε έξω από την πόρτα. Κάντε μια νύχτα ημερομηνία στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Αίσθημα καλό για τον εαυτό σας και το σύντροφό σας μπορεί πραγματικά να είναι η καλύτερη ερωτικά παιχνίδια.

Βλέπε επίσης