Η υγεία των γυναικών

Τα θέματα υγείας για τις λεσβίες: πρόληψη πρώτη

Κατανόηση σημαντικά ζητήματα υγείας για τις λεσβίες - από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις στην κατάθλιψη - και να πάρετε συμβουλές για την αναδοχή του για την υγεία σας.

Όλες οι γυναίκες έχουν ορισμένα κινδύνους για την υγεία. Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τις γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων ανησυχιών για την υγεία, ωστόσο. Αν και οι επιμέρους κίνδυνοι σας διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες πέρα ​​από τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας και τις πρακτικές - συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού ιστορικού και την ηλικία - είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα κοινά ζητήματα υγείας για τις λεσβίες και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνουν υγιείς.

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Ορισμένες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις - όπως ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), η βακτηριακή κολπίτιδα και τριχομονάδες - μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ των γυναικών. Στοματικό σεξ και τη σεξουαλική συμπεριφορά που περιλαμβάνουν ψηφιακή-κολπική ή πρωκτική ψηφιακή επικοινωνία, ιδίως με κοινόχρηστο διεισδυτική ερωτικά παιχνίδια, μπορεί να εξαπλωθεί λοιμώξεις, καθώς και. Γυναικεία σεξουαλική επαφή είναι επίσης ένα δυνατό μέσο από τον ιό HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις:

 • Πάρτε δοκιμαστεί και έχουν το σύντροφό σας δοκιμάζεται Δεν έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, εκτός αν είστε βέβαιοι εσείς και ο σύντροφός σας δεν έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV ή άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων -. Αν έχετε σεξουαλική επαφή με έναν άνδρα ή μια γυναίκα. Η δοκιμή είναι σημαντικό γιατί πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αν έχουν μολυνθεί, και άλλοι μπορεί να μην είναι ειλικρινείς για την υγεία τους.
 • Χρησιμοποιήστε ένα προφυλακτικό ή άλλη προστασία κατά τη διάρκεια στοματικού σεξ, χρησιμοποιούν ένα split-ανοιχτό προφυλακτικό, οδοντικό φράγμα -. Ένα μικρό κομμάτι του λάτεξ - ή πλαστικό περιτύλιγμα. Μην μοιράζεστε ερωτικά παιχνίδια, και να τους κρατήσει ασφαλείς με την προστασία τους με ένα προφυλακτικό και τον καθαρισμό τους πριν και μετά από κάθε χρήση.
 • Να είναι μονογαμικά. Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος για την αποφυγή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων είναι να μείνετε σε μια μακροχρόνια αμοιβαία μονογαμική σχέση με έναν σύντροφο που δεν έχει μολυνθεί.
 • Εξετάστε το φάρμακο Truvada. Τον Ιούλιο του 2012, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου Truvada να μειώσει τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων μολύνσεων HIV σε άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Truvada χρησιμοποιείται επίσης ως θεραπεία του HIV, μαζί με άλλα φάρμακα.

  Η υγεία των γυναικών. Πάρτε δοκιμαστεί και έχουν το σύντροφό σας δοκιμάζεται.
  Η υγεία των γυναικών. Πάρτε δοκιμαστεί και έχουν το σύντροφό σας δοκιμάζεται.

  Όταν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης HIV, Truvada είναι κατάλληλη μόνο εάν ο γιατρός σας είναι βέβαιο ότι δεν έχετε ήδη ένα ιό HIV ή της ηπατίτιδας Β λοίμωξη. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά, όπως ακριβώς προβλέπεται. Και αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με άλλες στρατηγικές πρόληψης, όπως η χρήση προφυλακτικών κάθε φορά που κάνεις σεξ.

  Το Truvada δεν είναι για όλους. Αν σας ενδιαφέρει Truvada, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη και αν είναι σωστό για εσάς.

 • Περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και μην χρησιμοποιείτε φάρμακα. Εάν είστε κάτω από την επιρροή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβουν τη σεξουαλική τους κινδύνους. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα ενέσιμα ναρκωτικά, δεν μοιράζεστε τις βελόνες.
 • Να εμβολιαστούν. Εμβολιασμοί μπορεί να σας προστατεύσει από το HPV καθώς και της ηπατίτιδας Α και ηπατίτιδας Β, σοβαρές λοιμώξεις του ήπατος που μπορεί να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής.
 • Παραμένουν σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει θεραπεία για το HIV / AIDS και πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως HPV και έρπητα των γεννητικών οργάνων. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν υγιείς είναι να προστατεύσει τον εαυτό σας.

Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη

Λεσβίες και bisexual γυναίκες μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Επιπλέον, η νεολαία, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και απόπειρα αυτοκτονίας. Συμβολή παράγοντες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την κοινωνική αποξένωση, τις διακρίσεις, την απόρριψη από τους αγαπημένους, την κακοποίηση και τη βία. Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρή για τις λεσβίες που προσπαθούν να κρύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και όσους στερούνται κοινωνικής στήριξης.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά και την καθοδική πορεία της συναισθηματικά, συμπεριφορικά, την υγεία, ακόμα και νομικά και οικονομικά προβλήματα. Αν νομίζετε ότι μπορεί να είναι καταθλιπτικοί, μιλήστε με το γιατρό σας ή να ζητήσετε βοήθεια από έναν φορέα παροχής ψυχικής υγείας. Εάν είστε απρόθυμοι να αναζητήσουν θεραπεία, εμπιστευθεί σε έναν έμπιστο φίλο ή αγαπημένου προσώπου. Αισθήματά σου μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση να πάρει τη θεραπεία.

Βλέπε επίσης

Τα θέματα υγείας για τις λεσβίες: πρόληψη πρώτη

Ζητήστε βοήθεια για την κατάχρηση ουσιών

Λεσβίες και bisexual γυναίκες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι μοναδικοί παράγοντες κινδύνου για την κατάχρηση ουσιών, όπως:

 • Στρες που σχετίζονται με περνώντας ως ένα ετεροφυλόφιλο ή βγαίνει
 • Τραύμα λόγω εκφοβισμού, βίας, κακοποίησης ή αυτο-κακοποίησης
 • Επιπτώσεις του σεξισμού και των διακρίσεων
 • Στηριζόμενη σε μπαρ ή κλαμπ για κοινωνικές συναναστροφές και την αμοιβαία υποστήριξη

Εάν έχετε μια ανησυχία κατάχρηση ουσιών, να θυμάστε ότι η βοήθεια είναι διαθέσιμη. Τοπική λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών υγείας, ψυχικής υγείας ή κοινοτικά κέντρα συχνά παρέχουν θεραπευτική ουσία κατάχρησης. Οργανισμοί όπως η ομοφυλοφιλική και λεσβιακή Ιατρικός Σύλλογος, επίσης, μπορεί να παρέχει τις παραπομπές.

Αναγνωρίστε την ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε μια οικεία σχέση. Προειδοποιητικές πινακίδες ειδικά για λεσβίες ή αμφιφυλόφιλους γυναίκες μπορεί να περιλαμβάνει έναν εταίρο ο οποίος:

 • Απειλεί να πείτε στους φίλους, τους αγαπημένους, τους συναδέλφους ή μέλη της κοινότητας σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
 • Σας λέει ότι οι αρχές δεν θα βοηθήσει ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών πρόσωπο
 • Σας λέει ότι αφήνει τη σχέση σημαίνει ότι είστε παραδέχεται ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αποκλίνουσα
 • Σας λέει ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν μπορεί να συμβεί σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις ή ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι βίαιη

Μένοντας σε μια καταχρηστική σχέση μπορεί να σας αφήσει κατάθλιψη, άγχος και χωρίς ελπίδα. Αν δεν θέλουν να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας, ίσως να είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν βοήθεια μετά από μια επίθεση. Παρόλα αυτά, ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο κύκλος της ενδοοικογενειακής βίας είναι να ληφθούν μέτρα - όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Εάν είστε ένας στόχος της ενδοοικογενειακής βίας, πείτε σε κάποιον σχετικά με την κατάχρηση, είτε πρόκειται για ένα φίλο, αγαπημένο πρόσωπο, φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης ή άλλων στενή επαφή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να καλέσει ένα ενδοοικογενειακής βίας hotline και τη δημιουργία ενός σχεδίου για να αφήσετε υβριστής σας.

Κάντε συνήθη συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αποτελεί προτεραιότητα

Ορισμένοι λεσβίες και bisexual γυναίκες αγωνίζονται να βρουν έναν γιατρό γνώστες λεσβιακά θέματα υγείας και με τον οποίο αισθάνονται άνετα να συζητήσετε τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους. Για να αναλάβει την ευθύνη της υγείας σας, ψάξτε για ένα γιατρό ο οποίος σας βάζει άνετα και ενθαρρύνει τη συζήτηση των σεξουαλικών θεμάτων. Προσδιορίστε τον εαυτό σας ως λεσβίες ή αμφιφυλόφιλους, και να ρωτήσω σχετικά ελέγχων ρουτίνας συνιστάται για τις γυναίκες στην ηλικιακή σας ομάδα - όπως η αρτηριακή πίεση και οι μετρήσεις χοληστερόλης και προβολές για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Εάν δεν είστε σε μια μακροχρόνια, αμοιβαία μονογαμική σχέση, το πρόγραμμα τακτικών ελέγχων για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Μοιραστείτε οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες για την υγεία που μπορεί να έχετε με το γιατρό σας, καθώς και. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία συμβάλει στην προώθηση μακροπρόθεσμη υγεία.

Μπορείτε να πάρετε και την καρδιά σε ένα σχέδιο παρουσίασε τον Ιούνιο του 2011 από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για τη βελτίωση της συλλογής δεδομένων που παρακολουθεί την υγεία και τις εμπειρίες των ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ. Η συλλογή των πληροφοριών αυτών αναμένεται να συμβάλει αντιμετωπίσει τις μοναδικές ανάγκες υγείας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ κοινότητας.

Βλέπε επίσης