Η υγεία των γυναικών

Η υγεία των γυναικών: την πρόληψη των κορυφαίες απειλές

Οι μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των γυναικών είναι συχνά μπορούν να προληφθούν. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να ζήσετε μια μακρύτερη, υγιέστερη ζωή.

Πολλές από τις κορυφαίες απειλές για την υγεία των γυναικών μπορεί να προληφθεί - εάν ξέρετε πώς. Οι κορυφαίες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενήλικων γυναικών στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνο και χρόνιες παθήσεις του κατώτερου αναπνευστικού, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πάρτε το πρώτο βήμα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας μιλώντας με το γιατρό σας σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για αυτές τις συνθήκες. Στη συνέχεια, να πάρετε σοβαρά για τη μείωση του κινδύνου σας.

Διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις και να πάρει συνιστώμενη προβολές

Η υγεία των γυναικών. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.
Η υγεία των γυναικών. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.

Αν έχετε προβλήματα υγείας, όπως η υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, ακολουθήστε τις συστάσεις θεραπεία ο γιατρός σας. Επίσης, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με το πότε θα πρέπει να έχετε μαστογραφίες και άλλες προβολές του καρκίνου.

Υιοθετήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Αν δεν μπορείτε να εξαλείψει τους παράγοντες κινδύνου, όπως το οικογενειακό ιστορικό, μπορείτε να ελέγξετε πολλούς άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και ο καρκίνος. Για παράδειγμα:

  • Μην καπνίζετε. Εάν καπνίζετε ή να χρησιμοποιείτε άλλα προϊόντα καπνού, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγουν την έκθεση σε παθητικό κάπνισμα.
  • Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Επιλέξτε τα λαχανικά, τα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα και άπαχο πηγές πρωτεϊνών, όπως τα ψάρια. Περιορίστε τη λήψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και νάτριο.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος Χάνοντας τα περιττά κιλά -. Και κρατώντας τους μακριά - μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, καθώς και διάφορες μορφές καρκίνου.
  • Να κινείται. Περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας. Ξέρετε ότι η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου; Διαλέξτε δραστηριότητες που απολαμβάνετε, από το ζωηρό περπάτημα στο χορό αιθουσών χορού.
  • Περιορίστε το αλκοόλ. Εάν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ, το κάνουν μόνο στη μετριοπάθεια. Για τις γυναίκες που σημαίνει όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα. Ο κίνδυνος από διάφορες μορφές καρκίνου - όπως του μαστού και του ήπατος - φαίνεται να αυξάνει με την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και το χρονικό διάστημα που έχετε πιει τακτικά.
  • Διαχειριστείτε το άγχος Αν αισθάνεστε συνεχώς στην άκρη ή κάτω από την επίθεση, συνήθειες του τρόπου ζωής σας μπορεί να υποφέρει -. Και έτσι μπορεί να το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Πάρτε μέτρα για τη μείωση του στρες - ή να μάθουν να ασχοληθεί με το άγχος σε υγιείς τρόπους.

Βλέπε επίσης

Η υγεία των γυναικών: την πρόληψη των κορυφαίες απειλές

Αποτροπή χρόνιες ασθένειες του κατώτερου αναπνευστικού

Πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι είστε σε κίνδυνο της ασθένειας και ακόμη και το θάνατο από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια - η οποία περιλαμβάνει βρογχίτιδα και το εμφύσημα. Μην να αλιεύονται από τη φρουρά. Για να προστατέψετε την υγεία του αναπνευστικού σας:

  • Μην καπνίζετε. Εάν καπνίζετε, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Επίσης, αποφύγετε την έκθεση σε παθητικό κάπνισμα.
  • Steer σαφές από ρύπους. Ελαχιστοποιήστε την έκθεση σε χημικές ουσίες και εξωτερική ρύπανση του αέρα.
  • Πρόληψη των αναπνευστικών λοιμώξεων. Πλένετε τα χέρια σας συχνά και να πάρετε μια ετήσια εμβόλιο της γρίπης. Ρωτήστε το γιατρό σας αν χρειάζεστε ένα εμβόλιο της πνευμονίας, καθώς και.

Η κατώτατη γραμμή

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα κοινά κινδύνους για την υγεία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά δεν αισθάνονται εκφοβίζονται. Αντ 'αυτού, κάνει ό, τι μπορεί για να οδηγήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής - όπως μια υγιεινή διατροφή, την διαμονή τους σωματικά δραστήριοι, διακοπή του καπνίσματος και να πάρει τακτικές εξετάσεις. Απλά προληπτικά μέτρα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς τη μείωση των κινδύνων για την υγεία σας.

Βλέπε επίσης