Την υγεία ενηλίκων

Βοηθήστε τον εαυτό σας με τον καλύτερο ύπνο με αυτές τις συμβουλές

Όνειρα για τον ύπνο μιας καλής νύχτας; να την κάνει πραγματικότητα με αυτές τις συμβουλές.

Τα παιδιά την καταπολέμησή της. Οι ενήλικες δεν φαίνεται να μπορεί να πάρει αρκετό. Τι είναι αυτό; Κοιμηθείτε. Αν είστε αγωνίζονται να πάρετε τον ύπνο μιας καλής νύχτας, μπορεί να είναι χρόνος για να συντονιστείτε μέχρι τον ύπνο σας - και τη διάρκεια της ημέρας - ρουτίνες. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές αυτοβοήθειας.

Ώρα ύπνου

 • Βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε. Ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τον ύπνο. Έχοντας το σύντροφό σας να σας δώσει ένα μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει να χαλαρώσετε σας. Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό τελετουργικό ώρας για ύπνο, όπως το διάβασμα, απαλή μουσική, ασκήσεις αναπνοής, γιόγκα ή η προσευχή.
 • Κάντε το άνετο κρεβάτι. Έχοντας ένα άνετο μαξιλάρι και στρώμα μπορεί να βοηθήσει να προωθήσει τον ύπνο μιας καλής νύχτας. Σε γενικές γραμμές, λατέξ, περιγράμματος αφρού και μαξιλάρια από πολυεστέρα αποδίδουν καλύτερα από φτερά ή τακτική μαξιλάρια αφρού, αλλά η επιλογή έρχεται κάτω στην προσωπική προτίμηση σας. Ομοίως, η επιλογή μιας επιχείρησης ή μαλακό στρώμα είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα προσωπικής προτίμησης. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε για να βρείτε αυτό που λειτουργεί για σας.
 • Δημιουργία ύπνο φιλικό χώρο. Κλείστε την πόρτα του υπνοδωματίου σας ή να δημιουργήσετε ένα διακριτικό θόρυβο, όπως τρέξιμο ανεμιστήρα, για να πνιγεί από άλλους θορύβους. Κρατήστε θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας άνετα, συνήθως πιο δροσερές από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας και νύχτας. Μην κρατάτε έναν υπολογιστή ή την τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά σας.
 • Απόκρυψη τα ρολόγια. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας, ώστε να ξέρετε πότε να σηκωθεί, αλλά στη συνέχεια κρύβουν όλα τα ρολόγια στην κρεβατοκάμαρά σας, όπως ρολόι και το κινητό σας τηλέφωνο. Θα κοιμηθείτε καλύτερα αν τα ρολόγια είναι εκτός του οπτικού πεδίου.
 • Πάρτε από το κρεβάτι αν δεν κοιμάσαι. Κοιμηθείτε όσο χρειάζεται για να νιώθουν ξεκούραστοι, και στη συνέχεια να σηκωθώ από το κρεβάτι. Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να χρησιμοποιείται για τον ύπνο και την οικειότητα. Έτσι, αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, σηκωθείτε από το κρεβάτι μετά από 20 λεπτά και να κάνουμε κάτι χαλαρωτικό, όπως η ανάγνωση, αντί ξαπλωμένη στο κρεβάτι και να πάρει απογοητευμένοι για την εγρήγορση σας.

Βλέπε επίσης

Βοηθήστε τον εαυτό σας με τον καλύτερο ύπνο με αυτές τις συμβουλές

Ημερήσια

 • Stick σε ένα κανονικό πρόγραμμα. Κρατήστε τον ύπνο σας και το χρόνο μετά συνεπής από μέρα σε μέρα, όπως τα Σαββατοκύριακα.
 • Αφιερώστε λίγο χρόνο στον ήλιο. Daylight είναι το κλειδί για τη ρύθμιση καθημερινές συνήθειες του ύπνου. Προσπαθήστε να πάρετε έξω από το φυσικό φως του ήλιου για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. Αν είναι δυνατόν, ξυπνήστε με τον ήλιο ή τη χρήση πολύ φωτεινά φώτα το πρωί.
 • Άσκηση και να παραμείνουν ενεργοί. Πάρτε τουλάχιστον 20 έως 30 λεπτά έντονης άσκησης καθημερινά, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον πέντε με έξι ώρες πριν τον ύπνο.
 • Αποφύγετε ή περιορίστε την καφεΐνη, το αλκοόλ και η νικοτίνη. Καφεΐνη μετά το μεσημέρι και νικοτίνη σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορεί να σας κρατήσει από το να κοιμηθούν το βράδυ. Αλκοόλ, ενώ μπορεί αρχικά να σας κάνει να αισθανθείτε υπνηλία, μπορεί να προκαλέσει συχνές αφυπνίσεις.
 • Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα και ποτά πριν από το κρεβάτι. Ένα ελαφρύ σνακ είναι μια χαρά, αλλά το φαγητό πάρα πολύ φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Πίνουν λιγότερο πριν τον ύπνο, έτσι ώστε δεν θα πρέπει να ουρείτε όσο πιο συχνά.
 • Αποφύγετε ή περιορίστε τα NAP. Naps μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείτε το βράδυ. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε από την χωρίς ένα, προσπαθούν να περιορίσουν έναν υπνάκο σε όχι περισσότερο από 30 λεπτά και δεν υπνάκο μετά τις 3 μ.μ.

Πότε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας

Την υγεία των ενηλίκων. Δημιουργία ύπνο φιλικό χώρο.
Την υγεία των ενηλίκων. Δημιουργία ύπνο φιλικό χώρο.

Σχεδόν ο καθένας έχει μια περιστασιακή άγρυπνες νύχτα - αλλά αν έχετε συχνά προβλήματα στον ύπνο, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση τυχόν υποκείμενες αιτίες μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τον ύπνο που χρειάζεστε.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων