Την υγεία ενηλίκων

Νύχια: Να και Don'ts για υγιή νύχια

Είσαι καλή φροντίδα των νυχιών σας; εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να κρατήσει τα νύχια σας σε άριστη κατάσταση.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα νύχια σας. Είναι αυτοί ισχυρή και υγιή όψη; Ή βλέπετε κορυφογραμμές, χτυπήματα, ή περιοχές ασυνήθιστο χρώμα ή το σχήμα; Πολλές λιγότερο από επιθυμητές συνθήκες νυχιών μπορούν να αποφευχθούν με την κατάλληλη φροντίδα νύχι. Άλλοι δείχνουν μια υποκείμενη κατάσταση, που απαιτεί προσοχή.

Νύχια: τι είναι φυσιολογικό, αυτό δεν είναι

Νύχια σας - που αποτελείται από διαδοχικά στρώματα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται κερατίνη - αυξάνεται από την περιοχή στη βάση του νυχιού κάτω επιδερμίδα σας. Καθώς μεγαλώνουν τα νέα κύτταρα, παλαιότερα κύτταρα γίνονται σκληρά και συμπαγή και τελικά να βγει έξω προς τα δάχτυλά σας.

Υγιή νύχια είναι ομαλή, χωρίς κοιλώματα ή τα αυλάκια. Είναι ομοιόμορφο χρώμα και συνοχή και χωρίς κηλίδες ή αποχρωματισμό. Μερικές φορές τα νύχια να αναπτύξουν αβλαβή κάθετες ραβδώσεις που τρέχουν από την επιδερμίδα προς την άκρη του νυχιού. Κάθετη κορυφογραμμές τείνουν να γίνουν πιο εμφανή με την ηλικία. Τα νύχια μπορούν επίσης να αναπτύξουν λευκές γραμμές ή κηλίδες λόγω τραυματισμού, αλλά αυτά τελικά να αναπτυχθεί έξω με το νύχι.

Δεν είναι όλες οι συνθήκες νυχιών είναι φυσιολογικό, όμως. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το δερματολόγο σας αν παρατηρήσετε:

 • Αλλαγές στο χρώμα των νυχιών, όπως αποχρωματισμό του ολόκληρο το καρφί ή μια σκοτεινή ράβδωση κάτω από το νύχι
 • Αλλαγές στο σχήμα των νυχιών, όπως τα κατσαρά καρφιά
 • Λέπτυνση ή πάχυνση των νυχιών
 • Διαχωρισμός των νυχιών από το περιβάλλον δέρμα
 • Αιμορραγία γύρω από τα νύχια
 • Κοκκινίλα, πρήξιμο ή πόνο γύρω από τα νύχια

Νύχια φροντίδας: κάνει και don'ts

Για να διατηρήσετε τα νύχια σας αναζητούν τον καλύτερο εαυτό τους, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες.

Do:

 • Κρατήστε τα νύχια σας στεγνό και καθαρό. Αυτό εμποδίζει τα βακτήρια, μύκητες και άλλους οργανισμούς από την ανάπτυξη κάτω από τα νύχια σας. Να φοράτε βαμβακερά με επένδυση λαστιχένια γάντια όταν πλένετε τα πιάτα, τον καθαρισμό ή με δραστικές χημικές ουσίες, και να αποφευχθούν οι μεγάλες ενυδατώνει σε μπανιέρα.
 • Περικοπή και το αρχείο νύχια σας τακτικά. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι μανικιούρ ή μηχανές. Κόβετε τα νύχια σας ίσια, γύρο, τότε ο άκρες σε μια απαλή καμπύλη. Θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να τακτοποιήσει και το αρχείο νύχια σας όταν είναι μαλακό, όπως μετά το μπάνιο.
 • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα. Όταν χρησιμοποιείτε λοσιόν χέρι, τρίψτε τη λοσιόν στα νύχια και τα πετσάκια σας, πάρα πολύ.

Μην:

 • Κατάχρηση τα νύχια σας. Για να αποφύγετε βλάβες των νυχιών, μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία για να επιλέξετε, να σπρώξει ή να εξετάζω τα πράγματα.
 • Δάγκωσε τα νύχια σας ή να πάρει στα πετσάκια σας. Αυτές οι συνήθειες μπορεί να βλάψει την κοίτη. Ακόμη και μια μικρή τομή παράλληλα με το νύχι σας μπορεί να επιτρέπει στα βακτήρια ή μύκητες να εισέλθουν και να προκαλέσουν λοίμωξη.
 • Βγάλτε παρανυχίδες. Μπορείτε να αντιγράψετε ζωντανό ιστό μαζί με την παρανυχίδα. Αντ 'αυτού, προσεκτικά κλιπ από hangnails.
 • Αγνοήστε τα προβλήματα. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα νυχιών που δεν φαίνεται να πάει μακριά από μόνη της ή συνδέεται με άλλα σημεία και συμπτώματα, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το δερματολόγο σας για την αξιολόγηση.

Βλέπε επίσης

Νύχια: Να και Don'ts για υγιή νύχια

Συμβουλές για αδύναμα ή εύθραυστα νύχια

Ασθενής νύχια μπορεί να είναι μια πρόκληση για να σκληρύνει. Για να προστατεύουν τα αδύναμα ή εύθραυστα νύχια και να μειώσει τον κίνδυνο της διάσπασης ή διάλυσης:

 • Κρατήστε τα νύχια σας σύντομα. Μακριά νύχια είναι πιο πιθανό να χωρίσει ή να σπάσει.
 • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα. Απλώστε ενυδατική κρέμα για τα νύχια σας και τα πετσάκια αρκετές φορές τη διάρκεια της ημέρας και πριν από το κρεβάτι. Σκεφτείτε φορώντας βαμβακερά γάντια ενώ κοιμάστε, να βοηθήσει φώκιας στην υγρασία.
 • Εφαρμόστε βερνίκι νυχιών. Μια λεπτή στρώση σαφές βερνίκι νυχιών μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει την υγρασία στα νύχια σας.
 • Περιορίστε τη χρήση του ασετόν. Μην χρησιμοποιείτε ασετόν περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ασετόν, επιλέξτε την ακετόνη χωρίς ποικιλία. Ασετόν ξηραίνει τα νύχια.
 • Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα βιοτίνης. Αλλάζοντας τη διατροφή σας ή την καθημερινή λήψη πολυβιταμινών δεν είναι πιθανό να ενισχύσει τα νύχια σας. Ωστόσο, μερικές έρευνες δείχνουν ότι η θρεπτική βιοτίνη συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των αδύναμων ή εύθραυστα νύχια.

Μια σημείωση σχετικά με μανικιούρ και πεντικιούρ

Την υγεία των ενηλίκων. Κρατήστε τα νύχια σας στεγνό και καθαρό.
Την υγεία των ενηλίκων. Κρατήστε τα νύχια σας στεγνό και καθαρό.

Αν βασίζονται σε μανικιούρ ή πεντικιούρ για υγιή νύχια αναζητούν, να κρατήσει κάποια πράγματα στο μυαλό. Ραβδί στα σαλόνια που εμφανίζουν μια τρέχουσα άδεια κατάσταση, και λειτουργούν μόνο με τους τεχνικούς και άδεια από το Διοικητικό Συμβούλιο του κράτους. Δεν έχετε τα πετσάκια σας αφαιρεθεί - μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη καρφί. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τεχνικός νυχιών σας αποστειρώνει σωστά όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σας. Διάφορες λοιμώξεις μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της χρήσης μη αποστειρωμένων εργαλείων. Μπορεί επίσης να ρωτήσω πώς καθαρίζονται τα ποδόλουτρα. Στην ιδανική περίπτωση, ένα διάλυμα λευκαντικού χρησιμοποιείται μεταξύ των πελατών και τα φίλτρα καθαρίζονται τακτικά.

Είναι εύκολο να παραμελούν τα νύχια σας - αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα νύχια σας υγιή και ισχυρή. Ξεκινήστε με τη βασική φροντίδα νύχι.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων