Την υγεία ενηλίκων

Η ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών: γνωρίζουν τα σημάδια

Η ενδοοικογενειακή βία εις βάρος των ανδρών δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστεί, αλλά μπορεί να είναι μια σοβαρή απειλή. Μάθετε πώς να αναγνωρίσουν αν γίνεται κατάχρηση - και πώς να λάβετε βοήθεια.

Οι γυναίκες δεν είναι τα μόνα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Κατανοήστε τα σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας κατά των ανδρών, και ξέρουν πώς να λάβετε βοήθεια.

Αναγνωρίστε την ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών

Ενδοοικογενειακή βία - επίσης γνωστό ως ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση ή συντροφική βία - εμφανίζεται μεταξύ των ανθρώπων σε μια οικεία σχέση. Η ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών μπορεί να πάρει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των συναισθηματική, σεξουαλική και σωματική κακοποίηση και τις απειλές της κατάχρησης. Μπορεί να συμβεί σε ετερόφυλες ή ίδιες σχέσεις σεξ.

Μπορεί να μην είναι εύκολο να αναγνωρίσει την ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών. Νωρίς στη σχέση, ο σύντροφός σας μπορεί να φαίνεται εξυπηρετικό, γενναιόδωρη και προστατευτικό με τρόπους που αποδεικνύονται στη συνέχεια να ελέγχει και τρομακτική. Αρχικά, η κατάχρηση μπορεί να εμφανίζεται ως μεμονωμένα περιστατικά. Ο συνεργάτης σας μπορεί να ζητήσει συγγνώμη και υπόσχομαι να μην σας ξανά σε κακοποίηση.

Σε άλλες σχέσεις, η ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών μπορεί να περιλαμβάνει τόσο χαστούκια εταίρων ή σπρώξιμο ο ένας τον άλλο, όταν θυμώνουν - και ούτε εταίρος να δει τον εαυτό του ή τον εαυτό της ως καταχρηστικής ή ελέγχονται. Αυτό το είδος της βίας, όμως, μπορεί να καταστρέψει ακόμα μια σχέση, προκαλώντας τόσο σωματική όσο και συναισθηματική βλάβη.

Ίσως να βιώνουν ενδοοικογενειακή βία εάν ο συνεργάτης σας:

 • Σας καλεί ονόματα, ύβρεις σας ή σας βάζει κάτω
 • Αποτρέπει από το να πηγαίνουν στην εργασία ή το σχολείο
 • Στάσεις σας από το να δει τα μέλη της οικογένειας ή φίλους
 • Προσπαθεί να ελέγξει το πώς ξοδεύετε τα χρήματα, πού θα πάτε ή τι φοράτε
 • Πράξεις ζηλιάρης ή κτητικός ή συνεχώς σας κατηγορεί ότι είναι άπιστος
 • Θυμώνει όταν πίνουν αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών
 • Σας απειλεί με βία ή όπλο
 • Επισκέψεις, κλωτσιές, σπρωξίματα, χαστούκια, πνίγει ή άλλως βλάπτει εσάς, τα παιδιά σας ή τα κατοικίδια ζώα σας
 • Επιθέσεις σας ενώ κοιμάστε, έχετε πιει ή δεν είστε δίνοντας προσοχή για να αναπληρώσετε τη διαφορά στη δύναμη
 • Σας αναγκάζει να κάνει σεξ ή συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή σας
 • Κατηγορεί σας για του ή της βίαιης συμπεριφοράς ή σας λέει ότι το αξίζετε
 • Απεικονίζει τη βία ως αμοιβαία και συναινετική

Αν είστε γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών, θα μπορούσε επίσης να βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, αν είστε σε μια σχέση με κάποιον που:

 • Απειλεί να πείτε στους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους ή μέλη της κοινότητας σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
 • Σας λέει ότι οι αρχές δεν θα βοηθήσει ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πρόσωπο
 • Σας λέει ότι αφήνει τη σχέση σημαίνει ότι είστε παραδέχεται ότι οι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ σχέσεις είναι αποκλίνουσα
 • Στοιχίζει κατάχρηση λέγοντάς σας ότι δεν είστε "πραγματικά" γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών
 • Λέει ότι οι άνδρες είναι φυσικά βίαια

Παιδιά και κακοποίηση

Η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τα παιδιά, ακόμα κι αν είναι απλά μάρτυρες. Αν έχετε παιδιά, να θυμάστε ότι η έκθεση σε ενδοοικογενειακή βία τους βάζει σε κίνδυνο αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχιατρικές διαταραχές, προβλήματα στο σχολείο, επιθετική συμπεριφορά και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να ανησυχείτε ότι ζητούν βοήθεια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τα παιδιά σας, ή ότι θα μπορούσε να διαλύσει την οικογένειά σας. Πατέρες θα μπορούσαν να φοβούνται ότι η καταχρηστική εταίροι θα προσπαθήσουν να λάβουν τα παιδιά τους μακριά από αυτούς. Εντούτοις, να πάρει βοήθεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα παιδιά σας - και τον εαυτό σας.

Σπάστε τον κύκλο

Αν είστε σε μια καταχρηστική κατάσταση, μπορεί να αναγνωρίσει αυτό το πρότυπο:

 • Υβριστής σας απειλεί τη βία.
 • Υβριστής σας σας χτυπά.
 • Υβριστής σας ζητά συγγνώμη, υπόσχεται να αλλάξει και να προσφέρει δώρα.
 • Ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Τυπικά η βία γίνεται πιο συχνές και σοβαρές πάροδο του χρόνου.

Την υγεία των ενηλίκων. Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα με προσοχή.
Την υγεία των ενηλίκων. Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα με προσοχή.

Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να σας αφήσει κατάθλιψη και άγχος. Ίσως είναι πιο πιθανό να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ή να συμμετέχει σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη. Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και απόπειρες αυτοκτονίας. Επειδή οι άνδρες είναι παραδοσιακά πιστεύεται ότι είναι φυσικά ισχυρότερη από ό, τι οι γυναίκες, ίσως να είναι λιγότερο πιθανό να μιλήσει για ή να αναφέρουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην ετεροφυλοφιλική σχέση σας οφείλεται σε αμηχανία ή το φόβο της γελοιοποίησης. Μπορεί επίσης να ανησυχείτε ότι η σημασία της κακοποίησης θα πρέπει να ελαχιστοποιείται, επειδή είστε ένας άνθρωπος. Ομοίως, ένας άνθρωπος που κακοποιούνται από ένα άλλο άτομο μπορεί να είναι απρόθυμοι να μιλήσουν για το πρόβλημα λόγω του τρόπου που αντανακλά την αρρενωπότητα του ή επειδή εκθέτει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του. Επιπλέον, εάν ζητήσουν βοήθεια, μπορείτε να αντιμετωπίσει την έλλειψη πόρων για άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλων επαφών μπορεί να μην σκέφτονται να ρωτήσω αν οι τραυματισμοί σας προκλήθηκαν από την ενδοοικογενειακή βία, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να ανοίξει για την κακοποίηση. Μπορεί επίσης να φοβούνται ότι αν μιλήσετε σε κάποιον σχετικά με την κατάχρηση, θα πρέπει να κατηγορηθεί για ατασθαλίες τον εαυτό σας. Να θυμάστε, όμως, αν γίνεται κατάχρηση, δεν είστε να κατηγορήσει - και η βοήθεια είναι διαθέσιμη.

Ξεκινήστε με την αφήγηση κάποιου σχετικά με την κατάχρηση, είτε πρόκειται για ένα φίλο, συγγενή, φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης ή άλλη στενή επαφή. Κατά την πρώτη, ίσως να είναι δύσκολο να μιλάμε για την κατάχρηση. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να αισθάνονται πιθανή ανακούφιση και να λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Βλέπε επίσης

Η ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών: γνωρίζουν τα σημάδια

Δημιουργήστε ένα σχέδιο ασφάλειας

Αφήνοντας ένα θύτη μπορεί να είναι επικίνδυνη. Θεωρήστε τις παρακάτω προφυλάξεις:

 • Καλέστε έναν ενδοοικογενειακή βία τηλεφωνική γραμμή για συμβουλές. Κάντε την κλήση σε ένα ασφαλές χρονικό διάστημα - όταν ο δράστης δεν είναι γύρω - ή από το σπίτι ενός φίλου ή άλλη ασφαλή θέση.
 • Πακέτο με ένα σάκο έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει τα στοιχεία που θα χρειαστείτε όταν φεύγετε, όπως επιπλέον ρούχα και τα κλειδιά. Αφήστε την τσάντα σε ένα ασφαλές μέρος. Κρατήστε τα σημαντικά προσωπικά έγγραφα, χρήματα και φάρμακα συνταγών εύχρηστο, έτσι ώστε να μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Ξέρετε ακριβώς πού θα πάμε και πώς θα φτάσετε εκεί.

Προστατέψτε την επικοινωνία και την τοποθεσία σας

Ένας θύτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την παρακολούθηση του τηλεφώνου σας και την online επικοινωνία και να παρακολουθεί τη φυσική θέση σας. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, ζητήστε βοήθεια. Για να διατηρήσετε την ανωνυμία σας:

 • Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα με προσοχή. Υβριστής σας μπορεί να υποκλέψει κλήσεις και να ακούσετε τις συνομιλίες σας. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αναγνώριση κλήσης, ελέγξτε το κινητό σας τηλέφωνο ή να αναζητήσετε τα αρχεία σας χρέωσης για να δείτε συμπληρωμένη την κλήση σας και γραπτών μηνυμάτων ιστορία.
 • Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή του σπιτιού σας προσεκτικά. Υβριστής σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει spyware να παρακολουθεί τα email σας και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Εξετάστε τη χρήση υπολογιστή στην εργασία, στη βιβλιοθήκη ή στο σπίτι ενός φίλου για να ζητήσουν βοήθεια.
 • Αφαιρέστε συσκευές GPS από το όχημά σας. Υβριστής σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια συσκευή GPS για να εντοπίσει τη θέση σας.
 • Συχνά αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Επιλέξτε έναν κωδικό που θα ήταν αδύνατο για υβριστής σας για να μαντέψει.
 • Εκκαθάριση ιστορικού προβολής σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του browser σας για να καθαρίσετε οποιοδήποτε αρχείο των δικτυακών τόπων ή τα γραφικά που έχετε δει.

Πού να ζητήσετε βοήθεια

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε το 911 - ή τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης σας ή την υπηρεσία επιβολής του νόμου. Οι ακόλουθοι πόροι μπορεί επίσης να βοηθήσει:

 • Κάποιον που εμπιστεύεστε. Γυρίστε σε έναν φίλο, συγγενή, γείτονα, συνάδελφο ή θρησκευτικό ή πνευματικό σύμβουλο για την υποστήριξη.
 • Εθνική ενδοοικογενειακής βίας hotline:. 800-799-ασφαλή ή 800-799-7233 Η γραμμή παρέχει παρέμβασης σε περίπτωση κρίσης και τις παραπομπές σε πόρους.
 • Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα τη θεραπεία τραυματισμών και μπορεί να σας παραπέμψει σε άλλους τοπικούς πόρους.
 • Μια συμβουλευτική ή κέντρο ψυχικής υγείας. Συμβουλευτική και ομάδες υποστήριξης για τους ανθρώπους σε καταχρηστικές σχέσεις είναι διαθέσιμα σε περισσότερες κοινότητες.
 • Ένα τοπικό δικαστήριο. Επαρχιακό Δικαστήριο σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια περιοριστική εντολή που νομίμως εντολές ο δράστης να μείνετε μακριά από σας, διαφορετικά θα συλληφθούν. Τοπικές συνήγοροι μπορεί να είναι διαθέσιμες για να σας καθοδηγήσουν μέσα από τη διαδικασία.

Η ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Αν και μπορεί να μην είναι σε θέση να σταματήσει την καταχρηστική συμπεριφορά του συντρόφου σας, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Θυμηθείτε, κανείς δεν αξίζει να γίνει κατάχρηση.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων