Την υγεία ενηλίκων

Ψυχική υγεία: τι είναι φυσιολογικό, τι δεν είναι

Η κατανόηση τι θεωρείται φυσιολογική ψυχική υγεία μπορεί να είναι δύσκολη. Δείτε πώς τα συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές καθορίζουν την ψυχική υγεία και πώς να αναγνωρίσουν αν εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο χρειάζεται βοήθεια.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ψυχικής υγείας και την ψυχική ασθένεια; Μερικές φορές η απάντηση είναι σαφής, αλλά συχνά η διάκριση μεταξύ της ψυχικής υγείας και ψυχικές ασθένειες δεν είναι τόσο προφανής. Για παράδειγμα, αν είστε φοβάται να δώσει μια ομιλία στο κοινό, μήπως σημαίνει ότι έχετε μια ψυχική κατάσταση της υγείας ή run-of-the-mill περίπτωση τα νεύρα; Ή, όταν δεν συστολή γίνει μια υπόθεση της κοινωνικής φοβίας;

Εδώ είναι η κατανόηση βοήθεια πώς προσδιορίζονται οι συνθήκες ψυχικής υγείας.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πούμε τι είναι φυσιολογικό;

Είναι συχνά δύσκολο να διακρίνει κανονική ψυχική υγεία από την ψυχική ασθένεια, επειδή δεν υπάρχει εύκολο τεστ για να δείτε αν κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, οι πρωτογενείς συνθήκες ψυχικής υγείας μπορεί να μιμηθεί από σωματικές διαταραχές. Οι συνθήκες ψυχικής υγείας κρίνεται ότι δεν οφείλονται σε σωματική διαταραχή και να διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται με βάση τα σημεία και τα συμπτώματα, καθώς και για το πόσο η κατάσταση επηρεάζει την καθημερινή ζωή σας. Τα σημεία και συμπτώματα μπορεί να επηρεάσει σας:

 • Συμπεριφορά. Ψυχαναγκαστική το πλύσιμο των χεριών ή την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι συμπτώματα μιας ψυχικής κατάστασης της υγείας.
 • Συναισθήματα. Μερικές φορές μια ψυχική κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται από μια βαθιά και συνεχιζόμενη θλίψη, ευφορία ή θυμό.
 • Σκέψη Αυταπάτες -. Σταθερές πεποιθήσεις που δεν αλλάζουν υπό το φως των αντιφατικών στοιχείων - ή σκέψεις αυτοκτονίας μπορεί να είναι συμπτώματα μιας ψυχικής κατάστασης της υγείας.

Ποιο είναι το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM);

Το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM) είναι ένας οδηγός που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Psychiatric Association που εξηγεί τα σημεία και τα συμπτώματα της αρκετές εκατοντάδες συνθήκες ψυχικής υγείας.

Ψυχικής υγείας χρησιμοποιούν το DSM να διαγνώσει τα πάντα, από ανορεξία στην ηδονοβλεψία και, εάν είναι απαραίτητο, να καθορίσει την κατάλληλη θεραπεία. Ασφαλιστικές εταιρείες υγείας χρησιμοποιούν επίσης το DSM για τον προσδιορισμό της κάλυψης και των παροχών και να επιστρέψει ψυχικής υγείας.

Βλέπε επίσης

Ψυχική υγεία: τι είναι φυσιολογικό, τι δεν είναι

Πώς ψυχικής υγείας διάγνωση ψυχικής υγείας;

Την υγεία των ενηλίκων. Ψυχική υγεία: τι είναι φυσιολογικό, τι δεν είναι.
Την υγεία των ενηλίκων. Ψυχική υγεία: τι είναι φυσιολογικό, τι δεν είναι.

Για να προσδιορίσετε αν έχετε μια ψυχική κατάσταση της υγείας, η ψυχική υγεία πάροχος θα συνεργαστεί μαζί σας και τους αγαπημένους σας να αξιολογήσει:

 • Τα συμπτώματά σας. Ψυχικής παροχής υγείας σας θα σας ρωτήσει για τα συμπτώματά σας, όταν άρχισαν και πώς έχουν επηρεάσει τη ζωή σας. Πώς αντιλαμβάνονται τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σας και πόσα σημεία και τα συμπτώματα σας επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητές σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είναι φυσιολογικό για σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν τα καταφέρνετε καλά ή ότι δεν θέλετε να κάνετε τα πράγματα που χρησιμοποιούνται για να απολαύσετε. Μπορεί να αισθάνεστε λυπημένος, χωρίς ελπίδα ή να αποθαρρύνονται. Εάν η θλίψη σας έχει μια συγκεκριμένη αιτία, όπως το διαζύγιο, τα συναισθήματά σας θα μπορούσε να είναι μια κανονική, προσωρινή αντίδραση. Ωστόσο, αν έχετε συμπτώματα που είναι σοβαρά ή δεν πάει μακριά, θα μπορούσατε να έχετε κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να έχουν μια φυσική εξέταση για να αποκλειστεί οποιαδήποτε ελλοχεύοντα προβλήματα υγείας.
 • Αντιλήψεις των άλλων. Αντιλήψεις σας και μόνο θα μπορούσε να σας δώσω μια ακριβή εικόνα της συμπεριφοράς, τις σκέψεις σας ή την ικανότητα να λειτουργήσει. Άλλοι άνθρωποι στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν η συμπεριφορά σας είναι φυσιολογικό ή υγιές. Για παράδειγμα, εάν έχετε διπολική διαταραχή, μπορείτε να σκεφτείτε εναλλαγές της διάθεσης σας είναι μόνο μέρος της κανονικής σκαμπανεβάσματα της ζωής. Τις σκέψεις και τις ενέργειές σας, ωστόσο, μπορεί να φαίνεται φυσιολογική σε άλλους ή να προκαλέσει προβλήματα στην εργασία, στις σχέσεις ή σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Πότε μια αξιολόγηση ή τη θεραπεία που απαιτείται;

Κάθε ψυχική κατάσταση της υγείας έχει το δικό του σύνολο των σημείων και συμπτωμάτων. Σε γενικές γραμμές, όμως, επαγγελματική βοήθεια μπορεί να δικαιολογηθεί εάν εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο εμπειρίες:

 • Σημαντική αλλαγή στην προσωπικότητα, συνήθειες διατροφής ή ύπνου
 • Η αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ή τις καθημερινές δραστηριότητες
 • Strange ή μεγαλειώδεις ιδέες
 • Υπερβολικό άγχος
 • Η παρατεταμένη κατάθλιψη ή απάθεια
 • Σκέψη είτε μιλάμε για αυτοκτονία
 • Η κατάχρηση ουσιών
 • Ακραίες εναλλαγές της διάθεσης ή υπερβολική οργή, εχθρότητα ή βίαιη συμπεριφορά

Πολλοί άνθρωποι που έχουν οι συνθήκες ψυχικής υγείας θεωρούν σημεία και τα συμπτώματα τους, ένα κανονικό μέρος της ζωής ή την αποφυγή της θεραπείας, από ντροπή ή φόβο. Εάν ανησυχείτε για την ψυχική υγεία σας ή την ψυχική υγεία ενός αγαπημένου προσώπου, μην διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές.

Συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό, να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν σύμβουλο ή ψυχολόγο, ή να ενθαρρύνουν το αγαπημένο σας πρόσωπο για να ζητήσουν βοήθεια. Με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορείτε να αναγνωρίσετε συνθήκες ψυχικής υγείας και να εξερευνήσετε τις επιλογές θεραπείας, όπως φάρμακα ή παροχής συμβουλών.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων