Τη διαχείριση του άγχους

Πώς να είναι ευτυχισμένος: συμβουλές για την καλλιέργεια ικανοποίηση

Είστε κουρασμένοι από την αναμονή για την ευτυχία για να σε βρω; στάση αναμονής και να αρχίσετε να πάρει ευχαριστημένοι με αυτές τις συμβουλές.

Ξέρετε πώς να είναι ευτυχισμένος; Ή είστε σε αναμονή για την ευτυχία για να σε βρω;

Παρά τα όσα η παραμύθια απεικονίζουν, η ευτυχία δεν εμφανίζεται δια μαγείας. Δεν είναι καν κάτι που συμβαίνει σε σας. Είναι κάτι που μπορούν να καλλιεργηθούν.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Ξεκινήστε να ανακαλύψετε πώς να είναι ευτυχισμένος.

Πώς να είναι ευτυχισμένος: αυτό που η επιστήμη μας λέει

Μόνο το 10 τοις εκατό ή έτσι της διακύμανσης στις εκθέσεις των ανθρώπων της ευτυχίας μπορεί να εξηγηθεί από τις διαφορές στις συνθήκες τους. Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του τι καθορίζει την ευτυχία οφείλεται στην προσωπικότητα και - το πιο σημαντικό - σκέψεις και συμπεριφορές που μπορεί να αλλάξει.

Οπότε, ναι, μπορείτε να μάθετε πώς να είναι ευτυχισμένος - ή τουλάχιστον πιο ευτυχισμένοι.

Παρόλο που μπορεί να έχετε σκεφτεί, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι, ότι η ευτυχία έρχεται από το να γεννηθεί πλούσιος ή όμορφο ή ζει μια χωρίς άγχος ζωή, η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν τον πλούτο, την ομορφιά ή λιγότερο άγχος δεν είναι πιο ευτυχισμένοι κατά μέσο όρο από εκείνες της που δεν απολαμβάνουν αυτές τις ευλογίες.

Οι άνθρωποι που είναι στην ευχάριστη θέση φαίνεται να γνωρίζουμε διαισθητικά ότι η ευτυχία τους είναι το άθροισμα των επιλογών ζωής τους, και οι ζωές τους, που κατασκευάζονται στους ακόλουθους πυλώνες:

 • Αφιερώνοντας χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους
 • Εκτιμώντας τι έχουν
 • Η διατήρηση μια αισιόδοξη προοπτική
 • Αίσθημα μια αίσθηση του σκοπού
 • Ζώντας στη στιγμή

Πώς να είναι ευτυχισμένος: πρακτική, πρακτική, πρακτική

Εάν έχετε ψάξει για την ευτυχία, τα καλά νέα είναι ότι οι επιλογές, τις σκέψεις και τις ενέργειές σας μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο της ευτυχίας σας. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο το κτύπημα ενός διακόπτη, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε μέχρι και το επίπεδο ευτυχίας σας. Εδώ είναι πώς να ξεκινήσετε στο δρόμο για τη δημιουργία σας μια πιο ευτυχισμένη.

Επενδύστε στις σχέσεις

Surround τον εαυτό σας με χαρούμενους ανθρώπους. Όντας γύρω από τους ανθρώπους που είναι το περιεχόμενο σημαδούρες στη δική σας διάθεση. Και με το να είναι ευχαριστημένοι τον εαυτό σας, θα δώσω κάτι πίσω σε αυτούς γύρω σας.

Οι φίλοι και η οικογένειά σας βοηθήσουν να γιορτάσουμε τις επιτυχίες της ζωής και την υποστήριξη σας σε δύσκολους καιρούς. Αν και είναι εύκολο να πάρει τους φίλους και την οικογένεια ως δεδομένο, οι σχέσεις αυτές χρειάζονται φροντίδα.

Να δημιουργηθεί συναισθηματική λογαριασμό σας με λόγια και πράξεις. Να είστε προσεκτικοί και ευγενικοί με την κριτική. Αφήστε τους ανθρώπους να ξέρετε ότι σας εκτιμώ ό, τι κάνουν για σας ή ακόμα και ακριβώς ότι είστε ευτυχής που είσαι μέρος της ζωής σας.

Βλέπε επίσης

Πώς να είναι ευτυχισμένος: συμβουλές για την καλλιέργεια ικανοποίηση

Εκφράσω την ευγνωμοσύνη

Ευγνωμοσύνη είναι κάτι περισσότερο από λέγοντας ευχαριστώ. Είναι μια αίσθηση της κατάπληξης, εκτίμηση και, ναι, ευγνωμοσύνη για τη ζωή. Είναι εύκολο να περάσουν από τη ζωή χωρίς να αναγνωρίζει την καλή σας τύχη. Συχνά, χρειάζεται μια σοβαρή ασθένεια ή άλλο τραγικό γεγονός να τράνταγμα ανθρώπους να εκτιμούν τα καλά πράγματα στη ζωή τους. Μην περιμένετε για κάτι τέτοιο να συμβεί σε σας.

Κάντε μια δέσμευση για την πρακτική ευγνωμοσύνη. Κάθε μέρα εντοπίσει τουλάχιστον ένα πράγμα που εμπλουτίζει τη ζωή σας. Όταν βρείτε τον εαυτό σας σκέφτεται μια αχάριστη σκέψης, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε μια ευγνώμων ένα. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε το "αδελφή μου ξέχασε τα γενέθλιά μου" με την "αδελφή μου ήταν πάντα εκεί για μένα σε δύσκολους καιρούς."

Ας ευγνωμοσύνη είναι η τελευταία σκέψη πριν πάτε για ύπνο. Ας ευγνωμοσύνη είναι επίσης η πρώτη σκέψη σας όταν ξυπνάτε το πρωί.

Καλλιεργήστε αισιοδοξία

Αναπτύξτε τη συνήθεια του να δει τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Δεν χρειάζεται να γίνει μια Πολυάννα - μετά από όλα, άσχημα πράγματα συμβαίνουν. Θα ήταν ανόητο να προσποιούμαστε το αντίθετο. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τα έγχρωμα αρνητικά όλη την προοπτική σας στη ζωή. Να θυμάστε ότι αυτό που είναι σωστό για σας σχεδόν πάντα ατού τι είναι λάθος.

Τη διαχείριση του άγχους. Πώς να είναι ευτυχισμένος: συμβουλές για την καλλιέργεια ικανοποίηση.
Τη διαχείριση του άγχους. Πώς να είναι ευτυχισμένος: συμβουλές για την καλλιέργεια ικανοποίηση.

Αν δεν είστε ένα αισιόδοξο άτομο από τη φύση, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για σας να αλλάξετε απαισιόδοξη σκέψη σας. Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας τις αρνητικές σκέψεις, όπως τα έχετε. Στη συνέχεια, κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθείτε αυτές τις ερωτήσεις-κλειδιά:

 • Η κατάσταση είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις;
 • Υπάρχει άλλος τρόπος να εξετάσουμε την κατάσταση εκεί;
 • Τι μπορώ να μάθω από αυτή την εμπειρία που μπορώ να χρησιμοποιήσω στο μέλλον;

Βρείτε το σκοπό σας

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να καλύψουν ένα γκολ ή να εκπληρώσει μια αποστολή - εάν αυξάνεται κήπο, τη φροντίδα των παιδιών ή να βρουν πνευματικότητα κάποιου - είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν έχουν τέτοιες φιλοδοξίες.

Έχοντας ως στόχο να παρέχει μια αίσθηση του σκοπού, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Τι ο στόχος σας είναι δεν έχει σημασία όσο και αν η διαδικασία της εργασίας προς την κατεύθυνση αυτή έχει νόημα για εσάς.

Προσπαθήστε να ευθυγραμμίσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες με τη μακροπρόθεσμη έννοια και το σκοπό της ζωής σας. Οι ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι οι σχέσεις παρέχουν το ισχυρότερο νόημα και σκοπό στη ζωή σας. Έτσι καλλιεργούν σημαντικές σχέσεις.

Είστε που ασχολούνται με κάτι που αγαπάς; Αν όχι, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να βρείτε το σκοπό σας:

 • Αυτό που ενθουσιάζει και μου δίνει ενέργεια;
 • Ποιες είναι οι πιο περήφανος επιτεύγματά μου;
 • Πώς μπορώ να θέλουν οι άλλοι να με θυμάσαι;

Ζήστε τη στιγμή

Μην αναβάλει τη χαρά να περιμένει για μια ημέρα, όταν η ζωή σας είναι λιγότερο απασχολημένος ή λιγότερο αγχωτικό. Εκείνη την ημέρα δεν μπορεί να έρθει.

Αντ 'αυτού, ψάξτε για ευκαιρίες για να απολαύσετε τις μικρές απολαύσεις της καθημερινής ζωής. Εστιάστε στα θετικά στην παρούσα στιγμή, αντί κατοικία στο παρελθόν ή να ανησυχείτε για το μέλλον.

Βλέπε επίσης