Τη διαχείριση του άγχους

Διαχείριση Άγχους: εξέταση αντίδραση στρες σας

Τη διαχείριση του άγχους ξεκινάει με μια ειλικρινή αξιολόγηση για το πώς θα αντιδράσει στο στρες. Μπορείτε να αντιμετωπίσει στη συνέχεια ανθυγιεινούς τρόπους να αντιδράσει με περισσότερο-χρήσιμες τεχνικές.

Είναι δύσκολο να αποφύγετε το άγχος αυτές τις μέρες με τόσες πολλές απαιτήσεις που ανταγωνίζονται για το χρόνο και την προσοχή σας. Αλλά με τις καλές δεξιότητες διαχείρισης του στρες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το στρες με έναν υγιή τρόπο.

Ένα από τα πρώτα βήματα προς την καλή διαχείριση του άγχους είναι η κατανόηση πώς θα αντιδράσει στο στρες - και να κάνει αλλαγές, αν είναι απαραίτητο. Πάρτε μια ειλικρινή ματιά στο πώς θα αντιδράσει στο στρες και στη συνέχεια να εγκρίνει ή τροποποιεί τεχνικές διαχείρισης του στρες για να βεβαιωθείτε ότι το στρες στη ζωή σας, δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Αξιολογήστε τον τρόπο που αντιδρούν στο στρες

Δεξιότητες διαχείρισης στρες συχνά δεν έρχονται φυσικά. Μπορείτε να μάθουν νέες δεξιότητες διαχείρισης του στρες ή να τροποποιήσετε τις υπάρχουσες δεξιότητες διαχείρισης στρες να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσουν καλύτερα, όμως.

Κατ 'αρχάς, ρίξτε μια ματιά στο πώς θα αντιδράσει στο στρες. Μερικοί άνθρωποι φαίνονται να πάρουν τα πάντα στο διασκελισμό. Φυσικά χαλαρή στάση τους λάμψει, ακόμη και σε στρεσογόνες καταστάσεις. Μια άλλη προθεσμία; Bring it on. Το πλυντήριο πιάτων είναι διαρροή; Δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτό θα είναι μια απλή επισκευή. Άλλοι αγωνιούν στο πρώτο σημάδι της μια αγχωτική κατάσταση. Τρέξιμο αργά για μια συνάντηση; Ώρα να πανικοβάλλεστε! Εγκλωβισμένοι σε ένα μποτιλιάρισμα; Ας αρχίσει η κατάρα!

Τη διαχείριση του άγχους. Πάρτε επαγγελματική βοήθεια.
Τη διαχείριση του άγχους. Πάρτε επαγγελματική βοήθεια.

Εδώ είναι μερικά κοινά αλλά ανθυγιεινά αντιδράσεις στο στρες. Μήπως κάποια από αυτά περιγράφουν τις αντιδράσεις σας; Αν δεν είστε σίγουροι, σκεφτείτε κρατώντας ένα ημερολόγιο για μια εβδομάδα ή έτσι να παρακολουθούν τις αντιδράσεις σας σε στρεσογόνες καταστάσεις.

 • Ο πόνος. Μπορείτε να σφίγγουν ασυναίσθητα τα σαγόνια ή τις γροθιές σας ή να αναπτύξουν μυϊκή ένταση, ιδιαίτερα στο λαιμό και τους ώμους σας, τα οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξήγητο φυσικό πόνο. Το στρες μπορεί επίσης να προκαλέσει μια ποικιλία από άλλες ασθένειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων στομαχικές διαταραχές, δύσπνοια, πόνο στην πλάτη, πονοκεφάλους και αϋπνία.
 • Υπερκατανάλωση τροφής. Στρες μπορεί να σας προκαλέσει να φάνε ακόμα και όταν δεν είστε πεινασμένοι, ή μπορείτε να παραλείψετε την άσκηση. Αντίθετα, μπορείτε να τρώτε λιγότερο, στην πραγματικότητα την απώλεια βάρους, όταν κάτω από περισσότερο άγχος.
 • Θυμός. Στρες μπορεί να σας αφήσει με μια μικρή ασφάλεια. Όταν είσαι υπό πίεση, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας με το επιχείρημα με τους συναδέλφους, τους φίλους ή τους αγαπημένους αυτούς - μερικές φορές με μικρή πρόκληση ή για πράγματα που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την αγχωτική κατάσταση σας.
 • Κλάμα. Στρες μπορεί να προκαλέσει κλάμα πιθάρια, μερικές φορές φαινομενικά χωρίς προειδοποίηση. Μικρά πράγματα που δεν σχετίζονται με το άγχος σας μπορεί να σας αφήσει με δάκρυα στα μάτια. Μπορείτε, επίσης, να αισθάνονται μοναξιά ή απομόνωση.
 • Κατάθλιψη. Μερικές φορές το άγχος μπορεί να είναι πάρα πολύ να λάβει. Μπορεί να αποφευχθεί το πρόβλημα, καλέστε το άρρωστο να εργαστούν, να αισθάνονται απελπισία ή απλά να τα παρατήσουμε. Χρόνιο στρες μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην ανάπτυξη της κατάθλιψης ή του άγχους διαταραχές.
 • Η αρνητικότητα. Όταν δεν τα πάνε καλά με το άγχος, μπορείτε να περιμένετε αυτόματα το χειρότερο ή να μεγεθύνει τις αρνητικές πτυχές της κάθε ανεπιθύμητη κατάσταση.
 • Κάπνισμα. Ακόμη και αν σταματήσουν το κάπνισμα εδώ και πολύ καιρό, ένα τσιγάρο μπορεί να φαίνεται σαν ένας εύκολος τρόπος για να χαλαρώσετε όταν είστε υπό πίεση. Στην πραγματικότητα, το άγχος είναι η κύρια αιτία της ύπαρξης μιας υποτροπής στο κάπνισμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον εαυτό σας στρέφονται στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά για να μουδιάσει τις επιπτώσεις του στρες.

Βλέπε επίσης

Διαχείριση Άγχους: εξέταση αντίδραση στρες σας

Πάρτε το επόμενο βήμα προς τη διαχείριση του άγχους

Αφού έχετε εντοπίσει τα ανθυγιεινά αντιδράσεις που μπορεί να έχει στην ανεξέλεγκτη άγχος, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώσει το άγχος σας δεξιότητες διαχείρισης. Τεχνικές διαχείρισης του στρες αφθονούν, όπως οι εξής:

 • Κλίμακα πίσω. Περικοπές στις υποχρεώσεις σας, όταν είναι δυνατόν. Ενώ μπορεί να φανεί πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, ρίξτε μια προσεκτική ματιά σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση σας και να βρείτε συναντήσεις, δραστηριότητες, δείπνα ή δουλειές που μπορείτε να περικόψει ή να αναθέσει σε κάποιον άλλο.
 • Ετοιμάστε. Μείνετε μπροστά από το άγχος από την προετοιμασία για τις συναντήσεις ή εκδρομές, τον προγραμματισμό το χρόνο σας καλύτερα, και τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων για τις εργασίες τόσο μεγάλων και μικρών. Το άγχος αναρτήσεις όταν έχετε ξεμείνει από χρόνο, διότι κάτι έρχεται που δεν αντιπροσωπεύουν - κατασκευή στο χρόνο για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, για παράδειγμα.
 • Reach out. Κάνει ή να ανανεώσουν τις συνδέσεις με τους άλλους. Γύρω από τον εαυτό σας με υποστηρικτική οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους, ή κληρικοί και οι πνευματικοί ηγέτες μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην ψυχική ευημερία σας και την ικανότητά σας να αντιμετωπίσει το στρες. Εθελοντής στην κοινότητά σας.
 • Πάρτε ένα χόμπι. Μπορεί να φαίνεται κλισέ, αλλά όταν θα συμμετάσχουν σε κάτι ευχάριστο, μπορεί να απαλύνει και να ηρεμήσει το ανήσυχο μυαλό σας. Δοκιμάστε την ανάγνωση, κηπουρική, χειροτεχνία, πειραματίζονται με την ηλεκτρονική, την αλιεία, ξυλουργικές εργασίες, μουσική - πράγματα που δεν έχετε ανταγωνιστική ή πιο τόνισε έξω περίπου.
 • Χαλαρώστε. Σωματική άσκηση, διαλογισμό, γιόγκα, μασάζ και άλλες τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος. Δεν έχει σημασία ποια τεχνική χαλάρωσης που θα επιλέξετε. Αυτό που έχει σημασία είναι η επικέντρωση της προσοχής σας σε κάτι ηρεμώντας και την αύξηση της ευαισθητοποίησης του σώματός σας.
 • Πάρτε αρκετό ύπνο. Έλλειψη επαρκούς ύπνου επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την κρίση σας και να σας κάνει πιο πιθανό να σπάσει απότομα πάνω από μικροερεθισμούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται επτά με οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα.
 • Πάρτε επαγγελματική βοήθεια. Αν το άγχος σας προσπάθειες διαχείρισης δεν είναι αρκετά εξυπηρετικό, δείτε το γιατρό σας. Χρόνιο, ανεξέλεγκτη άγχος μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία από δυνητικά σοβαρών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και του πόνου.

Το άγχος συνήθως δεν ακριβώς μαγικά να πάρει καλύτερα από μόνη της. Μπορεί να χρειαστεί να εργαστούν ενεργά για να πάρει τον έλεγχο του στρες στη ζωή σας, έτσι ώστε να μην έχετε τον έλεγχο. Όταν πρώτα να προσδιορίσει πώς θα αντιδράσουν σε στρεσογόνες καταστάσεις, μπορείτε στη συνέχεια να θέσει τον εαυτό σας σε καλύτερη θέση να διαχειριστεί το άγχος, ακόμα και αν δεν μπορεί να το εξαλείψει. Και αν οι τρέχουσες προσπάθειες σας διαχείριση του άγχους δεν εργάζονται, να δοκιμάσουμε κάτι νέο.

Βλέπε επίσης