Τη διαχείριση του άγχους

Χρόνιο στρες βάζει την υγεία σας σε κίνδυνο

Χρόνιο στρες μπορεί να σπέρνουν τον όλεθρο στο μυαλό και το σώμα σας. Πάρτε μέτρα για να ελέγχετε το άγχος σας.

Το σώμα σας είναι δύσκολο ενσύρματη να αντιδρά στο στρες με τρόπους ως στόχο να σας προστατεύσει από τις απειλές από τα αρπακτικά ζώα και άλλους επιδρομείς. Αυτές οι απειλές είναι σπάνιες σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή είναι απαλλαγμένη από το άγχος.

Αντίθετα, θα έχει να αντιμετωπίσει αναμφίβολα πολλαπλές απαιτήσεις κάθε μέρα, όπως το να επωμιστεί ένα τεράστιο φόρτο εργασίας, να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τη φροντίδα της οικογένειάς σας. Το σώμα σας αντιμετωπίζει αυτές τις λεγόμενες μικρές ενοχλήσεις, όπως απειλές. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αισθανθείτε σαν να είστε συνεχώς κάτω από την επίθεση. Αλλά μπορείτε να αντεπιτεθούν. Δεν πρέπει να αφήσουμε το άγχος έλεγχο της ζωής σας.

Κατανοώντας τη φυσική αντίδραση στο στρες

Όταν αντιμετωπίζετε μια απειλή - ένα μεγάλο σκυλί γαβγίζει σε σας κατά τη διάρκεια της βόλτα σας το πρωί, για παράδειγμα - υποθαλάμου, μια μικροσκοπική περιοχή στη βάση του εγκεφάλου σας, πυροδοτεί ένα σύστημα συναγερμού στο σώμα σας. Μέσα από ένα συνδυασμό των νεύρων και των ορμονικών σημάτων, το σύστημα ζητά επινεφρίδια, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή των νεφρών σας, να απελευθερώσει ένα κύμα των ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης.

Η αδρεναλίνη αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς σας, αυξάνει την πίεση του αίματος και ενισχύει τον ενεργειακό εφοδιασμό. Η κορτιζόλη, η κύρια ορμόνη του στρες, αυξάνει τα σάκχαρα (γλυκόζη) στο αίμα, βελτιώνει τη χρήση του εγκεφάλου σας γλυκόζης και αυξάνει τη διαθεσιμότητα των ουσιών που ιστών επισκευής.

Η κορτιζόλη κράσπεδα και λειτουργίες που θα ήταν ασήμαντος ή επιζήμια σε μια κατάσταση πάλη-ή-πτήσης. Αλλάζει ανοσολογική απόκριση του συστήματος και καταστέλλει το πεπτικό σύστημα, το αναπαραγωγικό σύστημα και τις διαδικασίες ανάπτυξης. Αυτό το πολύπλοκο φυσικό σύστημα συναγερμού επικοινωνεί επίσης με τις περιοχές του εγκεφάλου σας ότι η διάθεση του ελέγχου, τα κίνητρα και το φόβο.

Όταν η φυσική αντίδραση στο στρες πηγαίνει έξαλλος

Στρες απόκρισης του συστήματος του σώματος είναι συνήθως αυτοπεριοριζόμενη. Μόλις μια αντιληπτή απειλή έχει περάσει, τα επίπεδα ορμονών επιστρέφουν στο φυσιολογικό. Όπως αδρεναλίνης και της κορτιζόλης πτώση των επιπέδων, το ρυθμό της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση επανέρχονται στα αρχικά επίπεδα, και άλλα συστήματα επαναλάβει τακτικές δραστηριότητες τους.

Αλλά όταν τους στρεσογόνους παράγοντες είναι πάντα παρόντες και αισθάνεστε συνεχώς κάτω από την επίθεση, η πάλη-ή-πτήσης αντίδραση παραμένει αναμμένη.

Τη διαχείριση του άγχους. Χρόνιο στρες βάζει την υγεία σας σε κίνδυνο.
Τη διαχείριση του άγχους. Χρόνιο στρες βάζει την υγεία σας σε κίνδυνο.

Η μακροπρόθεσμη ενεργοποίηση του συστήματος στρες απάντηση - και η επακόλουθη υπερβολική έκθεση σε κορτιζόλη και άλλες ορμόνες του στρες - μπορεί να διαταράξει σχεδόν όλο το σώμα σας διαδικασίες. Αυτό σας βάζει σε αυξημένο κίνδυνο για πολλά προβλήματα υγείας, όπως οι εξής:

 • Ανησυχία
 • Κατάθλιψη
 • Πεπτικά προβλήματα
 • Καρδιοπάθεια
 • Τα προβλήματα ύπνου
 • Η αύξηση του βάρους
 • Μνήμη και συγκέντρωση απομείωσης

Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να μάθουν υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις στη ζωή σας.

Βλέπε επίσης

Χρόνιο στρες βάζει την υγεία σας σε κίνδυνο

Γιατί αντιδρούν σε στρεσογόνους παράγοντες της ζωής τον τρόπο που κάνετε

Η αντίδρασή σας σε μια δυνητικά αγχωτικό γεγονός είναι διαφορετική από οποιονδήποτε άλλο. Πώς αντιδρούν σε στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σας επηρεάζεται από παράγοντες όπως:

 • Γενετική. Τα γονίδια που ελέγχουν την αντίδραση στο στρες κρατήσει τους περισσότερους ανθρώπους σε ένα αρκετά ακόμη καρίνα, μόνο περιστασιακά εκκίνησης το σώμα για μάχη ή φυγή. Υπερδραστήρια ή υπολειτουργία απαντήσεις στο στρες μπορεί να προέρχονται από μικρές διαφορές σε αυτά τα γονίδια.
 • Εμπειρίες της ζωής. Ισχυρές αντιδράσεις στο στρες μερικές φορές μπορεί να εντοπιστεί σε τραυματικά γεγονότα. Οι άνθρωποι που υπέστη παραμέληση ή κακοποίηση ως παιδιά, τείνουν να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στο στρες. Το ίδιο ισχύει και για τα θύματα των βίαιων εγκλημάτων, επιζώντες αεροπορικό δυστύχημα, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Μπορεί να έχετε κάποιους φίλους που φαίνεται χαλαρή για σχεδόν τα πάντα και άλλοι που αντιδρούν έντονα με το παραμικρό άγχος. Οι περισσότερες αντιδράσεις σε στρεσογόνους παράγοντες της ζωής εμπίπτουν κάπου μεταξύ αυτών άκρων.

Μαθαίνοντας να αντιδρούν σε στρεσογόνους παράγοντες της ζωής με έναν υγιή τρόπο

Αγχωτικά γεγονότα είναι ένα γεγονός της ζωής. Και ίσως να μην είναι σε θέση να αλλάξει την παρούσα κατάστασή σας. Αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για τη διαχείριση των επιπτώσεων αυτά τα γεγονότα έχουν για εσάς.

Μπορείτε να μάθουν να αναγνωρίζουν τι τονίζει και πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας σωματικά και συναισθηματικά για την αντιμετώπιση των αγχωτικών καταστάσεων.

Στρατηγικές διαχείρισης άγχους περιλαμβάνουν:

 • Η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής και να πάρει τακτική άσκηση και την αφθονία του ύπνου
 • Τις τεχνικές χαλάρωσης ή να μάθουν να διαλογίζεται
 • Προώθηση υγιείς φιλίες
 • Έχοντας μια αίσθηση του χιούμορ
 • Αναζητώντας επαγγελματική συμβουλευτική, όταν χρειάζεται

Η εξόφληση για να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος είναι η ειρήνη του μυαλού και - ίσως - μια μακρύτερη, υγιέστερη ζωή.

Βλέπε επίσης