Τη διαχείριση του άγχους

Γιόγκα: στην καταπολέμηση του στρες και να βρει γαλήνη

Είναι η γιόγκα κατάλληλο για σας; αυτό είναι, αν θέλετε να την καταπολέμηση του στρες, να ταιριάζει και να παραμείνουν υγιείς.

Το κινητό σας τηλέφωνο χτυπά, το αφεντικό σας θέλει να σας μιλήσει και ο σύντροφός σας θέλει να ξέρει τι είναι για το γεύμα. Το στρες και το άγχος είναι παντού. Αν είναι να πάρει το καλύτερο από σας, ίσως να θέλετε να χτυπήσει το χαλί και να δώσει γιόγκα μια δοκιμή.

Η γιόγκα είναι ένα μυαλό-σώμα πρακτική που συνδυάζει ασκήσεις stretching, ελεγχόμενη αναπνοή και χαλάρωση. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε το στρες, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς. Και σχεδόν ο καθένας μπορεί να το κάνει.

Γιόγκα Κατανόηση

Η γιόγκα θεωρείται ένα μυαλό-σώμα τύπου της συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής πρακτικής. Yoga συγκεντρώνει σωματική και ψυχική κλάδων για να επιτευχθεί ηρεμία του σώματος και του νου, βοηθώντας σας να χαλαρώσετε και να διαχειρίζονται το στρες και το άγχος.

Η γιόγκα έχει πολλές μορφές, μορφές και εντάσεις. Hatha Yoga, ειδικότερα, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τη διαχείριση του άγχους. Hatha είναι μία από τις πιο κοινές μορφές της γιόγκα, και αρχάριους μπορεί να αρέσει πιο αργό ρυθμό και ευκολότερη κινήσεις. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από οποιοδήποτε στυλ της γιόγκα - είναι όλα σχετικά με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Τα βασικά στοιχεία της hatha γιόγκα και πιο γενικά μαθήματα γιόγκα είναι:

 • Πόζες. Γιόγκα θέτει, που ονομάζεται επίσης στάσεις, είναι μια σειρά από κινήσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της δύναμη και την ευελιξία. Πόζες κυμαίνονται από ξαπλωμένη στο πάτωμα, ενώ εντελώς χαλαροί σε δύσκολες στάσεις που μπορεί να έχετε το τέντωμα τα φυσικά όριά σας.
 • Αναπνοή. Έλεγχος της αναπνοής σας είναι ένα σημαντικό μέρος της γιόγκα. Στη γιόγκα, η αναπνοή σημαίνει ζωτική ενέργεια σας. Yoga διδάσκει ότι ελέγχοντας την αναπνοή σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το σώμα σας και το μυαλό σας ήσυχο.

Τα οφέλη για την υγεία της γιόγκα

Τα πιθανά οφέλη για την υγεία της γιόγκα περιλαμβάνουν:

 • Μείωση του στρες. Μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει να μειώσει την πίεση και το άγχος. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διάθεσή σας και τη γενική αίσθηση της ευημερίας.
 • Βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Πρακτική της γιόγκα μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ισορροπίας, της ευελιξίας, το εύρος της κίνησης και της δύναμης. Και αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να τραυματίσει τον εαυτό σας σε άλλες φυσικές προσπάθειες και στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
 • Διαχείριση των χρόνιων παθήσεων. Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για χρόνιες ασθένειες, όπως η καρδιοπάθεια και υψηλή πίεση αίματος. Η γιόγκα μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει χρόνιες παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, πόνο, άγχος και αϋπνία.

Βλέπε επίσης

Γιόγκα: στην καταπολέμηση του στρες και να βρει γαλήνη

Προφυλάξεις Γιόγκα

Η γιόγκα θεωρείται γενικά ασφαλής για τους περισσότερους υγιείς ανθρώπους, όταν ασκείται υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευμένου εκπαιδευτή. Αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες η γιόγκα θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο.

Δείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε γιόγκα αν έχετε κάποια από τις ακόλουθες συνθήκες ή καταστάσεις:

 • Μια κήλη δίσκου
 • Ο κίνδυνος θρόμβων αίματος
 • Deconditioned κατάσταση
 • Παθήσεις των ματιών, όπως το γλαύκωμα
 • Υπερθυρεοειδισμός
 • Εγκυμοσύνη
 • Σοβαρά προβλήματα ισορροπίας
 • Σοβαρή οστεοπόρωση
 • Μη ελεγχόμενη αρτηριακή πίεση

Μπορεί να είστε σε θέση να την πρακτική της γιόγκα σε αυτές τις καταστάσεις, αν πάρετε ορισμένες προφυλάξεις, όπως η αποφυγή ορισμένων θέτει ή τεντώνονται. Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα ή ανησυχίες, δείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε όφελος και να μην βλάψουν από τη γιόγκα.

Ξεκινώντας

Αν και μπορείτε να μάθετε γιόγκα από τα βιβλία και τα βίντεο, οι αρχάριοι συνήθως βρίσκουν χρήσιμο να μάθουν με έναν εκπαιδευτή. Μαθήματα προσφέρουν επίσης συντροφικότητας και φιλίας, που είναι επίσης σημαντική για τη συνολική ευημερία.

Όταν βρείτε μια κατηγορία που ακούγεται ενδιαφέρον, μιλήστε με τον εκπαιδευτή, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε. Ερωτήσεις για να κάνετε περιλαμβάνουν:

 • Ποια είναι τα προσόντα του εκπαιδευτή; Πού αυτός ή αυτή το τρένο και πόσο καιρό έχει αυτός ή αυτή έχει τη διδασκαλία;
 • Μήπως ο εκπαιδευτής έχουν εμπειρία εργασίας με τους μαθητές με τις ανάγκες σας ή ανησυχίες για την υγεία; Αν έχετε πόνο στο γόνατο ή πόνο στον ώμο, ο εκπαιδευτής μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε πόζες που δεν θα επιδεινώσει την κατάστασή σας;
 • Πόσο απαιτητική είναι η τάξη; Είναι κατάλληλο για αρχάριους; Θα είναι αρκετά εύκολο να ακολουθήσει, μαζί αν είναι η πρώτη σας φορά;
 • Τι μπορείτε να περιμένετε από την τάξη; Είναι με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες σας, όπως η διαχείριση του άγχους ή χαλάρωση, ή είναι προσανατολισμένη για τους ανθρώπους που θέλουν να αποκομίσουν άλλα οφέλη;

Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, και στάσεις γιόγκα θα πρέπει να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ατομικές τους ικανότητες. Η επιλογή ενός εκπαιδευτή ο οποίος είναι έμπειρος και προσεκτικός με τις ανάγκες σας είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για μια ασφαλή και αποτελεσματική πρακτική της γιόγκα.

Τη διαχείριση του άγχους. Διαχείριση των χρόνιων παθήσεων.
Τη διαχείριση του άγχους. Διαχείριση των χρόνιων παθήσεων.

Ανεξάρτητα από το είδος της γιόγκα πρακτική σας, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάθε πόζα. Αν μια πόζα είναι άβολα ή δεν μπορείτε να κρατήσετε για όσο διάστημα τα αιτήματα εκπαιδευτή, μην το κάνετε. Καλή εκπαιδευτές θα καταλάβουν και θα σας ενθαρρύνει να εξερευνήσουν - αλλά δεν πρέπει να υπερβαίνει - τα προσωπικά σας όρια.

Βλέπε επίσης