Τη διαχείριση του άγχους

Η άσκηση και το στρες: να κινείται για να διαχειριστεί το άγχος

Άσκηση σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό. Όντας ενεργός μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση καλά ενδορφινών σας και να σας αποσπάσει την προσοχή από τις καθημερινές ανησυχίες.

Ξέρετε ότι η άσκηση κάνει το σώμα σας καλή, αλλά είσαι πολύ απασχολημένος και τόνισε να χωρέσει στη ρουτίνα σας. Κρατήστε σε ένα δεύτερο - δεν υπάρχει καλές ειδήσεις, όταν πρόκειται για την άσκηση και το στρες.

Σχεδόν κάθε μορφή άσκησης, από την αεροβική γυμναστική με τη γιόγκα, μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό. Εάν δεν είστε ένας αθλητής ή ακόμα και αν είστε εντελώς έξω από το σχήμα, μπορείτε ακόμα να κάνετε μια μικρή άσκηση βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς τη διαχείριση του άγχους. Ανακαλύψτε τη σχέση μεταξύ της άσκησης και ανακούφιση από το στρες - και γιατί η άσκηση θα πρέπει να είναι μέρος του σχεδίου διαχείρισης του άγχους σας.

Η άσκηση και η ανακούφιση από το στρες

Η άσκηση αυξάνει τη γενική υγεία σας και την αίσθηση της ευημερίας, η οποία δίνει μεγαλύτερη pep στο βήμα σας κάθε μέρα. Αλλά η άσκηση έχει επίσης κάποια άμεση άγχους οφέλη.

 • Είναι αντλίες μέχρι ενδορφίνες σας. Σωματική δραστηριότητα βοηθά στην χτύπημα μέχρι την παραγωγή των feel-good εγκεφάλου σας νευροδιαβιβαστές, που ονομάζονται ενδορφίνες. Παρά το γεγονός ότι αυτή η λειτουργία είναι συχνά αναφέρεται ως υψηλής ενός δρομέα, μια παρακινώντας παιχνίδι του τένις ή ένα πεζοπορώ φύση μπορεί επίσης να συμβάλει σε αυτό το ίδιο συναίσθημα.
 • Είναι διαλογισμός σε κίνηση. Μετά από ένα γρήγορο παιχνίδι σκουός ή αρκετούς γύρους στην πισίνα, συχνά θα διαπιστώσετε ότι έχετε ξεχάσει ερεθισμούς της ημέρας και επικεντρώθηκε μόνο στις κινήσεις του σώματός σας. Δεδομένου ότι αρχίζετε να ρίξει τακτικά καθημερινές εντάσεις σας μέσα από την κίνηση και τη σωματική δραστηριότητα, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι αυτή η εστίαση σε ένα ενιαίο έργο, και η προκύπτουσα ενέργεια και αισιοδοξία, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνουν ήρεμοι και σαφής σε ό, τι κάνετε.
 • Βελτιώνει τη διάθεσή σας. Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και να μειώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με ήπια κατάθλιψη και το άγχος. Η άσκηση μπορεί επίσης να βελτιώσει τον ύπνο σας, η οποία είναι συχνά διαταράσσεται από το στρες, η κατάθλιψη και το άγχος. Όλα αυτά μπορεί να διευκολύνει τα επίπεδα του άγχους σας και να σας δώσει μια αίσθηση της διοίκησης πάνω από το σώμα σας και τη ζωή σας.

Βλέπε επίσης

Η άσκηση και το στρες: να κινείται για να διαχειριστεί το άγχος

Βάλτε την άσκηση και την ανακούφιση από το στρες για να δουλέψει για σας

Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα άσκησης αρχίζει με μερικά απλά βήματα.

 • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Εάν δεν έχετε ασκηθεί για αρκετό καιρό και έχετε ανησυχίες για την υγεία, μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα άσκηση ρουτίνας.
 • Περπατήστε πριν να εκτελέσετε. Χτίσει μέχρι το επίπεδο της φυσικής σας σταδιακά. Ενθουσιασμός για ένα νέο πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές και, ενδεχομένως, ακόμη και τραυματισμό. Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά να πάρει τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας αερόβιας δραστηριότητας (σκεφτείτε ζωηρό περπάτημα ή το κολύμπι) ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας (όπως το τρέξιμο). Εάν είστε νέοι στην άσκηση, ξεκινούν από το μέτριο επίπεδο και στη συνέχεια προσθέστε έντονη δραστηριότητα ως φυσική σας κατάσταση βελτιώνεται.
 • Κάντε ό, τι σας αρέσει. Σχεδόν κάθε μορφή άσκησης ή κίνησης μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, ενώ μειώνοντας το άγχος σας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επιλέξετε μια δραστηριότητα που σας αρέσει. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το περπάτημα, αναρρίχηση σκαλοπατιών, τρέξιμο, ποδηλασία, γιόγκα, τάι τσι, κηπουρική, η άρση βαρών και το κολύμπι.
 • Μολύβι το in Αν και το πρόγραμμά σας μπορεί να απαιτεί μια προπόνηση το πρωί μια μέρα και μια δραστηριότητα βράδυ το επόμενο, να αποσύρουν κάποιο χρόνο για να μετακινήσετε κάθε μέρα σας βοηθά να κάνετε την άσκησή σας πρόγραμμα μια συνεχή προτεραιότητα.

Stick με αυτό

Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα άσκησης είναι μόνο το πρώτο βήμα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κολλήσει με μια νέα ρουτίνα ή να αναζωογονηθεί μια κουρασμένη προπόνηση:

 • Ορισμός SMART στόχους. Καταγράψτε ειδικούς, μετρήσιμους, εφικτοί, σχετικοί και χρονικά περιορισμένους στόχους. Αν κύριος στόχος σας είναι να μειώσετε το στρες στη ζωή σας και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, οι ειδικοί στόχοι σας μπορεί να περιλαμβάνει τη δέσμευση για περπάτημα κατά τη διάρκεια της ώρας του μεσημεριανού σας τρεις φορές την εβδομάδα ή, αν χρειαστεί, την εξεύρεση baby sitter για να παρακολουθήσουν τα παιδιά σας, ώστε να μπορείτε να γλιστρήσει μακριά για να παρακολουθήσουν μια τάξη ποδηλασία.
 • Βρείτε έναν φίλο. Γνωρίζοντας ότι κάποιος σας περιμένει να εμφανιστούν στο γυμναστήριο ή στο πάρκο μπορεί να είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Εργασία έξω με ένα μέλος του φίλο, συνάδελφο ή οικογένεια φέρνει συχνά ένα νέο επίπεδο των κινήτρων και τη δέσμευση για τις προπονήσεις σας.
 • Αλλάξτε τη ρουτίνα σας. Εάν έχετε πάντα ένα ανταγωνιστικό δρομέας, ρίξτε μια ματιά σε άλλα λιγότερο ανταγωνιστικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν με τη μείωση του στρες, όπως πιλάτες ή γιόγκα. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αυτές kinder, ήπια προπονήσεις μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία σας μειώνοντας παράλληλα και το άγχος σας.
 • Άσκηση σε βήματα. Ακόμα και σύντομες περιόδους των παροχών προσφέρουν δραστηριότητας. Για παράδειγμα, εάν δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα 30 λεπτά με τα πόδια, δοκιμάστε τρεις 10 λεπτά βόλτες αντ 'αυτού. Τι είναι πιο σημαντικό είναι την τακτική σωματική δραστηριότητα του τρόπου ζωής σας.
Τη διαχείριση του άγχους. Είναι αντλίες μέχρι ενδορφινών σας.
Τη διαχείριση του άγχους. Είναι αντλίες μέχρι ενδορφινών σας.

Ό, τι κάνετε, μην σκέφτονται την άσκηση, όπως μόνο ένα περισσότερο πράγμα για να κάνουμε λίστα σας. Βρείτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει - είτε πρόκειται για ένα ενεργό αγώνα τένις ή ένα στοχαστικό μαίανδρος κάτω σε ένα τοπικό πάρκο και την πλάτη - και να καταστεί μέρος της κανονικής ρουτίνας σας. Οποιαδήποτε μορφή της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να γίνει ένα σημαντικό μέρος της προσέγγισης σας για να μειώσετε το στρες.

Βλέπε επίσης