Τη διαχείριση του άγχους

Οι τεχνικές χαλάρωσης: δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα για να μειώσετε το στρες

Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα στρες και να σας βοηθήσουν να απολαύσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ειδικά εάν έχετε μια ασθένεια. Εξερευνήστε τεχνικές χαλάρωσης που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Οι τεχνικές χαλάρωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσει με τη διαχείριση του άγχους. Χαλάρωση δεν είναι μόνο για την ειρήνη του μυαλού ή απολαμβάνοντας ένα χόμπι. Η χαλάρωση είναι μια διαδικασία που μειώνει τις επιπτώσεις του στρες στο μυαλό και το σώμα σας. Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος της καθημερινότητας και το άγχος σχετίζονται με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος και ο πόνος.

Είτε το άγχος σας είναι εκτός ελέγχου ή έχετε πάρει ήδη το εξημερώσει, μπορείτε να επωφεληθείτε από την εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης. Μαθαίνοντας τις βασικές τεχνικές χαλάρωσης είναι εύκολο. Οι τεχνικές χαλάρωσης, επίσης, είναι συχνά δωρεάν ή χαμηλού κόστους, αποτελούν ελάχιστο κίνδυνο και μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε. Εξερευνήστε αυτές τις απλές τεχνικές χαλάρωσης και να ξεκινήσετε την de-τονίζοντας τη ζωή σας και τη βελτίωση της υγείας σας.

Τα οφέλη από τις τεχνικές χαλάρωσης

Όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές ευθύνες και τα καθήκοντα ή τις απαιτήσεις μιας ασθένειας, τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να λάβει πίσω κάθισμα στη ζωή σας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε για τα οφέλη για την υγεία της χαλάρωσης.

Εξάσκηση τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα άγχους κατά:

 • Επιβραδύνοντας το ρυθμό της καρδιάς σας
 • Η μείωση της αρτηριακής πίεσης
 • Επιβραδύνοντας το ρυθμό της αναπνοής σας
 • Η αύξηση της ροής του αίματος στις μεγάλες μύες
 • Η μείωση της έντασης των μυών και χρόνιο πόνο
 • Βελτίωση της συγκέντρωσης
 • Μείωση θυμό και την απογοήτευση
 • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης για να χειριστεί τα προβλήματα

Για να πάρετε το μεγαλύτερο όφελος, χρησιμοποιούν τεχνικές χαλάρωσης μαζί με άλλες θετικές μεθόδους αντιμετώπισης, όπως η άσκηση, να κοιμούνται αρκετά, και φτάνοντας έξω για να υποστηρικτική οικογένεια και τους φίλους.

Βλέπε επίσης

Οι τεχνικές χαλάρωσης: δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα για να μειώσετε το στρες

Τύποι τεχνικές χαλάρωσης

Οι επαγγελματίες της υγείας, όπως η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική επαγγελματίες, γιατρούς και ψυχοθεραπευτές μπορούν να μάθουν διάφορες τεχνικές χαλάρωσης. Αλλά αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να μάθετε μερικές τεχνικές χαλάρωσης για τη δική σας.

Σε γενικές γραμμές, τεχνικές χαλάρωσης περιλαμβάνουν επικέντρωση της προσοχής σας σε κάτι ηρεμώντας και την αύξηση της ευαισθητοποίησης του σώματός σας. Δεν έχει σημασία ποια τεχνική χαλάρωσης που θα επιλέξετε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα προσπαθήσει να ασκήσει χαλάρωση τακτικά για να καρπωθούν τα οφέλη της.

Υπάρχουν διάφοροι κύριοι τύποι τεχνικές χαλάρωσης, όπως οι εξής:

 • Αυτογενή χαλάρωση. Autogenic σημαίνει κάτι που έρχεται από μέσα σας. Σε αυτή την τεχνική χαλάρωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο οπτικές εικόνες και την ευαισθητοποίηση του σώματος για να μειώσει την πίεση. Θα επαναλάβω λέξεις ή προτάσεις στο μυαλό σας για να χαλαρώσετε και να μειώσει την ένταση των μυών. Για παράδειγμα, μπορείτε να φανταστείτε ένα γαλήνιο σκηνικό και στη συνέχεια να επικεντρωθεί στην ελεγχόμενη, χαλαρωτική αναπνοή, επιβραδύνοντας το ρυθμό της καρδιάς σας, ή αίσθημα διαφορετικές φυσικές αισθήσεις, όπως η χαλάρωση κάθε χέρι ή το πόδι ένα προς ένα.
 • Προοδευτική χαλάρωση των μυών. Σε αυτή την τεχνική χαλάρωσης, θα επικεντρωθεί σε αργά τεντώσετε και στη συνέχεια χαλάρωση κάθε ομάδα μυών. Αυτό σας βοηθά να επικεντρωθεί στη διαφορά μεταξύ της έντασης των μυών και χαλάρωση. Θα γίνει πιο επίγνωση των σωματικών αισθήσεων. Μία μέθοδος της προοδευτικής μυϊκής χαλάρωσης είναι να ξεκινήσει με ένταση και χαλάρωση των μυών στα δάχτυλα των ποδιών σας και σταδιακά να απασχοληθεί στον τρόπο σας μέχρι το λαιμό και το κεφάλι σας. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με το κεφάλι και το λαιμό σας και να εργάζονται μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Μύες σας για τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.
 • Visualization. Σε αυτή την τεχνική χαλάρωσης, θα σχηματίζουν νοητικές εικόνες για να λάβει ένα εικαστικό ταξίδι σε ένα ήσυχο, ήρεμο τόπο ή κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της απεικόνισης, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όσες αισθήσεις όπως μπορείτε, συμπεριλαμβανομένων όσφρηση, όραση, ακοή και η αφή. Αν φανταστείτε χαλαρώνοντας τον ωκεανό, για παράδειγμα, σκέφτομαι τέτοια πράγματα όπως τη μυρωδιά του αλμυρού νερού, ο ήχος των κυμάτων συντρίβεται και τη ζεστασιά του ήλιου στο σώμα σας. Μπορεί να θέλετε να κλείσετε τα μάτια σας, καθίστε σε ένα ήσυχο σημείο και να χαλαρώσει τυχόν σφιχτά ρούχα.

Άλλες κοινές τεχνικές χαλάρωσης περιλαμβάνουν:

 • Ύπνωση
 • Μασάζ
 • Στοχασμός
 • Tai chi
 • Γιόγκα

Οι τεχνικές χαλάρωσης πάρει την πρακτική

Τη διαχείριση του άγχους. Αυτογενή χαλάρωση.
Τη διαχείριση του άγχους. Αυτογενή χαλάρωση.

Όπως μπορείτε να μάθετε τεχνικές χαλάρωσης, θα γίνει πιο επίγνωση της έντασης των μυών και άλλες φυσικές αισθήσεις του στρες. Αφού ξέρετε ποια είναι η αντίδραση στο στρες αισθάνεται όπως, μπορείτε να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να ασκήσουν μια τεχνική χαλάρωσης τη στιγμή που θα αρχίσετε να αισθάνεστε τα συμπτώματα άγχους. Αυτό μπορεί να αποτρέψει το άγχος από εκτός ελέγχου.

Να θυμάστε ότι οι τεχνικές χαλάρωσης είναι δεξιότητες. Και όπως συμβαίνει με κάθε δεξιότητα, την ικανότητά σας να χαλαρώσετε βελτιώνεται με την εξάσκηση. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας - μην αφήνετε την προσπάθειά σας να ασκήσετε τις τεχνικές χαλάρωσης γίνει ακόμη στρεσογόνο παράγοντα. Αν μία τεχνική χαλάρωσης δεν λειτουργεί για σας, δοκιμάστε μια άλλη. Εάν καμία από τις προσπάθειές σας σε μείωση του στρες φαίνεται να λειτουργεί, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με άλλες επιλογές.

Επίσης, έχουμε κατά νου ότι κάποιοι άνθρωποι, ειδικά εκείνοι με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μια ιστορία της κατάχρησης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα της συναισθηματικής δυσφορίας κατά τη διάρκεια κάποιες τεχνικές χαλάρωσης. Αν και αυτό είναι σπάνιο, αν αντιμετωπίσετε συναισθηματική δυσφορία κατά τη διάρκεια του τεχνικές χαλάρωσης, να σταματήσει αυτό που κάνετε και να εξετάσει μιλώντας σε επαγγελματία υγείας ή ψυχική παροχέα σας υγεία.

Βλέπε επίσης