Την υγεία ενηλίκων

Αδειάστε το σύνδρομο φωλιά: Συμβουλές για την αντιμετώπιση

Ανησυχείτε για το κενό σύνδρομο φωλιά; μάθετε πώς ένα άδειο φωλιά μπορεί να επηρεάσει τους γονείς, τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστούν για τη μετάβαση και πώς να την αντιμετωπίσουμε.

Εάν το τελευταίο παιδί σας είναι όλα μεγαλώσει και έτοιμοι να εγκαταλείψουν το σπίτι - ή αυτός ή αυτή έχει ήδη φύγει - ίσως να αντιμετωπίζουν κάποια ανάμικτα συναισθήματα. Κατανοήστε γιατί άδειο σύνδρομο φωλιά συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

Τι είναι άδειο σύνδρομο φωλιά και γιατί μερικοί γονείς την εμπειρία;

Αδειάστε το σύνδρομο φωλιά δεν είναι μια κλινική διάγνωση. Αντ 'αυτού, άδειο σύνδρομο φωλιά είναι ένα φαινόμενο στο οποίο οι γονείς βιώνουν τα συναισθήματα της θλίψης και της απώλειας, όταν το τελευταίο παιδί φεύγει από το σπίτι.

Αν και μπορεί να ενθαρρύνει ενεργά τα παιδιά σας να γίνει ανεξάρτητη, η εμπειρία του να αφήσει να πάει μπορεί να είναι οδυνηρή. Μπορεί να είναι δύσκολο να έχουν ξαφνικά υπάρχουν παιδιά στο σπίτι που χρειάζονται τη φροντίδα σας. Μπορεί να λείπει είναι ένα μέρος της καθημερινής ζωής των παιδιών σας - καθώς και τη συνεχή συντροφικότητα. Μπορεί επίσης να ανησυχούν έντονα για την ασφάλεια των παιδιών σας και αν θα είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους μόνοι τους. Μπορεί να αγωνιστεί με τη μετάβαση αν η τελευταία το παιδί σας αφήνει τη φωλιά λίγο νωρίτερα ή αργότερα από ό, τι αναμενόταν - ή σε χρόνο διαφορετικό από τη στιγμή που κάνατε. Αν έχετε μόνο ένα παιδί ή ταυτίζονται έντονα με το ρόλο σας ως γονέα, μπορεί να έχετε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την προσαρμογή σε ένα άδειο φωλιά.

Ποια είναι η επίδραση των κενών σύνδρομο φωλιά;

Στο παρελθόν, η έρευνα προτείνει ότι οι γονείς που ασχολούνται με άδειο σύνδρομο φωλιά γνώρισε μια βαθιά αίσθηση της απώλειας που θα μπορούσαν να καταστήσουν ευάλωτες στην κατάθλιψη, ο αλκοολισμός, κρίση ταυτότητας και την οικογενειακή συγκρούσεις.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μια άδεια φωλιά μπορεί να παρέχει επίσης στους γονείς με πολλά οφέλη. Όταν το τελευταίο παιδί φεύγει από το σπίτι, οι γονείς έχουν μια νέα ευκαιρία να επανασυνδεθεί με το άλλο, να βελτιώσει την ποιότητα του γάμου τους και να αναζωπυρώσει τα συμφέροντα για τα οποία στο παρελθόν μπορεί να μην είχαν το χρόνο.

Βλέπε επίσης

Αδειάστε το σύνδρομο φωλιά: Συμβουλές για την αντιμετώπιση

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσουν άδειο σύνδρομο φωλιά;

Την υγεία των ενηλίκων. Αδειάστε το σύνδρομο φωλιά: Συμβουλές για την αντιμετώπιση.
Την υγεία των ενηλίκων. Αδειάστε το σύνδρομο φωλιά: Συμβουλές για την αντιμετώπιση.

Εάν αντιμετωπίζετε τα συναισθήματα της απώλειας λόγω άδειο σύνδρομο φωλιά, να αναλάβουν δράση. Για παράδειγμα:

  • Αποδεχτείτε το χρονοδιάγραμμα. Αποφεύγετε να συγκρίνετε το χρονοδιάγραμμα του παιδιού σας με τη δική σας προσωπική εμπειρία. Αντ 'αυτού, να επικεντρωθούν σε αυτό που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να πετύχει, όταν αυτός ή αυτή έχει φύγει από το σπίτι.
  • Μείνετε σε επαφή. Μπορείτε να συνεχίσετε να είναι κοντά στα παιδιά σας ακόμα και όταν ζουν χωριστά. Κάντε μια προσπάθεια να διατηρεί τακτικές επαφές με επισκέψεις, τηλεφωνικές κλήσεις, email, κείμενα ή συνομιλίες βίντεο.
  • Ζητήστε υποστήριξη. Εάν έχετε μια δύσκολη στιγμή που ασχολούνται με μια άδεια φωλιά, άπαχο για τους αγαπημένους και άλλες στενές επαφές για την υποστήριξη. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Εάν αισθάνεστε κατάθλιψη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν φορέα παροχής ψυχικής υγείας.
  • Μείνετε θετικά. Σκέψη για τον επιπλέον χρόνο και την ενέργεια που μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσουν τον γάμο σας ή προσωπικά συμφέροντα μετά το τελευταίο παιδί φεύγει από το σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμοστούν σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή της ζωής.

Μπορώ να εμποδίσω άδειο σύνδρομο φωλιά;

Εάν το τελευταίο παιδί σας είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι και είστε ανησυχούν για κενό σύνδρομο φωλιά, το σχέδιο μπροστά. Ψάξτε για νέες ευκαιρίες στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Κρατώντας απασχολημένος ή αναλαμβάνοντας νέες προκλήσεις στη δουλειά ή στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει την αίσθηση της απώλειας ότι η αποχώρηση του παιδιού σας μπορεί να προκαλέσει.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων