Την υγεία ενηλίκων

Αυτοεκτίμηση: 4 βήματα για να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό σας

Αν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας για να αλλάξετε το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Ξεκινήστε με αυτά τα τέσσερα βήματα για μια υγιή αυτοεκτίμηση.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων σας, τη δουλειά σας και την υγεία σας. Αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας, ακόμα και αν έχετε ήδη φιλοξενεί μια κακή γνώμη για τον εαυτό σας από την παιδική ηλικία. Ξεκινήστε με αυτά τα τέσσερα βήματα.

Βήμα 1: Προσδιορισμός ανησυχητικές συνθήκες ή καταστάσεις

Σκεφτείτε τις συνθήκες ή καταστάσεις που φαίνονται να ξεφουσκώσει την αυτοπεποίθησή σας. Κοινή ωθήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Μια παρουσίαση των επιχειρήσεων
 • Μια κρίση στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι
 • Μια πρόκληση με έναν σύζυγο, αγαπημένου προσώπου, συνάδελφο ή άλλη επαφή κλείσιμο
 • Μια αλλαγή στις συνθήκες ζωής, όπως η απώλεια της εργασίας ή ένα παιδί φύγει από το σπίτι

Βήμα 2: γνώση των σκέψεων και των πεποιθήσεών

Μόλις εντοπιστεί ανησυχητικές συνθήκες ή καταστάσεις, να δώσουν προσοχή στις σκέψεις σας γι 'αυτούς. Αυτό περιλαμβάνει τον εαυτό σας-talk - ό, τι πείτε στον εαυτό σας - και την ερμηνεία σας για το τι σημαίνει η κατάσταση. Τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας μπορεί να είναι θετική, αρνητική ή ουδέτερη. Θα μπορούσε να είναι ορθολογική, με βάση τον λόγο ή γεγονότα, ή παράλογες, που βασίζεται σε ψευδείς ιδέες.

Βλέπε επίσης

Αυτοεκτίμηση: 4 βήματα για να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό σας

Βήμα 3: πρόκληση αρνητική ή ανακριβή σκέψης

Αρχικές σκέψεις σας μπορεί να μην είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για να δείτε μια κατάσταση - έτσι τον έλεγχο της ακρίβειας των σκέψεών σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν η άποψή σας είναι σύμφωνη με τα γεγονότα και τη λογική ή αν άλλες εξηγήσεις για την κατάσταση που θα μπορούσε να είναι εύλογη.

Την υγεία των ενηλίκων. Όλα ή τίποτα σκέψη.
Την υγεία των ενηλίκων. Όλα ή τίποτα σκέψη.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μερικές φορές δύσκολο να αναγνωρίσει ανακρίβειες στον τρόπο σκέψης, όμως. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτόματο, μακροχρόνια τρόπους σκέψης για τη ζωή τους και τους εαυτούς τους. Αυτές οι μακροχρόνια σκέψεις και οι πεποιθήσεις μπορούν να είναι κανονική και πραγματική, αλλά πολλοί είναι στην πραγματικότητα απλώς απόψεις ή αντιλήψεις.

Επίσης, δώστε προσοχή στις συνήθειες σκέψης που τείνουν να διαβρώσουν αυτοεκτίμηση:

 • Όλα ή τίποτα σκέψη. Βλέπεις τα πράγματα είτε ως όλα τα καλά ή καθόλου κακό. Για παράδειγμα, «Αν δεν τα καταφέρω σε αυτό το έργο, είμαι μια συνολική αποτυχία."
 • Ψυχική φιλτράρισμα. Βλέπετε μόνο τα αρνητικά και να σταθώ σε αυτά, στρεβλώνουν την άποψή σας για ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση. Για παράδειγμα, "Έκανα ένα λάθος στην εν λόγω έκθεση και τώρα όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είμαι μέχρι αυτή τη δουλειά."
 • Μετατροπή θετικά σε αρνητικά. Μπορείτε να απορρίψει τα επιτεύγματά σας και άλλες θετικές εμπειρίες επιμένοντας ότι δεν μετράνε. Για παράδειγμα, "Το μόνο που έκανε καλά σε αυτό το τεστ, επειδή ήταν τόσο εύκολο."
 • Άλμα σε αρνητικά συμπεράσματα. Φτάνετε σε αρνητικό συμπέρασμα, όταν λίγο ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζει. Για παράδειγμα, «Ο φίλος μου δεν έχει απαντήσει στο email μου, γι 'αυτό πρέπει να κάνει κάτι για να κάνει θυμωμένος της."
 • Αισθήματα αμφιβολία για τα γεγονότα. Μπορείτε συγχέουμε τα συναισθήματα ή τις πεποιθήσεις με τα γεγονότα. Για παράδειγμα, «αισθάνομαι σαν μια αποτυχία, γι 'αυτό πρέπει να είναι μια αποτυχία."
 • Αυτο βάζω-κατεβάζει. Μπορείτε μόνοι σας υποτιμούν, να θέσει τον εαυτό σας κάτω ή να χρησιμοποιήσετε αυτο-αποδοκιμασίας χιούμορ. Αυτό μπορεί να προκύψει από υπερβολή σε μια κατάσταση, όπως κάνει λάθος. Για παράδειγμα, "εγώ δεν αξίζουν κάτι καλύτερο."

Βήμα 4: ρυθμίστε τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας

Τώρα αντικαταστήσετε τις αρνητικές σκέψεις ή ανακριβείς με ακρίβεια, εποικοδομητικές σκέψεις. Δοκιμάστε αυτές τις στρατηγικές:

 • Χρησιμοποιήστε ελπιδοφόρα καταστάσεις. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με την ευγένεια και την ενθάρρυνση. Η απαισιοδοξία μπορεί να είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Για παράδειγμα, αν νομίζετε ότι η παρουσίασή σας δεν πρόκειται να πάει καλά, ίσως μάλιστα να σκοντάψει μέσα από αυτό. Δοκιμάστε τον εαυτό σας λέγοντας πράγματα όπως, "Ακόμα κι αν είναι δύσκολο, μπορώ να χειριστώ αυτή την κατάσταση."
 • . Συγχωρήστε τον εαυτό σας Ο καθένας κάνει λάθη - και τα λάθη δεν είναι μόνιμες σκέψεις για σας ως πρόσωπο. Είναι απομονωμένες στιγμές στο χρόνο. Πείτε στον εαυτό σας, "Έκανα ένα λάθος, αλλά αυτό δεν με κάνει ένα κακό πρόσωπο."
 • Αποφύγετε «πρέπει» και των δηλώσεων «πρέπει» Αν διαπιστώσετε ότι οι σκέψεις σας είναι γεμάτη από αυτά τα λόγια, ίσως να θέτει παράλογες απαιτήσεις για τον εαυτό σας -. Ή σε άλλους. Κατάργηση αυτά τα λόγια από τις σκέψεις σας μπορεί να οδηγήσει σε πιο ρεαλιστικές προσδοκίες.
 • Έμφαση στην θετική. Σκεφτείτε τα καλά μέρη της ζωής σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας από πράγματα που δεν πήγαν καλά πρόσφατα. Εξετάστε τις δεξιότητες που έχετε χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.
 • Relabel ανατρέποντας τις σκέψεις. Δεν χρειάζεται να αντιδρούν αρνητικά σε αρνητικές σκέψεις. Αντ 'αυτού, σκεφτείτε τις αρνητικές σκέψεις, όπως σήματα για να δοκιμάσουν νέα, υγιή πρότυπα. Ρωτήστε τον εαυτό σας, "Τι μπορώ να σκεφτεί και να κάνει για να κάνουν αυτό το λιγότερο άγχος;"
 • Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας. Δώστε στον εαυτό σας πίστωσης για την πραγματοποίηση θετικών αλλαγών. Για παράδειγμα, "παρουσίαση μου μπορεί να μην ήταν τέλεια, αλλά οι συνάδελφοί μου ερωτήσεις και παρέμεινε ασχολούνται -. Πράγμα που σημαίνει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος μου"

Αυτά τα βήματα μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή, αλλά θα πάρει ευκολότερη με την πρακτική. Καθώς αρχίζουν να αναγνωρίζουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που συμβάλλουν στη χαμηλή αυτοεκτίμησή σας, μπορείτε να αντιμετωπίσει τα ενεργά - το οποίο θα σας βοηθήσει να δεχτεί την αξία σας ως άτομο. Όπως αυτοεκτίμηση αυξάνει σας, την εμπιστοσύνη σας και την αίσθηση της ευημερίας είναι πιθανό να πετάξει στα ύψη.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων