Την υγεία ενηλίκων

Απιστία: επιδιόρθωσης γάμο σας μετά από μια υπόθεση

Απιστία προκαλεί έντονο συναισθηματικό πόνο, αλλά μια υπόθεση δεν πρέπει να σημαίνει το τέλος του γάμου σας. Κατανοήστε πώς ένας γάμος μπορεί να ξαναχτιστεί μετά από μια υπόθεση.

Λίγα προβλήματα στο γάμο τους προκαλούν όσο στενοχώρια και την ερήμωση ως απιστία. Ανησυχίες χρήματα, τα θέματα υγείας και τις διαφωνίες για τα παιδιά μπορεί να στέλεχος μια σχέση - αλλά απιστία υπονομεύει τα θεμέλια του γάμου η ίδια.

Το διαζύγιο δεν είναι απαραίτητα αναπόφευκτη μετά την απιστία, ωστόσο. Με το χρόνο για να επουλωθούν και ένα κοινό στόχο της ανοικοδόμησης της σχέσης, μερικά ζευγάρια μπορεί να προκύψουν από την απιστία με μια ισχυρότερη και πιο στενή σχέση.

Ορισμός απιστία

Η απιστία δεν είναι μια ενιαία, σαφώς καθορισμένη κατάσταση - και το τι θεωρείται απιστία διαφέρει μεταξύ των ζευγαριών, ακόμα και μεταξύ των εταίρων σε μια σχέση. Για παράδειγμα, είναι μια συναισθηματική σύνδεση χωρίς φυσική οικειότητα θεωρείται απιστία; Τι θα γίνει με απευθείας σύνδεση σχέσεις;

Την υγεία των ενηλίκων. Μην κάνετε βιαστικές αποφάσεις.
Την υγεία των ενηλίκων. Μην κάνετε βιαστικές αποφάσεις.

Λάβετε υπόψη ότι οι υποθέσεις είναι σε μεγάλο βαθμό φαντασιώσεις. Το πρόσωπο εκτός του γάμου είναι συχνά εξιδανικευμένη και θεωρείται ως μια απόδραση από τα πραγματικά προβλήματα.

Γιατί υποθέσεις συμβεί

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην απιστία, μερικές από τις οποίες δεν είναι ουσιαστικά για το σεξ. Μερικοί παράγοντες που προέρχονται από επιμέρους προβλήματα, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλκοολισμό ή σεξουαλικού εθισμού. Οικογενειακή προβλήματα που έχουν κτίριο για χρόνια μπορεί να τροφοδοτήσει επίσης μια υπόθεση. Σε γενικές γραμμές, ένα πρόσωπο που είναι μια υπόθεση:

 • Εμπειρίες σεξουαλική έλξη για κάποιον άλλο εκτός του ή της συντρόφου και αποφασίζει να δράσει σε αυτό το συναίσθημα αντί να καταστείλει την
 • Διατηρεί την υπόθεση πηγαίνει στο μυστικό καταφεύγοντας σε ψέματα και εξαπάτηση
 • Εκμυστηρεύεται σε κάποιον άλλο εκτός του ή τον σύντροφό της για του ή της προβλήματα στο γάμο τους
 • Αισθάνεται μια ισχυρότερη συναισθηματική σύνδεση σε ένα ρομαντικό τρόπο σε κάποιον άλλο από τον ή την οικογενειακή σύντροφό της
 • Αναπτύσσει μη ρεαλιστικές φαντασιώσεις για κάποιον άλλο εκτός του ή τον σύντροφό της, και δεν ακούσετε πληροφορίες για το αντίθετο

Βλέπε επίσης

Απιστία: επιδιόρθωσης γάμο σας μετά από μια υπόθεση

Ανακαλύπτοντας μια υπόθεση

Η αρχική ανακάλυψη μια υπόθεση προκαλεί συνήθως ισχυρά συναισθήματα για τους δύο εταίρους - σοκ, οργή, την προδοσία, ντροπή, κατάθλιψη, ενοχές, τύψεις. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με προσοχή:

 • Μην κάνετε βιαστικές αποφάσεις. Εάν νομίζετε ότι μπορεί να βλάψει σωματικά τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο, να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια αμέσως.
 • Δώστε σε κάθε άλλο χώρο. Η ανακάλυψη της μια υπόθεση μπορεί να είναι έντονη. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας που ενεργούν αστάθεια ή σε αντίθεση με τον εαυτό σας, καθώς προσπαθείτε να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Πάρτε μια "timeout" όταν τα συναισθήματα είναι υψηλές.
 • Ζητήστε υποστήριξη. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με έμπιστους φίλους ή τους αγαπημένους αυτούς, ή να μιλήσετε με έναν πνευματικό ηγέτη ή σύμβουλο. Στόχος, nonjudgmental υποστήριξη μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστεί αυτό που αισθάνεστε.
 • Πάρτε το χρόνο σας. Αποφύγετε να ψάξω σε προσωπικές λεπτομέρειες της υπόθεσης αμέσως. Ενώ μπορείτε να μοιραστείτε απλή εκ των προτέρων γεγονότα, να εξετάσει αναμονής για να συζητήσουν πιο σύνθετα ζητήματα - όπως το κίνητρο - μέχρι να είστε σε προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας επούλωσης.

Επιδιόρθωση ένα σπασμένο γάμο

Ανάκαμψη από μια υπόθεση είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Ακόμα, είναι δυνατό για ένα γάμο για να επιβιώσουν - και ακόμη να βελτιώσει - μετά από μια υπόθεση. Εξετάστε αυτά τα βήματα για την προώθηση της επούλωσης:

 • Μην αποφασίσετε. Πριν από την επιλογή να συνεχίσουν ή να τελειώσει το γάμο σας, πάρτε το χρόνο για να επουλωθούν και να καταλάβει τι ήταν πίσω από την υπόθεση. Μάθετε τα διδάγματα που μπορεί να αποτρέψει μελλοντικά προβλήματα.
 • Να είστε υπόλογοι. Αν ήταν άπιστος, να αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειές σας. Τέλος την υπόθεση, και να σταματήσει όλες τις αλληλεπίδραση ή την επικοινωνία με το πρόσωπο. Αν η υπόθεση αφορούσε μια συνάδελφο, περιορίζεται η επαφή αυστηρά για τις επιχειρήσεις, ή να βρω άλλη δουλειά.
 • Να είστε ειλικρινείς Μόλις το αρχικό σοκ είναι πάνω, να συζητήσουν τι συνέβη ανοιχτά και ειλικρινά -. Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο να μιλάμε ή να ακούει για την υπόθεση θα μπορούσε να είναι.
 • Σκεφτείτε κοινούς στόχους. Θα μπορούσε να πάρει χρόνο για να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη και να εξετάσει αν η σχέση σας μπορεί να θεραπεύσει. Εάν μοιράζεστε έναν στόχο της συμφιλίωσης, συνειδητοποιούν ότι η θεραπεία του γάμου θα πάρει χρόνο, ενέργεια και αφοσίωση.
 • Συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο γάμου. Ζητήστε βοήθεια από μια άδεια θεραπευτής που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στην οικογενειακή θεραπεία και εμπειρία στην αντιμετώπιση με την απιστία. Η συμβουλευτική γάμου μπορεί να σας βοηθήσει να θέσει την υπόθεση σε μια προοπτική, να προσδιορίσει τα θέματα που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στην υπόθεση, να μάθουν πώς να ξαναχτίσουν και να ενισχύσει τη σχέση σας, και να αποφύγει το διαζύγιο - αν αυτό είναι το κοινό στόχο. Εξετάστε το ενδεχόμενο ζητώντας σύμβουλος για να σας προτείνουμε την ανάγνωση υλικό σχετικά με το θέμα, πάρα πολύ.
 • Αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Πάει στην παροχή συμβουλών από κοινού για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή σας για το γάμο και την πρόληψη απορρήτου από το να συνεχίσει να διαβρώσει τη σχέση σας. Αν ήταν άπιστος, ίσως να είναι ανήσυχοι για να θέσει την υπόθεση πίσω σας και να προχωρήσουμε - αλλά είναι σημαντικό να αφήσει το σύντροφό σας που έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.
 • Συγχωρήστε. Απιστία είναι συναισθηματικά καταστροφική. Η συγχώρεση δεν είναι πιθανό να έρθει γρήγορα ή εύκολα, αλλά μπορεί να γίνει πιο εύκολη την πάροδο του χρόνου. Λάβετε υπόψη σας ότι η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε ή να αγνοήσουμε ό, τι συνέβη.

Προχωρώντας προς τα εμπρός

Δεν είναι κάθε γάμος που πλήττονται από την απιστία μπορεί - και πρέπει - να σωθεί. Μερικές φορές πολύ μεγάλη ζημιά έχει γίνει ή της συμφιλίωσης παραμένει άπιαστο.

Αν επιλέξετε να ξαναχτίσουν το γάμο σας, να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Μιλήστε για τους φόβους σας με το σύντροφό σας - αν είστε φοβισμένοι να προδώσει ή ποτέ να εμπιστευθούμε και πάλι. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας, να ακούσετε ο ένας στον άλλο και να επαναφέρετε την οικογενειακή σας όρια.

Αν και οι δύο από σας είναι δεσμευτεί στην ανοικοδόμηση της σχέσης σας και έχετε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα για την εργασία, η ανταμοιβή μπορεί να είναι μια εταιρική σχέση που αναπτύσσεται σε βάθος, ειλικρίνεια και την οικειότητα.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων