Η συμβουλευτική γάμου

Ορισμός

Η συμβουλευτική γάμου, επίσης, ονομάζεται ζευγάρια θεραπεία, είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Η συμβουλευτική γάμου βοηθά ζευγάρια όλων των τύπων αναγνωρίζουν και την επίλυση των συγκρούσεων και να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Μέσω της συμβουλευτικής γάμου, μπορείτε να κάνετε βαθυστόχαστες αποφάσεις για την ανοικοδόμηση της σχέσης σας ή θα χωρίσουν οι δρόμοι σας.

Η συμβουλευτική γάμου είναι συχνά παρέχεται από άδεια θεραπευτές γνωστή ως θεράποντες γάμου και της οικογένειας. Οι θεραπευτές έχουν μεταπτυχιακές βαθμούς - και πολλοί επιλέγουν να γίνουν πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για Γάμου και Οικογενειακής Θεραπείας (AAMFT).

Η συμβουλευτική γάμου είναι συχνά βραχυπρόθεσμες. Η συμβουλευτική γάμου συνήθως περιλαμβάνει και τους δύο εταίρους, αλλά μερικές φορές ο ένας σύντροφος επιλέγει να συνεργαστεί με έναν θεραπευτή και μόνο. Το συγκεκριμένο σχέδιο θεραπείας εξαρτάται από την κατάσταση.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Η συμβουλευτική γάμου μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια σε όλα τα είδη των ερωτικών σχέσεων - ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος, παντρεμένος ή όχι.

Η συμβουλευτική γάμου. Εκπαίδευση και εμπειρία.
Η συμβουλευτική γάμου. Εκπαίδευση και εμπειρία.

Μερικά ζευγάρια αναζητούν παροχή συμβουλών γάμου για να ενισχύσουν τους δεσμούς τους και να αποκτήσουν μια καλύτερη κατανόηση του άλλου. Η συμβουλευτική γάμου μπορεί επίσης να βοηθήσει τα ζευγάρια που σχεδιάζουν να παντρευτούν. Αυτή η προ-παροχή συμβουλών γάμου μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να επιτύχουν μια βαθύτερη κατανόηση του άλλου και σιδήρου τις διαφορές πριν από το γάμο.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα ζευγάρια αναζητούν παροχή συμβουλών γάμου για τη βελτίωση μια ταραγμένη σχέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παροχή συμβουλών γάμου για την αντιμετώπιση πολλών ειδικών θεμάτων, όπως οι εξής:

 • Προβλήματα επικοινωνίας
 • Σεξουαλικές δυσκολίες
 • Συγκρούσεις για την ανατροφή των παιδιών ή μεικτές οικογένειες
 • Η κατάχρηση ουσιών
 • Οικονομικά προβλήματα
 • Θυμός
 • Απιστία
 • Διαζύγιο

Η συμβουλευτική γάμου μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Αν η βία έχει κλιμακωθεί σε σημείο που φοβάσαι, όμως, συμβουλευτική μόνη της δεν είναι επαρκής. Επικοινωνήστε με την αστυνομία ή με το τοπικό κέντρο καταφύγιο ή μια κρίση για την υποστήριξη έκτακτης ανάγκης.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Η μόνη προετοιμασία που απαιτείται για την παροχή συμβουλών γάμου είναι να βρει έναν θεραπευτή. Μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας για μια παραπομπή σε έναν θεραπευτή. Αγαπημένοι και οι φίλοι μπορεί να δώσει συστάσεις με βάση τις εμπειρίες τους. Φορέας ασφάλισης υγείας σας, των εργαζομένων του προγράμματος βοήθειας, κληρικοί, ή κρατικές ή τοπικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, επίσης, θα μπορούσαν να προσφέρουν συστάσεις.

Πριν από τον προγραμματισμό συνεδρίες με έναν ειδικό θεραπευτή, να εξετάσει κατά πόσον ο θεραπευτής θα είναι ένα αγαθό κατάλληλο για εσάς και το σύντροφό σας. Μπορείτε να ρωτήσετε ερωτήσεις όπως αυτές:

 • Εκπαίδευση και εμπειρία. Τι είναι εκπαιδευτικό υπόβαθρο σας και κατάρτισης; Είσαι άδεια από το κράτος; Είσαι πιστοποιημένο από την AAMFT; Ποια είναι η εμπειρία σας με το είδος μου θέμα;
 • Logistics. Πού είναι το γραφείο σας; Ποιες είναι οι ώρες του γραφείου σας; Είστε διαθέσιμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;
 • Σχέδιο θεραπείας. Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία; Πόσο συχνά οι συνεδρίες προγραμματιστεί; Πόσες συνεδρίες θα πρέπει να περιμένω να έχουμε; Ποια είναι η πολιτική σας για ακυρώσεις συνεδρίες;
 • Τέλη και την ασφάλιση. Πόσο σας χρεώνει για κάθε συνεδρία; Οι υπηρεσίες σας δεν καλύπτονται από σχέδιο ασφάλισης υγείας μου; Θα χρειαστεί να καταβάλει το πλήρες upfront τέλους;

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Η συμβουλευτική γάμου φέρνει συνήθως ζευγάρια ή τη συνεργασία των εταίρων για τις κοινές συνεδρίες θεραπείας. Δουλεύοντας με ένα θεραπευτή, θα μάθουν τις δεξιότητες για να σταθεροποιήσει τη σχέση σας. Οι δεξιότητες αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επικοινωνία ανοιχτά, την επίλυση των προβλημάτων μαζί και συζητάμε τις διαφορές ορθολογικά. Θα αναλύσει τόσο τα καλά και κακά σημεία της σχέσης σας, να εντοπίσετε και να κατανοήσουν καλύτερα τις πηγές των συγκρούσεων σας.

Μιλώντας για τα προβλήματά σας με έναν σύμβουλο γάμου μπορεί να μην είναι εύκολο. Συνεδρίες θα μπορούσε να περάσει στη σιωπή, όπως εσείς και ο σύντροφός σας βράζω πάνω αντιληπτή λάθη - ή ίσως να παλεύει μαζί σας, ίσως ακόμη και φωνές ή υποστηρίζοντας τη διάρκεια συνεδριών. Και οι δύο είναι εντάξει. Ο θεραπευτής μπορεί να λειτουργήσει ως μεσολαβητής ή διαιτητής και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα που προκύπτουν και αναταραχής.

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας να αντιμετωπίσουν ψυχική ασθένεια, κατάχρηση ουσιών ή άλλα ζητήματα, θεραπευτής σας μπορεί να συνεργαστεί με άλλους φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης για να παρέχουν ένα πλήρες φάσμα της θεραπείας.

Εάν ο σύντροφός σας αρνείται να παρακολουθήσει συνεδρίες συμβουλευτικής γάμου, μπορείτε να πάτε μόνοι σας. Είναι πιο δύσκολο να επιδιορθώσει μια σχέση, όταν μόνο ο ένας σύντροφος είναι πρόθυμοι να πάνε σε θεραπεία, αλλά μπορείτε ακόμα να επωφεληθούν από την εκμάθηση περισσότερων για τις αντιδράσεις σας και τη συμπεριφορά στη σχέση.

Η συμβουλευτική γάμου είναι συχνά βραχυπρόθεσμες. Ίσως χρειαστεί μόνο μερικά μαθήματα για να σας βοηθήσει να ξεπεράσει μια κρίση - ή μπορεί να χρειάζεστε συμβουλευτική γάμου για αρκετούς μήνες, ιδιαίτερα αν η σχέση σας έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό. Το ειδικό σχέδιο θεραπείας θα εξαρτηθεί από την κατάσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η παροχή συμβουλών γάμου βοηθά ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι οι διαφορές τους είναι πραγματικά ασυμβίβαστα και ότι είναι καλύτερα να διακόψει τη σχέση.

Κάνοντας την απόφαση να πάει στην παροχή συμβουλών γάμου μπορεί να είναι σκληρή. Αν έχετε μια ταραγμένη σχέση, όμως, ζητούν βοήθεια είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι αγνοεί τα προβλήματά σας ή ελπίζοντας να πάρει καλύτερα από μόνα τους.

Βλέπε επίσης