Την υγεία ενηλίκων

Η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών αναγνωρίζουν μοτίβα, να ζητούν βοήθεια

Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια σοβαρή απειλή για πολλές γυναίκες. Γνωρίστε τα σημάδια της μια καταχρηστική σχέση και πώς να αφήσει μια επικίνδυνη κατάσταση.

Ο συνεργάτης σας ζητάει συγγνώμη και λέει ότι η επιζήμια συμπεριφορά δεν θα συμβεί ξανά - αλλά φοβάστε ότι θα συμβεί. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είστε φαντάζονται την κακοποίηση, αλλά το συναισθηματικό ή σωματικό πόνο που αισθάνεστε είναι πραγματικός. Αν αυτό ακούγεται οικείο, ίσως να βιώνουν ενδοοικογενειακή βία.

Αναγνωρίστε την ενδοοικογενειακή βία

Ενδοοικογενειακή βία - που ονομάζεται επίσης ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση ή συντροφική βία - εμφανίζεται μεταξύ των ανθρώπων σε μια οικεία σχέση. Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να πάρει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των συναισθηματική, σεξουαλική και σωματική κακοποίηση και τις απειλές της κατάχρησης. Οι άνδρες μερικές φορές καταχρηστικά από τους εταίρους, αλλά η ενδοοικογενειακή βία είναι πιο συχνά κατευθύνεται προς τις γυναίκες. Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να συμβεί σε ετερόφυλες ή ίδιες σχέσεις σεξ.

Μπορεί να μην είναι εύκολο να εντοπιστούν ενδοοικογενειακής βίας κατά την πρώτη. Ενώ κάποιες σχέσεις είναι σαφώς καταχρηστική από την αρχή, κακοποίηση συχνά αρχίζει διακριτικά και χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Ίσως να βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, αν είστε σε μια σχέση με κάποιον που:

 • Σας καλεί ονόματα, ύβρεις σας ή σας βάζει κάτω
 • Αποτρέπει από το να πηγαίνουν στην εργασία ή το σχολείο
 • Στάσεις σας από το να δει τα μέλη της οικογένειας ή φίλους
 • Προσπαθεί να ελέγξει το πώς ξοδεύετε τα χρήματα, πού θα πάτε, τι τα φάρμακα που παίρνετε ή τι φοράτε
 • Πράξεις ζηλιάρης ή κτητικός ή συνεχώς σας κατηγορεί ότι είναι άπιστος
 • Θυμώνει όταν πίνουν αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών
 • Σας απειλεί με βία ή όπλο
 • Επισκέψεις, κλωτσιές, σπρωξίματα, χαστούκια, πνίγει ή άλλως βλάπτει εσάς, τα παιδιά σας ή τα κατοικίδια ζώα σας
 • Σας αναγκάζει να κάνει σεξ ή συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή σας
 • Κατηγορεί σας για του ή της βίαιης συμπεριφοράς ή σας λέει ότι το αξίζετε
 • Απεικονίζει τη βία ως αμοιβαία και συναινετική

Αν είστε λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ, μπορείτε επίσης να βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, αν είστε σε μια σχέση με κάποιον που:

 • Απειλεί να πείτε στους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους ή μέλη της κοινότητας σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
 • Σας λέει ότι οι αρχές δεν θα βοηθήσει λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πρόσωπο
 • Σας λέει ότι αφήνει τη σχέση σημαίνει ότι είστε παραδέχθηκε ότι λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών σχέσεων είναι αποκλίνουσα
 • Λέει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι βίαιη
 • Στοιχίζει κατάχρηση λέγοντάς σας ότι δεν είστε "πραγματικά" λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών

Εγκυμοσύνη, τα παιδιά και η ενδοοικογενειακή βία

Μερικές φορές, η ενδοοικογενειακή βία αρχίζει - ή αυξήσεις - κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια αυτής επικίνδυνη στιγμή, την υγεία σας και την υγεία του μωρού βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο κίνδυνος συνεχίζει αφότου το μωρό γεννιέται. Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν θα γίνει κατάχρηση, απλά μάρτυρες ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να είναι επιβλαβής. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε καταχρηστική σπίτια είναι πιο πιθανό να γίνει κατάχρηση και να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς από ό, τι τα άλλα παιδιά. Ως ενήλικες, είναι πιο πιθανό να γίνουν θύτες ή νομίζετε κακοποίηση είναι ένα κανονικό μέρος μιας σχέσης. Μπορεί να ανησυχείτε ότι ζητούν βοήθεια θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και το παιδί σας ή ότι θα μπορούσε να διαλύσει την οικογένειά σας, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το παιδί σας - και τον εαυτό σας.

Σπάστε τον κύκλο

Την υγεία των ενηλίκων. Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα με προσοχή.
Την υγεία των ενηλίκων. Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα με προσοχή.

Αν είστε σε μια καταχρηστική κατάσταση, μπορεί να αναγνωρίσει αυτό το πρότυπο:

 • Υβριστής σας απειλεί τη βία.
 • Καταχραστής σας χτυπά.
 • Υβριστής σας ζητά συγγνώμη, υπόσχεται να αλλάξει και να προσφέρει δώρα.
 • Ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Τυπικά η βία γίνεται πιο συχνές και σοβαρές πάροδο του χρόνου.

Το πλέον διαμονή σας σε μια καταχρηστική σχέση, τόσο μεγαλύτερο είναι το τίμημα για την αυτοεκτίμησή σας. Μπορεί να γίνει κατάθλιψη και άγχος. Μπορεί να αρχίσει να αμφιβάλλει για την ικανότητά σας να φροντίσετε τον εαυτό σας ή να αναρωτιούνται εάν η κατάχρηση είναι το ελάττωμά σας. Μπορεί να αισθάνονται αβοήθητοι ή παράλυση. Εάν είστε μια ηλικιωμένη γυναίκα που έχει προβλήματα υγείας, μπορεί να νιώσετε εξαρτάται από μια καταχρηστική εταίρο. Αν είστε σε μια ίδια σχέση σεξ, μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να ζητήσουν βοήθεια μετά από μια επίθεση, αν δεν θέλουν να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας. Εάν έχετε κακοποιηθεί σεξουαλικά από μια άλλη γυναίκα, ίσως φοβούνται επίσης ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται. Παρόλα αυτά, ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο κύκλος της ενδοοικογενειακής βίας είναι να αναλάβει δράση - και όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.

Ξεκινήστε με την αφήγηση κάποιου σχετικά με την κατάχρηση, είτε πρόκειται για ένα φίλο, αγαπημένο πρόσωπο, φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης ή άλλη επαφή κοντά. Κατά την πρώτη, ίσως να είναι δύσκολο να μιλάμε για την κατάχρηση. Αλλά θα είναι επίσης πιθανό να αισθάνονται ανακούφιση και να λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Βλέπε επίσης

Η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών αναγνωρίζουν μοτίβα, να ζητούν βοήθεια

Δημιουργήστε ένα σχέδιο ασφάλειας

Αφήνοντας ένα θύτη μπορεί να είναι επικίνδυνη. Θεωρήστε τις παρακάτω προφυλάξεις:

 • Καλέστε ένα καταφύγιο γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας τηλεφωνική γραμμή για την παροχή συμβουλών. Κάντε την κλήση σε ένα ασφαλές χρονικό διάστημα - όταν ο δράστης δεν είναι γύρω - ή από το σπίτι ενός φίλου ή άλλη ασφαλή θέση.
 • Πακέτο με ένα σάκο έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει τα στοιχεία που θα χρειαστείτε όταν φεύγετε, όπως επιπλέον ρούχα και τα κλειδιά. Αφήστε την τσάντα σε ένα ασφαλές μέρος. Κρατήστε τα σημαντικά προσωπικά έγγραφα, χρήματα και φάρμακα συνταγών εύχρηστο, έτσι ώστε να μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Ξέρετε ακριβώς πού θα πάμε και πώς θα φτάσετε εκεί.

Προστατέψτε την επικοινωνία και την τοποθεσία σας

Ένας θύτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την παρακολούθηση του τηλεφώνου σας και την online επικοινωνία και να παρακολουθεί τη φυσική θέση σας. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, ζητήστε βοήθεια. Για να διατηρήσετε την ανωνυμία σας:

 • Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα με προσοχή. Υβριστής σας μπορεί να υποκλέψει κλήσεις και να ακούσετε τις συνομιλίες σας. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αναγνώριση κλήσης, ελέγξτε το κινητό σας τηλέφωνο ή να αναζητήσετε τα αρχεία σας χρέωσης για να δείτε συμπληρωμένη την κλήση σας και γραπτών μηνυμάτων ιστορία.
 • Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή του σπιτιού σας προσεκτικά. Υβριστής σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει spyware να παρακολουθεί τα email σας και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Εξετάστε τη χρήση υπολογιστή στην εργασία, η βιβλιοθήκη ή στο σπίτι ενός φίλου για να ζητήσουν βοήθεια.
 • Αφαιρέστε συσκευές GPS από το όχημά σας. Υβριστής σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια συσκευή GPS για να εντοπίσει τη θέση σας.
 • Συχνά αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Επιλέξτε έναν κωδικό που θα ήταν αδύνατο για υβριστής σας για να μαντέψει.
 • Εκκαθάριση ιστορικού προβολής σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του browser σας για να καθαρίσετε οποιοδήποτε αρχείο των δικτυακών τόπων ή τα γραφικά που έχετε δει.

Που να βρείτε βοήθεια

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε το 911 - ή τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης σας ή την υπηρεσία επιβολής του νόμου. Οι ακόλουθοι πόροι μπορεί επίσης να βοηθήσει:

 • Κάποιον που εμπιστεύεστε. Γυρίστε σε ένα φίλο, αγαπημένο, γείτονα, συνάδελφο ή θρησκευτικού ή πνευματικού συμβούλου για την υποστήριξη.
 • Εθνική ενδοοικογενειακής βίας hotline:. 800-799-ασφαλή 800-799-7233 ή καλέστε την τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την κρίση και τις παραπομπές σε πόρους, όπως καταφύγια γυναικών.
 • Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα τη θεραπεία τραυματισμών και μπορεί να σας παραπέμψει σε ασφαλή στέγαση και άλλων τοπικών πόρων.
 • Ένα τοπικό καταφύγιο γυναικών ή κέντρο κρίσης. Καταφύγια και κέντρα κρίσεων τυπικά παρέχουν 24-ωρη καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, καθώς και συμβουλές σχετικά με νομικά θέματα και την υπεράσπιση και τις υπηρεσίες υποστήριξης.
 • Μια συμβουλευτική ή κέντρο ψυχικής υγείας. Συμβουλευτική και ομάδες υποστήριξης για τις γυναίκες σε καταχρηστικές σχέσεις είναι διαθέσιμα σε περισσότερες κοινότητες.
 • Ένα τοπικό δικαστήριο. Επαρχιακό Δικαστήριο σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια περιοριστική εντολή που νομίμως εντολές ο δράστης να μείνετε μακριά από σας, διαφορετικά θα συλληφθούν. Τοπικές συνήγοροι μπορεί να είναι διαθέσιμες για να σας καθοδηγήσουν μέσα από τη διαδικασία.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσουν ή να παραδεχτούν ότι είστε σε μια καταχρηστική σχέση - αλλά η βοήθεια είναι διαθέσιμη. Θυμηθείτε, κανείς δεν αξίζει να γίνει κατάχρηση.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων