Την υγεία ενηλίκων

Αισθητική χειρουργική: τι πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων

Αισθητική χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει την εμφάνισή σας, αλλά δεν είναι για όλους. Μάθετε τι πρέπει να εξετάσετε πριν από την εγχείρηση, πώς να βρει έναν χειρούργο και τι ερωτήσεις να ρωτήσω.

Αισθητική χειρουργική επέμβαση ή πλαστική χειρουργική, μπορεί να φαίνεται σαν ο πιο εύκολος τρόπος για να ξυρίσετε χρόνια από την εμφάνισή σας ή να βελτιώσει τη διάπλασή σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνισή σας, η πλαστική χειρουργική μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε και να αισθανθείτε καλύτερα.

Αισθητική χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, έχει τους κινδύνους και περιορισμούς. Εάν σκέφτεστε την αισθητική χειρουργική, εδώ είναι ό, τι πρέπει να ξέρετε.

Παράγοντες που πρέπει να εξετάσει

Αισθητική χειρουργική επέμβαση αλλάζει την εμφάνισή σας με την αλλαγή μέρη του σώματός σας που λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν φαίνονται με τον τρόπο που θέλετε. Πριν προχωρήσετε με την αισθητική χειρουργική, σκεφτείτε:

 • Τις προσδοκίες σας. Προβλέψτε βελτίωση και όχι η τελειότητα. Αν περιμένετε την αισθητική χειρουργική για να σας μετατρέψει σε μια σταρ του σινεμά, είστε υποχρεωμένος να είναι απογοητευμένος. Μην υπολογίζετε σε χειρουργική επέμβαση για να σώσει μια βραχώδη σχέση, να αποκτήσουν μια προαγωγή ή να βελτιώσουν την κοινωνική σας ζωή.
 • Δαπάνη. Αισθητική χειρουργική επέμβαση δεν καλύπτεται από τα περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τη διαδικασία, που κυμαίνονται από εκατοντάδες έως χιλιάδες δολάρια. Επίσης, σκεφτείτε το κόστος της κάθε ιατρική παρακολούθηση ή πρόσθετες διορθωτικές διαδικασίες.
 • Κίνδυνοι. Δυσαρέσκεια είναι δυνατόν μετά από κάθε είδος αισθητικής χειρουργικής. Χειρουργικές επιπλοκές είναι δυνατόν, επίσης - όπως η υπερβολική αιμορραγία ή λοίμωξη στο σημείο της χειρουργικής επέμβασης.
 • Recovery. Μετά την αισθητική χειρουργική, μπορεί να χρειαστεί μέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες για να ανακάμψει. Κατανοήστε τις φυσικές συνέπειες που θα μπορούσε να είναι μέρος της ανάκαμψης σας, καθώς και το πώς η χειρουργική επέμβαση μπορεί να επηρεάσει τις πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής σας.
 • Ψυχολογικές αλλαγές. Αυτοεκτίμησή σας μπορεί να βελτιωθεί μετά την αισθητική χειρουργική, αισθητική χειρουργική, αλλά δεν είναι πιθανό να ανακουφίσει την κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές παθήσεις.

Βλέπε επίσης

Αισθητική χειρουργική: τι πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων

Η εύρεση ενός εξειδικευμένο καλλυντικό χειρούργο

Αν αποφασίσετε να συνεχίσει την αισθητική χειρουργική, πιθανόν θα έχετε την επιλογή σας από τα καλλυντικά χειρουργοί. Επιλέξτε ένα που ειδικεύεται στη διαδικασία που θα θέλατε να έχετε κάνει και έχει πιστοποιηθεί στην ειδικότητα από ένα διοικητικό συμβούλιο που αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή των ιατρικών ειδικοτήτων, όπως η Ευρωπαϊκή επιτροπή της πλαστικής χειρουργικής ή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Facial Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής. Προσοχή στις παραπλανητικές πιστοποιήσεις από άγνωστη ή μη ορίζεται πίνακες.

Εάν θα πρέπει να έχει μια διαδικασία που απαιτεί γενική αναισθησία, να είστε σίγουροι ότι ο μηχανισμός λειτουργίας έχει διαπιστευθεί από ένα εθνικό ή κρατικό αναγνωρισμένο οργανισμό διαπίστευσης, όπως η Κοινή Επιτροπή, ή έχει αδειοδοτηθεί από την κατάσταση στην οποία η εγκατάσταση είναι βρίσκεται.

Συνάντηση χειρουργό σας

Την υγεία των ενηλίκων. Ψυχολογικές αλλαγές.
Την υγεία των ενηλίκων. Ψυχολογικές αλλαγές.

Όταν έχετε περιοριστεί η επιλογή σας των χειρουργών, προγραμματίσετε μια διαβούλευση - ή πολλαπλές διαβουλεύσεις με διαφορετικούς χειρουργούς. Ο χειρουργός θα αξιολογήσει το μέρος του σώματός σας που θέλετε να αντιμετωπιστούν, και θα μοιραστούν το ιατρικό ιστορικό σας, λίστα με όλα τα φάρμακα που παίρνετε, και να συζητήσουν τις επιθυμίες και τις προσδοκίες σας. Κατά τη διάρκεια της αρχικής διαβούλευσης, να ζητήσει από τον χειρουργό:

 • Είμαι ένας καλός υποψήφιος για τη διαδικασία αυτή; Γιατί ή γιατί όχι;
 • Υπάρχουν θεραπείες, εκτός από χειρουργική επέμβαση που θα μπορούσε να λειτουργήσει εξίσου καλά ή και καλύτερα για μένα;
 • Πόσες φορές έχετε κάνει αυτή τη διαδικασία; Ποια ήταν τα αποτελέσματα;
 • Μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες πριν και μετά ή διαγράμματα για να με βοηθήσει να κατανοήσουν τη διαδικασία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα;
 • Μπορεί το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να επιτευχθεί σε μια διαδικασία, ή προσδοκάτε πολλαπλές διαδικασίες;
 • Ποιες είναι οι χειρουργικές επιλογές; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε μία;
 • Θα τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;
 • Τι είδους αναισθησία θα χρησιμοποιηθούν; Πώς θα με επηρεάσει;
 • Θα είναι στο νοσοκομείο; Αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα;
 • Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;
 • Πώς θα την πορεία μου να παρακολουθείται μετά την επέμβαση; Τι παρακολούθηση και φροντίδα θα χρειαστώ; Πόσο καιρό μιας περιόδου ανάκαμψης μπορώ να περιμένω;
 • Πόσο θα κοστίσει η διαδικασία;

Όσο πιο κοντά εργάζεστε με τον χειρουργό σας για να διαπιστωθεί συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και εφικτοί στόχοι πριν από την επέμβαση, το πιο πιθανό είναι να είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Να θυμάστε, όμως, ακόμη και αν έχετε κάνει την εργασία σας και βρήκε έναν χειρούργο που σας αρέσει - σε μια τιμή μπορείτε να αντέξετε οικονομικά - η απόφαση να ακολουθήσει πλαστική χειρουργική είναι δικά σας και μόνο. Βεβαιωθείτε ότι είστε άνετα με τον χειρουργό και να δεσμευτεί για τις επιλογές θεραπείας σας.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων