Την υγεία ενηλίκων

Η πρόληψη του καρκίνου: 7 συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο

Ανησυχώντας για την πρόληψη του καρκίνου; αναλάβει κάνοντας αλλαγές, όπως η υγιεινή διατροφή και να πάρει τακτικών ελέγχων.

Έχετε ακούσει πιθανώς αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου. Μερικές φορές η συγκεκριμένη καρκίνο πρόληψης άκρη συνιστάται σε μια μελέτη ή έκθεση ειδήσεων αντενδείκνυνται σε ένα άλλο.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που είναι γνωστό για την πρόληψη του καρκίνου εξακολουθεί να εξελίσσεται. Ωστόσο, είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου επηρεάζεται από τις επιλογές του τρόπου ζωής που κάνετε.

Έτσι, αν έχετε απορίες σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, να λάβει την άνεση στο γεγονός ότι μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά. Εξετάστε αυτές τις επτά συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου.

1. Μην χρησιμοποιείτε καπνό

Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε είδος του καπνού που βάζει σε μια πορεία σύγκρουσης με τον καρκίνο. Το κάπνισμα έχει συνδεθεί με διάφορους τύπους καρκίνου - συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης, του τραχήλου και των νεφρών. Και το μάσημα καπνού έχει συνδεθεί με τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας και το πάγκρεας. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούν τον καπνό, η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων.

Αποφυγή του καπνού - ή όταν αποφασίζουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό - είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για την υγεία που μπορείτε να κάνετε. Είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της πρόληψης του καρκίνου. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εγκατάλειψη του καπνού, ρωτήστε το γιατρό σας για να σταματήσει το κάπνισμα προϊόντων και άλλες στρατηγικές για την εγκατάλειψη.

2. Φάτε μια υγιεινή διατροφή

Αν και κάνοντας υγιεινές επιλογές στο μανάβικο και στο γεύμα δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη του καρκίνου, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου σας. Εξετάστε αυτές τις οδηγίες:

 • Τρώτε άφθονα φρούτα και τα λαχανικά βάση τη διατροφή σας σε φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα από φυτικές πηγές -. Όπως δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια.
 • Περιορίστε το λίπος. Τρώτε ελαφρύτερα και πιο λιτή με την επιλογή λιγότερες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από ζωικές πηγές. Υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες τείνουν να είναι υψηλότερα σε θερμίδες και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του υπερβολικού βάρους ή παχυσαρκίας - η οποία μπορεί, με τη σειρά τους, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
 • Αν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ, το κάνουν μόνο με μέτρο Ο κίνδυνος των διαφόρων τύπων καρκίνου -. Συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα, των νεφρών και του ήπατος - αυξάνεται με την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και το χρονικό διάστημα που θα ' ve έχουν πιει τακτικά.

3. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος και να είναι σωματικά δραστήριοι

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο των διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και των νεφρών.

Η σωματική δραστηριότητα μετράει, πάρα πολύ. Εκτός από την βοήθεια σας να ελέγξετε το βάρος σας, τη σωματική δραστηριότητα, με δική της μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ενήλικες που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας κερδίσει κάποια οφέλη για την υγεία. Αλλά για σημαντικά οφέλη για την υγεία, να προσπαθήσει να πάρει τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας αερόβιας δραστηριότητας ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας φυσικής δραστηριότητας. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα συνδυασμό μέτριας και έντονης δραστηριότητας. Ως γενικό στόχο, περιλαμβάνουν τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα σας - και αν μπορείτε να κάνετε περισσότερα, ακόμη καλύτερα.

Βλέπε επίσης

Η πρόληψη του καρκίνου: 7 συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο

4. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα από τα πιο κοινά είδη καρκίνου - και ένα από τα πιο προληφθούν. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Αποφύγετε τον ήλιο το μεσημέρι. Μείνετε μακριά από τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερη.
 • Μείνετε στη σκιά. Όταν είστε έξω, μείνετε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Γυαλιά ηλίου και ένα πλατύ γείσο βοήθεια καπέλο, πάρα πολύ.
 • Καλύψτε εκτεθειμένες περιοχές. Φοράτε στενά υφαντά, loosefitting ρούχα που καλύπτουν όσο το δέρμα σας όσο το δυνατόν. Opt για φωτεινά ή σκοτεινά χρώματα, που αντανακλούν περισσότερο την υπεριώδη ακτινοβολία από ό, τι παστέλ ή λευκασμένο βαμβάκι.
 • Μην αμελώ σχετικά με τα αντηλιακά. Χρησιμοποιήστε γενναιόδωρες ποσότητες αντηλιακό όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, και εφαρμόστε ξανά συχνά.
 • Αποφύγετε τα κρεβάτια μαυρίσματος και sunlamps. Αυτά είναι εξίσου επιζήμια με φυσικό φως του ήλιου.

5. Πάρτε ανοσοποιημένο

Πρόληψη του καρκίνου περιλαμβάνει την προστασία από ορισμένες ιογενείς λοιμώξεις. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά:

 • Ηπατίτιδα Β. Η ηπατίτιδα Β μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος. Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, συνιστάται για ορισμένες υψηλού κινδύνου ενήλικες - όπως οι ενήλικες που είναι σεξουαλικά ενεργοί, αλλά όχι σε μια αμοιβαία μονογαμική σχέση, ανθρώπους με σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες, και την υγειονομική περίθαλψη ή τη δημόσια την ασφάλεια των εργαζομένων που μπορεί να εκτεθεί σε μολυσμένο αίμα ή τα υγρά του σώματος.
 • Ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). HPV είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιό που μπορεί να οδηγήσει σε τραχήλου της μήτρας και άλλων καρκίνους των γεννητικών οργάνων, καθώς και καρκίνων πλακωδών κυττάρων της κεφαλής και του τραχήλου. Το εμβόλιο HPV είναι στη διάθεση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών ηλικίας 26 ετών ή νεότεροι που δεν έχουν το εμβόλιο ως έφηβοι.

6. Αποφύγετε επικίνδυνες συμπεριφορές

Μια άλλη αποτελεσματική τακτική πρόληψης του καρκίνου είναι να αποφεύγονται επικίνδυνες συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις που, με τη σειρά του, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Για παράδειγμα:

 • Πρακτική ασφαλές σεξ. Περιορίστε τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων, και να χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτικό όταν κάνεις σεξ. Οι πιο ερωτικούς συντρόφους έχετε στη ζωή σας, το πιο πιθανό είναι να συρρικνωθεί ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα - όπως ο ιός HIV ή HPV. Οι άνθρωποι που έχουν τον ιό HIV ή το AIDS έχουν υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του πρωκτού, του ήπατος και των πνευμόνων. HPV είναι πιο συχνά συνδέεται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του πρωκτού, του πέους, του φάρυγγα, του αιδοίου και του κόλπου.
 • . Μην μοιράζεστε βελόνες με κοινή χρήση βελονών μολυσμένο χρήστη ναρκωτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε HIV, καθώς και της ηπατίτιδας Β και της ηπατίτιδας C - η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος. Εάν ανησυχείτε για την κατάχρηση ναρκωτικών ή εξάρτηση, να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια.

7. Πάρτε τακτική ιατρική περίθαλψη

Την υγεία των ενηλίκων. Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά.
Την υγεία των ενηλίκων. Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Η τακτική αυτοεξέταση και προβολές για διάφορους τύπους καρκίνου - όπως ο καρκίνος του δέρματος, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και του μαστού - μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας για την ανακάλυψη του καρκίνου νωρίς, όταν η θεραπεία είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με το καλύτερο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου για σας.

Πάρτε την πρόληψη του καρκίνου στα χέρια σας, ξεκινώντας από σήμερα. Οι ανταμοιβές θα διαρκέσει μια ζωή.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων