Την υγεία ενηλίκων

Η στέρηση ύπνου: γνωρίζουν τους κινδύνους

Η στέρηση ύπνου είναι κοινά, αλλά αυτό δεν καθιστά λιγότερο επικίνδυνο. Μάθετε πώς η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει το μυαλό σας, το βάρος και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η στέρηση ύπνου είναι περισσότερο επιβλαβής ότι μπορείτε να συνειδητοποιήσουμε. Κατανοήστε τις πιθανές συνέπειες της στέρησης ύπνου και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

Τι είναι η στέρηση ύπνου;

Η στέρηση ύπνου συμβαίνει όταν δεν κοιμάστε αρκετά για να αισθάνονται εγρήγορση και καλά ξεκούραστα. Αν και η ποσότητα του ύπνου ένα άτομο ανάγκες ποικίλει λίγο, οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου επτά με οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Η στέρηση ύπνου μπορεί να προκύψει, εάν δεν έχετε αρκετό συνόλου των ωρών του ύπνου ή ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας ύπνου. Κοινές αιτίες της στέρησης ύπνου περιλαμβάνουν τις ώρες εργασίας, ιατρικές παθήσεις, το άγχος και προσωπικές υποχρεώσεις, όπως η φροντίδα για ένα μωρό ή ένα άρρωστο αγαπημένου προσώπου.

Βλέπε επίσης

Η στέρηση ύπνου: γνωρίζουν τους κινδύνους

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της στέρησης ύπνου;

Η στέρηση ύπνου προκαλεί υπερβολική ημερήσια υπνηλία. Οι συνέπειες της στέρησης ύπνου μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Οι αλλαγές στη γνωστική λειτουργία. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν ανεπαρκή ύπνο πολλές νύχτες δεν αποδίδουν εξίσου καλά σε πολύπλοκες νοητικές δραστηριότητες, όπως κάνουν οι άνθρωποι που παίρνουν πιο κοντά στο επτά ώρες ύπνου το βράδυ. Η στέρηση ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει ευερεθιστότητα, μειωμένη λίμπιντο και την κακή κρίση.
  • Η αύξηση του βάρους. Κοιμούνταν λιγότερο από πέντε ώρες κάθε βράδυ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα της αύξησης του βάρους. Αυτό θα μπορούσε να είναι επειδή η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα και διεγείρει την όρεξη. Στέρηση ύπνου οδηγεί επίσης σε κόπωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη φυσική δραστηριότητα.
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση. Sleeping πέντε ώρες ή λιγότερο μια νύχτα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης ή επιδείνωση της ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που δεν παίρνουν την ποιότητα του ύπνου ή αρκετό ύπνο είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν, αφού εκτίθενται σε έναν ιό, όπως το κοινό κρυολόγημα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να επηρεάσει το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει αν αρρωσταίνουν.
  • Συντριβές. Υπερβολική υπνηλία είναι μια σημαντική αιτία του αυτοκινήτου και φορτηγού συντριβές.
  • Ποιότητα ζωής. Στέρηση ύπνου μπορεί να σας κάνει να περικόψει τις ευχάριστες δραστηριότητες λόγω της κούρασης. Ακατάλληλο υπνηλία ή απρογραμμάτιστη ΕΣΔ θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει τριβές στο σπίτι και στην εργασία.
Την υγεία των ενηλίκων. Αλλαγές στη γνωστική λειτουργία.
Την υγεία των ενηλίκων. Αλλαγές στη γνωστική λειτουργία.

Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε επίσης ότι οι άνδρες που κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ είχαν υψηλότερο συνολικό κίνδυνο πρόωρου θανάτου από τους άνδρες που κοιμόντουσαν έξι ώρες ή περισσότερες κάθε βράδυ.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση στέρηση ύπνου;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει την κούραση που προκαλείται από τη στέρηση ύπνου είναι να καλύψει τις ανάγκες του ύπνου σας - είτε αυξάνοντας την ποσότητα του χρόνου που ύπνο ή τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας. Αν είναι δυνατόν, εστιατόρια, μέχρι να ξυπνήσετε με δική συναγερμού αίσθηση σας για αρκετές ημέρες στη σειρά. Στρατηγική σύντομο ΕΣΔ - λιγότερο από 30 λεπτά - μπορεί επίσης να βοηθήσει. Αν γνωρίζετε ότι είστε έτοιμος να βιώσει την απώλεια του ύπνου, να πάρει επιπλέον ύπνο των προτέρων μπορεί να μειώσει την επίπτωση στη επαγρύπνηση και την απόδοσή σας.

Εάν ύπνο ή στον ύπνο δεν είναι εφικτή, η σωματική δραστηριότητα, η καφεΐνη, φωτεινό έκθεση στο φως ή συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί προσωρινά να σας βοηθήσει να ασχοληθεί με την στέρηση ύπνου. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για να πάρει αρκετό ύπνο ποιότητας.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων