Αϋπνία

Συνταγή και OTC υπνωτικά χάπια

Πολεμώντας νύχτα μετά από τη νύχτα αϋπνίας μπορεί να σας αφήσει απογοητευμένοι και εξαντληθεί. Υπνωτικά χάπια μπορούν να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι χωρίς κινδύνους. Πάρτε τη σέσουλα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βοηθήματα ύπνου.

Έχετε ακολουθήσει τις συνήθεις συμβουλές για να πάρει αρκετό ύπνο - προσκόλληση σε ένα κανονικό πρόγραμμα, αποφυγή της καφεΐνης και τη διάρκεια της ημέρας τα NAP, τακτική άσκηση και διαχείριση του άγχους. Παρόλα αυτά, έχουν περάσει εβδομάδες και τον ύπνο μιας καλής νύχτας παραμένει άπιαστο. Είναι καιρός να εξετάσει υπνωτικά χάπια;

Over-the-counter βοηθήματα ύπνου

Πριν σηκώσετε over-the-counter χάπια ύπνου, ελέγξτε το με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει εάν μια υποκείμενη παθολογική διαταραχή που συμβάλλει ή να προκαλούν προβλήματα ύπνου σας.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να ρωτήσετε το γιατρό σας εάν over-the-counter χάπια ύπνου θα αλληλεπιδράσουν με τα φάρμακα που παίρνετε ή να περιπλέξει τα υπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Εδώ είναι μια λίστα με κοινές επιλογές και τις πιθανές παρενέργειες:

 • Διφαινυδραμίνη (Benadryl, Unisom sleepgels). Διφαινυδραμίνης είναι κατασταλτικά αντιισταμινικά. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν υπνηλία, ξηροστομία, ζάλη και προβλήματα μνήμης.
 • Doxylamine (Unisom SleepTabs). Doxylamine είναι κατασταλτικά αντιισταμινικά. Οι παρενέργειες είναι παρόμοιες με διφαινυδραμίνη, συμπεριλαμβανομένων ημερήσια υπνηλία, ξηροστομία, ζάλη και προβλήματα μνήμης.
 • Η μελατονίνη. Η ορμόνη μελατονίνη βοηθά στον έλεγχο φυσικών κύκλο ύπνου-εγρήγορσης σας. Κάποια έρευνα δείχνει ότι τα συμπληρώματα μελατονίνης μπορεί να είναι χρήσιμη για τη θεραπεία το jet lag ή μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθεί - αν και το αποτέλεσμα είναι συνήθως ήπια. Οι πιο συχνές παρενέργειες της μελατονίνης περιλαμβάνουν ημερήσια υπνηλία, ζάλη και πονοκέφαλο.
 • Βαλεριάνα. Συμπληρώσεις που έγιναν από αυτό το φυτό θα μπορούσε να μειώσει το ποσό του χρόνου που χρειάζεται για να αποκοιμηθεί, καθώς και την καλύτερη προώθηση του ύπνου συνολικά. Ωστόσο, το δραστικό συστατικό δεν είναι σαφής και δραστικότητα μπορεί να ποικίλει. Οι παρενέργειες των συμπληρωμάτων βαλεριάνα μπορεί να περιλαμβάνουν κεφαλαλγία, κοιλιακή δυσφορία, ευερεθιστότητα ή ανησυχία, και διαταραχές της καρδιάς.

Εάν τα προβλήματα ύπνου σας συνεχιστεί και μετά προσπαθεί over-the-counter βοηθήματα ύπνου, δείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να αξιολογήσει αν τα χάπια ύπνου συνταγή μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.

Βλέπε επίσης

Συνταγή και OTC υπνωτικά χάπια

Συνταγογραφούμενα χάπια ύπνου

Συνταγογραφούμενα υπνωτικά χάπια Σήμερα δεν φέρουν το ίδιο επίπεδο των κινδύνων της εξάρτησης και υπερβολική δόση όπως υπνωτικά χάπια του παρελθόντος. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι - ειδικά για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες και τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως ηπατική ή νεφρική νόσο.

Αϋπνία. Διφαινυδραμίνη (Benadryl, Unisom sleepgels).
Αϋπνία. Διφαινυδραμίνη (Benadryl, Unisom sleepgels).

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες με τα συνταγογραφούμενα χάπια ύπνου είναι η ημερήσια υπνηλία, ζάλη, ζάλη, γνωστική και κινητική αναπηρία, και την εξάρτηση. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να είναι εθιστικός και αϋπνία μπορεί να συμβεί όταν τα φάρμακα έχουν διακοπεί. Λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν τον ύπνο που σχετίζονται με συμπεριφορές, όπως το περπάτημα, την οδήγηση και την κατανάλωση, ενώ δεν είστε πλήρως ξύπνιοι. Να είστε βέβαιος να συζητήσει τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Εδώ είναι μια λίστα των συχνά συνταγογραφούμενα υπνωτικά χάπια και τις πιθανές παρενέργειες:

 • Doxepin (Silenor). Αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι γνωστός, doxepin θεωρείται ότι δρα αναστέλλοντας τις επιπτώσεις της ισταμίνης στον εγκέφαλο, η οποία σας επιτρέπει να μείνει κοιμισμένος μετά κοιμηθείτε. Doxepin μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους.
 • Εσταζολάμη. Εσταζολάμη έργα πιέζοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας καταστολή. Εσταζολάμη μπορεί να αλληλεπιδράσει με πολλά άλλα φάρμακα και μπορεί να είναι συνήθεια που σχηματίζουν.
 • Eszopiclone (lunesta). Eszopiclone έργα, βοηθώντας να αυξηθούν ορισμένες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που προκαλούν ύπνο. Διακοπή eszopiclone απότομα μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στέρησης, όπως άγχος, ασυνήθιστα όνειρα, ναυτία και έμετο.
 • Ramelteon (Rozerem). Ramelteon λειτουργεί δρώντας σε υποδοχείς μελατονίνης στον εγκέφαλο, η οποία σας βοηθά να κοιμηθείτε. Ramelteon μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το αλκοόλ.
 • Temazepam (Restoril). Temazepam λειτουργεί πιέζοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας καταστολή. Temazepam μπορεί να αλληλεπιδράσει με το αλκοόλ και πολλά φάρμακα, και μπορεί να είναι συνήθεια που σχηματίζουν.
 • Zaleplon (Sonata). Zaleplon λειτουργεί πιέζοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας υπνηλία. Zaleplon μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα και μπορεί να είναι συνήθεια που σχηματίζουν.
 • Zolpidem (ambien,, edluar, zolpimist). Ζολπιδέμη δρα βοηθώντας να αυξηθούν ορισμένες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που προκαλούν ύπνο. Ζολπιδέμη μπορεί να καταστεί λιγότερο αποτελεσματική με το χρόνο. Πρόσφατα, η συνιστώμενη δόση για τις γυναίκες μειώθηκε λόγω των στοιχείων που δείχνουν ότι η επόμενη ημέρα τα επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα μπορεί να είναι αρκετά υψηλή ώστε να βλάψει δραστηριότητες που απαιτούν εγρήγορση, όπως η οδήγηση.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο παρενεργειών και εξάρτησης από τα ναρκωτικά για την προώθηση του ύπνου, ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας συνταγογραφήσει υπνωτικά χάπια για δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Εάν εμφανίσετε ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως αίσθημα μεθυσμένος την επόμενη μέρα, μιλήστε με το γιατρό σας για το αν πρέπει να αλλάξετε τη δόση σας ή φάρμακα αλλαγή. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε περισσότερα από ένα υπνωτικό χάπι συνταγή πριν από την εύρεση μιας που είναι σωστή για σας.

Βλέπε επίσης