Την υγεία ενηλίκων

Τατουάζ: κατανοήσουν τους κινδύνους και τις προφυλάξεις

Τατουάζ μπορεί να είναι πιο κοινή από ποτέ, αλλά δεν παίρνουν τατουάζ ελαφρά τη καρδία. Γνωρίστε τους κινδύνους και να κατανοήσουν τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας και την μετέπειτα παρακολούθηση βήματα.

Θα μπορούσε να είναι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός νέου τατουάζ σε λίγες ώρες - αλλά μην αφήνετε την ευκολία του να πάρει τατουάζ σας σταματήσει από το να κάνει μια στοχαστική απόφαση για μόνιμη τέχνη του σώματος. Προτού να πάρετε ένα τατουάζ, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι παίζεται. Επίσης, είναι βέβαιο ότι τα τατουάζ είναι η σωστή απόφαση για σας.

Πώς τατουάζ γίνονται

Μια δερματοστιξία είναι ένα μόνιμο σημάδι ή σχέδιο που πραγματοποιήθηκε στο δέρμα σας με χρωστικές ουσίες εισάγεται μέσω τσιμπήματα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Τυπικά, η καλλιτέχνη τατουάζ χρησιμοποιεί ένα χειρός μηχανή που δρα σαν μια ραπτομηχανή, με μία ή περισσότερες βελόνες διάτρηση του δέρματος επανειλημμένα. Με κάθε παρακέντηση, οι βελόνες εισάγετε μικροσκοπικά σταγονίδια μελανιού. Η διαδικασία - η οποία γίνεται χωρίς αναισθητικά - προκαλεί ένα μικρό ποσό της αιμορραγίας και μικρή σε δυνητικά σημαντικό πόνο.

Γνωρίστε τους κινδύνους

Τατουάζ παραβιάζουν το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι λοιμώξεις του δέρματος και άλλες επιπλοκές είναι δυνατόν. Ειδικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

 • Αλλεργικές αντιδράσεις βαφές Tattoo -. Ειδικά το κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και μπλε χρωστικές ουσίες - μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις, όπως εξάνθημα με φαγούρα στο τατουάζ site. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και χρόνια μετά παίρνετε το τατουάζ.
 • Δερματικές λοιμώξεις Μια λοίμωξη του δέρματος -. Που μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, οίδημα, πόνο και πύον σαν αποχέτευσης - είναι δυνατόν μετά από τατουάζ.
 • Άλλα προβλήματα του δέρματος. Μερικές φορές οι προσκρούσεις που ονομάζονται κοκκιώματα μορφή γύρω από μελάνι τατουάζ. Τατουάζ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χηλοειδή - υπερυψωμένες περιοχές που προκαλείται από την υπερανάπτυξη του ιστού της ουλής.
 • . Αίματος ασθένειες Εάν ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τατουάζ σας έχει μολυνθεί με μολυσμένο αίμα, που μπορεί να προσλάβει διάφορες ασθένειες που μεταδίδονται δια του αίματος - συμπεριλαμβανομένων τετάνου, ηπατίτιδας Β και της ηπατίτιδας C.
 • MRI επιπλοκές. Σπάνια, τατουάζ ή μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει οίδημα ή κάψιμο στις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια εξετάσεις μαγνητικού συντονισμού (MRI). Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρωστικές τατουάζ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της εικόνας - όπως όταν ένα άτομο που έχει μόνιμο eyeliner έχει ένα MRI του ματιού.

Φαρμακευτική αγωγή ή άλλη επεξεργασία - συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αφαίρεσης του τατουάζ - μπορεί να χρειαστούν εάν παρουσιάσετε αλλεργική αντίδραση στο τατουάζ μελάνι ή να αναπτύξετε μια λοίμωξη ή άλλο πρόβλημα του δέρματος κοντά σε ένα τατουάζ.

Βλέπε επίσης

Τατουάζ: κατανοήσουν τους κινδύνους και τις προφυλάξεις

Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι

Προτού να πάρετε ένα τατουάζ, ρωτήστε τον εαυτό σας αν πραγματικά θέλουν να επενδύσουν σε μόνιμη τέχνη του σώματος. Εάν δεν είστε σίγουροι ή ανησυχούν ότι θα το μετανιώσετε κάποια μέρα, δώστε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για να το σκεφτώ. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να πιεστεί να πάρει ένα τατουάζ, και να μην πάρει ένα τατουάζ, αν είστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε με το τατουάζ, επιλέξτε τη θέση του τατουάζ προσεκτικά. Σκεφτείτε αν θέλετε το τατουάζ να είναι ορατό ή κρυφό κάτω από τα ρούχα. Επίσης, να θυμάστε ότι η αύξηση του σωματικού βάρους - συμπεριλαμβανομένης της εγκυμοσύνης αύξηση του σωματικού βάρους - θα μπορούσε να στρεβλώσει το τατουάζ ή άλλως επηρεάζει την εμφάνισή του.

Επιμένουν για τις προφυλάξεις ασφαλείας

Για να βεβαιωθείτε ότι το τατουάζ σας θα πρέπει να εφαρμοστεί με ασφάλεια, να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Ποιος κάνει το τατουάζ; Μην επιχειρήσετε να κάνει τατουάζ τον εαυτό σας ή να επιτρέπουν ένα ανεκπαίδευτο φίλο για να κάνει το τατουάζ. Πηγαίνετε σε ένα αξιόπιστο στούντιο τατουάζ που χρησιμοποιεί μόνο κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Λάβετε υπόψη ότι οι απαιτήσεις κανονισμών και των προτύπων αδειοδότησης διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Έλεγχος με την πόλη σας, νομό ή κρατική υπηρεσία υγείας για πληροφορίες σχετικά με τις άδειες και τους κανονισμούς.
 • Μήπως τα τατουάζ φοράτε γάντια καλλιτέχνη; Βεβαιωθείτε ότι ο καλλιτέχνης τατουάζ πλένει του ή της χέρια και φοράει ένα φρέσκο ​​ζευγάρι προστατευτικά γάντια για κάθε διαδικασία.
 • Μήπως ο καλλιτέχνης τατουάζ χρήση κατάλληλου εξοπλισμού; Βεβαιωθείτε ότι ο καλλιτέχνης τατουάζ αφαιρεί τη βελόνα και σωλήνες από τις σφραγισμένες συσκευασίες πριν από τη διαδικασία σας αρχίζει. Οι χρωστικές ουσίες, δίσκους ή τα δοχεία πρέπει να είναι αχρησιμοποίητο, καθώς και.
 • Μήπως ο καλλιτέχνης τατουάζ αποστείρωση nondisposable εξοπλισμό; Βεβαιωθείτε ότι ο καλλιτέχνης τατουάζ χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα αποστείρωσης θερμότητας (κλίβανο) για την αποστείρωση όλων των nondisposable εξοπλισμό μεταξύ των πελατών. Όργανα και προμήθειες που δεν μπορούν να αποστειρωθούν με ένα αυτόκλειστο - συμπεριλαμβανομένων συρτάρι λαβές, τραπέζια και νεροχύτες - θα πρέπει να απολυμαίνονται με ένα απολυμαντικό ή εμπορικό λευκαντικό διάλυμα μετά από κάθε χρήση.

Πάρτε την καλή φροντίδα του τατουάζ σας

Την υγεία των ενηλίκων. Ποιος κάνει το τατουάζ;
Την υγεία των ενηλίκων. Ποιος κάνει το τατουάζ;

Πώς σας φροντίδα για το νέο τατουάζ σας εξαρτάται από τον τύπο γίνει και έκταση των εργασιών. Συνήθως, όμως, θα πρέπει να:

 • Αφαιρέστε τον επίδεσμο μετά από 24 ώρες. Εφαρμόστε μια αντιβιοτική αλοιφή για το τατουάζ επούλωση του δέρματος, ενώ του.
 • Κρατήστε το τατουάζ δέρμα καθαρό. Χρησιμοποιήστε απλό σαπούνι και νερό και ένα απαλό άγγιγμα. Αν και ντους, αποφύγετε την άμεση ρεύματα του νερού για το νέο τατουάζ του δέρματος. Pat - μην τρίβετε - την περιοχή ξηρά.
 • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα. Απλώστε μια ήπια ενυδατική κρέμα για το τατουάζ δέρμα πολλές φορές την ημέρα.
 • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Κρατήστε το τατουάζ περιοχή έξω από τον ήλιο για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες.
 • Αποφεύγετε το κολύμπι. Μείνετε έξω από πισίνες, τζακούζι, ποτάμια, λίμνες και άλλες υδάτινες μάζες, ενώ piercing σας είναι η θεραπεία.
 • Επιλέξτε ρούχα προσεκτικά. Μην φοράτε κάτι που θα μπορούσε να κολλήσει στο τατουάζ.
 • Επιτρέψτε έως και 2 εβδομάδες για την επούλωση. Μην επιλέξτε σε οποιοδήποτε εφελκίδες, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης και μπορεί να βλάψει το σχεδιασμό και να προκαλέσει ουλές.

Αν νομίζετε ότι το τατουάζ σας μπορεί να μολυνθεί ή είστε ανησυχούν ότι το τατουάζ σας δεν είναι η θεραπεία σωστά, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Αν σας ενδιαφέρει αφαίρεση τατουάζ, ρωτήστε τον δερματολόγο σας για τη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ ή άλλες επιλογές για την αφαίρεση τατουάζ.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων