Ρυτίδες

Κρέμες ρυτίδων: Ο οδηγός σας για τους νεότερους να φανεί δέρμα

Να over-the-counter κρέμες ρυτίδων μειώσει πραγματικά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων; η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Πολλές κρέμες ρυτίδων και λοσιόν πωλούνται σε μεγάλα καταστήματα, στα φαρμακεία και με την υπόσχεση Internet για τη μείωση των ρυτίδων και την πρόληψη ή την αναστροφή ζημιών που προκαλούνται από τον ήλιο.

Να λειτουργούν; Αυτό συχνά εξαρτάται από τα συγκεκριμένα συστατικά και πόσο καιρό μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε. Επειδή δεν είναι αυτά τα over-the-counter (χωρίς συνταγή) κρέμες ρυτίδων που ταξινομούνται ως φάρμακα, από όπου και αν δεν απαιτείται να υποβληθούν σε επιστημονική έρευνα για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους.

Αν ψάχνετε για ένα λίφτινγκ σε ένα μπουκάλι, τότε μάλλον δεν θα το βρείτε σε over-the-counter κρέμες ρυτίδων. Τα οφέλη από τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως μόνο μέτρια στην καλύτερη περίπτωση.

Τα κοινά συστατικά σε αντιρυτιδικές κρέμες

Η αποτελεσματικότητα της αντιρυτιδικές κρέμες εξαρτάται εν μέρει από το δραστικό συστατικό ή συστατικά. Εδώ είναι μερικά κοινά συστατικά που μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρά έως μέτρια βελτίωση στην εμφάνιση των ρυτίδων.

 • Ρετινόλη. Ρετινόλη είναι μια βιταμίνη Μια ένωση, η πρώτη αντιοξειδωτικό για να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε κρέμες ρυτίδων nonprescription. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες - ασταθή μόρια οξυγόνου που διασπούν τα κύτταρα του δέρματος και προκαλούν τις ρυτίδες.
 • Βιταμίνη C. Ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη ζημία ήλιων. Πριν και μεταξύ των χρήσεων, κρέμες ρυτίδων που περιέχουν βιταμίνη C θα πρέπει να αποθηκεύονται κατά τρόπο που να τους προστατεύει από τον αέρα και το φως του ήλιου.
 • . Υδροξυ οξέα άλφα υδροξύ οξέα, βήτα υδροξυ οξέα και πολυ υδροξυ οξέα είναι απολεπιστικά - ουσίες που απομακρύνουν το ανώτερο στρώμα των παλαιών, νεκρό δέρμα και την τόνωση της ανάπτυξης της ομαλής, ομοιόμορφα χρώση νέο δέρμα.
 • Το συνένζυμο Q10. Αυτό το συστατικό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και να προστατεύουν το δέρμα από τη ζημία ήλιων.
 • Εκχυλίσματα τσαγιού. Πράσινο, μαύρο και oolong τσάι περιέχουν ουσίες με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού είναι αυτά που έχουν εντοπιστεί συχνότερα σε κρέμες ρυτίδων.
 • Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού. Εκτός από την αντιοξειδωτική και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού προωθεί επίσης την επούλωση των πληγών.
 • Νιασιναμίδιο. Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, η ουσία αυτή έχει σχέση με την βιταμίνη Β-3 (νιασίνη). Αυτό βοηθά στη μείωση της απώλειας ύδατος του δέρματος και μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος.

Βλέπε επίσης

Κρέμες ρυτίδων: Ο οδηγός σας για τους νεότερους να φανεί δέρμα

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις: αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατατάσσει κρέμες και λοσιόν, όπως τα καλλυντικά, οι οποίες ορίζονται ως έχουσες καμία ιατρική αξία. Έτσι, η FDA να ρυθμίζει λιγότερο αυστηρά από ό, τι τα ναρκωτικά. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα που δεν έχουν υποστεί την ίδια αυστηρό έλεγχο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που εφαρμόζονται τοπικά φάρμακα που υποβάλλονται πριν από την έγκριση για να πάει στην αγορά. Όσον αφορά αυτή την κατηγορία κρέμες και λοσιόν, κύριο μέλημα του FDA είναι η ασφάλεια και όχι την αποτελεσματικότητα.

Επειδή η FDA δεν αξιολογεί καλλυντικά προϊόντα για την αποτελεσματικότητα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάθε over-the-counter προϊόν θα μειώσει τις ρυτίδες σας.

Εξετάστε αυτά τα σημεία όταν κριθεί το βάσιμο των χρησιμοποιώντας μια κρέμα ρυτίδων:

 • Κόστος. Κόστος δεν έχει καμία σχέση με την αποτελεσματικότητα. Μια κρέμα ρυτίδων που είναι πιο δαπανηρή, μπορεί να μην είναι πιο αποτελεσματικό από ένα λιγότερο δαπανηρό προϊόν.
 • Χαμηλότερες δόσεις. Κρέμες ρυτίδων Nonprescription περιέχουν χαμηλότερες συγκεντρώσεις των δραστικών συστατικών από ό, τι κρέμες συνταγή. Έτσι, τα αποτελέσματα, εάν υπάρχουν, είναι περιορισμένα και συνήθως βραχύβια.
 • Πολλαπλότητα των συστατικών. Δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι η προσθήκη δύο ή τρία από τα συστατικά ανωτέρω μαζί θα είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι μόνο ένα από αυτά.
 • Καθημερινή χρήση. Θα πρέπει μάλλον να χρησιμοποιήσετε την κρέμα ρυτίδων μία ή δύο φορές την ημέρα για πολλές εβδομάδες πριν παρατηρήσει καμία βελτίωση. Και τη στιγμή που θα διακόψει τη χρήση του προϊόντος, το δέρμα σας είναι πιθανό να επανέλθει στην αρχική του εμφάνιση.
 • Παρενέργειες. Ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, εξανθήματα, κάψιμο ή ερυθρότητα. Να είστε βέβαιος να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του προϊόντος να περιορίσει τις πιθανές παρενέργειες.
 • Ατομικές διαφορές. Ακριβώς επειδή ο φίλος σας ορκίζεται από ένα προϊόν, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει για σας. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τύπους δέρματος. Κανείς προϊόν λειτουργεί με τον ίδιο για όλους.

Αντιρυτιδική αγωγή σας

Ρυτίδες. Η πολλαπλότητα των συστατικών.
Ρυτίδες. Η πολλαπλότητα των συστατικών.

Μια αντιρυτιδική κρέμα μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων σας, ανάλογα με το πόσο συχνά θα το χρησιμοποιήσετε, το είδος και την ποσότητα του δραστικού συστατικού στην κρέμα ρυτίδων, και το μέγεθος των ρυτίδων θέλετε να τη θεραπεία.

Αλλά αν θέλετε να πάρετε την εικασία από την θεραπευτική αγωγή φροντίδας δέρματος σας, δοκιμάστε αυτούς τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να βελτιώσουν και να διατηρήσουν τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

 • Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο. Έκθεση σε υπεριώδες φως ταχύτητες μέχρι τη φυσική διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας σας, προκαλώντας τις ρυτίδες και τραχύ, κηλίδες του δέρματος. Στην πραγματικότητα, η έκθεση στον ήλιο είναι η Νο 1 λόγος για τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος, όπως άνιση μελάγχρωση. Προστατέψτε το δέρμα σας - και την πρόληψη μελλοντικών ρυτίδων - περιορίζοντας το χρόνο που περνάτε στον ήλιο και πάντα φορώντας προστατευτικά ρούχα και καπέλο. Επίσης, χρησιμοποιήστε αντηλιακό για το εκτεθειμένο δέρμα όλο το χρόνο, όταν σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και το χειμώνα.
 • Επιλέξτε προϊόντα με ενσωματωμένο αντιηλιακό. Κατά την επιλογή των προϊόντων φροντίδας του δέρματος, επιλέγουν εκείνες με ενσωματωμένο SPF τουλάχιστον 15. Επίσης, φροντίστε να επιλέξετε τα προϊόντα που είναι ευρέως φάσματος, δηλαδή εμποδίζουν τόσο τις ακτίνες UVA και UVB.
 • Χρησιμοποιήστε κρέμες. Ξηρό δέρμα γίνεται παχουλό κύτταρα του δέρματος σε ζαρωμένο αυτά, δημιουργώντας λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αν και moisturizers δεν μπορεί να αποτρέψει τις ρυτίδες, μπορούν να καλύψουν προσωρινά λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
 • Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων στις εξόχως απόκεντρες στρώματα του δέρματος σας. Βλάπτει το κολλαγόνο και η ελαστίνη - ίνες που δίνουν στο δέρμα σας τη δύναμη και την ελαστικότητά του. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα αρχίζει να κρεμάει και ρυτίδων πρόωρα.

Ένας δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος με την αξιολόγηση τύπο του δέρματός σας, αξιολογούμε την κατάσταση του δέρματός σας και τη σύσταση των προϊόντων ενδέχεται να είναι αποτελεσματική. Αν ψάχνετε για πιο δραματικά αποτελέσματα, ένας δερματολόγος μπορεί να συστήσει ιατρικές θεραπείες για τις ρυτίδες, όπως κρέμες συνταγή, η αλλαντική τοξίνη (Botox), ενέσεις ή δέρμα resurfacing τεχνικές.

Βλέπε επίσης