Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ

Ορισμός

Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ είναι μια διαδικασία ξαναέρθει στην επιφάνεια του δέρματος που χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματός σας ή τη θεραπεία μικρές ατέλειες του προσώπου. Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να γίνει με δύο τύποι λέιζερ:

 • Μια τραυματισμό (αφαιρετικό) λέιζερ, το οποίο αφαιρεί λεπτές στρώσεις του δέρματος
 • Μια nonwounding (nonablative) laser, η οποία διεγείρει την ανάπτυξη κολλαγόνου και συσφίγγει υποκείμενο δέρμα

Αν nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ είναι λιγότερο επεμβατική και απαιτεί λιγότερο χρόνο αποκατάστασης, είναι λιγότερο αποτελεσματική από ό, τι αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ.

Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια, το στόμα και τα μάγουλα σας. Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να θεραπεύσει και την απώλεια του τόνου του δέρματος και να βελτιώσει την επιδερμίδα σας, αν έχετε τα σημάδια ή ζημία ήλιων. Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ έχει περιορισμούς, ωστόσο. Η κατανόηση των ειδικών τεχνικών, τους κινδύνους και τα πιθανά αποτελέσματα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ είναι κατάλληλο για εσάς.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ. Κνησμός, οίδημα και ερυθρότητα.
Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ. Κνησμός, οίδημα και ερυθρότητα.

Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία:

 • Ρυτίδες
 • Κηλίδες ή κηλίδες ηλικίας (φακίδες από τον ήλιο)
 • Άνιση τόνο του δέρματος και την υφή
 • Sun κατεστραμμένο δέρμα
 • Ουλές που προκαλούνται από την ακμή, ανεμοβλογιά ή τραυματισμούς

Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ δεν μπορεί να εξαλείψει υπερβολική ή χαλάρωση του δέρματος (μέρος της ωμοπλάτης).

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες, όπως οι εξής:

 • Κνησμός, οίδημα και ερυθρότητα. Μετά την αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, θεραπεία του δέρματος θα είναι φαγούρα, οίδημα και κόκκινο. Φαγούρα και το πρήξιμο δεν διαρκούν πολύ, αλλά ερυθρότητα - ο βαθμός της οποίας σχετίζεται με το βάθος της τοποθέτησης νέου οδοστρώματος γίνεται - μπορεί να είναι έντονη και μπορεί να διαρκέσει για αρκετούς μήνες. Η επιδείνωση μιας ήδη υπάρχουσας κατάστασης του δέρματος, όπως το rosacea ή δερματίτιδα εξ επαφής, μπορεί επίσης να συμβάλει στην ερυθρότητα.
 • Η ακμή. Εφαρμόζοντας παχιά κρέμες και επιδέσμους στο πρόσωπό σας μετά τη θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει την ακμή ή να σας προκαλέσει προσωρινά μικροσκοπικά λευκά εξογκώματα (Μηλιά) σε επεξεργασμένο δέρμα.
 • Λοίμωξη. Αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να οδηγήσει σε βακτήρια, ιούς ή μύκητες. Η πιο κοινή λοίμωξη είναι μια έξαρση του ιού του έρπητα - ο ιός που προκαλεί κρύο πληγές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ιός του έρπητα είναι ήδη παρούσα, αλλά αδρανείς στο δέρμα.
 • Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος. Αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να προκαλέσει αντιμετωπίζεται το δέρμα να γίνει πιο σκούρο από το κανονικό (υπέρχρωση) ή ελαφρύτερο από το κανονικό (hypopigmentation). Υπέρχρωση είναι πιο συχνή σε άτομα που έχουν πιο σκούρο δέρμα. Τα πρώτα σημάδια της υπέρχρωση και υπόχρωση εμφανίζονται συνήθως εβδομάδες μετά τη θεραπεία και μπορεί να πάει μακριά χωρίς θεραπεία. Η χρήση τοπικών ρετινοϊκό οξύ ή γλυκολικό οξύ μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία της υπέρχρωση μετά τη θεραπεία περιοχή έχει επουλωθεί. Υποχρωματισμού που εξακολουθεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
 • Ουλές. Αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ ενέχει έναν μικρό κίνδυνο μόνιμων ουλών.
 • Ενεργοποίηση του βλεφάρου (εκτρόπιο). Σπάνια, αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ κοντά στο κάτω βλέφαρο μπορεί να προκαλέσει το βλέφαρο να γυρίσει και να εκθέσει την εσωτερική επιφάνεια. Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να διορθώσει το πρόβλημα.

Nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ επίσης μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως οι εξής:

 • Λοίμωξη. Nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να προκαλέσει έξαρση του ιού του έρπητα.
 • Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος. Αν έχετε σκούρο δέρμα, nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να προκαλέσει το δέρμα σας για να γίνει πιο σκούρο προσωρινά (υπέρχρωση).
 • Ήπιο οίδημα και ερυθρότητα. Οίδημα και ερυθρότητα συνήθως διαρκούν μόνο ώρες ή ημέρες.
 • Φουσκάλες και ουλές. Σπάνια, nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες ή ουλές.

Ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ δεν είναι για όλους. Ο γιατρός σας μπορεί να σας προειδοποιούμε να μην ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, αν:

 • Έχουν λάβει την ακμή φάρμακο ισοτρετινοΐνη (Amnesteem, κ.ά.) κατά τη διάρκεια του παρελθόντος έτους
 • Έχετε διαβήτη, μια συνδετικού ιστού ή αυτοάνοση ασθένεια, ή ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Έχουν μια ιστορία της ακτινοθεραπείας στο πρόσωπό σας
 • Έχουν μια ιστορία ραβδώσεις περιοχές που προκαλούνται από την υπερανάπτυξη του ιστού της ουλής (χηλοειδή)
 • Είστε έγκυος ή θηλάζετε

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος. Ενεργοποίηση του βλεφάρου (εκτρόπιο).
Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος. Ενεργοποίηση του βλεφάρου (εκτρόπιο).

Πριν έχετε ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, ο γιατρός σας είναι πιθανό να:

 • Εξετάστε το ιατρικό ιστορικό σας. Να είστε έτοιμοι να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες και παλαιότερες παθολογικές καταστάσεις και τυχόν φάρμακα που παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, καθώς και τυχόν καλλυντικά διαδικασίες που είχατε στο παρελθόν.
 • Κάνετε μια φυσική εξέταση. Ο γιατρός σας θα εξετάζει το δέρμα σας και την περιοχή που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αυτό θα τον βοηθήσουν να καθορίσει ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν και πώς τα φυσικά χαρακτηριστικά σας - για παράδειγμα, ο τόνος και το πάχος του δέρματός σας - μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματά σας.
 • Συζητήστε τις προσδοκίες σας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα κίνητρα και τις προσδοκίες σας, καθώς και τους πιθανούς κινδύνους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πόσο καιρό θα πάρει για να θεραπεύσει και ποια τα αποτελέσματά σας μπορεί να είναι.

Πριν από ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, ίσως χρειαστεί επίσης να:

 • Πάρτε φάρμακα Εάν έχετε αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ -. Ή nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ και έχετε μια ιστορία των λοιμώξεις του έρπητα γύρω από το στόμα σας - ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει ένα αντι-ιική φαρμακευτική αγωγή πριν και μετά τη θεραπεία για να αποφευχθεί μια ιογενή λοίμωξη. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη λήψη ενός από του στόματος αντιβιοτικά φάρμακα γύρω από το χρόνο της διαδικασίας για να βοηθήσει να αποτρέψει μια βακτηριακή λοίμωξη. Επιπλέον, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση επίκαιρο ρετινοειδή (τρετινοΐνη) στο δέρμα σας για τέσσερις εβδομάδες πριν έχει αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ.
 • Αποφύγετε την απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο. Πάρα πολύ ήλιο μέχρι και δύο μήνες πριν από την διαδικασία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ανομοιόμορφο χρωματισμό στη θεραπεία περιοχές. Συζητήστε προστασία από τον ήλιο και αποδεκτή έκθεση στον ήλιο με το γιατρό σας.
 • Κανονίστε για ένα σπίτι βόλτα. Εάν πρόκειται να είναι ναρκωμένος κατά ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, θα χρειαστεί βοήθεια για να πάρει το σπίτι μετά την επέμβαση.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ είναι μια διαδικασία εξωτερικών ασθενών συνήθως γίνεται σε μια περιπατητική εγκατάσταση χειρουργική επέμβαση. Πριν από τη διαδικασία, το πρόσωπό σας θα πρέπει να καθαρίζονται και τα μάτια σας θα πρέπει να καλυφθούν. Ο γιατρός σας θα μουδιάσει το δέρμα σας με τοπικά αναισθητικά. Για εκτεταμένη ανάπλαση, όπως η θεραπεία με ολόκληρο το πρόσωπό σας, μπορεί να σας ναρκωμένος.

Κατά τη διάρκεια αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, μια έντονη δέσμη φωτός ενέργειας (laser) κατευθύνεται σε δέρμα σας. Η ακτίνα λέιζερ καταστρέφει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος (επιδερμίδα). Την ίδια στιγμή το λέιζερ θερμαίνει το υποκείμενο δέρμα (χόριο), η οποία προκαλεί ίνες κολλαγόνου να συρρικνώνεται. Δεδομένου ότι η πληγή επουλώνεται, νέες μορφές του δέρματος που είναι ομαλότερη και πιο σφικτό. Αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ συνήθως διαρκεί μεταξύ 30 λεπτών και δύο ώρες, ανάλογα με τη χρησιμοποιούμενη τεχνική και το μέγεθος του υπό θεραπεία περιοχής.

Nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ μπορεί να γίνει στο γραφείο του γιατρού σας. Η θεραπεία περιοχή θα καθαριστεί, και τα μάτια σας θα πρέπει να καλυφθούν. Ο γιατρός σας μπορεί να μουδιάσει το δέρμα σας μία έως δύο ώρες πριν από τη θεραπεία. Για να προστατεύσετε το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας κατά τη διάρκεια nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, ο γιατρός σας θα εφαρμόσει ένα ψυκτικό σπρέι, με βάση το νερό gel ή τον κρύο αέρα στην περιοχή θεραπείας πριν παλμό του λέιζερ. Το λέιζερ κολλαγόνου ζημιές κάτω από το δέρμα σας και να διεγείρει την ανάπτυξη του νέου κολλαγόνου, σύσφιξη υποκείμενο δέρμα και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και την εμφάνιση. Δεν δέρμα έχει αφαιρεθεί. Nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ συνήθως διαρκεί από 15 λεπτά έως μιάμιση ώρα, ανάλογα με την τεχνική και το μέγεθος της περιοχής που αντιμετωπίζεται. Για την επίτευξη αποτελεσμάτων στόχου, μια σειρά από θεραπείες τυπικά προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια των εβδομάδων ή μηνών.

Μετά τη διαδικασία
Μετά την αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, το επεξεργασμένο δέρμα θα είναι ωμά, πρησμένα και φαγούρα. Το κιτρινωπό υγρό που στάζει από επεξεργασμένο περιοχές μπορεί να σχηματίσουν κρούστα. Για να αποφύγετε ουλές, μην επιλέξετε σε κρουστών ή κομμάτια δέρματος.

Ο γιατρός σας θα εφαρμόσει ένα παχύ αλοιφή για την θεραπεία του δέρματος και μπορεί να καλύψει την περιοχή με μια σάλτσα αεροστεγή και υδατοστεγή. Για την ανακούφιση από τον πόνο μετά την επέμβαση, να λάβει ένα over-the-counter παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι), και να εφαρμόζουν παγοκύστες. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει κρατώντας το κεφάλι σας ψηλά το βράδυ.

Αν είστε ανάκτηση από την αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, καθαρίζετε τακτικά την υπό θεραπεία περιοχή με νερό, φυσιολογικό ορό ή οξικό οξύ, και εφαρμόστε παχιά, προστατευτικά αλοιφές, όπως η βαζελίνη. Μπορεί να προτιμούν να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ είστε θεραπεία, και ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την αποφυγή επίπονες δραστηριότητες. Μόλις το νέο δέρμα καλύπτει πλήρως την υπό θεραπεία περιοχή - συνήθως μετά από μία ή δύο εβδομάδες - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλλυντικά για να κρύψουν οποιαδήποτε ερυθρότητα.

Μετά nonablative resurfacing με λέιζερ, το δέρμα σας μπορεί να είναι προσωρινά κόκκινα ή πρησμένα. Χρησιμοποιήστε παγοκύστες, όπως απαιτείται. Μπορείτε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ και να επανέλθουν στις συνήθεις δραστηριότητές σας αμέσως.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Μετά την αφαιρετική ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ, το δέρμα σας μπορεί να μείνει κόκκινο ή ροζ για έως και αρκετούς μήνες. Ωστόσο, όταν η θεραπεία περιοχή αρχίζει να επουλώνεται θα παρατηρήσετε μια άμεση διαφορά στην ποιότητα του δέρματος και την εμφάνισή σας. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Αποτελέσματα μετά nonablative ξαναέρθει στην επιφάνεια λέιζερ τείνουν να είναι σταδιακή και προοδευτική, παρά την άμεση και δραματική. Είσαι πιο πιθανό να παρατηρήσετε βελτίωση στην υφή του δέρματος και την χρωστική ουσία από τις ρυτίδες.

Μετά το laser resurfacing, αποφύγετε απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο για ένα χρόνο για την πρόληψη ακανόνιστο χρωματισμό. Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματά σας μπορεί να μην είναι μόνιμη, δεδομένου ότι όπως την ηλικία σας θα συνεχίσει να αποκτά γραμμές από στραβισμό και χαμογελαστός. Νέα βλάβη από τον ήλιο μπορεί επίσης να αντιστρέψει τα αποτελέσματα σας.

Βλέπε επίσης