Δερματίτιδα

Ορισμός

Δερματίτιδα είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει μια φλεγμονή του δέρματος. Αν και δερματίτιδα μπορεί να έχει πολλές αιτίες και εμφανίζεται σε πολλές μορφές, αυτή η διαταραχή περιλαμβάνει συνήθως ένα δερματικό εξάνθημα στο πρησμένο, κοκκίνισμα του δέρματος.

Δερματίτιδα. Η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα).
Δερματίτιδα. Η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα).

Δέρματος που επηρεάζονται από δερματίτιδα μπορεί blister, στάζουν, να αναπτύξουν μια κρούστα ή ξεφλουδίζει. Παραδείγματα περιλαμβάνουν δερματίτιδα ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), πιτυρίδα, και εξανθήματα που προκαλούνται από την επαφή με δηλητηριώδης κισσός ή ορισμένα μέταλλα.

Δερματίτιδα είναι μια συχνή πάθηση που συνήθως δεν είναι απειλητική για τη ζωή ή μεταδοτική. Ακόμα κι έτσι, αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα και αμήχανα. Ένας συνδυασμός των self-care μέτρα και τα φάρμακα μπορούν να σας βοηθήσουν τη θεραπεία της δερματίτιδας.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Κάθε είδος της δερματίτιδας μπορεί να φαίνονται λίγο διαφορετικά και μπορεί να έχουν την τάση να εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του σώματός σας. Τα πιο κοινά είδη της δερματίτιδας περιλαμβάνουν:

 • . Ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) Συνήθως αρχίζει στην παιδική ηλικία, αυτό το κόκκινο, κνησμώδες εξάνθημα συνήθως συμβαίνει όταν οι λυγίζει το δέρμα - στο εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα και το μπροστινό μέρος του λαιμού. Όταν γδαρμένο, το εξάνθημα μπορεί να διαρρεύσει υγρό και κρούστα πάνω.
 • Επικοινωνία δερματίτιδα. Αυτό το εξάνθημα εμφανίζεται σε περιοχές του σώματος που έχουν έρθει σε επαφή με τις ουσίες που ερεθίζουν το δέρμα ή να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, όπως ο δηλητηριώδης κισσός. Το εξάνθημα μπορεί να καεί, τσίμπημα ή φαγούρα. Κυψέλες μπορεί να αναπτυχθεί.
 • Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Αυτή η κατάσταση προκαλεί ένα κόκκινο εξάνθημα με κιτρινωπό και κάπως "λιπαρό" κλίμακες, συνήθως στο τριχωτό της κεφαλής και μερικές φορές στο πρόσωπο, ιδίως γύρω από τα αυτιά και τη μύτη. Είναι μια κοινή αιτία της πιτυρίδας. Σε βρέφη, αυτή η διαταραχή είναι γνωστή ως λίκνο καπάκι.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Δείτε το γιατρό σας εάν:

 • Είσαι τόσο άβολα που έχετε χάσει τον ύπνο ή να αποσπούν την προσοχή από την καθημερινή ρουτίνα σας
 • Το δέρμα σας γίνεται επώδυνη
 • Υποψιάζεστε ότι το δέρμα σας έχει μολυνθεί
 • Έχετε δοκιμάσει self-care μέτρα χωρίς επιτυχία

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Ένας αριθμός των υγειονομικών όρων, οι αλλεργίες, οι γενετικοί παράγοντες και ερεθιστικές ουσίες μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη της δερματίτιδας:

 • Η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα). Αυτή η κατάσταση συμβαίνει συχνά με τις αλλεργίες και συχνά εμφανίζεται σε οικογένειες στις οποίες τα μέλη έχουν άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα.
 • Επικοινωνία δερματίτιδα Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατάσταση από την άμεση επαφή με ένα από τα πολλά ερεθιστικών ή αλλεργιογόνων ουσιών - όπως ο κισσός δηλητήριο?. Κοσμήματα που περιέχουν νικέλιο? Και ορισμένων προϊόντων καθαρισμού, καλλυντικά και αρώματα.
 • Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Αυτή η κατάσταση είναι κοινή σε άτομα με λιπαρό δέρμα ή τα μαλλιά, και μπορεί να έρχονται και να φεύγουν ανάλογα με την εποχή. Είναι πιθανό ότι κληρονομικούς παράγοντες παίζουν ρόλο σε αυτή την κατάσταση.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Ένας αριθμός παραγόντων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων τύπων δερματίτιδας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία. Δερματίτιδα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) αρχίζει συνήθως στην παιδική ηλικία.
 • Οι αλλεργίες και το άσθμα. Οι άνθρωποι που έχουν προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό αλλεργικής ρινίτιδας ή άσθματος είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ατοπική δερματίτιδα.
 • Επάγγελμα. Θέσεις εργασίας που θα φέρει σε επαφή με ορισμένα μέταλλα, διαλύτες ή είδη καθαρισμού αυξάνουν τον κίνδυνο δερματίτιδας εξ επαφής.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Το ξύσιμο την φαγούρα εξάνθημα που σχετίζεται με δερματίτιδα μπορεί να προκαλέσει ανοιχτές πληγές, οι οποίες μπορεί να μολυνθούν. Οι λοιμώξεις του δέρματος μπορεί να εξαπλωθεί και μπορεί, πολύ σπάνια, να γίνει απειλητική για τη ζωή.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Θα πρέπει πιθανώς να φέρει πρώτα τις ανησυχίες σας την προσοχή του οικογενειακού σας γιατρού. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του δέρματος (δερματολόγος).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από τον διορισμό σας, ίσως να θέλετε να γράψετε μια λίστα με απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας και πότε θα αρχίσουν;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να προκαλούν τα συμπτώματά σας;
 • Τι φάρμακα που λαμβάνει σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που λαμβάνουν από το στόμα, καθώς και κρέμες ή αλοιφές που εφαρμόζονται στο δέρμα σας;
 • Έχετε οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών ή άσθματος;
 • Τι θεραπείες έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα; Έχετε οποιεσδήποτε θεραπείες βοήθησε;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να μιλήσουμε για το βάθος. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Τα συμπτώματά σας έρχονται και παρέρχονται, ή είναι αρκετά σταθερή;
 • Πόσο συχνά κάνετε μπάνιο ή ντους;
 • Τι προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας, όπως σαπούνια, λοσιόν και καλλυντικά;
 • Τι οικιακά προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε;
 • Είστε εκτεθειμένοι σε κάθε πιθανή ερεθιστικά από την εργασία ή τα χόμπι σας;
 • Πόσο κάνουν τα συμπτώματά σας επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς σας να κοιμηθεί;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει δερματίτιδα μετά να σου μιλάνε για τα σημεία και τα συμπτώματα σας και να εξετάζει το δέρμα σας.

Δοκιμή Patch
Στην περίπτωση της δερματίτιδας εξ επαφής, ο γιατρός σας μπορεί να πραγματοποιήσει δοκιμή έμπλαστρο στο δέρμα σας για να δείτε ποιες ουσίες πυροδοτήσουν το δέρμα σας. Σε αυτή τη δοκιμή, ο γιατρός σας εφαρμόζει μικρές ποσότητες διαφόρων ουσιών στο δέρμα σας με ένα αυτοκόλλητο κάλυμμα. Κατά τις επισκέψεις επιστροφής κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, ο γιατρός σας εξετάζει το δέρμα σας για να δείτε αν είχατε μια αντίδραση σε κάποια από τις ουσίες. Αυτό το είδος της δοκιμής είναι πιο χρήσιμο για τον προσδιορισμό αν έχετε συγκεκριμένες αλλεργίες εξ επαφής.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Δερματίτιδα Θεραπεία ποικίλλει, ανάλογα με την αιτία. Η χρήση κορτικοστεροειδών κρέμες, εφαρμόζοντας υγρές κομπρέσες και την αποφυγή ερεθιστικών ουσιών είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι των περισσότερων σχέδια θεραπείας δερματίτιδα. Θεραπεία με φως, η οποία περιλαμβάνει εκθέτουν το δέρμα σας σε ελεγχόμενες ποσότητες από φυσικό ή τεχνητό φως, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Αυτά τα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε δερματίτιδα:

 • Χρησιμοποιήστε nonprescription αντι-φαγούρα προϊόντα. Over-the-counter υδροκορτιζόνη κρέμα ή λοσιόν καλαμίνες μπορεί να ανακουφίσει προσωρινά την φαγούρα. Από του στόματος αντιισταμινικά όπως διφαινυδραμίνη (Benadryl, άλλοι), μπορεί να είναι χρήσιμη αν ο κνησμός είναι σοβαρή.
 • Εφαρμόστε δροσερό, υγρό συμπιέζει. Που καλύπτει την πληγείσα περιοχή με επιδέσμους και γάζες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας και να αποτρέψει το γρατσούνισμα.
 • Ρίξτε μια δροσερή λουτρό Ψεκάστε νερό του μπάνιου σας με μαγειρική σόδα, άψητα oatmeal ή κολλοειδές πλιγούρι βρώμης -. Ένα λεπτά πλιγούρι βρώμης έδαφος που έκανε για την μπανιέρα.
 • Αποφύγετε το ξύσιμο. Καλύψτε το φαγούρα περιοχή με μια σάλτσα, αν δεν μπορεί να κρατήσει από το ξύσιμο. Περικοπή νύχια και γάντια φθορά βράδυ.
 • Να φοράτε βαμβακερά ρούχα. Λείας υφής βαμβακερά ρούχα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ερεθίζουν την πληγείσα περιοχή.
 • Επιλέξτε ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Επειδή τα ρούχα, σεντόνια και πετσέτες επαφή με το δέρμα σας, επιλέξτε ήπια προϊόντα λεύκανσης που είναι άοσμο. Αποφύγετε μαλακτικά υφασμάτων.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Μια σειρά από φυσικές επιλογές έχουν μελετηθεί ως πιθανές θεραπείες για δερματίτιδα, όπως οι εξής:

 • Προβιοτικά. Κάποια έρευνα έχει δείξει ότι ορισμένα στελέχη του Lactobacillus μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας σε παιδιά μικρότερα των 13. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να καθορίσει τα οφέλη του για ένα ευρύτερο φάσμα ηλικίας.
 • Πίτουρο ρυζιού. Τοπική εφαρμογή του ζωμού πίτουρο ρυζιού φαίνεται να συμβάλει στη μείωση της ατοπικής δερματίτιδας.
 • Βοοειδή χόνδρου. Εφαρμόζοντας μια κρέμα που έχει 5 τοις εκατό βόειο χόνδρο φαίνεται να βοηθά δερματίτιδα εξ επαφής προκαλείται από δηλητηριώδης κισσός.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Αποφυγή ξηρό δέρμα μπορεί να είναι ένας παράγοντας για να σας βοηθήσει να αποτρέψει μελλοντικές κρίσεις της δερματίτιδας. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τα αποτελέσματα ξήρανσης του κολύμβησης στο δέρμα σας:

 • Λούστε λιγότερο συχνά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε δερματίτιδα δεν χρειάζεται να κάνουν μπάνιο καθημερινά. Προσπαθήστε μια ημέρα ή δύο, χωρίς ντους ή μπανιέρα. Όταν το κάνετε μπάνιο, να περιοριστείτε σε 15 έως 20 λεπτά, και να χρησιμοποιούν ζεστό, όχι καυτό, νερό.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο ήπια σαπούνια. Επιλέξτε ήπια σαπούνια που καθαρίζουν χωρίς υπερβολικά να αφαιρεί τα φυσικά έλαια. Αποσμητικά και αντιβακτηριακά σαπούνια μπορεί να είναι πιο ξήρανση στο δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε σαπούνι μόνο στο πρόσωπο, μασχάλες, τα γεννητικά όργανα, τα χέρια και τα πόδια.
 • Στεγνώστε τον εαυτό σας προσεκτικά. Χτυπάμε το νερό από το δέρμα σας με τις παλάμες των χεριών σας. Απαλά pat το δέρμα σας ξηρό με μια πετσέτα μετά το μπάνιο.
 • Ενυδατώνει το δέρμα σας. Ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, σφραγίζουν την υγρασία με ένα λάδι ή κρέμα γάλακτος. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια, τα χέρια, την πλάτη και τις πλευρές του σώματός σας.

Βλέπε επίσης