Βλεφαροπλαστική

Ορισμός

Βλεφαροπλαστική (blef-uh-ro-πλαστικών-ΤΕΕ) είναι η χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την επισκευή των πεσμένα βλέφαρα με την απομάκρυνση της περίσσειας του δέρματος, των μυών και του λίπους. Όπως μπορείτε ηλικία, τεντώστε τα βλέφαρα σας, και οι μύες υποστηρίζουν τους αποδυναμώσει. Ως αποτέλεσμα, το υπερβολικό λίπος μπορεί να συγκεντρώσει πάνω και κάτω από τα βλέφαρα σας, προκαλώντας κρεμώντας φρύδια, πεσμένα άνω βλέφαρα και σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Εκτός κάνουν να φαίνονται μεγάλα, σοβαρά χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια σας μπορεί να βλάψει την περιφερειακή ή την πλευρά όραμά σας. Βλεφαροπλαστική μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει τέτοια προβλήματα όρασης.

Η βλεφαροπλαστική γίνεται συνήθως σε μια βάση εξωτερικών ασθενών. Για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν βλεφαροπλαστική είναι σωστή για σας, μάθετε τι μπορείτε να περιμένετε ρεαλιστικά, και πάρτε το χρόνο να διερευνήσουν τα οφέλη και τους κινδύνους της βλεφαροπλαστική.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Θα μπορούσε να εξετάσει βλεφαροπλαστική, αν γείρει ή κρεμώντας βλέφαρα να έχετε τα μάτια σας από το άνοιγμα εντελώς ή να τραβήξει κάτω βλέφαρα σας προς τα κάτω. Απομάκρυνση της περίσσειας ιστού από πάνω βλέφαρα σας, κάτω βλέφαρα ή και τα δύο μπορεί να βελτιώσει την όραση και να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται νεότεροι και πιο συναγερμού. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να είναι μια επιλογή εάν έχετε:

 • Φαρδιά ή πρησμένα άνω βλέφαρα
 • Η περίσσεια του δέρματος του άνω βλεφάρου που έρχεται σε επαφή με το όραμά σας
 • Πεσμένα κάτω βλέφαρα, η οποία μπορεί να προκαλέσει λευκό να δείτε κάτω από την ίριδα (χρωματιστό μέρος του ματιού)
 • Η περίσσεια του δέρματος στο κάτω βλέφαρα
 • Σακούλες κάτω από τα μάτια σας

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλη διαδικασία, όπως ανελκυστήρα μέτωπο, face-lift ή ξαναέρθει στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν έχετε τη χειρουργική επέμβαση μόνο για να βελτιώσει την εμφάνισή σας, το κόστος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καλύπτονται από ασφάλιση.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, βλεφαροπλαστική φέρει ορισμένους κινδύνους, όπως λοίμωξη ή αντίδραση στην αναισθησία. Άλλες πιθανές κινδύνους που σχετίζονται με αυτή την επέμβαση περιλαμβάνουν:

 • Προσωρινή μούδιασμα του δέρματος των βλεφάρων
 • Ξηρά, ερεθισμένα μάτια
 • Προσωρινές διαταραχές της όρασης, όπως διπλωπία
 • Διαταραγμένη λειτουργία του βλεφάρου
 • Ουλές
 • Τραυματισμός μυς των ματιών
 • Ένα πολύ μικρό κίνδυνο της τύφλωσης που οφείλεται σε αιμορραγία πίσω από το μάτι

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πώς οι κίνδυνοι αυτοί ισχύουν για εσάς. Η κατανόηση του τι είναι που εμπλέκονται στην βλεφαροπλαστική και να σταθμιστούν τα οφέλη και τους κινδύνους που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν η διαδικασία αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Πριν από βλεφαροπλαστική προγραμματισμό, θα πρέπει να συζητήσετε με έναν πλαστικό χειρουργό αν η διαδικασία είναι πιθανό να λειτουργήσει καλά για σας. Η συνάντηση περιλαμβάνει γενικά:

 • Ιατρικό ιστορικό σας. Χειρουργός σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες που έχετε ή είχατε. Λεπτομερείς ερωτήσεις μπορούν να απευθύνονται ξηροφθαλμία, το γλαύκωμα, το μάτι που σχετίζονται με αλλεργίες και άλλα προβλήματα στα μάτια. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε προβλήματα με το κυκλοφορικό, προβλήματα του θυρεοειδούς, διαβήτη ή άλλες σοβαρές παθήσεις. Ο γιατρός σας θα ζητήσει επίσης σχετικά με την τρέχουσα φαρμακευτική αγωγή σας, συμπεριλαμβανομένων των over-the-counter φάρμακα. Φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε φυτικά συμπληρώματα που παίρνετε, καθώς ορισμένα από αυτά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αιμορραγίας.
 • Μια φυσική εξέταση. Χειρουργός σας διεξάγει μια φυσική εξέταση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει δοκιμές παραγωγή δακρύων σας. Ειδικά εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση μέρη των βλεφάρων σας.
 • Φωτογραφίες. Μάτια σας θα φωτογραφηθεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αυτές οι φωτογραφίες βοηθήσει με το σχεδιασμό της χειρουργικής επέμβασης και την αξιολόγηση των άμεσων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της.
 • Μια συζήτηση των προσδοκιών σας. Μια ειλικρινής συζήτηση θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το στάδιο για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Να είστε έτοιμοι να μιλήσουμε για το κίνητρό σας για την αναζήτηση βλεφαροπλαστική και τι ελπίζετε τα αποτελέσματα θα είναι. Ο χειρουργός σας μπορεί να σας πει εάν οι προσδοκίες σας είναι σύμφωνη με τη συνήθη αποτελέσματα.

Πριν από βλεφαροπλαστική, θα σας ζητηθεί να:

 • Σταματήστε να παίρνετε ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve), και οποιοδήποτε άλλο φάρμακο ή φυτικό συμπλήρωμα που συνδέεται με αυξημένη αιμορραγία. Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιούν αυτά τα φάρμακα και τα συμπληρώματα για δύο εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση. Πάρτε μόνο τα φάρμακα εγκρίνονται ή να προβλέπεται από το χειρουργό σας.
 • Κλείστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να επουλωθούν μετά την επέμβαση.
 • Κανονίστε για κάποιον να σας μεταφέρει από και προς τη χειρουργική επέμβαση, εάν είστε έχοντας χειρουργική επέμβαση εξωτερικών ασθενών. Σχέδιο για να έχει κάποιος μείνει μαζί σας για την πρώτη νύχτα μετά την επιστροφή στο σπίτι από τη χειρουργική επέμβαση.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Βλεφαροπλαστική. Ιατρικό ιστορικό σας.
Βλεφαροπλαστική. Ιατρικό ιστορικό σας.

Η βλεφαροπλαστική γίνεται συνήθως σε εξωτερικά ιατρεία μετά τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας. Ο χειρουργός εγχέει αναισθητική φαρμακευτική αγωγή σε βλέφαρα σας και να διαχειρίζεται ενδοφλέβια (IV) φαρμακευτική αγωγή για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Αυτό μπορεί να σας κάνει να μεθυσμένος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Αν έχετε χειρουργική επέμβαση στο άνω και κάτω βλέφαρα, ο χειρουργός γενικά λειτουργεί για πάνω βλέφαρα σας πρώτα. Ο χειρουργός κάνει μια τομή κατά μήκος της φυσικής αναδίπλωσης του άνω βλεφάρου. Στη συνέχεια, η περίσσεια του δέρματος και μερικές μύες και το λίπος κάτω από το δέρμα αφαιρούνται. Η τομή κλείνεται με μικροσκοπικά ράμματα που αφήνουν μια σχεδόν αόρατη ουλή. Μερικές φορές χειρουργική ταινία ή συγκολλητικά του δέρματος χρησιμοποιούνται αντ 'αυτού.

Η τομή στο κάτω βλέφαρο γίνεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες στη φυσική πτυχή των ματιών σας ή στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Ο χειρουργός αφαιρεί ή αναδιανέμει περίσσεια λίπους, των μυών και χαλάρωση του δέρματος. Ανάλογα με το πού έγιναν οι αρχικές τομές, ράμματα μπορεί να ακολουθήσει φυσική πτυχή κάτω βλέφαρο ή να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.

Αν το βλέφαρό σας γέρνει κοντά στο μαθητή σας, βλεφαροπλαστική γίνεται σε συνδυασμό με μια άλλη διαδικασία για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η οποία ονομάζεται πτώση (toe-SIS).

Μετά τη διαδικασία
Βλεφαροπλαστική συνήθως διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες, ανάλογα με την ποσότητα και τη θέση του ιστού που αφαιρείται. Κατόπιν θα περνούν το χρόνο τους σε μια αίθουσα ανάνηψης, όπου θα παρακολουθούνται για τυχόν επιπλοκές. Μπορείτε να αφήσετε αργότερα την ίδια ημέρα για να αναρρώσει στο σπίτι.

Μετά τη βλεφαροπλαστική μια αλοιφή λίπανσης θα εφαρμοστεί για τα μάτια σας για την προστασία τους και να αποτρέψει την ξηρότητα. Η αλοιφή μπορεί να προκαλέσει προσωρινή θολή όραση. Μπορείτε επίσης να εμφανίσουν υπερβολική, δακρύρροια ευαισθησία στο φως και διπλωπία αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση. Τομές σας θα είναι κόκκινο και ορατά με την πρώτη, και τα βλέφαρα σας, μπορεί να είναι πρησμένα και να μουδιάζουν για αρκετές ημέρες. Πρήξιμο και μώλωπες, παρόμοιο με έχουν "μαύρα μάτια," κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσει μία εβδομάδα ή και περισσότερο. Παγοθήκες ή ψυχρά επιθέματα που εφαρμόζονται για τα μάτια σας μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τη διόγκωση.

Ο πόνος είναι συνήθως ελάχιστες. Μπορεί να σας δοθεί ένα παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.), για την ήπια ενόχληση, αλλά να θυμάστε να αποφεύγεται η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve), καθώς και οποιαδήποτε άλλα φάρμακα ή φυτικά συμπληρώματα που μπορούν να αύξηση της αιμορραγίας.

Αν ράμματα χρησιμοποιήθηκαν, αυτοί θα πρέπει να αφαιρεθεί μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες.

Λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις για μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, εκτός αν άλλως συνιστάται από τον γιατρό σας:

 • Αποφύγετε την υπερβολική προσπάθεια, την άρση βαρών και το κολύμπι.
 • Αποφύγετε επίπονες δραστηριότητες, όπως αεροβική γυμναστική και τρέξιμο.
 • Φοράτε γυαλιά ηλίου για να προστατεύσει το δέρμα των βλεφάρων σας από τον ήλιο και τον άνεμο.
 • Ύπνος με το κεφάλι σας προς τα υψηλότερα από το στήθος σας.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με τον καθαρισμό βλέφαρά σας και τη χρήση των οφθαλμικών σταγόνων ή αλοιφών.
 • Αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε δύσπνοια, πόνους στο στήθος, ένα ασυνήθιστο καρδιακό ρυθμό, νέο πόνο, αιμορραγία ή οπτική διαταραχή.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Ουλές από τις τομές μπορεί να λάβει έξι μήνες ή περισσότερο για να εξασθενίσει. Φροντίστε για την προστασία του ευαίσθητου δέρματος των βλεφάρων σας από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστική, όπως μια πιο ξεκούραστοι και νεανική εμφάνιση και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Για μερικούς ανθρώπους, τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να διαρκέσει μια ζωή, αλλά για τους άλλους, βλεφαρόπτωση τελικά μπορεί να επαναληφθεί.

Βλέπε επίσης