Την υγεία ενηλίκων

Best αντηλιακό: καταλάβει αντηλιακό επιλογές

Το καλύτερο αντηλιακό είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε απλόχερα και σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Εδώ είναι να βοηθήσει την κατανόηση αντηλιακά συστατικά, τα είδη των αντηλιακών και περισσότερο.

Σύγχυση για το καλύτερο αντηλιακό για να χρησιμοποιήσω; Αναρωτιέστε αν αντηλιακό μπορεί να είναι επιβλαβής; Lawrence Gibson, MD, ένας δερματολόγος στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ της Μινεσότα, προσφέρει την καθοδήγησή του.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξινομήσετε μέσω της πληροφόρησης για τα αντηλιακά;

Ξεκινήστε με το να θυμούνται την ευρύτερη εικόνα, όταν πρόκειται για την προστασία από τον ήλιο και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Για παράδειγμα:

 • . Αποφύγετε τον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. - ανεξάρτητα από την εποχή. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ώρες έκθεσης για το δέρμα-επιβλαβείς υπεριώδεις (UV) ακτινοβολία από τον ήλιο, ακόμη και με συννεφιά ημέρες.
 • Να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό. Αυτό περιλαμβάνει παντελόνια, πουκάμισα με μακριά μανίκια και γυαλιά ηλίου. Top μακριά με ένα καπέλο με πλατύ γείσο. Επίσης, πρέπει να επενδύσετε σε ήλιο προστατευτική ενδυμασία ή χρησιμοποιώντας μια ομπρέλα για τον ήλιο.
 • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Εφαρμόστε το αντηλιακό γενναιόδωρα και να εφαρμόσετε ξανά τακτικά.

Υπάρχει κάποια αλήθεια στον ισχυρισμό ότι τα αντηλιακά χρήση ενθαρρύνει την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και, ως εκ τούτου, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος εκεί;

Οι περισσότεροι ειδικοί διαφωνούν με αυτό τον ισχυρισμό. Η έρευνα έχει επίσης δεν δείχνεται μια σύνδεση μεταξύ αντηλιακά χρήση και την αύξηση του κινδύνου καρκίνου του δέρματος. Από την άλλη πλευρά, η έρευνα έχει δείξει ότι η χρήση των αντιηλιακών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μελανώματος, η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος.

Τι κάνει ένα ευρέως φάσματος αντηλιακό κάνουμε;

Υπάρχουν δύο τύποι του υπεριώδους φωτός που μπορεί να βλάψει το δέρμα σας - UVA και UVB. Ένα ευρύ φάσμα, ή πλήρους φάσματος, αντηλιακό έχει σχεδιαστεί για να σας προστατεύσει από τα δύο.

Ακτίνες UVA μπορούν να πρόωρη γήρανση του δέρματος σας, προκαλώντας τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης. Ακτίνες UVB μπορεί να κάψει το δέρμα σας. Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Το καλύτερο αντηλιακό προσφέρει προστασία από όλες τις υπεριώδες φως.

Μήπως το καλύτερο αντηλιακό έχει επίσης το υψηλότερο SPF;

SPF σημαίνει δείκτης προστασίας από τον ήλιο, η οποία είναι ένα μέτρο του πόσο καλά το αντιηλιακό εκτρέπει τις ακτίνες UVB. Οι κατασκευαστές υπολογίζουν SPF με βάση το πόσο καιρό παίρνει για να ηλιακά εγκαύματα του δέρματος που είναι ήδη αγωγή με το αντηλιακό, σε σύγκριση με το δέρμα που δεν έχει υποστεί επεξεργασία με αντηλιακό.

Θεωρητικά, η καλύτερη αντιηλιακό έχει τον υψηλότερο αριθμό SPF. Δεν είναι τόσο απλό, όμως. Όταν εφαρμόζεται σωστά, ένα αντηλιακό με SPF 30 θα προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερη προστασία από τις ακτίνες UVB από ό, τι ένα αντηλιακό με SPF 15. Αλλά η SPF 30 προϊόν δεν είναι δύο φορές ως προστατευτικό ως SPF 15 προϊόν. Αντηλιακά με ΕΑΔ άνω των 50 προβλέπουν μόνο μια μικρή αύξηση στον τομέα της προστασίας UVB.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι το αντηλιακό είναι συχνά δεν εφαρμόζεται καλά ή αρκετά πυκνά, και θα μπορούσε να ξεπλυθεί κατά τη διάρκεια κολύμπι ή εφίδρωση. Ως αποτέλεσμα, ακόμα και η καλύτερη αντηλιακό μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική από ό, τι ο αριθμός SPF στη φιάλη θα οδηγήσει να πιστεύουμε.

Την υγεία των ενηλίκων. Αποφύγετε τον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής.
Την υγεία των ενηλίκων. Αποφύγετε τον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής.

Αντί να ψάχνει σε SPF του αντιηλιακού, επιλέξτε ένα ευρύ φάσμα αντηλιακό που θα σας προστατεύσει από τις ακτίνες UVA και UVB.

Βλέπε επίσης

Best αντηλιακό: καταλάβει αντηλιακό επιλογές

Τι πρέπει να ξέρετε για τα αντηλιακά συστατικά;

Τα αντηλιακά περιέχουν φίλτρα που αντανακλούν ή απορροφούν τις ακτίνες UV. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι των αντηλιακών:

 • Βιολογικά. Επίσης ονομάζονται χημικά αντηλιακά, οργανικά αντιηλιακά απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και να το μετατρέψει σε μια μικρή ποσότητα θερμότητας. Αυτή η ομάδα των δραστικών συστατικών είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σε αντηλιακά. Βιολογικά αντηλιακά μπορεί να περιέχουν avobenzone, κινοξεικό, ecamsule, μενθυλ anthranilate, μεθοξυκινναμωμικό οκτύλιο, σαλικυλικό οκτυλεστέρα, oxybenzone ή σουλισοβενζόνη.
 • Ανόργανα. Επίσης κάλεσε φυσικά αντηλιακά, ανόργανα αντηλιακά αντανακλούν και σκέδασης ακτινοβολίας UV. Ανόργανα αντηλιακά μπορεί να περιέχει διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο του ψευδαργύρου. Πιο ευρέως φάσματος αντηλιακά χρησιμοποιούν και τα δύο συστατικά για την καλύτερη UVA μπλοκ και τις ακτίνες UVB.

Αντηλιακά, επίσης, μπορεί να περιέχει:

 • Βιταμίνες. Βιταμίνη Ε μπορεί να προστατεύσει από την υπεριώδη προκαλείται από βλάβη του DNA. Η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του δέρματος από το ηλιακό έγκαυμα.
 • Εντομοαπωθητικό. Λάβετε υπόψη ότι είναι συνήθως συνιστάται ότι εντομοαπωθητικό να εφαρμοστεί όχι πιο συχνά από ό, τι κάθε έξι ώρες. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το είδος του προϊόντος συνδυασμού, εφαρμόστε ξανά αντηλιακό χωρίς εντομοαπωθητικό μετά από δύο ώρες σε εξωτερικούς χώρους ή μετά το κολύμπι ή βαριά εφίδρωση.

Μερικά αντηλιακά περιέχουν επίσης το παλμιτικό ρετινύλιο αντιοξειδωτικό, μια μορφή της βιταμίνης Α ή ρετινόλη. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες - ασταθή μόρια οξυγόνου που διασπούν τα κύτταρα του δέρματος και προκαλούν τις ρυτίδες. Αν και έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για τα αντηλιακά που περιέχουν ρετινόλη παλμιτικό, η έρευνα δείχνει σήμερα ότι είναι ασφαλές. Ωστόσο, οι συστάσεις όσον αφορά την ασφάλεια για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι διαθέσιμα. Εάν ανησυχείτε, να εξετάσει την αποφυγή αντηλιακά που περιέχουν αυτό το συστατικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν ορισμένες μάρκες των αντιηλιακών καλύτερα από άλλα;

Μάρκα έχει μικρότερη σημασία από το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Σε γενικές γραμμές, αναζητήστε ανθεκτικό στο νερό, την κάλυψη ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 15. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του αντιηλιακού, και ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η επισήμανση κατευθυντήριες γραμμές για τα αντηλιακά στην Ευρώπη αλλάζουν. Σύμφωνα με τη νέα Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων κατευθυντήριες γραμμές:

 • Μόνο τα αντηλιακά που προσφέρουν προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA και UVB μπορούν να διαφημίσουν ευρέως φάσματος κάλυψη στην ετικέτα.
 • Μόνο ευρέος φάσματος αντηλιακά με SPF 15 ή υψηλότερο μπορεί να ισχυρίζονται ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος ή την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.
 • Τυχόν ισχυρισμοί για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του δέρματος και την πρόωρη γήρανση του δέρματος, πρέπει να συνοδεύεται από άλλα μέτρα προστασίας από τον ήλιο, όπως φορώντας προστατευτικά ρούχα και αποφεύγοντας τον ήλιο το μεσημέρι.
 • Τα αντηλιακά με SPF τουλάχιστον 2 αλλά μικρότερος του 15 μπορεί να διαφημίσει την προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα μόνο - όχι την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
 • Αντηλιακά δεν μπορούν να διαφημίζονται ως sweatproof ή αδιάβροχο.
 • Αντηλιακά που περάσει μια δοκιμή αντοχής νερό μπορεί να φέρουν την ένδειξη "αδιάβροχο" είτε για 40 ή 80 λεπτά, εφ 'όσον περιλαμβάνει επίσης οδηγίες για να εφαρμόσει εκ νέου μετά από 40 ή 80 λεπτά κολύμπι ή εφίδρωση, αμέσως μετά την πετσέτα ξήρανση και τουλάχιστον κάθε δύο ώρες.

Τελικά, είναι σημαντικό να βρείτε ένα αντηλιακό που σας αρέσει. Αν δεν ενδιαφέρονται για το αντηλιακό, δεν είστε τόσο πιθανό να το χρησιμοποιούν με συνέπεια.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό σπρέι ή λοσιόν;

Το είδος του αντηλιακού που χρησιμοποιείτε είναι στο χέρι σας. Ωστόσο, ορισμένα είδη των αντηλιακών λειτουργούν καλύτερα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αν έχετε ξηρό δέρμα, μπορείτε να προτιμήσετε μια κρέμα - ειδικά για το πρόσωπό σας. Ένα τζελ ή σπρέι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για τις περιοχές που καλύπτονται με τα μαλλιά, όπως το τριχωτό της κεφαλής ή το στήθος ενός άνδρα. Οι γονείς προτιμούν συχνά σπρέι επειδή είναι εύκολο να εφαρμοστεί στα παιδιά. Κατά τη χρήση σπρέι αντηλιακό, να είστε βέβαιος να εφαρμόσει ένα γενναιόδωρο ακόμα και επικάλυψη. Αποφύγετε την εισπνοή του προϊόντος.

Μήπως πρέπει να εφαρμόσει αντηλιακό ακόμα κι αν φορούν τα καλλυντικά που περιέχουν αντηλιακά;

Εξαρτάται από το πόσο χρόνο θα είστε οι δαπάνες στον ήλιο. Εάν φοράτε τα καλλυντικά που περιέχουν αντηλιακά, όπως ενυδατική κρέμα, ίδρυμα ή κραγιόν, θα πρέπει να εφαρμόσει εκ νέου τους κάθε δύο ώρες, όταν έξω ή ισχύουν επίσης ένα ξεχωριστό αντηλιακό.

Αν δεν θα πρέπει να δαπανούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να μην πλένετε το πρόσωπό σας ή σε μεγάλο βαθμό ιδρώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ΟΚ για να εφαρμόσει μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αντηλιακό μόνο μία φορά το πρωί.

Τι άλλο είναι σημαντικό να θυμόμαστε σχετικά με τη χρήση αντηλιακού;

Όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό:

 • Απλώστε γενναιόδωρα ποσά των αντηλιακών σε στεγνό δέρμα 30 λεπτά πριν βγείτε έξω.
 • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό σε όλες τις επιφάνειες του δέρματος που πρόκειται να εκτεθεί στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, τα αυτιά, τα χέρια, τα χέρια και τα χείλη. Αν δεν έχετε πολλά μαλλιά στο κεφάλι σας, την εφαρμογή των αντηλιακών στην κορυφή του κεφαλιού σας ή να φορέσει ένα καπέλο.
 • Εφαρμόστε ξανά αντηλιακό κάθε δύο ώρες - και αμέσως μετά το κολύμπι ή έντονη εφίδρωση.
 • Να θυμάστε ότι η άμμος, το νερό, το χιόνι και συγκεκριμένα αντανακλούν το ηλιακό φως και θα καταστήσει ακόμη πιο σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.
 • Από το υπεριώδες φως μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, χρησιμοποιήστε αντηλιακό ακόμα και όταν υπάρχει συννεφιά.

Μπορείτε να εφαρμόσετε αντηλιακό για παιδιά μέχρι την ηλικία 6 μηνών. Κρατήστε τα μικρότερα παιδιά στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όλο το χρόνο, αλλά μην αφήνετε καμία ανάπαυλα προϊόν που σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας σχετικά με την έκθεση στον ήλιο. Ένας συνδυασμός της αίσθησης σκιά, ρούχα, αντηλιακό και τα κοινά είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων