Την υγεία ενηλίκων

Στοματική υγεία: ανανεώσει τις οδοντιατρικές βασικά φροντίδας

Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις κατάλληλες τεχνικές βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα; κατανοήσουν τα βασικά και τι μπορείτε να κάνετε για την προαγωγή της στοματικής υγείας.

Το χαμόγελό σας εξαρτάται από απλές συνήθειες οδοντιατρική φροντίδα, όπως το βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος. Αλλά χρησιμοποιείτε τις σωστές τεχνικές; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την προστασία της στοματικής υγείας σας.

Το βούρτσισμα για τη στοματική υγεία

Στοματική υγεία αρχίζει με καθαρά δόντια. Κρατώντας την περιοχή όπου τα δόντια σας πληρούν τα ούλα σας καθαρό μπορεί να αποτρέψει την ασθένεια των ούλων, διατηρώντας παράλληλα επιφάνειες των δοντιών σας καθαρό μπορεί να σας βοηθήσει να εξορκίσει κοιλότητες. Εξετάστε αυτά τα βούρτσισμα βασικά από την Ευρωπαϊκή Dental Association:

 • Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, μην βιαστούμε. Πάρτε αρκετό χρόνο για να κάνουν καλή δουλειά.
 • Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Χρησιμοποιήστε ένα φθοριούχο οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες που να ταιριάζει το στόμα σας με άνεση. Εξετάστε τη χρήση ενός ηλεκτρικού ή που λειτουργούν με μπαταρία οδοντόβουρτσα, η οποία μπορεί να μειώσει την πλάκα και μια ήπια μορφή της ασθένειας των ούλων (ουλίτιδα) περισσότερο απ 'ότι το εγχειρίδιο βούρτσισμα. Αυτές οι συσκευές είναι επίσης χρήσιμο αν έχετε αρθρίτιδα ή άλλα προβλήματα τα οποία καθιστούν δύσκολη την βούρτσα αποτελεσματικά.
 • Πρακτική καλή τεχνική Κρατήστε την οδοντόβουρτσά σας σε μια μικρή γωνία -. Με στόχο την τρίχες προς την περιοχή όπου το δόντι σας ικανοποιεί ούλων σας. Βουρτσίστε απαλά με κοντό πίσω-και-εμπρός κινήσεις. Μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε τα έξω, μέσα και μασητικές επιφάνειες των δοντιών σας, καθώς και τη γλώσσα σας.
 • Διατηρήστε τον εξοπλισμό σας καθαρό. Ξεπλένετε πάντα την οδοντόβουρτσά σας με νερό μετά το βούρτσισμα. Αποθηκεύστε την οδοντόβουρτσά σας σε όρθια θέση, αν είναι δυνατόν, και αφήστε το να στεγνώσει με τον αέρα μέχρι να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Μην καλύπτετε συνήθως οδοντόβουρτσες ή την αποθήκευσή τους σε κλειστά δοχεία, τα οποία μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων.
 • Μάθετε πότε πρέπει να αντικαταστήσει την οδοντόβουρτσά σας Επενδύστε σε μια νέα οδοντόβουρτσα ή ένα κεφάλι αντικατάστασης για τα ηλεκτρικά ή που λειτουργούν με μπαταρία οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες -. Ή νωρίτερα, εφόσον οι τρίχες φθαρεί.

Χρήση οδοντικού νήματος για τη στοματική υγεία

Μπορείτε δεν μπορεί να φτάσει τα σφιχτά διαστήματα ανάμεσα στα δόντια σας και κάτω από την παρυφή των ούλων με μια οδοντόβουρτσα. Αυτός είναι ο λόγος καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος είναι σημαντική. Όταν νήμα:

 • Μην αμελώ. Σπάστε περίπου 18 ίντσες (46 εκατοστά) του οδοντικού νήματος. Τυλίξτε το μεγαλύτερο μέρος του νήματος γύρω από το μεσαίο δάχτυλο από τη μία πλευρά, και το υπόλοιπο γύρω από το μεσαίο δάχτυλο από την άλλη πλευρά. Κρατήστε το νήμα σφιχτά μεταξύ τους αντίχειρες και forefingers σας.
 • Να είναι ευγενής. Οδηγός το νήμα ανάμεσα στα δόντια σας, χρησιμοποιώντας μια κίνηση τριβής. Μην snap το νήμα στα ούλα σας. Όταν το νήμα φθάσει γραμμή των ούλων σας, η καμπύλη είναι κατά ένα δόντι.
 • Πάρ 'το ένα δόντι σε μια στιγμή. Σύρετε το νήμα μέσα στο χώρο μεταξύ των ούλων και των δοντιών σας. Χρησιμοποιήστε το νήμα για να τρίβετε απαλά την πλευρά του δοντιού σε ένα up-and-κάτω κίνηση. Χαλαρώστε φρέσκα νήμα καθώς προχωρείτε με το υπόλοιπο των δοντιών σας.
 • Keep it up Αν σας είναι δύσκολο να χειριστεί νήμα, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό μεσοδόντια -. Όπως ένα ειδικό ξύλινο ή πλαστικό επιλογή, στικ ή βούρτσα σχεδιασμένη για τον καθαρισμό των δοντιών.

Εφ 'όσον έχετε κάνει μια εμπεριστατωμένη δουλειά, δεν έχει σημασία αν βουρτσίζετε ή νήμα πρώτη. Ωστόσο, η χρήση οδοντικού νήματος πριν το βούρτσισμα μπορεί να δώσει περισσότερο φθόριο από την οδοντόπαστα σας να φτάσει ανάμεσα στα δόντια σας.

Βλέπε επίσης

Στοματική υγεία: ανανεώσει τις οδοντιατρικές βασικά φροντίδας

Άλλα από του στόματος συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας

Εκτός από την καθημερινή βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντιμικροβιακό ξεπλύνετε το στόμα ή ξεπλύνετε το στόμα που περιέχει φθόριο για την προαγωγή της στοματικής υγείας.

Για να αφαιρέσετε τα σωματίδια των τροφίμων από τα δόντια σας που δεν έχουν αποσπασθεί από χρήση οδοντικού νήματος ή βούρτσισμα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια προφορική καταιονισμού - μια συσκευή που έχει ως στόχο ένα ρεύμα του νερού στα δόντια σας. Αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τα ούλα σας. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι μια προφορική καταιονισμού δεν αντικαθιστά καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος, δεδομένου ότι δεν απομάκρυνση της πλάκας.

Πότε πρέπει να δείτε τον οδοντίατρο

Για την πρόληψη των ασθενειών των ούλων και άλλα προβλήματα στοματικής υγείας, το χρονοδιάγραμμα τακτική οδοντιατρική καθαρισμοί και τις εξετάσεις. Εν τω μεταξύ, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν προβλήματα στοματικής υγείας, όπως:

 • Κόκκινο, τρυφερά ή πρησμένα ούλα
 • Ούλα που ματώνουν όταν βουρτσίζετε ή νήμα
 • Ούλα που αρχίζουν το τράβηγμα μακριά από τα δόντια σας
 • Χαλαρά μόνιμα δόντια
 • Αλλαγές στον τρόπο σας επάνω και κάτω δόντια ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους
 • Ασυνήθιστη ευαισθησία στη ζέστη και στο κρύο
 • Επίμονη κακή αναπνοή ή ασυνήθιστη γεύση στο στόμα σας
Την υγεία των ενηλίκων. Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Την υγεία των ενηλίκων. Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Θυμηθείτε, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων με τα ούλα, τα δόντια και το στόμα σας μπορεί να βοηθήσει να εξασφαλίσει μια διάρκεια ζωής της καλής στοματικής υγείας.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων