Η υγεία των παιδιών

Υιοθετούσες οικογένειες: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί

Υιοθετούσες οικογένειες μπορεί να είναι επιτυχής αν τα μέλη της οικογένειας εργάζονται για την οικοδόμηση υγιών σχέσεων. Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί για να είναι μέρος μιας αναμειγνύονται οικογένεια.

Σχέσεις στην υιοθετούσες οικογένειες μπορεί να είναι περίπλοκη. Όταν ένα νέο μορφές stepfamily, κάθε μέλος της οικογένειας αντιμετωπίζει ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων και των πιθανών πηγών του στρες. Ακόμα, είναι δυνατό να οικοδομήσουμε μια επιτυχημένη αναμειγνύονται οικογένεια.

Εξετάσουν τις προκλήσεις μια μικτή οικογένεια θα μπορούσε να δημιουργήσει για το παιδί σας - και τι μπορείτε να κάνετε για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, όπως μπορείτε να οικοδομήσουμε μια νέα ζωή μαζί.

Αναγνωρίστε και θρηνούν τις απώλειες

Το παιδί σας μπορεί να πραγματεύεται με αγωνία πάνω από ένα διαζύγιο ή το θάνατο του ενός γονέα - ή ίσως το παιδί λιμάνια σας αποστακτήρες Ελπίζουμε ότι εσείς και ο πρώην σύζυγος θα επανενώνει. Ομοίως, το παιδί σας μπορεί επίσης να ανησυχούν ότι το νέο γάμο και την οικογενειακή κατάσταση δεν θα διαρκέσει.

Ακούστε τους φόβους και τις ανησυχίες του παιδιού σας, και αφήστε το παιδί σας να θεραπεύσει στο δικό του ρυθμό. Μην περιμένετε τα συναισθήματα του παιδιού σας να επιλύσουν γρήγορα ή σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη στιγμή - όπως στο γάμο σας ή στην κίνηση ημέρα.

Να φροντίζετε υπάρχουσες οικογενειακές σχέσεις

Περάστε οικογενειακές σχέσεις ανατροφή του χρόνου που υπήρχε πριν από τη δημιουργία της stepfamily σας. Για παράδειγμα, το σχέδιο ειδικές δραστηριότητες ή τις εξόδους, που αφορούν αποκλειστικά εσάς και το παιδί σας.

Να θυμάστε, επίσης, ότι ένα παιδί εισέρχεται σε μια νέα αναμειγνύονται οικογένεια να αισθάνεται διχασμένος ανάμεσα στο γονέα με τον οποίο αυτός ή αυτή ζει και του άλλου γονέα. Σεβαστείτε τα συναισθήματα του παιδιού σας, και να είστε προσεκτικοί για να μην κάνουν αρνητικά σχόλια για τον άλλο γονέα - ανεξάρτητα από τα συναισθήματά σας για το άτομό του.

Προώθηση νέων οικογενειακές σχέσεις

Μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί να μάθει πώς να πλοηγηθείτε σχέσεις με μια νέα θετός γονέας ή stepsiblings.

Για να βοηθήσετε το παιδί σας σχηματίζουν αυτά τα ομόλογα, μπορεί να εντοπίσει κοινά συμφέροντα μεταξύ των μελών της αναμειγνύονται οικογένεια σας. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να περνούν το χρόνο να γνωρίσουν του ή νέα μέλη της οικογένειάς του. Να είστε προσεκτικοί για να αφήσει τις νέες σχέσεις να αναπτύξουν το δικό τους ρυθμό, όμως.

Εάν το παιδί σας επικρίνει του ή της stepparent, προσπαθήστε να μην αντιδρά υπερβολικά. Πάρτε την άνεση στο γεγονός ότι, αν η stepparent είναι ειλικρινής όσον αφορά την συμπεριφορά του να οικοδομήσουμε μια σχέση, θετικά συναισθήματα θα αντισταθμίσουν ενδεχόμενες αρνητικές αυτές τελικά.

Βλέπε επίσης

Υιοθετούσες οικογένειες: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί

Ενθαρρύνει το σεβασμό

Μπορεί να πάρει ένα-δύο χρόνια - ή και περισσότερο - για μια νέα stepfamily να προσαρμοστούν για να ζουν μαζί.

Μην πίεση το παιδί σας ή άλλα μέλη της οικογένειας για να κάνουν νέες σχέσεις λειτουργούν αμέσως. Αντ 'αυτού, ενθαρρύνει όλα τα μέλη της οικογένειας να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Πάρτε αποφάσεις ως ομάδα

Σκεφτείτε αναμειγνύονται οικογένεια σας ως μονάδα. Εξετάστε την πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων οικογένεια για να συζητήσουν τα προβλήματα και να καταλήξει σε θετικές λύσεις ως ομάδα.

Να γνωρίζετε πότε να ζητήσει πρόσθετη βοήθεια

Οι περισσότεροι υιοθετούσες οικογένειες είναι σε θέση να χτίσουν σχέσεις και να επεξεργάζονται τα προβλήματά τους με την πάροδο του χρόνου. Άλλοι χρειάζονται επιπλέον βοήθεια.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου, το παιδί σας μπορεί να ωφεληθεί από το να μιλάμε σε μια ψυχική φορέα για την υγεία, αν αυτός ή αυτή αισθάνεται:

 • Μόνος στην αντιμετώπιση του ή της ζημίες
 • Διχασμένος ανάμεσα σε δύο γονείς ή νοικοκυριά
 • Αποκλείεται
 • Απομονωμένη από τα συναισθήματα του θυμού και της ενοχής
 • Σίγουροι για το τι είναι σωστό
 • Άβολα με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του ή πρωτότυπο οικογένεια ή stepfamily της

Επιπλέον, η οικογενειακή θεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη, εάν:

 • Το παιδί σας δείχνει θυμό ή αγανάκτηση προς ένα συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας
 • Ένα παιδί φαίνεται να ευνοείται έναντι κάποιας άλλης
 • Πειθαρχία επαφίεται μόνο γονέα του παιδιού, παρά τη συμμετοχή τόσο του γονέα και stepparent
 • Το παιδί σας κλαίει συχνά ή αρχίζει να αποσύρει
 • Τα μέλη της οικογένειας αντλούν καμία ευχαρίστηση από το τυπικό ευχάριστες δραστηριότητες, όπως το να είναι με τους φίλους σας
Η υγεία των παιδιών. Υιοθετούσες οικογένειες: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί.
Η υγεία των παιδιών. Υιοθετούσες οικογένειες: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί.

Θυμηθείτε, κάνοντας μια επιτυχημένη stepfamily παίρνει το χρόνο. Ενθαρρύνετε την οικογένειά σας να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και να αναπτύξουν νέες παραδόσεις μαζί. Την πάροδο του χρόνου αναμειγνύονται οικογένεια σας μπορεί να χτίσει δεσμούς που θα διαρκέσει μια ζωή.

Βλέπε επίσης