Η υγεία των παιδιών

Μαθησιακές διαταραχές: γνωρίζουν τα συμπτώματα, πώς να βοηθήσουν

Μαθησιακές διαταραχές μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί να διαβάσει, να γράψει ή να κάνει απλές μαθηματικές πράξεις. Κατανοήστε τα σημάδια και τι μπορείτε να κάνετε.

Πολλά παιδιά που έχουν μαθησιακές διαταραχές, επίσης γνωστό ως μαθησιακές δυσκολίες, τον αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τη διάγνωση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει ένα παιδί της αυτοεκτίμησης και τα κίνητρα. Κατανοήστε πώς να εντοπίσει σημάδια που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μαθησιακές διαταραχές και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει.

Ποια είναι μερικά κοινά είδη των μαθησιακών διαταραχών;

Ένα εκπαιδευτικό διαταραχή είναι μια διαταραχή που επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν τις ακαδημαϊκές δεξιότητες, όπως η ανάγνωση και τον υπολογισμό. Μάθηση διαταραχές δεν είναι το ίδιο με πνευματική ή σωματική αναπηρία, και δεν αντανακλούν την ευφυΐα ενός παιδιού. Αντ 'αυτού, μαθησιακές διαταραχές επηρεάζουν την ικανότητα ενός παιδιού να ολοκληρώσει μια εργασία ή να χρησιμοποιήσετε ορισμένες δεξιότητες, ιδιαίτερα στο σχολείο.

Η υγεία των παιδιών. Η μη λεκτική μαθησιακή δυσκολία.
Η υγεία των παιδιών. Η μη λεκτική μαθησιακή δυσκολία.

Οι πιο συχνές διαταραχές μάθησης περιλαμβάνουν:

 • Δυσλεξία. Δυσλεξία είναι μια μαθησιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην ανάγνωση, την ορθογραφία και υπενθυμίζοντας γνωστές λέξεις.
 • Δυσαριθμησία. Δυσαριθμησία είναι μια μαθησιακή διαταραχή που σχετίζεται με μαθηματικών εννοιών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στην επίλυση ακόμα και απλά μαθηματικά προβλήματα ή αλληλουχίας πληροφορίες ή γεγονότα.
 • Η μη λεκτική μαθησιακή δυσκολία. Αυτή η διαταραχή μάθησης χαρακτηρίζεται από δυσκολία με μη λεκτικές νύξεις, όπως είναι ο συντονισμός και η γλώσσα του σώματος.

Μερικά παιδιά μπορεί να έχουν περισσότερες από μία διαταραχή μάθησης.

Τι προκαλεί μαθησιακές διαταραχές;

Παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαθησιακών διαταραχών περιλαμβάνουν:

 • Γενετική. Μερικές μαθησιακές διαταραχές, όπως η ανάγνωση και τα μαθηματικά διαταραχές, είναι κληρονομικές.
 • Ιατρικές καταστάσεις. Κακή ανάπτυξη στη μήτρα (σοβαρή ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης), η έκθεση στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά πριν γεννηθεί, και το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση είναι παράγοντες κινδύνου που έχουν συνδεθεί με μαθησιακές διαταραχές. Οι τραυματισμοί στο κεφάλι μπορούν επίσης να διαδραματίσουν έναν ρόλο στην ανάπτυξη των μαθησιακών διαταραχών.
 • Περιβαλλοντική έκθεση. Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα μολύβδου έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο των μαθησιακών διαταραχών.

Βλέπε επίσης

Μαθησιακές διαταραχές: γνωρίζουν τα συμπτώματα, πώς να βοηθήσουν

Ποια είναι τα συμπτώματα των μαθησιακών διαταραχών;

Προσδιορισμός μια μαθησιακή διαταραχή μπορεί να είναι δύσκολη. Το παιδί σας μπορεί να έχει μια μαθησιακή διαταραχή, αν αυτός ή αυτή:

 • Βιώνει μια καθυστέρηση στην επίτευξη μιας αναπτυξιακό ορόσημο, ενώ οι περισσότερες άλλες πτυχές της την ανάπτυξή του είναι φυσιολογική
 • Έχει δυσκολία στην κατανόηση και ακολουθώντας τις οδηγίες
 • Έχει πρόβλημα να θυμάστε ό, τι κάποιος είπε ακριβώς το άτομό
 • Στερείται συντονισμού στο περπάτημα, σπορ ή δεξιότητες, όπως κατέχουν ένα μολύβι
 • Εύκολα χάνει ή λαθεμένα σπίτι, τα σχολικά βιβλία ή άλλα αντικείμενα
 • Έχει δυσκολία στην κατανόηση της έννοιας του χρόνου
 • Αντιστέκεται κάνει την εργασία ή τις δραστηριότητες που αφορούν την ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά, ή με συνέπεια να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις αναθέσεις σπίτι χωρίς σημαντική βοήθεια
 • Πράξεις ή να δείχνει περιφρόνηση, εχθρότητας ή υπερβολικές συναισθηματικές αντιδράσεις στο σχολείο ή κάνοντας ακαδημαϊκές δραστηριότητες, όπως η εργασία ή την ανάγνωση

Αναζητώντας βοήθεια για τις μαθησιακές διαταραχές

Η πρώιμη παρέμβαση είναι απαραίτητη για ένα παιδί που έχει μια μαθησιακή διαταραχή. Μαθησιακές διαταραχές μπορεί χιονοστιβάδας. Για παράδειγμα, ένα παιδί που δεν έχει μάθει να προσθέσετε στο δημοτικό σχολείο δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει άλγεβρα στο γυμνάσιο. Τα παιδιά που έχουν μαθησιακές διαταραχές μπορεί να βιώσουν το άγχος των επιδόσεων, η κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση - και να χάσουν το κίνητρο. Μερικά παιδιά επίσης μπορεί να λειτουργήσει έξω, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό ζήτημα.

Αν εσείς ή το δάσκαλο του παιδιού σας σκέφτεται το παιδί σας μπορεί να έχει μια μαθησιακή διαταραχή, έχοντας εξετάσει το άτομό αξιολογούνται από παιδοψυχολόγο ή νευροψυχολόγος. Πολλά σχολεία προσφέρουν επίσης τις δοκιμές για τον εντοπισμό μαθησιακών διαταραχών.

Πρώτον, το παιδί σας θα υποβληθεί σε εξετάσεις πιθανό να αποκλειστεί όρασης ή ακοής προβλήματα ή άλλες ιατρικές παθήσεις. Ένας ψυχολόγος ή ειδικός μάθησης θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια εξετάσεις, καθώς και να μιλήσετε με εσάς και το παιδί σας και να εξετάσουμε την ιστορία του σχολείου του παιδιού σας, για να διαπιστώσετε αν το παιδί σας έχει μια μαθησιακή διαταραχή. Σε πολλές περιπτώσεις, απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση για να γίνει η διάγνωση.

Λάβετε υπόψη σας ότι μερικά παιδιά είναι φυσικά πιο αργοί μαθητές και μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αναπτύξουν την ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά. Άλλοι, ωστόσο, έχουν διαταραχές που επηρεάζουν την ικανότητά τους να μαθαίνουν.

Θεραπευτικές επιλογές

Εάν το παιδί σας έχει μια μαθησιακή διαταραχή, ο γιατρός ή το σχολείο του παιδιού σας μπορεί να συστήσει:

 • Extra βοήθεια. Ένας ειδικός ανάγνωσης, καθηγητή μαθηματικών ή άλλο εκπαιδευμένο επαγγελματία μπορεί να διδάξει τις τεχνικές του παιδιού σας για τη βελτίωση του ή της ακαδημαϊκά προσόντα. Οι δάσκαλοι μπορούν να επίσης να διδάξει τα παιδιά και οργανωτικές δεξιότητες μελέτης.
 • Εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης (IEP). Σχολείο του παιδιού σας μπορεί να αναπτύξει μια IEP για το παιδί σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για το πώς αυτός ή αυτή μπορεί καλύτερα να μάθουν στο σχολείο. Μάθετε αν το κράτος σας διαθέτει νομοθεσία σχετικά με Εξατομικευμένων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
 • Θεραπεία. Ανάλογα με τις μαθησιακές διαταραχές, μερικά παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία. Για παράδειγμα, λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες γλώσσα. Η εργοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων ενός παιδιού που έχει εγγράφως προβλήματα.
 • Φαρμακευτική αγωγή. Γιατρός του παιδιού σας μπορεί να συστήσει φαρμακευτική αγωγή για να μειώσει τα διόδια της μαθησιακής διαταραχής. Εάν το παιδί σας έχει κατάθλιψη ή σοβαρό άγχος, ορισμένα φάρμακα μπορεί να βοηθήσει. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη.
 • Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική. Κάποια έρευνα δείχνει ότι οι συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες, όπως η θεραπεία με τη μουσική, μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά που έχουν μαθησιακές διαταραχές. Περαιτέρω έρευνα απαιτείται, ωστόσο.

Πριν από τη θεραπεία του παιδιού σας αρχίζει, εσείς και ο γιατρός, οι δάσκαλοι του παιδιού σας ή θεραπευτές θα θέσει τους στόχους για το παιδί σας. Εάν, κατά τη διάρκεια του χρόνου, μικρή πρόοδος, διάγνωση ή θεραπεία του παιδιού σας σχέδια ίσως χρειαστεί να επανεξεταστεί.

Αν και μαθησιακές διαταραχές μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα, υπάρχει ελπίδα. Η πρώιμη παρέμβαση και θεραπεία μπορούν να αποκαταστήσουν πλήρως ορισμένες μαθησιακές διαταραχές. Οικογένεια και οι εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν επίμονη δυσκολίες να επιτύχει την επιτυχία στο σχολείο, καθώς και σε άλλους τομείς της ζωής.

Βλέπε επίσης