Η υγεία των παιδιών

Ψυχική ασθένεια στα παιδιά: γνωρίζουν τα σημάδια

Ψυχική ασθένεια στα παιδιά μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να εντοπίζουν. Ως αποτέλεσμα, πολλά παιδιά που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη θεραπεία δεν παίρνουν τη βοήθεια που χρειάζονται. Κατανοήστε τα προειδοποιητικά σημάδια των ψυχικών ασθενειών στα παιδιά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει.

Γιατί είναι δύσκολο για τους γονείς να εντοπίζουν ψυχική ασθένεια στα παιδιά;

Είναι συνήθως μέχρι τους ενήλικες στη ζωή ενός παιδιού να προσδιορίσει αν το παιδί έχει την ψυχική υγεία. Δυστυχώς, πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα της ψυχικής ασθένειας στα παιδιά. Ακόμη και αν γνωρίζετε τις κόκκινες σημαίες, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει τα σημάδια ενός προβλήματος από την κανονική συμπεριφορά παιδικής ηλικίας. Ίσως λόγο ότι κάθε παιδί εμφανίζει κάποια από αυτά τα σημάδια σε κάποιο σημείο. Οι ανησυχίες σχετικά με το στίγμα που συνδέεται με την ψυχική ασθένεια, η χρήση ορισμένων φαρμάκων και το κόστος της θεραπείας μπορεί επίσης να αποτρέψει τους γονείς να ζητήσουν βοήθεια για ένα παιδί που έχει ένα ύποπτο ψυχική ασθένεια.

Ποιες οι συνθήκες ψυχικής υγείας επηρεάζουν τα παιδιά;

Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από ψυχικές παθήσεις, όπως οι εξής:

 • Οι αγχώδεις διαταραχές Τα παιδιά που έχουν αγχώδεις διαταραχές -. Όπως η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή μετα-τραυματικού στρες, κοινωνική φοβία και διαταραχή γενικευμένου άγχους - άγχος εμπειρία ως ένα επίμονο πρόβλημα που παρεμβαίνει με τις καθημερινές δραστηριότητές τους.
 • Προσοχής (ADHD). Αυτή η κατάσταση συνήθως περιλαμβάνει ένα συνδυασμό των θεμάτων, όπως η δυσκολία στην διατήρηση της προσοχής, υπερκινητικότητα και παρορμητική συμπεριφορά.
 • . Αυτισμός Ο αυτισμός είναι μία ομάδα των σοβαρών αναπτυξιακών προβλημάτων, που ονομάζεται διαταραχές του φάσματος του αυτισμού που εμφανίζονται στην πρώιμη παιδική ηλικία - συνήθως πριν την ηλικία των 3 ​​ετών. Αν και διαφέρουν τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα, όλα διαταραχές αυτισμού να επηρεάσει την ικανότητα ενός παιδιού να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με τους άλλους.
 • Διατροφικές διαταραχές διατροφικές διαταραχές -. Όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση διαταραχή - είναι σοβαρές παθήσεις. Τα παιδιά μπορεί να γίνει τόσο απασχολημένος με το φαγητό και το βάρος που θα επικεντρωθεί σε τίποτε άλλο.
 • Διαταραχές της διάθεσης διαταραχών της διάθεσης -. Όπως η κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή - μπορεί να προκαλέσει ένα παιδί να αισθάνεται επίμονο αίσθημα θλίψης ή ακραίες εναλλαγές της διάθεσης.
 • Σχιζοφρένεια. Αυτή η χρόνια ψυχική ασθένεια προκαλεί ένα παιδί να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα (ψύχωση).

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της ψυχικής ασθένειας στα παιδιά;

Προειδοποιητικά σημάδια ότι το παιδί σας μπορεί να έχει μια ψυχική κατάσταση της υγείας περιλαμβάνουν:

 • Μεταβολές της διάθεσης. Ψάξτε για τα συναισθήματα της θλίψης ή ανάκλησης που διαρκούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες ή σοβαρές εναλλαγές της διάθεσης που προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις στο σπίτι ή στο σχολείο.
 • . Έντονα συναισθήματα Να είστε ενήμεροι για τα συναισθήματα της συντριπτικής φόβο για κανένα λόγο - μερικές φορές με μια καρδιά αγωνιστικά ή γρήγορη αναπνοή - ή ανησυχίες ή φόβους αρκετά έντονη για να παρεμβαίνει με τις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Αλλαγές συμπεριφοράς. Αυτό περιλαμβάνει δραστικές αλλαγές στη συμπεριφορά ή την προσωπικότητα, καθώς και τα επικίνδυνα ή out-of-τον έλεγχο της συμπεριφοράς. Καταπολέμηση συχνά, χρησιμοποιώντας όπλα ή εκφράζουν την επιθυμία να βλάψει σοβαρά τους άλλους, επίσης, είναι τα προειδοποιητικά σημάδια.
 • Δυσκολία στη συγκέντρωση. Ψάξτε για σημάδια του προβλήματος εστίαση ή ακόμη συνεδρίαση, δύο εκ των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει στην κακή απόδοση στο σχολείο.
 • Ανεξήγητη απώλεια βάρους. Μια ξαφνική απώλεια της όρεξης, συχνοί έμετοι ή χρήση καθαρτικών μπορεί να υποδεικνύουν μια διατροφική διαταραχή.
 • Σωματική βλάβη. Μερικές φορές μια ψυχική κατάσταση της υγείας οδηγεί σε αυτοκτονικές σκέψεις ή πραγματικές απόπειρες αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας.
 • Η κατάχρηση ουσιών. Μερικά παιδιά χρησιμοποιούν ναρκωτικά ή αλκοόλ για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους.

Βλέπε επίσης

Ψυχική ασθένεια στα παιδιά: γνωρίζουν τα σημάδια

Τι πρέπει να κάνω αν υποψιάζεστε ότι το παιδί μου έχει μια ψυχική κατάσταση της υγείας;

Εάν ανησυχείτε για την ψυχική υγεία του παιδιού σας, συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας. Περιγράψτε τη συμπεριφορά που σας αφορά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με το δάσκαλο του παιδιού σας, τους στενούς φίλους ή τους αγαπημένους αυτούς ή άλλους φροντιστές για να δείτε αν έχετε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού σας. Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με το γιατρό του παιδιού σας, πάρα πολύ.

Πώς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης διάγνωση ψυχικής ασθένειας στα παιδιά;

Οι συνθήκες ψυχικής υγείας στα παιδιά που έχουν διαγνωστεί και να αντιμετωπίζονται με βάση τα σημεία και τα συμπτώματα και πώς η κατάσταση επηρεάζει την καθημερινή ζωή ενός παιδιού. Δεν υπάρχουν απλές δοκιμές για να διαπιστωθεί αν κάτι είναι λάθος. Για να κάνει μια διάγνωση, ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να συστήσει ότι το παιδί σας να αξιολογηθεί από έναν ειδικό, όπως έναν ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ψυχιατρική νοσηλεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας ή συμπεριφοράς θεραπευτή. Ο γιατρός του παιδιού σας ή ψυχικής παροχής υγείας θα συνεργαστεί με το παιδί σας για να διαπιστώσετε αν αυτός ή αυτή έχει μια ψυχική κατάσταση της υγείας βασίζεται σε κριτήρια στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM) - ένας οδηγός που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Psychiatric Association που εξηγεί το σημεία και συμπτώματα που σηματοδοτούν συνθήκες ψυχικής υγείας.

Ο γιατρός του παιδιού σας ή την ψυχική υγεία πάροχος θα εξετάσει επίσης για άλλες πιθανές αιτίες για τη συμπεριφορά του παιδιού σας, όπως το ιστορικό των παθήσεων ή τραύμα. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού σας, πόσο καιρό το παιδί σας έχει συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, οι εκπαιδευτικοί »ή φροντιστές αντιλήψεις του προβλήματος, καθώς και κάθε οικογενειακό ιστορικό της ψυχικής υγείας.

Διάγνωση ψυχική ασθένεια στα παιδιά μπορεί να είναι δύσκολη επειδή τα μικρά παιδιά έχουν συχνά δυσκολεύονται να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και την κανονική ανάπτυξη διαφέρει από παιδί σε παιδί. Παρά αυτές τις προκλήσεις, η σωστή διάγνωση είναι ένα ουσιαστικό μέρος των κατευθυντήριων θεραπείας.

Πώς είναι ψυχική ασθένεια στα παιδιά αντιμετωπίζεται;

Κοινές επιλογές θεραπείας για τα παιδιά που έχουν οι συνθήκες ψυχικής υγείας περιλαμβάνουν:

 • Ψυχοθεραπεία. Ψυχοθεραπεία, επίσης γνωστή ως λογοθεραπείας ή συμπεριφορική θεραπεία, είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ψυχικής υγείας, μιλώντας με έναν ψυχολόγο ή άλλες ψυχικές παροχής υγείας. Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, ένα παιδί μπορεί να μάθει για του ή της κατάστασης, τις διαθέσεις της, συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να μάθει πώς να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες με υγιή αντιμετώπιση των δεξιοτήτων.
 • . Αγωγή, ο γιατρός του παιδιού σας ή την ψυχική υγεία πάροχος μπορεί να συστήσει ότι το παιδί σας να λάβει ορισμένα φάρμακα - όπως διεγερτικά, αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά φάρμακα, αντιψυχωσικά ή σταθεροποιητικά της διάθεσης - για τη θεραπεία του ή την ψυχική κατάσταση της υγείας.

Μερικά παιδιά να επωφεληθούν από ένα συνδυασμό των προσεγγίσεων. Συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας ή ψυχικής παροχής υγείας να καθορίσει τι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για το παιδί σας, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων και των οφελών συγκεκριμένων φαρμάκων.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να αντιμετωπίσουν την ψυχική ασθένεια;

Το παιδί σας χρειάζεται την υποστήριξή σας τώρα περισσότερο από ποτέ. Πριν από ένα παιδί έχει διαγνωσθεί με μια ψυχική κατάσταση της υγείας, οι γονείς και τα παιδιά βιώνουν συχνά αισθήματα απελπισίας, θυμού και απογοήτευσης. Ρωτήστε την ψυχική πάροχο υγείας του παιδιού σας για συμβουλές σχετικά με το πώς να αλλάξετε τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με το παιδί σας, καθώς και πώς να χειριστεί δύσκολα συμπεριφορά. Αναζητήστε τρόπους για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε με το παιδί σας. Έπαινος του ή της δυνάμεις και ικανότητες. Εξερευνήστε νέες τεχνικές διαχείρισης του στρες, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να ήρεμα ανταποκριθεί σε στρεσογόνες καταστάσεις. Σκεφτείτε αναζητούν συμβουλευτική της οικογένειας ή τη βοήθεια των ομάδων υποστήριξης, πάρα πολύ. Είναι σημαντικό για εσάς και τους αγαπημένους σας να κατανοήσουν την ασθένειά του παιδιού σας και τα συναισθήματά του, καθώς και αυτό που όλοι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας.

Η υγεία των παιδιών. Προσοχής (ADHD).
Η υγεία των παιδιών. Προσοχής (ADHD).

Για να βοηθήσετε το παιδί σας να πετύχει στο σχολείο, πληροφορούν τους δασκάλους του παιδιού σας και το σχολικό σύμβουλο ότι το παιδί σας έχει μια ψυχική κατάσταση της υγείας. Εάν είναι απαραίτητο, συνεργάζεται με το προσωπικό του σχολείου να αναπτύξει ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού σας.

Εάν ανησυχείτε για την ψυχική υγεία του παιδιού σας, ζητήστε τη συμβουλή. Μην αποφύγετε τη λήψη βοήθειας για το παιδί σας από ντροπή ή φόβο. Με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορείτε να μάθετε αν το παιδί σας έχει μια ψυχική κατάσταση της υγείας και να εξερευνήσετε τις επιλογές θεραπείας για να τον βοηθήσουν να ευδοκιμήσουν.

Βλέπε επίσης