Η δηλητηρίαση από μόλυβδο

Η έκθεση στο μόλυβδο: συμβουλές για να προστατεύσετε το παιδί σας

Η έκθεση στο μόλυβδο μπορεί να προληφθεί. Μάθετε περισσότερα για κοινές πηγές έκθεσης στον μόλυβδο, και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το παιδί σας.

Τα μικρά παιδιά διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με έκθεση στο μόλυβδο, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών βλάβες στον εγκέφαλο και στα νεφρά. Παιδιά ηλικίας 3 ετών και κάτω είναι ιδιαίτερα ευάλωτα επειδή τους τρόπους να παίζουν και να εξερευνήσετε - όπως η ανίχνευση και βάζοντας αντικείμενα στο στόμα τους - αυξάνουν τον κίνδυνο επαφής τους με μόλυβδο, και του μολύβδου εισέρχονται στο σώμα τους μέσα από την αναπνοή ή την κατάποση.

Ποιες είναι οι κοινές αιτίες της έκθεση στο μόλυβδο;

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο. Folk ή ένδικα μέσα για την υγεία σπίτι και ορισμένα καλλυντικά.
Η δηλητηρίαση από μόλυβδο. Folk ή ένδικα μέσα για την υγεία σπίτι και ορισμένα καλλυντικά.

Τα παιδιά μπορούν να εκτεθούν σε οδηγήσει μέσα από πολλές πηγές, όπως οι εξής:

 • Η προγεννητική έκθεση. Μόλυβδος διαπερνά τον πλακούντα. Ένα βρέφος έχει συνήθως μολύβδου στο αίμα επίπεδο συγκέντρωσης παρόμοια με του ή της μητέρας της.
 • Χώμα και νερό. Σωματιδίων μολύβδου από ένα πρόσθετο βενζίνης ή το χρώμα μπορούν να εγκατασταθούν στο έδαφος και διαρκούν για χρόνια, και μολύβδου και του χαλκού σωλήνες συγκολλούνται με μόλυβδο μπορεί να απελευθερώσει σωματίδια στο νερό της βρύσης.
 • Ο μόλυβδος χρώμα. Η χρήση του μολύβδου με βάση τα χρώματα για τα σπίτια, παιδικά παιχνίδια και τα έπιπλα οικιακής χρήσης έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη από το 1978. Ωστόσο, με βάση το μόλυβδο χρώμα είναι ακόμα σε τοίχους και ξύλινες κατασκευές σε πολλά μεγάλα σπίτια και διαμερίσματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσει σε παιδιά τρώνε με βάση το μόλυβδο τσιπ χρωμάτων. Γυαλώματα βρέθηκαν σε κεραμικά, πορσελάνινα και κεραμικά, επίσης, μπορεί να περιέχουν μόλυβδο, η οποία καταλήγει στα τρόφιμα. Με βάση το μόλυβδο χρώμα μπορεί να βρεθεί σε παιχνίδια και άλλα προϊόντα που παράγονται στο εξωτερικό.
 • Παιδικά προϊόντα. Ο μόλυβδος μπορεί να βρεθεί σε παιδικά κοσμήματα ή τα προϊόντα που κατασκευάζονται από βινύλιο ή πλαστικό, όπως σαλιάρες, σακίδια, καθίσματα αυτοκινήτων και κουτιά γεύμα. Ένα παιδί μπορεί να απορροφήσει μολύβδου που βρέθηκαν σε αυτά τα προϊόντα από το μάσημα ή μάσημα σε αυτά ή να εισπνέουν μόλυβδο, εφόσον το προϊόν έχει καεί, υποστεί ζημιά ή φθορά.
 • Οικιακή σκόνη. Οικιακά σκόνη μπορεί να περιέχει μόλυβδο από τα τσιπ χρωμάτων ή χώμα που έχει μεταφερθεί από το εξωτερικό.
 • Τροφίμων. Τροφίμων μπορεί να έχουν μολυνθεί με μόλυβδο κατά την παραγωγή, την επεξεργασία, τη συσκευασία, την προετοιμασία ή την αποθήκευση. Για παράδειγμα, τα λαχανικά μπορεί να καλλιεργηθεί σε χώμα που περιέχει μόλυβδο, ή εκτεθειμένα να εξαντλήσει από το καύσιμο που περιέχει μόλυβδο. Ο μόλυβδος μπορεί να διαρρεύσει σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα από κουτιά κατασκευάζονται με μόλυβδο συγκόλλησης. Και μερικά δοχεία τροφίμων και γλάστρες περιέχουν μόλυβδο, όπως ο μόλυβδος, εφυαλωμένη κεραμική και μόλυβδο γυαλί κρύσταλλο.
 • Folk ή το σπίτι διορθωτικά μέτρα για την υγεία και ορισμένα καλλυντικά. Ορισμένες παραδοσιακές θεραπείες, όπως η δυσπεψία θεραπείες azarcon και την Γκρέτα, μπορεί να περιέχει μόλυβδο. Επίσης, ορισμένα είδη των χρωμάτων και χρωστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στο μακιγιάζ και βαφές μαλλιών περιέχουν μόλυβδο.
 • Τεχνητή αθλητικούς χώρους. Τεχνητό χλοοτάπητα είναι κατασκευασμένα από νάιλον ή ένα μίγμα νάιλον και πολυαιθυλένιο μπορεί να περιέχουν ανθυγιεινά επίπεδα μολύβδου σκόνης, η οποία θα μπορούσε να εισπνεύσει ή να καταπιεί ένα παιδί.

Η έκθεση στο μόλυβδο: συμβουλές για να προστατεύσετε το παιδί σας

Πώς μπορώ να προστατεύσω το παιδί μου από την έκθεση στο μόλυβδο;

Μπορείτε να πάρετε απλά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο του παιδιού σας η έκθεση στο μόλυβδο. Για παράδειγμα:

 • Ελέγξτε το σπίτι. Σπίτια σας χτίστηκε πριν από το 1978 είναι πιο πιθανό να περιέχουν μόλυβδο. Επαγγελματικός καθαρισμός, κατάλληλες τεχνικές σταθεροποίησης χρώματος και επισκευές γίνει από πιστοποιημένο εργολάβο μπορεί να μειώσει την έκθεση στο μόλυβδο. Να είστε βέβαιος να προστατεύσει την οικογένεια και τα υπάρχοντά σας, ενώ τα θέματα μολύβδου αντιμετωπίζονται. Πριν αγοράσετε ένα σπίτι, που έχουν ελεγχθεί για το μόλυβδο. Πριν υπογράψετε μισθωτήριο, να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη για να οδηγήσει.
 • Κρατήστε τα παιδιά από δυνητικά μολυσμένες περιοχές. Μην αφήνετε το παιδί σας κοντά σε παλιά παράθυρα, παλιά βεράντες, γυμνό έδαφος, χώμα δίπλα σε ένα παλιό σπίτι, ή σε περιοχές με ξεφλούδισμα ή ξεφλούδισμα χρώμα. Αν είναι δυνατόν, να χλοοτάπητας σε τομείς γυμνό έδαφος ή να καλύπτουν τα γυμνά σημεία με σπόρους προς σπορά χόρτου, σάπια φύλλα ή ροκανίδια. Εάν το σπίτι σας περιέχει ξεφλούδισμα ή ξεφλούδισμα βαφή, καθαρισμό τσιπ αμέσως και καλύπτουν απολέπιση μπαλώματα με κολλητική ταινία ή χαρτί επαφή μέχρι το χρώμα μπορεί να αφαιρεθεί.
 • Φίλτρο νερού. Ανταλλαγής ιόντων φίλτρων, αντίστροφη όσμωση φίλτρα και απόσταξη μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά το μόλυβδο από το νερό. Αν δεν χρησιμοποιείτε ένα φίλτρο και να ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι, τρέχει κρύο νερό βρύσης για 15 έως 30 δευτερόλεπτα πριν από τη χρήση. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό βρύσης για το μαγείρεμα, το ποτό ή να κάνει τον τύπο του μωρού. Ζεστό νερό απορροφά οδηγήσει πιο γρήγορα από ό, τι κάνει κρύο νερό.
 • Πάρτε προφυλάξεις στην κουζίνα Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε δοχεία από γυαλί, πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα -. Δεν είναι ανοικτή δοχεία. Εάν δεν είστε σίγουροι αν αγγειοπλαστική έχει ένα λούστρο προβάδισμα, το χρησιμοποιούν μόνο για διακόσμηση.
 • Ενθαρρύνετε την καλή υγιεινή. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας να πλένει του ή της χέρια και το πρόσωπό σας μετά το παιχνίδι έξω ή με τα κατοικίδια ζώα και πριν από το φαγητό και τον ύπνο. Επίσης, πλένετε τακτικά τα παιδικά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να έχουν μολυνθεί από το έδαφος ή οικιακής σκόνης.
 • Να προωθηθεί μια ισορροπημένη διατροφή. Τρώγοντας μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του παιδιού του μολύβδου.
 • Αποφύγετε προϊόντα και τα παιχνίδια ορισμένων παιδιών Αποφύγετε την αγορά nonbrand παιχνίδια, παλιά παιχνίδια, και παιχνίδια από τα καταστήματα έκπτωσης ή ιδιωτικούς πωλητές -. Εκτός και αν μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα παιχνίδια που έχουν παραχθεί χωρίς μόλυβδο ή άλλες επιβλαβείς ουσίες. Μην δίνετε φορεσιά κοσμήματα για τα μικρά παιδιά. Ελέγχετε τακτικά μολύβδου λίστες ανάκλησης, και να έχετε κατά νου ότι οι εμπορικές τεστ μολύβδου μπορεί να μην είναι αξιόπιστα.
 • Πάρτε προφυλάξεις γύρω από τεχνητή αθλητικούς χώρους Μην αφήνετε το παιδί σας να φάει σε ένα τεχνητό πεδίο, και να κρατήσει σε πόσιμο νερό -. Όταν δεν είναι σε χρήση - σε μια τσάντα ή καλυμμένο δοχείο. Μετά την αναχώρηση από το πεδίο, το παιδί σας να αφαιρέσει του ή της ρούχα και γυρίστε το μέσα έξω για να αποφεύγουν τον εντοπισμό μολυσμένων σκόνη από την περιοχή παιχνιδιού. Εάν η ενδυμασία δεν μπορεί να αφαιρεθεί, έχει το παιδί σας να καθίσει σε μια πετσέτα ή κουβέρτα στο όχημά σας. Πλύνετε τα μολυσμένα ρούχα, πετσέτες και κουβέρτες ξεχωριστά. Κρατήστε τα παπούτσια φοριούνται στον χώρο έξω από το σπίτι σας. Έχετε το παιδί σας να κάνει μπάνιο με σαπούνι και νερό μετά το παιχνίδι στο γήπεδο.
 • Αποφύγετε παραδοσιακά φάρμακα και ορισμένα καλλυντικά. Εάν δεν είστε σίγουροι αν ένα παραδοσιακό φάρμακο ή καλλυντικό περιέχει μόλυβδο, μην επιτρέπετε στο παιδί σας να το χρησιμοποιήσετε.
 • Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό. Σκουπίζετε τακτικά δάπεδα και άλλες επιφάνειες με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι.
 • Πάρτε προφυλάξεις μετά από την εργασία με μόλυβδο. Μετά από συνεργασία με μόλυβδο, να αλλάξει ρούχα και τα παπούτσια σας και να πάρετε ένα ντους. Κρατήστε τη μολυσμένη ενδυμασία στο χώρο εργασίας ή να πλύνετε τα ρούχα της εργασίας σας - ξεχωριστά - όσο το δυνατόν συντομότερα. Επίσης, να κρατήσει τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα χόμπι που μπορεί να περιλαμβάνει μόλυβδο, όπως κεραμικά αποφάσεων, μακριά από τα παιδιά και τους τομείς όπου περνούν το χρόνο.

Αν νομίζετε ότι το παιδί σας έχει εκτεθεί σε μόλυβδο, ρωτήστε το γιατρό του παιδιού σας για μια εξέταση αίματος για να ελέγξετε για τον μόλυβδο.