Η υγεία των παιδιών

Παιδιά και διαζύγιο: βοηθώντας τα παιδιά μετά από έναν χωρισμό

Το διαζύγιο είναι μεταξύ των ενηλίκων - αλλά η διάλυση ενός γάμου μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά, πάρα πολύ. Εδώ είναι να βοηθήσει παρουσιάζοντας ένα ενωμένο μέτωπο για το παιδί σας.

Το διαζύγιο είναι αγχωτική για όλη την οικογένεια. Το παιδί σας μπορεί να αισθάνονται σαν να του ή της κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα. Αλλά υπάρχει μια καλή είδηση. Μπορείτε να διευκολύνει την προσαρμογή του παιδιού σας με το διαζύγιο με την επιλογή να αλληλεπιδρούν υπεύθυνα με το σύζυγό σας. Εξετάστε αυτές τις πρακτικές συμβουλές για τα παιδιά και το διαζύγιο.

Πώς να σπάσει την είδηση

Είναι καλύτερα αν εσείς και ο σύζυγός σας μπορεί να πείτε στο παιδί σας σχετικά με το διαζύγιο μαζί. Μιλήστε με ειλικρίνεια και απλά, και να παραλείψετε το άσχημο λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να πούμε, «Η μαμά σου (ή τον μπαμπά) και έχω το πρόβλημα που παίρνει μαζί, έτσι πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για μας να ζουν χωριστά."

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας καταλαβαίνει ότι το διαζύγιο είναι μόνο μεταξύ των ενηλίκων. Υπενθυμίστε στο παιδί σας επανειλημμένα - εάν είναι απαραίτητο - ότι αυτός ή αυτή δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει το διαζύγιο και ότι και οι δύο αγαπάτε το παιδί σας όσο ποτέ.

Επίσης ενημερώστε το δάσκαλο του παιδιού σας και το σχολικό σύμβουλο ή έναν κοινωνικό λειτουργό για το διαζύγιο. Μπορούν να παρατηρούν το παιδί σας και να σας κρατάμε ενήμερους για οποιεσδήποτε ανησυχίες.

Να περιμένετε ένα μείγμα των αντιδράσεων

Αρχικά, το παιδί σας μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για συγκεκριμένα πράγματα. Πού θα ζήσω; Χρειάζεται να αλλάξουν τα σχολεία; Ποιος θα μου πάρει για μαθήματα κολύμβησης; Καθώς εργάζεστε τους όρους του διαζυγίου, προσπαθούν να διατηρήσουν τη ρουτίνα του παιδιού σας όσο το δυνατόν περισσότερο - ή να είναι γρήγορος για να δημιουργήσει μια νέα ρουτίνα. Γνωρίζοντας τι να περιμένετε θα βοηθήσει το παιδί σας να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Σύντομα όμως, η πραγματικότητα του διαζυγίου θα εγκατασταθούν μέσα ένα μικρότερο παιδί μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση από την παλινδρόμηση με τη συμπεριφορά που αυτός ή αυτή είχε ήδη ξεπεράσει, όπως το πιπίλισμα μιας πιπίλας ή το βρέξιμο του κρεβατιού. Μια αναζωπύρωση του άγχους αποχωρισμού θα μπορούσε να χτυπήσει, καθώς και. Βοηθήστε το παιδί σας να βάλει τα συναισθήματά του σε λέξεις.

Ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση με ένα μείγμα από συναισθήματα - ο θυμός, το άγχος, θλίψη ή ακόμα και ανακούφιση. Αν ο θυμός του παιδιού σας γυρίζει προς τα μέσα, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να γίνει κατάθλιψη ή να αποσυρθεί. Ο θυμός μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, πάρα πολύ, με αποτέλεσμα ένα παιδί να ενεργήσει έξω ή να αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μοιραστεί τα συναισθήματά του, όπως το δυνατόν πιο ανοιχτά.

Κρατήστε το παιδί σας από τον αγώνα

Η υγεία των παιδιών. Παιδιά και διαζύγιο: βοηθώντας τα παιδιά μετά από έναν χωρισμό.
Η υγεία των παιδιών. Παιδιά και διαζύγιο: βοηθώντας τα παιδιά μετά από έναν χωρισμό.

Σεβασμός της σχέσης του παιδιού σας με τον άλλο γονέα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να προσαρμοστεί στο διαζύγιο. Κρατήστε αυτές τις γενικές "don'ts" στο μυαλό:

  • Μη μιλάτε άσχημα για το σύζυγό σας μπροστά από το παιδί σας.
  • Μην κάνετε κατηγορίες εναντίον του συζύγου σας μπροστά από το παιδί σας.
  • Μην πιέζετε το παιδί σας να επιλέξετε τις πλευρές.
  • Μην χρησιμοποιείτε το παιδί σας ως αγγελιοφόρος ή go-μεταξύ.
  • Μην υποστηρίζουν ή να συζητήσουν ζητήματα υποστήριξης παιδιών μπροστά από το παιδί σας.
  • Μην αντλεί το παιδί σας για πληροφορίες σχετικά με τον άλλο γονέα.
  • Μην χρησιμοποιείτε το παιδί σας ως πιόνι για να βλάψει τον άλλο γονέα.

Βλέπε επίσης

Παιδιά και διαζύγιο: βοηθώντας τα παιδιά μετά από έναν χωρισμό

Μη λυγίζετε τους κανόνες

Θα μπορούσε να είναι δελεαστικό να χαλαρώσετε κανόνων περί γονικής σας, ενώ το παιδί σας θλίβεται το διαζύγιο, αλλά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια. Τα παιδιά αναπτύσσονται στη συνέπεια, τη δομή και τη ρουτίνα - ακόμα κι αν επιμένουν στις δοκιμές τα όρια και τα όρια. Εάν οι μετοχές παιδί σας χρόνο μεταξύ δύο νοικοκυριά, είναι σημαντικό να διατηρηθεί παρόμοια κανόνες και στα δύο σπίτια.

Συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει

Μπορεί να αισθάνεστε τόσο κακό ή συγκλονισμένοι από το διαζύγιο σας ότι γυρίζει προς το παιδί σας για την άνεση και την κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν είναι ο ρόλος του παιδιού σας. Για βοήθεια διαλογή μέσα από τα συναισθήματά σας, να ενταχθείτε σε μια ομάδα υποστήριξης διαζυγίου ή επιδιώκουν την παροχή συμβουλών μέσα από μια κοινωνική υπηρεσία σέρβις ή κέντρο ψυχικής υγείας. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας χρειάζονται βοήθεια για τη λήψη αποφάσεων για το παιδί σας κατά τη διάρκεια ή μετά το διαζύγιο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός διαμεσολαβητή της οικογένειας ή το διαζύγιο.

Το παιδί σας μπορεί επίσης να επωφεληθούν από την παροχή συμβουλών, ειδικά αν αυτός ή αυτή έχει σημαντικά θέματα συμπεριφοράς, φαίνεται κατάθλιψη ή έχει πρόβλημα προσαρμογής στο διαζύγιο μετά από το πρώτο έτος.

Βάλτε το παιδί σας πρώτα

Κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου, τα οποία αλληλεπιδρούν με το σύζυγό σας μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε - αλλά είναι σημαντικό. Το παιδί σας χρειάζεται δυο σας. Ασκηθείτε ρυθμίσεις για τη φύλαξη και άλλες λεπτομέρειες με καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του παιδιού σας στο μυαλό. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει βάζοντας τις ανάγκες του παιδιού σας μπροστά από τις επιθυμίες ή τις επιθυμίες σας. Επίσης, να θυμάστε ότι μια πικρή ή παρατεταμένη μάχη επιμέλεια θα μπορούσε να λάβει μια σοβαρή, μακροχρόνια διόδια για την ψυχική υγεία του παιδιού σας. Αντ 'αυτού, να βοηθήσετε το παιδί σας να διατηρήσει μια ισχυρή σχέση αγάπης με τον άλλο γονέα όπως εργάζεστε προς την επίτευξη κοινών στόχων ανατροφή των παιδιών. Για το παιδί σας, η υποστήριξη και από τους δύο γονείς μπορεί να είναι το καλύτερο εργαλείο για την αποσάθρωση των προκλήσεων του διαζυγίου.

Βλέπε επίσης