Η υγεία των παιδιών

Μόνος γονέας; συμβουλές για την ανατροφή ενός παιδιού και μόνο

Η ανατροφή ενός παιδιού για τη δική σας μπορεί να είναι αγχωτική. Αν είστε ένα μόνο γονέα, να κατανοήσουν πώς να αντιμετωπίσει την πίεση, να βρουν στήριξη και να γαλουχήσει το παιδί σας.

Αν είστε ανατροφή ενός παιδιού για τη δική σας, είστε στην καλή επιχείρηση. Οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι πιο κοινή από ποτέ. Μάθετε πώς να διαχειριστεί κάποιες από τις ιδιαίτερες προκλήσεις ενιαία εμπειρία γονείς και τι μπορείτε να κάνετε για να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο, υγιές παιδί.

Ποιες είναι οι πιο κοινές μονογονεϊκές προκλήσεις;

Ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι δύσκολο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Χωρίς σύντροφο, το διακύβευμα είναι ακόμη υψηλότερα. Ως ένα μόνο γονέα, μπορεί να έχετε την αποκλειστική ευθύνη για όλες τις πτυχές της φροντίδας των παιδιών μέρα με τη μέρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πίεση, το άγχος και την κούραση. Αν είστε πολύ κουρασμένοι ή αποσπάται η προσοχή να είναι συναισθηματικά υποστηρικτική ή συστηματικά πειθαρχήσει το παιδί σας, προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να προκύψουν. Επιπλέον, οι μονογονεϊκές οικογένειες έχουν γενικά χαμηλότερα εισοδήματα και μικρότερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Juggling εργασία και τη φροντίδα των παιδιών μπορεί να είναι οικονομικά δύσκολη και κοινωνική απομόνωση. Μπορεί επίσης να ανησυχούν για την έλλειψη ενός άνδρα ή γυναίκα γονική πρότυπο για το παιδί σας.

Πώς μπορεί μια ενιαία συμφωνία γονέα με αυτές τις προκλήσεις;

Για να μειώσετε το στρες στη μονογονεϊκή οικογένεια σας:

 • Δείξτε την αγάπη σας. Θυμηθείτε να επαινείτε το παιδί σας. Δώστε του ή σας άνευ όρων αγάπη και την υποστήριξή της.
 • Δημιουργήστε μια ρουτίνα Δομή -. Όπως τακτικά προγραμματισμένα γεύματα και ώρες για ύπνο - βοηθά το παιδί σας να ξέρετε τι να περιμένετε.
 • Προτεραιότητα χρόνο με την οικογένεια. Αναιρέσει ώρα κάθε μέρα για να παίξει, να διαβάσετε ή απλά να καθίσετε με το παιδί σας.
 • Βρείτε την ποιότητα φροντίδας των παιδιών. Παρά το γεγονός ότι ένα παλαιότερο αδελφό μπορεί μερικές φορές να φροντίσουν για ένα νεότερος αδελφός, δεν βασίζονται σε ένα μεγαλύτερο παιδί, καθώς μόνο sitter το μωρό σας. Να είστε προσεκτικοί σχετικά ζητώντας ένα νέο φίλο ή συνεργάτη για να παρακολουθήσετε το παιδί σας. Εάν χρειάζεται τακτική φροντίδα των παιδιών, να αναζητήσει μια ειδική φροντιστής ο οποίος μπορεί να παρέχει διέγερση σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
 • Ρυθμίστε τα λογικά όρια Εξηγήστε τους κανόνες σπίτι και τις προσδοκίες για το παιδί σας -. Όπως η ομιλία με σεβασμό και να πάρει τον εαυτό σας - και να είναι προσεκτικοί για την επιβολή τους. Εργασία με τους άλλους φροντιστές στη ζωή του παιδιού σας για να διασφαλιστεί είστε παρέχοντας συνεπή πειθαρχία. Εξετάστε το ενδεχόμενο εκ νέου αξιολόγηση ορισμένων ορίων, όπως είναι ο χρόνος υπολογιστή ή απαγόρευση της κυκλοφορίας του παιδιού σας, όταν αυτός ή αυτή καταδεικνύει τη δυνατότητα να δεχθεί μεγαλύτερη ευθύνη.
 • Μην αισθάνεστε ένοχοι. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ή να χαλάσει το παιδί σας να προσπαθήσουν να κάνουν για να είναι ένα μόνο γονέα.
 • Φροντίστε τον εαυτό σας. Περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας, φάτε μια υγιεινή διατροφή και να πάρει την αφθονία του ύπνου. Κανονίστε χρόνο για να κάνουμε τις δραστηριότητες μπορείτε να απολαύσετε μόνοι ή με τους στενούς φίλους.
 • Lean σε άλλους. Ακριβώς επειδή είστε ο μόνος γονέας δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα μόνοι σας. Ασκηθείτε μια carpool χρονοδιάγραμμα με άλλους γονείς. Γίνετε μέλος μιας ομάδας υποστήριξης για τους μόνους γονείς ή να αναζητήσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Κλήση σε αξιόπιστους τους αγαπημένους, τους φίλους και τους γείτονες για βοήθεια. Οι θρησκευτικές κοινότητες μπορούν να είναι χρήσιμες πηγές, πάρα πολύ.
 • Μείνετε θετικά. Διάθεση και τη στάση σας μπορεί να επηρεάσει το παιδί σας. Είναι εντάξει για να είμαι ειλικρινής με το παιδί σας, αν έχετε μια δύσκολη στιγμή, αλλά θυμίζουν το άτομό του ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την αίσθηση του χιούμορ σας όταν ασχολείται με τις καθημερινές προκλήσεις.

Βλέπε επίσης

Μόνος γονέας; συμβουλές για την ανατροφή ενός παιδιού και μόνο

Πώς πρέπει να είναι ένα μόνο γονέα μιλάς σε ένα παιδί για το χωρισμό ή διαζύγιο;

Πολλές μονογονεϊκές οικογένειες είναι το αποτέλεσμα του διαζυγίου ή χωρισμού. Αν αυτή είναι η περίπτωση στην οικογένειά σας, να μιλήσετε στο παιδί σας για τις αλλαγές που αντιμετωπίζετε. Ακούστε τα συναισθήματα του παιδιού σας και προσπαθήστε να απαντήσετε του ή της ερωτήσεις με ειλικρίνεια - αποφεύγοντας περιττές λεπτομέρειες ή αρνητικότητα για τον άλλο γονέα. Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι αυτός ή αυτή δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει το διαζύγιο ή το χωρισμό και ότι θα σας αρέσει πάντα το άτομό του. Ένας σύμβουλος μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει και να μιλήσει το παιδί σας σχετικά με προβλήματα, τους φόβους και τις ανησυχίες. Προσπαθήστε να επικοινωνούν τακτικά με άλλο γονέα του παιδιού σας για τη φροντίδα του παιδιού σας και την ευημερία για να τον βοηθήσουν να προσαρμοστούν.

Πώς μπορεί μια ενιαία λαβή γονέα που χρονολογείται;

Αν είστε χρονολόγηση, σκεφτείτε το γεγονός ότι το νέο ρομαντικό σύντροφός σας θα έχει αντίκτυπο στο παιδί σας. Ψάξτε για έναν εταίρο ο οποίος θα αντιμετωπίζει τόσο εσείς όσο και το παιδί σας με σεβασμό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να περιμένει έως ότου έχετε δημιουργήσει μια σταθερή σχέση με κάποιον πριν από την εισαγωγή σ 'αυτόν με το παιδί σας. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε την εισαγωγή, να εξηγήσει στο παιδί σας ορισμένες από τις θετικές ιδιότητες νέας του συντρόφου σας. Μην περιμένετε νέο σύντροφό σας και το παιδί σας να γίνει κοντά όμως αμέσως. Δώστε τους χρόνο να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και να αναπτύξουν μια σχέση.

Πώς μπορεί ένα μόνο γονέα αντιμετωπίσει την έλλειψη ενός άνδρα ή γυναίκα γονική πρότυπο για ένα παιδί;

Η υγεία των παιδιών. Προτεραιότητα χρόνο με την οικογένεια.
Η υγεία των παιδιών. Προτεραιότητα χρόνο με την οικογένεια.

Εάν άλλος γονιός του παιδιού σας δεν συμμετέχει στην ζωή του, μπορεί να ανησυχούν για την έλλειψη ενός άνδρα ή γυναίκα γονική μοντέλο ρόλο στη ζωή του παιδιού σας. Για να στείλουμε θετικά μηνύματα για το αντίθετο φύλο:

 • Ψάξτε για ευκαιρίες να είναι θετικό για το αντίθετο φύλο. Επισημάνει τα επιτεύγματα ή θετικά χαρακτηριστικά των μελών του αντίθετου φύλου στην οικογένειά σας, την κοινότητα ή ακόμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αποφύγετε να κάνετε ευρεία, αρνητικές δηλώσεις για το αντίθετο φύλο.
 • Διαψεύδουν αρνητικά στερεότυπα σχετικά με το αντίθετο φύλο. Μοιραστείτε ένα παράδειγμα ενός μέλους του αντίθετου φύλου, που δεν ταιριάζουν με το στερεότυπο.
 • Συμπεριλάβετε στα μέλη σας ζωή του αντίθετου φύλου που δεν είναι ερωτικούς συντρόφους. Αναζητήστε θετικές σχέσεις με τα αρμόδια μέλη του αντίθετου φύλου, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για το παιδί σας. Δείξτε στο παιδί σας ότι είναι δυνατόν να έχουμε μακροπρόθεσμα, θετικές σχέσεις με τα μέλη του αντίθετου φύλου.

Όντας ο μόνος γονέας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά ανταμείβοντας εμπειρία. Με το που δείχνει την αγάπη και τον σεβασμό σας, μιλώντας με ειλικρίνεια και θετική διαμονή, μπορείτε να μειώσει το άγχος του ενός μόνο γονιού και βοηθήστε το παιδί σας να ευδοκιμήσουν.

Βλέπε επίσης