Η υγεία των παιδιών

Η ακεταμινοφαίνη και τα παιδιά: γιατί τα θέματα δόσης

Η ακεταμινοφαίνη υπερδοσολογίας είναι σοβαρή - και αυτό μπορεί να συμβεί πιο εύκολα από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε. Εδώ είναι πώς να προστατεύσετε το παιδί σας, και πότε να αναζητήσει επείγουσα φροντίδα.

Η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) έχει εδώ και καιρό μια τυπική θεραπεία για τον πυρετό και τον πόνο στα παιδιά. Είναι αποτελεσματικά και άμεσα διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή. Σε περίσσεια, όμως, ακόμα και τα καλά πράγματα μπορεί να είναι επιβλαβής. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για υπερβολικές δόσεις ακεταμινοφαίνης και τα παιδιά.

Πώς ένας ακεταμινοφαίνη υπερδοσολογίας συμβεί;

Η υπερδοσολογία ακεταμινοφαίνης μπορεί να συμβεί εν ριπή οφθαλμού. Εξετάστε αυτά τα σενάρια:

 • Είσαι σε μια βιασύνη Μπορεί να δώσει αγνοία παιδί σας πάρα πολύ ακεταμινοφαίνη, αν δεν παίρνετε το χρόνο να μετρήσει προσεκτικά το φάρμακο -. Ή αν δεν συνειδητοποιούν ότι ένα άλλο φροντιστής έχει ήδη δώσει στο παιδί σας μια δόση του φαρμάκου.
 • Θα συνδυάσετε φάρμακα. Εάν το παιδί σας έχει διάφορα συμπτώματα κρυολογήματος, το ένστικτό σας θα είναι να συνδυάσει την ακεταμινοφαίνη με ένα κρύο θεραπεία. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, ωστόσο, επειδή πολλά κρύα φάρμακα περιέχουν ήδη ακεταμινοφαίνη. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποθαρρύνει τη χρήση του βήχα και το κρυολόγημα φάρμακα για παιδιά μικρότερα των 2 ετών.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάθος διατύπωση. Μπορεί να προκαλέσει υπερβολική δόση, αν δώσετε στο παιδί σας παρακεταμόλη ενηλίκων αντί του σκευάσματος για παιδιά. Ακόμη και των παιδιών εκδόσεις της ακεταμινοφαίνης έρχονται σε πολλά διαφορετικά σκευάσματα, και η δόση ποικίλει για κάθε μία. Για παράδειγμα, σταγόνες για τα βρέφη είναι πιο συγκεντρωμένη από ό, τι είναι το υγρό ακεταμινοφαίνη συνήθως δίνεται σε μικρά παιδιά. Αν υποθέσουμε ότι και οι δύο υγρά περιέχουν την ίδια ποσότητα φαρμάκου, αντικαθιστώντας σταγόνες βρέφος για το σιρόπι θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολική δόση ακεταμινοφαίνη.
 • Εσείς αποφασίζετε ότι περισσότερο είναι καλύτερη. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απόδοση της συνιστώμενης δόσης ακεταμινοφαίνης, μπορεί να αυξήσει τη δόση ή τη συχνότητα της και να προκαλέσει μια τυχαία υπερβολική δόση.
 • Λάθη παιδί σας το φάρμακο για την καραμέλα ή χυμό. Υπερβολικής δόσης συχνά συμβαίνουν όταν ένα παιδί ακεταμινοφαίνη λάθη για κάτι ασφαλές να φάει ή να πιει. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει όταν ένας ενήλικας αφήνει ανοιχτό το φιαλίδιο ή είναι προσβάσιμες μετά τη λήψη του ή τη δική φαρμακευτική αγωγή.

Ποιες είναι οι συνιστώμενες δόσεις ακεταμινοφαίνης;

Αν δώσετε στο παιδί σας παρακεταμόλη, διαβάστε την ετικέτα του προϊόντος προσεκτικά για να καθορίσει τη σωστή δόση με βάση το βάρος του παιδιού σας. Εάν δεν γνωρίζετε το τρέχον βάρος του παιδιού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλικία του παιδιού σας για να καθορίσει τη δόση.

Η υγεία των παιδιών. Θα συνδυάσετε φάρμακα.
Η υγεία των παιδιών. Θα συνδυάσετε φάρμακα.

Γενικώς, οι δόσεις μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις ώρες, αλλά δεν θα πρέπει να δοθεί περισσότερο από πέντε φορές μέσα σε 24 ώρες.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος σφαλμάτων στη φαρμακευτική αγωγή, οι κατασκευαστές είναι στη διαδικασία της αλλαγής της συγκέντρωσης των σταγόνων βρέφος να ταιριάζει με αυτή του υγρού των παιδιών. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγίες δοσολογίας σταγόνες βρέφος θα αλλάξει. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει μια στιγμή που τόσο οι τρέχουσες και τις νέες συγκεντρώσεις σταγόνες βρέφος είναι διαθέσιμες.

Βλέπε επίσης

Η ακεταμινοφαίνη και τα παιδιά: γιατί τα θέματα δόσης

Πόσο ακεταμινοφαίνη είναι πάρα πολύ;

Πάρα πολύ ακεταμινοφαίνη επιβαρύνει την ικανότητα του ήπατος να επεξεργάζεται το φάρμακο με ασφάλεια. Η υπερδοσολογία ακεταμινοφαίνης μπορεί να οδηγήσει σε απειλητική για τη ζωή ηπατικά προβλήματα. Πόσο ακεταμινοφαίνη είναι πάρα πολύ ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του παιδιού. Εξετάστε αυτές τις οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κέντρων Ελέγχου Δηλητηριάσεων:

 • Ηλικία 5 και νεότεροι. Αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα αν το παιδί σας ηλικίας 5 ετών ή νεότεροι χελιδόνια 91 mg ακεταμινοφαίνης ανά λίβρα του ή το βάρος του (200 mg ανά kg) σε οκτώ ώρες.
 • . Ηλικίας 6 ετών και άνω αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα αν η ηλικία του παιδιού σας 6 ετών και άνω χελιδόνια 91 mg ακεταμινοφαίνης ανά λίβρα του ή το βάρος του (200 mg ανά kg) ή τουλάχιστον 10 γραμμάρια ακεταμινοφαίνης - όποιο από τα δύο είναι μικρότερο - σε 24 ώρες? Ή 68 mg ακεταμινοφαίνης ανά λίβρα του ή το βάρος του (150 mg ανά kg) ή τουλάχιστον 6 γραμμάρια ακεταμινοφαίνης - όποιο από τα δύο είναι μικρότερο - ανά περίοδο 24 ωρών για 48 ώρες ή και περισσότερο.

Πώς είναι η υπερδοσολογία ακεταμινοφαίνης αντιμετωπίζεται;

Εάν το παιδί σας παίρνει περισσότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα ακεταμινοφαίνης, αλλά δεν αρκεί για να προκαλέσει τοξική αντίδραση, η ιατρική περίθαλψη δεν είναι πιθανόν απαραίτητη. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο. Αν είστε ανησυχούν για μια πιθανή υπερδοσολογία ακεταμινοφαίνης και να παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια ή συμπτώματα της υπερδοσολογίας - ναυτία, έμετο, λήθαργο και κοιλιακό πόνο μέσα σε 24 ώρες - επικοινωνήστε με το τοπικό Κέντρο Δηλητηριάσεων στο 800-222-1222 ή να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα. Εάν είναι δυνατόν, σημειώστε τη δύναμη ή η συγκέντρωση της ακεταμινοφαίνης στο προϊόν για να βοηθήσει δηλητηριάσεων ή οι βοήθειας έκτακτης ανάγκης αξιολογήσει το παιδί σας.

Στο νοσοκομείο, το παιδί με ακεταμινοφαίνη υπερδοσολογίας θα έχουν μια εξέταση αίματος για να καθορίσει εάν η συγκέντρωση του ή της το αίμα είναι τοξικό. Αν είναι απαραίτητο, ένα αντίδοτο μπορεί να δοθεί μέσα σε οκτώ έως 10 ώρες μετά την ακεταμινοφαίνη είναι κατάποσης να αναστραφούν οι επιδράσεις της ακεταμινοφαίνης. Αφεθεί χωρίς θεραπεία, μια σοβαρή υπερδοσολογία ακεταμινοφαίνη μπορεί να είναι θανατηφόρα μέσα σε λίγες ημέρες.

Πώς μπορεί ένας ακεταμινοφαίνη υπερδοσολογίας να προληφθεί;

Πριν δώσετε στο παιδί σας παρακεταμόλη, να εξετάσουν προσεκτικά αν αυτός ή αυτή χρειάζεται. Για παράδειγμα, ο πυρετός είναι ένα κοινό σημάδι της ασθένειας, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Στην πραγματικότητα, πυρετούς φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ο κύριος στόχος της θεραπείας ενός παιδιού που έχει πυρετό είναι η βελτίωση του ή την άνεση της - όχι για την εξομάλυνση του ή της θερμοκρασίας του σώματος. Αν το κάνετε να δώσετε στο παιδί σας παρακεταμόλη, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα για να μειώσει του ή πυρετό της.

Επιπλέον:

 • Ακολουθήστε τις οδηγίες και το βάρος με βάση συστάσεις δόσης αναγράφονται στις ετικέτες των φαρμάκων.
 • Χρησιμοποιήστε τη συσκευή μέτρησης που έρχεται με φαρμακευτική αγωγή του παιδιού σας. Μην χρησιμοποιείτε οικιακά κουταλάκια του γλυκού - η οποία μπορεί να ποικίλλει σε μέγεθος - για τη μέτρηση υγρών ακεταμινοφαίνη.
 • Μην δίνετε στο παιδί σας παρακεταμόλη, όταν αυτός ή αυτή λαμβάνει άλλα φάρμακα που περιέχουν ακεταμινοφαίνη.
 • Μην δίνετε στο παιδί σας συνθέσεις ενηλίκων της ακεταμινοφαίνης.
 • Ασφαλής αντικαταστήσει τα παιδιά πώματα μετά τη χρήση φαρμάκων και να αποθηκεύουν όλα τα φάρμακα μακριά από τα παιδιά σας.

Η προσεκτική χρήση της ακεταμινοφαίνης και έγκαιρη θεραπεία σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει μια τραγωδία.

Βλέπε επίσης